September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@manamani1 zistila som to cez vianočné sviatky, mala som mat dalšiu MS a ked ma vobec nic nebolelo, nebola som vobec nervozna a podrazdena žiadne krce ani PMS... naopak zacali ma ukrutne boliet prsia a taku bolest som este nepoznala... az 28.12 som si kupila svoj prvy tehotensky test a okamzite vyskocili 2 čiarky... MS sa doteraz nedostavila ;)
ja verím v pozitívne účinky kávy, a nemyslím, že tehotenstvo je dôvod prečo seknúť s kávou... 1 kvalitné preso denne urcite neuškodí... horšie je, keď kávičkárovi ako ja, v tehotenstve prestane chutiť ten "opojný mok"... 🙂)))) a kedze to tiez tajíme o stošesť, v sobotu sme od rodiny dostali 2kg kávy...
vcera sme boli s manzelom na balijskej relax. masáži... až potom som sa dozvedela, že masáž chodidiel je v tehotenstve absolútne zakázaná... vraj to dokáže vyvolať pôrod i potrat... no pekne som sa vystrašila, našťastie to bola masáž celého tela...
ešte je to skoro. ale máte nejaký typ na tehotenské oblečenie? niečo som omrkla na nete, a celkom ma šokovali tie ceny... tehotenstvo a deti je tuším ten najlepší biznis... :(
@kali23 ano, jedna kava denne moze byt, ale viac isto nie. Ale ja som nikdy nebola taky kavickar, obycajnu kavu som nikdy nepila, len Nescu a vymenit ju za obilninovu nahradu mi nerobilo problem. K nam chodi jeden maser - kamarat- a masiroval ma v 8.mesiaci tehotenstva, uz by som si to nedala, bolo to len po sediacky a len chrbat, ale vsetko ma bolelo a ja som mohla len lezat, takze som si to nemohla ani rozhybat 😀 😖
Baby jeden uzitocny clanok k tomu co pit v tehotenstve:
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2549-Co-je-dob...
@kali23 prave som si kupila letne tehu tricko za 8 eur.. zlacnene z 27 😎 neodolala som, maju super zlavy v jednom obchode teraz, aj na detske oblecko, aj na kociky, vsetko.. len an to ostatne je este priskoro..ale to tricko som vzala.. snad ho vyuzijem 😉
@kali23 ja suhlasim ze 1 kava denne nikomu neuškodi...kolko zien porodi zdrave dieta a v tehu fajcili aj alkohol pili a zeny ktore ziju zdravo potom potratia alebo predcasne porodia a ovela horsich veci sa deje...
takze ta kava neuskodi 😉 len oddneska mi kava nechuti ani prinajmensom....
ja masáže zbožňujem, v decembri som mala problémy s chrbticou, po rokoch necvičenia som šla k fyzioterapeutovi, tak som dostala 5 reflexných masáži a k tomu 5 dní cvičenia, medzitým som otehotnela, a moje ukrutné bolesti krížov zmizli! je to divné, ale moje ovulačné bolesti mali spojitosť aj s bolesťami krížov... takže teraz prechádzam tým cvičením čo mi len pomôže... o mesiac sa chystám na masáž pre tehotné...
daniela08, ano máme výhodu, že v lete sa uz netreba obliekat ako na jesen ci v zime... ale aj tak... pomaly potrebujem nakúpiť dáke nohavice/rifle, lebo sa uz necítim pohodlne ked sedím, tlačí ma brucho 😅
...bazár ja nemusím...
@monika2712 prezraď kde... inak sme "skoro" susedy 🙂))
@kali23 v eurovei v Mothercare, maju teraz 50 percent na vsetko. keby som mohla tak vykupim cely obchod 😀
@kali23 skoro? odkial si?
včera som šla okolo, som vedela, že tam mám vojsť! 🙂
baby a odkedy asi budeme potrebovat tehu rifle?
ehm no ked nam narastie bruško? 😀 😀
aj ja pomalicky priberám ale na stehnách a zadku... tíško závidím štíhlym tehulkám, ktoré majú len bruško 🙂
@kali23 no to aj ja.. ja budem urcite jak gula.. uz sa tesim v lete jak sa budem potit a fucat 😀
@kali23 to aj ja, ja som este pred prvym tehotenstvom pribrala 8 kg, po porode som sa dostala nazad na predtehu vahu, ale v priebehu pol roka som opat nabrala, ale teraz som zacala chudnut - dosla som na vahu spred prveho tehotenstva.... 😒 stale mam navyse.
No a mne bolo aj pri prvom tehu hned vidiet brusenko a teraz mi opat nabehlo, rano som sice splasnuta, ale vecer uz ma vsetko tlaci 😝
noo mna trosku tlacia nohavky...ale myslim ze skor ako od 12tt nebudem potrebovat nohavky menit 😀
a v lete urcite budem nosit najmä šaty.... 😀 😀
dievcata viacrodicky, mate skusenosti s nejakym dobrym kremom proti striam?? Ja som cele tehotenstvo nemala nic az mozno posledne dva dni a pri porode sa mi urobili, na bruchu mam asi zo 10, ale na bokoch ich mam dost a velmi sa mi rozsirili, niektore maju aj 1 cm sirku. Pouzivala som Elastiq krem, ale mam dojem, ze to len trosku obmedzuje, ale nezabrani. Neviete mi poradit nieco, aby som nemala dalsie? 😕 😨
Ahojte baby. Ja som vas len prisla pozdravit z minulorocnych septembroviek. Zelam vam vela zdravicka a nech vam to rychlo ubieha.
Ahojte maminky a budúce maminky 🙂
môžem sa pridať?
aj nám vychádza septembrový dátum,podľa tehot. kalkulačky 18.9 😵
u DR som ešte nebola,som objednaná na 26.1
ahojte baby, mozem sa pridat?......tehu este nemam potvrdene dr. ale uz mi to meska 2 tyzdne , tehu testy pozit.
Len mam obavy lebo som v oktobry mala MA nasledkom kyret a dr nam odporucila pockat pol roka, lenze sa tak podarilo, asi preto ze sme to neplanovali. Som 2x po sekcii. Posledna sekcia pre 4 rokmi.
Baby mam otazku......pali niekoho zaha?

@marcelatje no pekne uvidim pouvazujem ako sa bude dalej vyvyjat 🙂