icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

petra6484
14. apr 2012

@piskotik cakala som ze aj mne vynada ale zatial nic nehovoril 😀

olivka84
14. apr 2012

mne doktor zatial nic nehovoril lebo som vobec nepriberala ale obavam sa ze aj to pride ked to takto pojde dalej. a to sa ani neprejedam a aj tak to ide hore.
@kamilkka to ti zavidim ze ta to netrapi kolko priberies ja viem ze by to nemalo ani mna hlavne je ako pisete ze je babo zdrave , ale je to sila zvyku ked sa postavim na vahu a je tam viac tak konec 😝

petra6484
14. apr 2012

@olivka84 umna je to podobne samozrejme ze ked som ostala tehotna ratala som stym ze priberiem ale nechcela byt som nabrat viac ako 12 kg tak preto sa mi to prudke priberanie uz moc nepaci

olivka84
14. apr 2012

@petra6484 aj ja som pocitala tak do 12 kil ,ale neviem neviem. a nemozem sa ani utesovat ze je to pre babo lebo neni ono nepotrebuje aby som pribrala 30kg

petra6484
14. apr 2012

neviem ako vy ale mna zacina riadne pobolievat chrbtica a trosku sa mi aj litka nalievaju ale stym som mala problem aj ked som chodila do prace a nebola tehotna

petra6484
14. apr 2012

@olivka84 sak toto moc pribrat nieje zdrave ja som si od dnes povedala ze ranajky , obed , vecera a popripade nejaka mala mlsota jest zas musim ale netreba to prehanat lebo aj mam pocit ze som sa rozjedla a rozmaznala 😀

petra6484
14. apr 2012

dufam ze ten moj jedalnicek zabere a ked nie tak sa uz naozaj na to vykaslem lebo len zeleninou a ovocim sa naspavat nemienim 😀

kamilkka
14. apr 2012

@olivka84 no vieš jasne že ma to trapi... ale v normalnej miere, jasne že sa neprejedam (snažím sa 😀 )
ale ja som v 16.tt bola na rovnakej vahe ako pred tehu, teraz je to asi o kilo viac...
jasne že sa snažím byť veľa v pohybe, aby som ho potom vladala vypučiť,
ale nieje to pre mna prvorade, prijimam to tak, ako to bude...
len ma štve, že mama namisto toho, aby sa potešila, že dieťa rastie, spustí komentár o tom, aka budem tlsta 😖

stipec26
14. apr 2012

@paula80 🙂 jeeej, teraz si ma fakt potesila - teda nie to, ze mas trapenie, ale ze je tu tiez niekto ako ja.... nepoznam nikoho, ziadna kamoska to takto neriesi, vsetky maju od prirody to stastie, ze mozu papat a vyzeraju OK.... 🙂 hned mi je lepsie 🙂 tak to sme fakt uplne na tom rovnako! musime sa teda podporovat a hlavne si drzat tie tehu kg v norme.... i ked ja som pribrala za 2 dni pol kila - glg.... snad mi to neskoci o kilo do najblizsej poradne, tu mam az za 2 tyzden....

stipec26
14. apr 2012

@luly13 to mozes mat z dusicnanov... este to nie je kvalitna zelenina... aj ja som tak skusala dva dni, zeleninku, ale tak ma bolelo brusko, krce a vsetko okolo toho, ze som skoncila presne - chlieb s maslom, resp. syrokremom...

petra6484
14. apr 2012

@kamilkka ale ved to si este malinko pribrala mozes byt uplne v pohode 🙂

luly13
14. apr 2012

@petra6484 toto nie je dobra volba..skor si rozdel jedlo do viacerych mensich porcii. Lebo takto ta bude chytat vlci hlad. A bude to kat presne opacny efekt.
U mna je problem to pecivo. Ze ho potrebujem na vecer. A samozrejme najlepsie biele. 😒

stipec26
14. apr 2012

@kamilkka mna uz tiez nikto nepomojka... tak ako ma mojkal muzicek pri prvom, trosku pri druhom, tak teraz na mna uplne kasle pri tretom, musim makat, ako keby mi nic nebolo a ja som stale unavena a mam pocit, ze ani nastartovat sa uz neviem, ten pocit, ze sa premozem uz ani nepoznam....
uplne ti rozumiem.... najlepsie sa s nou isty cas nekontaktovat, resp. obmedzit intenzitu.... ak je este stale tvojou maminou, tak jej to trkne, ze sa nieco deje a bude sa pytat - vtedy jej treba (i ked s nami lomcuju hormony) vysvetlit, ze ta mrzi ako sa k tebe a tvojmu telicku stava.... a ak sa nebude zaujmat, je jasne, ze kym neporodis, tak si na to bohuzial sama.... ale potom uvidis ako sa bude vytesovat z toho malickeho, co nosis v sebe..... 🙂 🙂 🙂

@piskotik obavam sa, ze ked teraz priberieme vela, tak sa nam to ku koncu zdvojnasobi.... lebo posledne mesiace babo nabera na hmotnosti a vtedy vaha ide najviac hore....

luly13
14. apr 2012

@stipec26 hej,jarna zelenina je to najhorsie 🙄 . Dusicnany z pody , urychlovanie rastu...my teraz uz kupujeme na trznici od slovakov. Je to sklenikova zelenina,no jasne,ze hnojena. Joj uz sa tesim na neskorsie mesiace,kedy uz bude vlastna.

