icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

paula80
22. apr 2012

@sissmiss naši obaja synovia spávali s nami,hlavne starší,keďže som ho kojila a teda pýtal si každé 2 hodiny,nakoniec sme ho dali medzi seba a ja som ho kojila poležiačky,často v polospánku.Druhá vec bola tá,že ja som spávala tvrdo,koľkokrát do mňa muž drgal,že malý mrnká,takže keď bol vedľa mňa zobudila som sa častejšie.Takto spával s nami asi do 2 rokov, potom sa už naučil na postieľku prisunutú tesne pri našej.
Keď sa narodil mladší, manžel to vzdal a začal spávať so straším v detskej izbe,aby mu nebolo smutno samému v izbe.Takto to trvalo donedávna, mladší spával stále so mnou a keď sme ho konečne naučili spať v detskej so starším synom,bum-malo to pekný následok-moje tretie tehu,keďže ocino sa zas nasťahoval k mamine do spálne a dobiehal,čo za tie roky zanedbal 🙂 😀 Teraz mladší so mnou v spálni spí iba vtedy,keď je jeden zo synov chorí,aby sa nerušili,keď v noci kašlú a tak.
Obaja sú na nás naviazaní,potrebujú nás pri sebe cítiť, ale vobec si nemyslím,že sme spravili chybu,sú to takí naši dvaja maznáčikovia 🙂

sissmiss
22. apr 2012

@paula80 🙂

sissmiss
22. apr 2012

@jeny ale preco dospeli spavaju na 90% spolu? Ja fakt nemienim rypat a rozdelovat mamniny na dva tabory. A naozaj je mi uprimne jedno kto ako spava. Ale naozaj nepoznam dovod okrem toho ze mna maly v mojej posteli nehorazne vyrusuje a nevyspim sa...ale to sa prenho nezda byt padny argument. A moj muz je analytik, dokaze vsetko zdovodnit, rozobrat na drobne, vysvetlit, ale tu jednoducho nema odpoved. Jedine to ze my sa nevyspime. Ale pre dieta je to benefit, spavat s rodicmi, deti si to povacsine pytaju. Zaviedli sme pravidlo ze jeden den v tyzdni moze spavat s nami aby mal aj on spokojnost aj my sa vyspali do prace. Zatial si este tuto moznost nevybral, ale ma ju. Toto je zaujimava tema. Inak ako cez instinkt to riesit nechcem. Poucky neplatia, deti su rozne a odporucania sa menia kazdy mesiac

kali23
22. apr 2012

tak pridávam aj ja moje bruško 🙂 +4-5kg

jeny
22. apr 2012

@sissmiss naozaj ti to musim vysvetlovat preco dospelí spavaju spolu? 😀 😀
No co sa tyka deti tak u nas je to tak ze nie len my by sme sa nevyspali ale ani dieta by sa nevyspalo pri nas ale ak vasemu dietatku prospieva ze spi s vami a vam to tiez vyhovuje tak nevidim dovod aby ste to menili. Kazdy je iny, nech si kazdy robi ako mu vyhovuje hlavne nech deti aj rodicia spokojní 😉

jerryjanka
22. apr 2012

@paula80 staršie verzie Jane kočikov, Quinny speedi, alebo quinny buzz, staršie concordy - to všetko kupiš zhruba v tej cenovej relacii ale kvalitativne to je trocha inde

luly13
22. apr 2012

Ja som sa praveze stretla s nazorom,ze bonding nedonosencov u oboch rodicov je najprirodzenejsi sposob prvotneho stretu dietata s vonkajsim prostredim,cudzimi bakteriami,ktore mu v podstate nie su cudzie,lebo pochadzaju z tela jeho biologickych rodicov. Moj manzel tiez doma klokankoval adama po prichode s porodnice. Prehlbovalo to ich vzajomny vztah.
A co sa tyka spania,jedine,co som si naozaj dala zavazok, ze sa nikdy nesmie stat,aby deti "vypoklonkovali" manzela zo spalne :D

jerryjanka
22. apr 2012

@zahadka to je klasika 🙂

lulu1112
22. apr 2012

Caute babuleeee,
@kali23 jeeej ake mas uz krasne brusenko 😵
tak my sme dnes boli pre kociiiik, jupiiiii, samoska pouzity, z bazosa som si kupila, Concord fusion travel set s vanickou Proton 😵 Ale hned sme ho odniesli k mamine, lebo ho este nechcem mat doma.
No ani neviem, o com tu pisete, ani nemam cas tu chodit, co ma mrzi 😢 Sefka v praci uz o mojom tehu vie, ale bohuzial sa to nedozvedela odo mna, ale od kolegynky, co uz, ale zobrala to v pohodke. Hned mi zrusil anocne, takze taham stale denne 12tky, tento tyzden budem mat hned 5 sluzieb, snad to prezijeme 🙄
A brusko rastie, ale este nemam take velke ako kali23 🙂 Som zvedava, ako dopadneme na morfologickom uzv, na ktory ideme 3.5., hned po promociach 😵 Uz sa nevieme dockat 😵

