September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
dobre ránečko vám prajem , chcela by som sa spýtať že tie čo ste už cítili pohyby od prvého dňa ako ste ich ucítili ich už cítite každý deň ? a ešte detajlik som písala ze stále priberám veľmi rýchlo že si zmením jedálniček na raňajky , obed a večeru a výsledok po 4 dňoch zaberá to stále rovnaká hmotnosť 😀
@veverka84 no ja velmi nie som zastancom cestovnych postielok. hlavne ked je to takyto atypicky rozmer, tak tam asi nezozenies normalny matrac. a ten cestovny je o nicom.
my mame podobny problem, kedze v spalni bude aj adam, kde a ako dat postielku. neviem, ci kupime adamovi velkacsku, alebo ho nechame v klasickej, babatkoskej ( btw. cca do kedy sa tam vmesti?)
my sme pozerali ako jednu moznost toto: http://www.babyborn.sk/detske-postielky-a-dopln...
no ja som bola celkom sklamana z legin v Lidli, lebo mali len v modrej farbe - vy ste nasli aj v ciernej?? vyzeraju skor ako teplaky, svokra mi ich kupila ale neviem ci ich veru budem nosit, ked som este zbadala v nich moje uzasne futbalisticke lytka .. 🙂 ale tak na doma budu dobre no.. 🙂 ale to motylikove tricko bolo fajn, dobre na leto, tak aspon z neho sa vytesujem.
Ahojte babulky uz som tu! 🙂 Veľmi sa ospravedlňujem, že som vás nechala tak dlho čakať. Ale viete si to predstavit, že po tom dlhokanskom čakacom vikende mi včera prišla o druhej ta vytuzena spravicka. 🙂 A potom mi do večera neprestal zvoniť telefón. A potom ešte návšteva ...... tak som bola rada, ked som o 10 zalahla.
Takze aby som uz nenatahovala, všetky výpočty a babske predpovede boli nesprávne a budeme mat DIEVČATKO! 🙂 🙂 🙂
Som veľmi rada a ked prišla tá sprava, tak som sa od radosti rozplakala. 🙂
Moje baby sú tiez veľmi radi a manžel tiez, len si bude musieť zvyknúť na babinec. 😀 😀
Inak uz mame vo Viedni zarezervovany kocik, po menšej hádke s manželom 😉 a v piatok by sme mali ísť pre to.
A ako @stipec26 spomínala, dnes ideme do Tatier si trosku oddýchnuť.
A aby som nezabudla, na Velkonocny Pondelok som cítila prve pohyby a včera ich cítil aj náš "daddy", takze dvojnásobná radosť. 🙂 🙂 🙂
@petra6484 peti, asi vacsina mamin,ked raz uciti pohyby potom ich vie rozoznat a citi ich stale..ja som pri synovi az koncom 24tt ucitila prvykrat nieco...a potom realne aj na bruchu som to videla o 3tyzdne neskor ☹ ...a teraz opat nic, a to som druhorodicka..neviem teda to nieco co citim ci su pohyby alebo co, ale nic ako motylik ci rybka alebo bublinky...a to mam plod o 2tt vacsi ako realne som...neviem, a nechapem, preco moje deti necitim, bud stale spia alebo proste mam riadnu vnutrajsiu vystelku alebo zas placentu vpreu
@katka_77 Gratulujem k dievcatku. 🙂 Aj ja by som uz velmi rada vedela, co mam v brusku. O chvilu odchadzam na poradnu a ak mi bude robit sono, skusim sa ho opytat, ci tam nieco nevidi. 😉 Len on ma iba to vaginalne sono a to mi vzdy robi strasne rychlo, iba sa mrkne, ci drobcovi bije srdiecko a hotovo.Asi ho nechce moc osviecovat. 😒
@ella_joy merob si stoho velku hlavu ze este nic necitis to pride a budes aj rada ked ta uz prestane kopkat 🙂 pitala som sa ze ci je to potom stale citit kazdy den lebo ja som vcera napriklad nic necitila , ale nevadi sak ked bude chciet tak zas zakopka len som prvorodicka tak sa moc v takychto veciach nevyznam
Dobre rano kocky, poradna dopadla ok, zmeral hlavicku, hrudnicek a stehennu kost, na chvilu nam ukazal aj 3D a bolo 🙂 trvalo to cele asi 10minut a podla dokiho vyzera vsetko ok 🙂 Takze som aj spokojna ze je chrust ok aj rada ze to netrvalo dlho. A platili sme klasicky 7e, a nas maly bol s nami a vobec to cele nesledoval lebo doki mal otacaciu stolicku, tak sa na nej cely cas vrtel. Zato my sme si to uzili, videli sme aj tvaricku 🙂 tesim. Potom sme mali oddychove poobedie, a vecer koncertik tak paradny den. A kedze som rano zaspala tak sme nesli ro skolky a prace lebo do obeda by sa nam to ani neopla 😀 Dnes uz zarezavam.
