September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Nick-- PrTP--mám doma --Tušák--bolo mi zle 1.tr?--zvracala som 1.tr?--chute –G—tep--UTZ—krv 7-w predpovede
kali23-------------1.9.2012--------prvorodička---------tušák----------áno---nie---------sladké
katka 143--------2.9.2012------chlapec, dievča------chlapec---------------------------ovocie
petraas-----------3.9.2012-----------dievča-------------chlapec------ano---nie-------slane, kysle/G dievča/w chlapec
sissmiss---------3.9.2012----------chlapec----------chalan--------áno---nie-------slané/G ch/159/utz CH/w chlapec
olivka84----------3.9.2012 ----------prvorodička-------dievča--------áno----nie------sladké, slané
ivuula-------------3.9.2012-----------prvorodička------chlapec--------nie---trochu---slané----utz D
nastasyk---------4.9.2012 ----------prvorodička-------chlapec-------áno----nie------slané, štiplavé----utz CH
daniela 02--------7.9.2012-----------dievča-------------chlapec-----ano---nie
petra6484---------7.9.2012---------prvorodička--------chlapec------áno---áno-------všetko
zuzana_v1-------8.9.2012----------dievča---------------dievča---------ano---nie-----------sladké/w dievča
zahadka----------12.9.2012--------chlapec-------------dievča---------áno--áno----------sladké/w dievča
monhla-----------12.9.2012---------dievča--------------chlapec--------áno----áno-------nechuť/w chlapec
veverka84--------12.9.2012------chlapec/dievča-------chlapec-----ano-ano--------slané a mäso/G dievča
lu 17--------------13.9.2012---------prvorodička---------chlapec------ano---ano-----------slane/w chlapec
marcelatje-------14.9.2012----------prvorodička--------dievča--------áno---áno--------slané, kyslé/utz D
paula80----------16.9.2012--------chlapec, chlapec---chlapec-----áno---nie-------------slané/w chlapec
vladka1828------16.9.2012---------prvorodička ---------chlapec-----nie----nie-------------sladké /w chlapec
danjelca----------16.9.2012---------prvorodička-----------dievča------nie----nie-----------sladké----150
montinka---------17.9.2012--------chlapec, dievča-----dievca------ nie----nie-----------sladké
lusinda1989-----17.9.2012----------prvorodička-------dievča---------ano--nie-------------všetko/G dievča
sunny15----------18.9.2012-----------prvorodička--------dievča--------ano--ano-----------mäso /148/utz CH
soniatko----------20.9.2012-----------prvorodička--------chlapec------áno--nie----------kyslé a polievky
inci------------------20.9.2012---------chlapec, chlapec-----dievča----áno----nie
stipec26-----------23.9.2012---------chlapec, dievča------chlapec----áno--nie--slané, kyslé/G chlapec/168/w chlapec
ftinka--------------25.9.2012---------prvorodička-----------chlapec-----nie----- nie-----nic
katka_77----------27.9.2012---------dievca, dievca-------chlapec-----ano---ano----------slane, kysle/w chlapec
rejocka-------------29.9.2012---------chlapec, chlapec---chlapec----áno---nie----------slané, kyslé/w chlapec
lussinkaaa--------30.9.2012-----------prvorodička---------dievča-------áno---nie-----------slané, kyslé/w dievca
andrea_stella----------------------------chlapec-----------------------------áno---áno-------------sladké-/168/w dievča
@danjelca bola som spokojna, boli na mna v 1. faze velmi mily, nikto po mne nekrical, nepresuvali si ma hore dole, mohla som sa prechadzat, chodit na izbu, manzel stale pri mne...10hodin som sa otvarala...potom ked mi odisla aj druha epi o 17hod tak mi zacali silnejsie kontrakcie a porodila som o 19hod (akurat sa menili smeny, tak mi museli vsetci pomahat, tlacili na brusko, nechcelo sa mu von - betarovi)... a napriek tomu, ze som uz bola unavena a vysilena - boli na mna dobri - ziadne ziapacky, iba chceli aby som sa sustredila a pocuvala co mi hovoria (jedna pani doktorka bola pri mojej hlave, doslova do ucha sepkala co robit a kedy)...a ked vyliezal von (2.faza), vsetko som citila a bolo to to najkrajsie, este som citila aj ako kopkal nosickami ked vychadzal z posvy...take prijemne teplo po tolkom roztahovani noh a zime tam dole ;) a este potom druhe teplo, ked isla placenta (3. faza) 🙂 aj ma nastrihovali, aj som sa roztrhla, tak to zasivanie bolelo potom asi najviac
...trosku horsie to bolo potom na izbe, lebo mi ho nedali - kvoli silnej zltacke, tak na 3. den ked prisiel - mal uz cumlik a nechcel odo mna papat, ale akoze ja som to vtedy brala ze OK - a pozerala som cely den TV - akurat vtedy zacal vysielat Panelak 😀 😀 😀 cize ked si odmyslim, ze tam bola uplne minimalna laktacna poradna a niekto, kto by sa tam o mna staral - tak uplne fakt ako hotel 🙂 teraz by som si to tam urcite lepsie vychutnala, ked uz viem co a ako, ale asi by som sa tam nudila - lebo tam boli len 3 mamicky - teda jedna so mnou na izbe (chvalabohu, inak by som sa asi unudila - doteraz sa stretavame) ...nejako mi nedoslo, ze mam ist za syncekom a pytat si ho k sebe (mala som dost problemy tam dole, nevedela som sa posadit, zapalilo sa mi to) ...ked sme isli domov, som ho obliekala a on reval a reval a mne vobec nedoslo, ze mu je teplo + ze je hladny.... uplne cele zle som to nejako nezvladla - moja bolest prehlusila materske instinkty... az sa za to teraz hanbim... mozno preto som teraz taka zhava maminka, lebo si to chcem vsetko vynahradit (a teda aj som si pri druhom) a chcem len to naj a predist opat mojim chybam aj pre ostatne mamicky...