tomika
22. apr 2012

@lulu1112 a kolko stál kočik-ak sa možem spitať 🙂 ?Aj my sme už kupili,zabalila som ho a čaká schovany v pivnici 🙂 .Tiez z bazáriku tu na MK 😀

lulu1112
22. apr 2012

@tomika vysiel ma 450 evry komplet so vsetkym, trojkombinacia, plus fusak a podlozku do kocika a prsiplaste atd. Som spokojnaaaa, uz aj by som kocikovala 😀

paula80
22. apr 2012

@jerryjanka ďakujem,popozerám

sissmiss
22. apr 2012

@jeny 😀
ved prave. Ale argument v prospech dietata nemam. A ja rada spim s muzom aj ked neni tutumutu, prave pre blizkost a pocit istoty, lasky. Nas maly s nami nespava uz tri roky, ale ked ma obdobie, ze maminka my dvaja spolu, a ja som uz jak velryba a jeho poschodova postel podomnou prasti, a nasa je sice ako letisko, ale on ma aj tak vzdy vytlaca a kope...pre mna je to velmi nepohodlne, ale hold matka...mrzi ma to. Preto ma tema zaujima a hladam nejaku vyhodu pre dieta. Taku pocitovu, nie ze by sa nevyspalo. A prave pre mna je tutumutu a intimita medzi partnermi dost dolezity argument...takze na jednej strane ja a vztah k muzovi a k istej slobode a na druhej strane materinske pudy...

marcelatje
22. apr 2012

@sissmiss ja by som v mojom prípade v prospech dieťaťa uviedla len to, že keď som nevyspatá som strašne neznesiteľná ☹ mám skúsenosti so strážením sestriných detí a zo skúsenosi viem, že ak som sa vyspala dobre ja oni sa mali cez deň výborne, keď som bola nervná z nedostatku spánku mali to chúdence o kus horšie ☹ to je aj jeden z dôvodov prečo nemám ani tak paniku z pôrodu ako z toho, že bábätko nebude dobre spávať tým pádom ani ja ☹ ☹ ☹

zahadka
23. apr 2012

ahojte, dnes nam dufam daju Kubka domov a budem mat naladu o par stupnov lepsiu...Vcera mi 2x stvrdlo brucho...dufam, ze je to len z nervov a ze sa to uz nezopakuje, lebo je to veeelmii skoro 😒

lusinda1989
23. apr 2012

ja mam v plane mat postielku u nas v izbe ale nie aby spavala s nami.... ja potrebujem pri spanku vela miesta a tak isto aj moj nastavajuci.... ale vlastna skusenost bude mozno ina... viete ako niekto mieni dieta meni 🙂 🙂 🙂 🙂

teraz ma caka cely tyzden v robote joj asi ma tu slahne 🙂

inci
23. apr 2012

ahote,
tak ku teme: spolocne spavanie. moji chalani rel. skoro prespali celu noc (neboli kojeni) tak spinkavali v postielke pri nas v spalni, teraz su uz velki ale casto v noci priplachtia a manazelska postel je uz mala pre nas vsetkych, tak v noci "migrujeme" bud polovicka al. ja sa presunieme do detskej, niekedy obaja, jednoducho to nerieseme ak chcu pridu, nevyhaneme ich. dufam, ze male uz konecne bude kojene aj vdaka stipec, kt. nam tu dava cenne info 🙂
inak sa mame po starom. brucho rastie, male vykopkava tak sa tesime 🙂
pozdravujem vas vsetky a uzivajte si tehulkovanie.

daniela02
23. apr 2012

Ahojte, tak vas zdravim po dlhom case u nas sa uz zacala mania, v sobotu sme sa zatulali do polska a neodolali sme, takze doma je uz aj kociarik aj postielka s vybavenim. Ceny nas presvedcili a nasli sme kociar co splnal vsetko co som chcela. Ostatne uz podokupujeme na nete, o dva tyzden dostavame odmeny takze asi padnu za vlast, potom uz aj tak chceme ist na dovcu a cakaju nas dve oslavy a prerabka bytu, tak by sme asi nestihali a kedze fucim jak kon asi by sa mi ani nechcelo.