petra6484
14. apr 2012

@luly13 ja jedavam pecivo normalne a z jedneho krajcu chlebu predsa priberat nemozes pokial si ho das v normalnu hodinu a rozdelit jedlo do viacerych chodov ? no tak to umna nefunguje lebo ja potom nemam konca kraja :D mam kamaratku ktora si davala velky pozor pri tehotenstve aby moc nejdela a aj tak jej to nepomohlo + 24 kg tak si myslim ze ked niekto ma pribrat tak aj tak pribere , tak uvidim skusim ten moj stravovaci rezim a ked nic tak nic no co uz chcem len jedno babo tak po tehotenstve si potom zamakam aby som to dala dole

stipec26
14. apr 2012

@petra6484 @olivka84 kocky ja som sa tak tesila, ze som pri prvom babatku sa krasne drzala... aj ked mi teda isla dost chut.... (prve mesiace som hadam jedla este viac ako inokedy, vobec mi nebyvalo zle).... do 7 mesiaca som pribrala 6kg a posledne dva mesiace 6kg a najhorsie je, ze ked som porodila a dufala som, ze odide aspon hmotnost babatka a plodovej vody - tak som isla z porodnice taka ista tazka, ako som tam prisla...

@petra6484 a k tomu chrbtu - mne velmi pomahali cvicky, co ma naucila fyzioterapeutka.... postavit sa a zastiahnut totalne sedacie svaly... tie si spevnia chrbtovu cast a malo by t pomoct... zakazdym ked som stala dlhsie bez pohnutia, tak som zatahovala a zatial klop-klop som ziadne bolesti chrbta pocas tehu nemala

petra6484
14. apr 2012

i ked uz teraz si pripadam ako male slonica 😀

kamilkka
14. apr 2012

@stipec26 diki 😉

petra6484
14. apr 2012

@stipec26 no hlavne musis vediet co plati na tvoj organizmus ja som vela sportovala a zaoberala sa zdravou stravou a mne teda zabera ked mam bielkovinovu dietu alebo aj ta dukanova je fajn len to clovek musi vydrzat a mat pestru stravu tak ja si po kojeni urcite toto nasadim ale je dost mozne ze po porode sa hormony v tele zmenia a nepojdu tie kila zomna dole no uvidime nechame sa prekvapit

stipec26
14. apr 2012

@luly13 🙂 tiez sa utesujem, ze potom to bude lepsie aj nam viac bude chutit... a leto planujem fungovat na melonoch - sice budem plna vody, ale tak lepsie ako tuk 😀 😀 😀 😀 😀

stipec26
14. apr 2012

@petra6484 u mna funguje 5x denne papat, skor ta delena strava... na dukanovu som este nedorastla 😀 mam jednu knizku, co som s nou schudla, len neviem - teraz tie jedla a kombinacie nejem, lebo mi ani velmi nechutia, ale hlavne si chcem od toho oddychnut... a snad potom budem mat dost sil na tom fungovat
http://www.martinus.sk/?uItem=60744

petra6484
14. apr 2012

@stipec26 no ja dietovat teraz vobec neplanujem je to blbost este aj v tehotenstve , ja sa chcem len trosku obmedzit lebo som sa naozaj dost rozjedla a musim sa priznat ako 23 rocna som trpela anorexiou a potom bulimiou a poviem ze tie kila za tu chorobu nestoja brrrrrrrr uz nikdy viac radsej budem mat nieco na sebe na vyse

babika771
14. apr 2012

Ja mam zas o kilo dole:( takže som pribrala iba 2,3kg a mám s toho trošku strach, ale to bude asi tá moja vynutená dieta kvôli žaludku , krčom, a intolerancii na mlieko:( Babo sa nehýbe už tri dni a začínam mať obavy, v utorok idem na kontrolu tak mi držte palce...

p3tra11
14. apr 2012

ahojte dievcata, citam, ze sa bavite o nabratych kilach 😉 tak ja som este len + 1kg, ale moj muz mi uz teraz povie "velrybka" 😠 😠 jem viac, ako predtym, dokonca Velka noc bola na moj zaludok riadny zaberak, ale ani to velmi nepomohlo... ja len dufam, ze mimcu to staci, lebo sa hybe, ked sa mu zachce 😵
a co sa tyka zhadzovania, s tym si problem nerobim, nemusim mat este aj tam stres, kde nieje ... 😕 takze, ani vy sa nestresujte, aj tak sme teraz najkrajsie 😵 😵

p3tra11
14. apr 2012

@petra6484 😵 😵

olivka84
14. apr 2012

veru uz aby bola ta zeleninka na trhu, aj ked som sa este stale nedonutila jest hu max. co zvladnem su rajciny a uhorky. tak uvidime lebo nejake vitaminy by sa uz zisli. inak som si vsimla ze mi zacali krvacat dasna myslite ze to je nedostatok zeleza?

olivka84
14. apr 2012

inak este som sa chcela spytat ja som uz v 20 tyzdni a stale necitim ziadne pohyby. uz ma to trochu stresuje

tomika
Autor odpoveď zmazal
olivka84
14. apr 2012

@tomika to je tiez mozne len dufam ze nepridem o zuby. vraj by mohla pomoct dentalna hygienicka asi sa objednam.

tomika
Autor odpoveď zmazal