@petra6484 ja citim pohyby uz asi 2tyzdne a vobec zo zaciatku nie kazdy den, aj v mudrej knihe co mam je napisane ze to nemusis citit kazdy den, ono sa hybe ale drvivu vacsinu dna prespi takze ak je hore prave ked ty spis, tak ho necitis a tiez nie vzdy sa musi hybat tak ze kope, mozno ta len nezne hladka 🙂
Co ste pisali o tych flaskach a cumloch...kazda navsteva doniesla cumlik a ponozky takze cumlikov sme mali habadej a moj maly cumliky neznasal, ani lacne ani drahe ani obycajne ani specialne...a jedna flaska sa mi zisla na vodu ked sme sli von alebo obcas ked som musela odbehnut a som si odstriekala do fkasky aby mal co papat ked som nebola doma...to sa stalo asi 5krat 🙂 takze take som nevyuzila skoro absolutne. A stipec ako si pisala o rucnom odsavani, presne tak som to robila v nudzi...raz som sla k uctovnicke a dlho to trvalo, odsavacku som nemala pri sebe a citila som ze sa mi zapaluje prsnik...na wecku som rucne poodsavala a bolo. A viac krat ked som si potrebovala od mliecka ulavit a maly nebol pri mne alebo spal ci nechcel papat. Rucne to slo lepsie ako s odsavackou- ta sa zisla na tie prve dni, maly mi nechcel sat, ale aj tak som prikladala a davala praaacne odsate mliecko z flasky...lebo trvalo asi tri dni kym nabehlo. A nakoniec som dojcila 16mesiacov. Neodsudzujem nikoho kto nedojci, ale ja som sa paradoxne stretavala s pristupom ze preboha, rocne decko dojcim? od primara na detskom napriklad...alebo gynekologicka na pohotovosti ze aby som ked uz teda dojcim, dojcila tak, ze chvilku z jedneho prsnika a chvilku z druheho a staci...aby som ich nemala vytahane. Nastudovane som mala ze najskor ide predne mlieko na smad a az potom hustejsie s tukom na hlad...spytala som sa svojho gyndosa a ten len oci prevracal co to ta dr.trepe za nezmysly...ze mam pekne robit tak ako robim a nepocuvat ju...Takze obe strany, aj dojciace aj nedojciace maju nejakych neprajnikov. Mne davali pocitit akoby som bola nejaka chudera co nema na nutrilon a hovadi si prsia...Akoby tie bedojciace mali nejaku vyssiu uroven a boli z inej kasty. Trapne. Ja dojcit chcem a ani neuvazujem ze to nepojde. Ak nie, budem riesit.
Ste mi normalne narobili chute s tym obleckom, asi pojdem nieco pozriet 🙂
Aj do Lidlu sa chystam, dufam dnes, snad ste mi tam este nieco nechali 😀
Ten 36-38 pas sa vam zda teda maly?
@veverka84 mne v takom malom spaval asi rok a pol, lebo svoju drevenu si rozbil a nevedeli sme, ze kedy pojde do velkej... nakoniec sa to pretiahlo 😀 ale jemu sa tam pacilo... mal tam viac miesta ako v drevenej, nevypadavali mu auticka na spanie, nerusili ho tym padom ako ked vypadlo z drevenej.... nezamotaval sa do hniezda, vedel si potom aj otvorit.... mal tam klasicky matrac - takze si myslim, ze jeho chrbatiku sa nic nestalo... spinkaval v nej do 3 rokov a 10 mesiacov....
@luly13 natka mi v drevenej klasickej spinkala teraz do 2,5 roka... mozno by este pol roka zvladla, ale uz sme kupili velkasske...
a inak ahojky... idem si vas docitat
a ozaj, bola som na poste, zobrali mi malu do skolky - jupiii 🙂 🙂 🙂
Ahojky,ako kočky?ja sa od soboty trápim opäť s močovymi cestami...skočila som aj na pohotovosť v sobotu ale moč bol čisty tak mi dr. vzhladom ku gravidite nakazala len pitny režim....ale už je utorok a stale citim bolest v podbrušku hlavne rano a večer....beriem aj urinal akut forte-výťažok z brusnic a 1xdenne aj urologicky caj s brusnicami-urosept...noo ale ak bolesti neprejdu ani vo stvrtok sa vyberiem za svojim gyndošom.
@sunny15 yo, mocove cesty...akurat som uz chcela pisat ze baby bacha, treba vela pit a vela cikat lebo nam zacina to obdobie kedy sme na tieto zapaly nachylnejsie. Ked budem na pc hodim obrazok ze ako to vznika kvoli babatu....Mne to pri malom trvalo skoro tyzden...najhorsie bolesti boli asi tri dni...pomahali brusnice a extrakt z nich od tusim swiss. A vela pit...
A dr ma potesil, ze babo ma teraz okolo pol kila 😀 celkom dost
Ahojte kocky,
ja som trosku vyplasena..vcera som sa vecer sprchovala a pracka, klora je pri vane bola zapojena v zastrcke. Som si to neuvedomila, nevedome pri sprchovani som sa jej chytila a kopla ma do ruky, teraz mam obavy ci nemohla ublizit drobcekovi v brusku ☹
Bolo to len kopnutie do ruky, ale predsa...
@avinika Ahoj, neboj sa, urcite je vsetko v poriadku. Babo je uz dost velke a nie je take citlive na taketo veci. Ja mam kamosku, co sa chytila elektrickej ohrady na byky a skopalo ju to poriadne a to este nevedela, ze je tehu, takze mohal byt tak v 4.tyzdni a maly je uplne v poriadku 😉

@ktore tak to je super, že tam nemusíš ísť 🙂