Ked ste tu uz rozoberali spavanie, nasa mala spava s nami, vyspime sa vsetci traja, u nas to prepuklo na vianoce ked mala osem mesiacikov, bola chora so 40 horuckami, a trvalo to tri tyzden a pocas nich si slecna zvykla, a potom sme uz my obaja s manzelom boli taky pohodlny, ze sme ju neodnaucali. Ale dufame, ze teraz pri druhom bude mat tahaka aby spinkala sama a strazila sestricku, uvidime

lu17
23. apr 2012

@daniela02 Ahoj, chystam sa do Polska tiez nieco pozriet , aky kocik si kupila, a naozaj sa tam oplati ist ? Kde sa oplati ist? Vdaka 🙂

daniela02
23. apr 2012

@lu17 my sme boli v krosne a boli sme velmi spokojny, kupili sme bielu krasnu vyrezavanu postielku a urcite by sme ju nenasli za tych 60 eur co nas stala a kocik nas vysiel 230 eur, takze nie je o com, ja som si myslela, ze nenakupime, ale ostala som prekvapena. a kocik nie je sice nejak extra znackovy, ale autosedacka ma vnutorne polstrovanie pre novordenca a ma aj nanoznik aj striesku, sportak sa da otocit v smere aj v protismere jazdy a zadne kolieska su vacsie a predne mensie a zuzuju sa do trojkolky, vanicka je lahka a priestranna. Farba je pekna oranzova s ciernymi kvetmi a je k nemu aj taska velka a priestranna, takze plna spokojnost

miriamka
23. apr 2012

Ahojte,
jej, ake mate krasne bruska 😉

Som citala ze riesite spanie...tak nas Jakubko s nami spaval v postielke do 1 roka...v noci sa budil aj 5-6 krat za noc, boli sme z toho uz zufali a tak ked mal pred 1.narodeninami skusili sme ho dat spinkat do jeho izby, a stal sa zazrak...maly zacal krasne spinkat, a tak je o 1 rocka vo svojej izbe ked nam uplne bez problemu vecer zaspi...len ho dame do postele, dostane pusinku a uz z nej nevyjde...takze som velmi rada. Niekedy mi aj chyba ze nie je ako ine deti a nechodi spat k nam do postele...na druhej som rada ze sa mu to takto paci a nemusim ho v neskorom veku od toho odnaucat.On ma v posteli svojich plysakov s ktorymi sa pred zaspatim porozprava a spinka.Takze u nas to takto fungovalo...napriek tomu ze od 1. rocka spinkal vo svojej izbe a nie s nami...a teda urcite to vyhovovalo obom stranam lebo spokojni a vyspati sme boli vlastne vsetci. 😵

nmonika
23. apr 2012

@daniela02 kupovali ste v obchode?Totiz aj my sa chystame do Polska na obhliadku.

lu17
23. apr 2012

@daniela02 Vdaka, za info 🙂 Mali tam aj kociky znacky X lander alebo Dorjan, alebo aj inej znacky ? Tak to co opisujes,to uz je super vzhladom na to ze nemusis uz nic do kociara dokupovat. 🙂 A aka je to znacka? Boli ste na trhu,alebo priamo v obchodnom dome? Viem ze aj monitory dychu su tam lepsie ceny a vobec vseobecne niektore veci tu v Ke -Maderna , babetkovo maju tiez z Polska.

nmonika
23. apr 2012

@zahadka aj aj mam niekedy pocit akoby mi tvrdlo,skor podbrusko...ked lezim a znicoho nic mi stvrdne taky kusok,take zvlastne na dotyk to je

daniela02
23. apr 2012

@nmonika ahoj kupili sme to na trhu nie v obchode

daniela02
23. apr 2012

@lu17 je to znacka kajtex, dorjany som videla, ale x-landery nie, aj ked pravda je ze vedla trhu su tam postavene dva nakupne centra a vraj v nich su detske obchody

sunny15
23. apr 2012

@zahadka
@nmonika baby aj mne predvcerom akoby stvrdlo brusko-vecer ma akosi pobolievalo okolo pupka a mala som bruško také tvrde...az tak ze pri pupku mi ostala taka mala hrčka-to asi svalova hrca bola....ale potom to preslo...takze som si nasadila magne B6 3x denne...

lu17
23. apr 2012

@daniela02 Nevies co priblizne stal Dorjan? Tak ja len dufam ze sa tam dostanem aspon mrknut, aj ked mam uz nieco vytipovane. A postielka je urcite super cena, ved aj tu v obchodoch maju aj polske.

zahadka
23. apr 2012

@daniela02 a kde ste boli, v Targu? Lebo my sme mali z Targu z nakupneho centra kocik a tam bolo veru na vyber vsetko detske, velmi velky obchod..Pravdepodobne si tam pojdem dokupit nejake veci pre drobciatko