September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@tomika ja som tiež platila 64,- v Bratislave Gin Fiv (ale to je 3/4D 2x, prvý krát v 17tt a druhý krát v 26tt, ale aj keby som išla len v tom 26tt tak cena je 64,-, to malé sono bolo akože v cene 🙂 ) no ak sa ti podarí zohnať za 35,- to bude len plus 🙂
@danjelca tak snad si telicko pamata, ze uz sme toto zvladli a bude mi napomocne ...dost sa inak teraz bojim, lebo druhy porod bol celkom fajn, ani epi mi nestihli dat a uz bola mala vonku.... ale to som mala 15 mesiacov medzi porodmi... teraz to bude 3 roky a 3 mesiace od posledneho, tak neviem neviem..... 🙂 ale dakujem si zlata ;)
a teda teraz si asi nebudem davat, pojdem na poucenie - to ano, pre istotu ;) ale uvidime...zacnem sa rozmyslat v auguste, ako sa budem citit a ako budem na tom psychicky....
🙂 odpadnut nestihnes, budes mysliet na babatko 🙂 urobis vsetko pre to - ta to potiahne a zvladnes to.... zatial som sa nestretla s nikym osobne, kto by spominal na odpadnutie (ak neratam oteckovske) ...ale tak predpokladam, ze personal je skoleni... mozno ti daju nieco ovonat ;) studenou vodou snad oblievat nebudu 😀 😀
@danjelca ja som to dala bez epi a da sa to. A to som citlivka a fajnovka a neviem co vsetko este. Ale je fakt, ze ak sa zena spravne nastavi, tak sa prepne do takeho modu, ze instinktivne robi veci, vraj je to uz aj dokazane ze sa nastavi do inej hladiny a jede, take zvieratko v nas sa prebudi. Ja zacinam uvazovat nad PA
@sismiss inak pôrod s dulou môže byť strašne fajn. Ak teda nechceš epi.
Ja keďže ju chcem mať zaplatená a v prípade núdze použiť som sa dule vzdala.
Ale je to určite super podpora.
@stipec26: ty si už skúsená mamina, nepodlahneš panike..🙂)
No ja ked si spomeniem na moje dávne menštruačné bolesti tak veru sa mi hmlilo poriadne pred očami, dokonca raz to bolo také že bez hanby by som bola zavolala sanitku 😅 ..Postaviť sa z kresla bolo nemožnéé...
ahojte dnes na poradni vsetko ok dr sa moc nepacilo ze mam minus 2 kila od poslednej poradne tak som jej povedala ze sme grcali tak ze uz nabuduce len s plusovou vahou ale mam dojst.krcok nastastie zavrety tak som si vydychla.najblizsie 24.maj poradna a potom glukozka mnam mnam 😵 😵 😵 idem vas docitat lebo dnes od rana robim tu svadobnu tortu cize nestihacka 😀
a inak crevnu virozu sme prekonali min tyzden zapal priedusiek maly od pondelka mala od vcera paradicka rok sme neboli chori teraz sa to ... vsetko na kopu.nemate niekto tip ako dostat do 2.5 rocneho dietata atb ma suprax sirup ale neni mozne do nej to nacpat ani dobrovolne ani nasilu.nase deti maju take ze to hned vyvracaju ked dam 2 po sebe tak 2 to vyhodi von.maly uz ma tablety tam je to uz osetrene...neviem co s nou.
co sa tyka polohy babatka bolo dole hlavickou.4D ideme 11.maja do Hlohovca k Brestanskemu.
co sa tyka porodov ten oba boli bez epiduralky prvy s nastrihom malym a druhy bez nastrihu a bez trhnutia.na ten druhy spominam ako na jedinecny zazitok uplne dokonaly perfektny so super lekarom a vsetkym okolo 🙂 dufam ze aj do tretice to bude take iste alebo zeby este lepsie? 🙂
baby, ked sedim, alebo nieco robim v predklone, mávam kŕče v bruchu, na chvíľu sa musím vystrieť, alebo ľahnúť si... cez celé brucho v oblasti pod rebrami a pupkom... predpokladám, že je to z toho, že som skrčená... či? ku gyn. idem az bud. týzden...
@stipec26 mas velku pravdu v tom, ze porodom to vsetko zacina, ja stale hovorim, ze porod prejde za chvilku, ale co potom??? Ja som mala velke problemy s prsnikmi, som myslela, ze to vzdam a prejdeme na UM, ale vybojovali sme si to. A tiez ta nastrihnuta hradza, bolelo ma to este 3 mesiace, ale niekoho to prestane rychlo boliet, je to vsetko individualne....Najlepsie na vsetkom je, ze ked prejdu prve tri mesiace trapenia so sebou, s uplakanym a ubolenym babatkom, tak sa na to vsetko zabudne a len si uzivas ten mini uzlicek 🙂
Ja som epi nemala a snad odolam pokuseniu a pojdem aj teraz bez epi, uz viem, ze to zvladnem a vobec to nebolo take hrozne, ako to niektore zeny opisuju (resp. vacsina), treba naozaj spolupracovat, sestricky vedia preco hovoria, co hovoria. A dobre je ist na nejaky predporodny kurz, kde ti vysvetlia ako dychat, co sa kedy deje a ako sa pripravit. U nas to robi nemocnica zadarmo aj s exkurziou po nemocnici 🙂
@veverka84 ja tu moju tiez neosuskam, ked ona nechce... skusala som akoze idem dat lyzicku s medom a sup do nej sirup... ale otvorila usta a vsekto bolo von... tak nakoniec som to davala do tej nurofenovej striekacky - najprv cajik, to ju bavilo a tak na 3 - 4x uz isiel sirup a rychlo striekacka s cajikom a tak nejako sa nam to podarilo vybavit...