ale ja som bola tam este v roku 2008, pred rekonstrukciou a vymenou personalu... teraz neviem ako sa tam rodi.... vtedy som platila 12tis za porod, 2x epi a muz pri porode (poradne boli zadarmo)
A ešte som si vsimla, že vám sa nadherne otepluje. Tak si to krásne užite. My sme veľmi radi, že sme stihli to chladné, lebo moje deti (baby + manzelik) si super užili snieziku, ked sme boli v Tatrach. 🙂
@marcelatje heej,drobcek je dole hlavickou 😉 nech tak aj pekne ostane do porodu 😉
ak nieco napisem do tabulky zle, opravte ma, tolkym kopirovanim a doplnanim a prehadzovanim medzi excelom a wordom a konikom....obcas nieco zle ctrl c a uz to je
a ako ťa nastrihli? Bolo to moc zlé?Aká bola atmosféra pri pôrode? Ja som čítala že tam stíšia svetlá je pustená hudba, ja by som neonky do tváre asi neprežila🙂A ako epi-dalo sa to zniesť? ja ju tiež chcem.
a p.s.: Dobrá mama nie je tá, ktorá všetko vie, ale tá, ktorá robí čo môže : Ja budem tiež zmätená čo mám robiť s tým uzlíčkom🙂
@danjelca
@stipec26 dievcence ja sa priznam este velmi nad porodom neuvazujem, a ked obcas zacinam tak mam len strach. moja jedina skusenost je pritomnost u sestrinho porodu v BA v Ruzinove. a dojem z priestorov a toho vsetkeho dost zly. samozrejme nastrihavali. citala som aj par clankov ze sa to da aj bez nastrihu a bez roztrhnutia, len treba nejake "cvicenia" cca 8 tyzdnom pred porodom. a zatial si fandim ze bez epi. tak uvidime
No baby, myslím že 16.9. bude na pôrodniciach rušno ako pozerám 😀
Ahojte tehuľky, tak pridávam sa k vám, dnes začínam 20.týždeň, termín mám 14.9. podľa mrchy...Ešte nevieme čo to bude, ale dúfam, že čím skôr sa dozvieme, lebo ako vidím, už väčšina z Vás vie... 🙂 Tak úspešné tehuľkovanie a nech každá to dotiahneme do úspešného konca... 🙂
tak blahoželám maminkám, ktoré už vedia čo budú mať, ja som bola dnes na poradni a ani sono mi nerobil, iba ma vyšetril zo spodu a hotovka, takže neviem kedy sa dozvieme čo to bude, povedal že sono až v 30tt. Baby počúva vám doktor srdiečko malinkého, keď ste na poradni, lebo mne to predchádzajúce tehu robil a teraz absolútne...Budúcu poradňu ma čaká test na cukor, takže juchú tu žbrndu ráno vypiť 😖
ahojte tak som tu po dlhsej dobe prisla nakuknut. zatial vsetko ok az na to ze ma bolieva brucho ale dr vravel ze je vsetko v poriadku. inak uz mam 4 kg hore takze som na svojej povodnej vahe akosi to ide rychlo zrazu. som sa aj objednala na 3Dultrazvuk tak sa tesim ale aj bojim aby bolo vsetko dobre. inak uz som tak na 80%zmierena ze je to chlapec a nie dievcatko
@piskotik to je ten glukozovy test taky strasny? mna to tiez caka buducu poradnu
@danjelca ako nastrihli - chytil noznicky a iba som citila ako prestrihol... a potom to okomentoval... nepovedal mi doktor dopredu, ze to ide robit, ale ked ani moje natrhnutie nepomohlo, aby vysiel von, tak to asi bolo nutne... to strihnutie nebolo na pocit velmi bolestive, lebo uz som tam dole bola dost uzimena, tak som to tak nevnimala... no fakt boli mily, aj doktor, aj sestricky... vsetci okolo mna ked som bola uz vylezena a dobre ma doktor zasil - taky sexik sme mali potom s mangelom, ze paraaaaadicka ;) 😀 😀 😀
priznam sa, hudbou dostali aj mna, ze tam bude 🙂 ale ziadnu nepustali... a tie svetla tam boli, neviem porovnat, ci boli o nieco menej stisene ako obycajne, lebo bola uz tma - vecer vo februari, takze zapnute museli byt... a druhu som rodila poobede, takze tam speci svetla nepotrebovali
no ved robila som co som mohla, ale mala som si studovat aj co bude po porode a nie si hovorit, ze porod ked prezijem, tak prezijem vsetko - toto bola chyba... praveze porodom sa to vsetko len zacina... a ja som bola fakt uplne vystresovana prvomamicka
epi na pocudovanie ano - vsetko OK - tiez som sa toho bala, lebo strasili, ze ked sa omylom miknem alebo posuniem, tak bude zle nedobre, ale nebolelo, iba taky chlad som citila v chrbtici... ale poviem ti, bolelo ma tie kontrakcie ako slak - si neviem predstavit fakt tych 10-8 hodin bez epi - ma triaslo od zimy, bolesti a teda ak epi zaucinkovala - tak teda nic moc ....a to som si myslela, ze aka som silna zena, ze mam vysoky prach bolesti...