drzim palce, nech sa vydari a samozrejme ocenime fotku 🙂
@kali23 tak ze by - ty budes ta vynimka nasa, co potvrdzuje pravidlo?
Ahojte kočky,tak ako rastiete? My máme dneska presne 19 týždňov a o týžden presne ideme na sono 🙂 ktorá už viete pohlavie svojej ratolesti ? 🙂
Ahojte. dnes idem skusit pilates pre tehotne, som celkom zvedava, co to bude 🙂 ci to zvladnem. Ale aspon bude mala zmena oproti prac. stereotypu. Lebo to celodenne jazdenie v aute ma uz celkom ubija. Nech je uz koniec maja. a to som sa hnevala na manzela, ked povedal, ze max. do konca maja mozem robit, potom uz ostanem doma 😀
Budem trochu mimo preberaných tém ale začala som riešiť kojenecké fľašky. (možno idem od konca potrebných vecí ☹) vV novom čísle Mama a ja je info o kojeneckej fľaške zn. Dr. Browns . Má s ňou niekto skúsenosti??? Výhodou sa mi zdá aj možnosť voľby medzi sklenenou a plastovou + ďalšie blablabla, ktoré majú aj iné značky napr. MAM, ktoré som mala doteraz vyhliadnuté.
@stipec26 este neviem ako a kde, ale rodit v nemocnici s lekarom a sestrami ktore su nastavene na umely porod...to sa mi nezda byt dobry napad ist tam sama, bez niekoho kto ma usmerni a vie ako ma prebiehat prirodzeny porod a ci vsetko co sa deje je v norme, lebo dr v nemocnici este nevideli prirodzeny porod tak aj keby chceli a nejako fakt nechapem preco 😀 predpokladam ze chciet nebudu, tak mi v tomto nepomozu. Ale zase ja som velmi vyberava a malokoho k sebe pustim...tak neviem ci zozeniem niekoho komu budem doverovat a zaroven mi bude sympaticka...
@veverka84 aj moj mali má teraz ATB penbene,chvalabohu chuti mu,dá si ho bez problémov,v decembri sme mali Zinnat,ten mu nechutil až tak,pár krát vyvrátil ked sme dali nasilu,ale potom sme mu vela nahovárali že su tam mali macikovia,idu bojavať s bacilmi,rychlo to prehltnes a urobiš brrr,a ten brrr sa mu páčil,tak horko ťažko sme doňho dostali ten sirup,ale nevedela som sa dočkať kedy už ho doberieme,nie a nie sa minuť.Teraz má zápal mandli,máme ten penbene sirup.
A ten tvoj druhy porod-čo bol bez nástrihu,to si poprosil lekára aby ta nestrihal ak nieje treba??Velmi by som sa tešila keby tento treti moj porod dopadol bez nástrihu 😅 .
@tomika no malemu tiez dala zinat ale 3 x ho vyvracal atak potom som volala dr ze ci nemoze lieky napisat a tie bez problemov.ten suprax neni ani taky husty ani tak aromaticky ako zinat no ani za hovado do nej teraz jej tu hodinu trepem blbosti hladam obrazky ako psik papa sirup a pod.ale nic nechce ani pocut.
co sa tyka druheho porodu moj porodnik to nema rad a robi to ozaj len ked to nejde u neho sa rodi do 4 hodin ako velka prevelka spokojnost urychli a pomoze ako sa da zlaty clovek.min rok rodila u neho segra aj svagrina obe prvorodicky a obe bez nastrihu.asi to vie dr nejak zazracne vytiahnut 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@ivuula tak ja tiez idem na Antolsku 🙂 no tam som napr. ja musela cakat na chodbe hodku a pol, kym ma zobrali na vysetrenie - mali plno, strane vela porodov (v ten vikend - ja som prisla v piatok o 16hod - im tam prislo na svet 50 babatiek)
@zuzana_v1 ty sedis a jazdis autom cely den? to musi byt narocne.... ja idem len 2x do dna par minut a uz mam dost, stale si odtahujem pas od bruska - ty mas tu regulaciu na bezpecnostny pas?
ja chodim cvicit 2x do tyzdna - v utorok a stredu... a 4.5. idem este pozriet na dalsie cvicenie 🙂 uz budem cela vycvicena 😀

@marcelatje jedna doktorka robi v NZ za 35 eur,ale tej sa neviem dovolať,potom tak viem že robia okolo 60-65 eur 😖 .Skusim zajtra zavolať,potom uvidime.