nechcem strasit - take prehnane opisy porodov beriem s rezervou, snad som to tiez podala bez velkych emocii, kazda sme ina.... ja len, ze mna kontrakcie boleli a najhorsie to bolo ked uz fakt nutilo tlacit a oni hovorili, aby som netlacila, aby som predychavala... tak to bol des
ale dali mi fitloptu, tak som tam skusala na nej poslednu hodinu skakat, co bol des - lebo chces akoze velmi kakat a zaroven nemozes a este si tam na tom mieste musis "tukat" medzi nohami loptou...
@sunny15 nie na 3D sa nechystám, ja to už niejako vydržím, po dvoch dievčatkách by už aj dáke chlapčiatko mohlo byť, ale pre mňa je podstata aby bolo zdravé 🙂 neviem podľa čoho sa to berie, ale pri dcérkach mi robil viac sono 😒 tak neviem, ja platím za fotky 9 eur, ale teraz mám iba také čo tam bolo bábinko len malá škvrnečka 🙂
je normalne ze mam v poslednom case neskutocnu chut na kavu s mliekom pritom som predtym vobec nekavickovala - tak max. 2x do mesiaca aj to niekedy nie... posledne dni az prahnem za latte ale ked si ju dam je mi z nej blbo 🙂 ja neviem s akymi motuzikmi sa ten moj drobec hra, kolko krat take veci by som jedla co predtym nikdy 🙂
@ivuula ani nerozmyslaj... uvidis co bude a tak sa budes snazit prisposobit... ;) tiez mam sprostredkovane opisy porodov z Ruzinova a ze su zle.... Ak mozem za seba - aj odporucam prvorodickam ist rodit na Kramare - porod je tam uz lepsi ako pred par rokmi a vyborna laktacna podpora - vraj 🙂 a tiez je tam mensi pocet porodov ako na Antolskej... tak to moze prispiet k mensej masovosti... i ked teda mamicky tam maju spolocne sprchy na chodbe...
ano - vola sa to masaz hradze ;) ja som to robila, dokonca neskor uz aj manzel sa tomu venoval, lebo mna to nebavila a on, ze teda ideme to robit, ak to nepomoze - tak ze nic, ale aspon si nebudem trieskat hlavu, ze preco som to nerobila (ak by porod nedopadol dobre)... a teda utesujem sa, ze aj ked mi to zrejme nepomohlo, urcite som tomu neublizila...
http://www.matervia.sk/odkazy-a-clanky/masaz-hr...
kolko treba čakať na 3D utz?Alebo hned ma objedná na ten deň ktory mi vyhovuje??
@tomika záleží od toho kde 🙂 ty si už v 22tt takže zvyčajne sa robí cca v 24-27 tt, ale ak by si chcela a mali by voľné možno aj skôr ťa vezmú....
@marcelatje chcela by som isť na buduci tyždeň.Manžel vtedy bude doma (robi v zahraniči).A večer mi volal že teraz pride domov-tak by som chcela aby sme išli na to 3D,aby aj on mal ztoho volačo.ked už toto tehotenstvo nepreživa somnou ☹ 🙂
@tomika tak to už len závisí od toho či budú mať niekde voľné na ten termín, skús si to obvolať čím skôr 😉

@sunny15 no co uz tak bude pekna chlapcenska farba, my sme s manzelom vraveli ze je to jedno ved je to nase prve, a pri tom sme obaja asi trosku viac chceli chlapca, a od pondelku vieme ze mame dievcatko. u nas v rodine co su male deti tak je zatial len jeden chlapec a 3 dievcatka. a aj podla chuti mi vsetci vraveli ze to bude chalan 🙂 tak sa vsetci mylili