September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@suncana Má ho moja kamarátka, síce model 2010 ale je s ním veľmi spokojná. A pozerám, že aj vaničku má veľkú, tak ty už nemáš asi čo riešiť....
@michaelaamartin myslim, ze 80 cm ma, to by malo stacit na celu zimu a hlavne, ak aj toto druhe bude taky drobec ako prvy 🙂
@jerryjanka idem sa ta spytat ako odbornicky. Nasla som quinny buzz vo farbe tusim racoon sa vola...je taka sedasta. Len sportovy, takze vanicku si dokupim tyrkysovu a sedacku tiez. Ale co sa tyka sportovej casti...viem tam nieco dokupit inofarebne aby to nebolo len sede? A hlavne tak rozmyslam ze este jedno bejby a ak bude dievcatko...aby som tu sportovu cast mohla potom nahodit do sedo ruzovej...sedacku a vanicku by som v tom pripade nabuduce zamenila za ruzove alebo take dievcenske. Dobre rozmyslam? Lebo buzz nemam ohmatany,neviem co sa na nom da vymenit a co nie...
@stipec26 mna to ale strasne bavi 🙂 a bude mi to cez matersku chybat. Teraz ma uz v robote setria, predtym som chodila 2xdo dna ZA-TN /to bolo tak 400-450kmdenne/, teraz uz len 2x ZA-Rajec-PB-PU az do Zariecia a spat /uz len cca300km denne/. Pas pre tehotne bola prva vec, co som si kupila, ked som sa dozvedela, ze som tehotna. Zo zaciatku som to aj lutovala, lebo som mala pocit, ze je to zbytocne, no uz viem, ze nie je. Ja ho mam stale vo svojom aute a pohodicka, no ked idem s manzelom, tak celkom trpim, ked ma pas tlaci, tiez si ho stale odtahujem-
vladka07 jasné že sa teším, len ked tu tak čítam čo baby píšu, pripadám si, že ja nič také nemám. Ani chute ani bolesti, ani zvracanie a dokonca ani neviem kedy sa hýbe bábo alebo sú to len črevá. Manželík mi povie, že čo som to za matku?. Ja som ani pocity nemala že som tehotná, nebyť tehotenského testu. 🙂 . 2.5. idem na ultrazvuk tak som zvedavá, či bude vidieť, že čo to bude. 🙂 Kočíky už pozeráš?
Ahojte budúce mamičky. Chcem sa Vás prosím spýtať, nakoľko som prvorodička, či musím pohyby bábätka cítiť každý deň. Lebo sa mi zdá, že dnes len naša žubrienka zatiaľ spí. ďakujem
@svaca20
@svaca20 nie nemusis, ja citim jeden den viac, potom dva dni pomenej 🙂 , dnes doobeda asi 3 krat som zacitila , vcera nic dokopy.babo je este malinke, ma vela miesta, je slabe a ty necitis vsetko aj ked sa hybe..a ono aj dlho spinka, myslim ze aj 20h denne 😎
pravidelne pohyby sa maju citit od 28tt
@tanicka1976 ďakujem za radu, tak to si teda ešte do toho 28tt počkáme.
Dneska som sa dala objednať na 3D,Ideme v 23tt..Ale doki mi hovorila že to nebude také pekné v 23 tt.Ona odporuča ist v 26tt,a ináč robi od 24-28tt.Ale moj mm nebude už doma,iba teraz,a ja velmi chcem isť snim.
Bola tu už niektorá takto skoršie na 3D,a aku kvalitu to má??
@svaca20 neboj este si toto uzijes, takych pravych kopancov do rebier , az zvysknes od bolesti 😀 😀 😀
napjprv z jednej, potom z druhej strany potom zdola, moja s oblubou hladkala moj mocovy mechur, noooo to uz len bolo 😀 😀
@sunny15 ale nevzdávaj to s bazárikom,mne sa na prvi pohlad zapáčil jeden kočik tu na MK,a bolo to od nás 12 km,tak sme hned išli pozrieť,a super,ako novy,ešte v záruke,nijaké poškodenie.No velmi som sa tešila,aj sme kupili.Teraz čaká zabaleny v pivnici 😀 .(ešte pošepkám že stál 200 eur,a novy by bol cca 350)
jeeej ja asi konecne uz citim pohyby 🙂 ak je to ono 🙂 som si dala cervenu repu na obed a odrazu len take jemne kopkanie som zacitila 🙂 juj hned som chcela ist kupit nieco malinke pre radost ale vsetko som nasla bud ruzove alebo modre ☹ tak si musim este pockat a kupila som si aspon sklenenu flasku, lebo teraz ine ako silikonove ani nevyrabaju. Juj ako som rada 🙂
@michaelaamartin ahoj,ja mám vaničku 80x40 a to je aj potrebné-aby na zimu ten fusák tam zmestil..Ten 70x31 je mali,nie?
Ahojte,
tak buduci tyzden ma caka morfologia...hadam vsetko ok, a pohlavie sa neukaze.
Inac moj syn ma kiahne, takze som smutna a s obavou aby to bolo ok kedze som tehu.Musim ale verit ze to prekoname aj on aj ja bez problemu.
A kopeme teda uz riadne...najma po jedle su to prave kopance ktore uz aj okom na bruchu vidim 😵
@tominka...ja som bola na 3D/4D pri malom v 23tt...pozri na foto co mam v albume, podla mna velmi pekne.
@tomika Tak to si mala pekné šťastie. Ja sa momentálne zaoberám vnútornými rozmermi vaničky. Aké sú rozmery tvojej vaničky? A akú značku kočíka si kúpila?
@michaelaamartin no,na ten kočik ja som mala kritériá-na dedinu potrebujem velké kolesá,velku vaničku,a nákupny košik na spodu,a aby to bola 3kombinácia,chcela som aby mal nánožnik na všetky 3časti-aby aj vo veternom počasi sme mohli ist von-ked treba..atd.Najprv sa mi páčila Bexa,ale potom som našla Danny dorjan.V obchode mi povedali že najvetšie vaničky su 80x40,aj zdaju sa mi tak akurát.Potom som našla tu v bazáriku ktory sa mi zapáčil.
@miriamka prajem synčekovi skoré uzdravenie.A neboj sa,moj syn mal ked ja som bola v 14tt,velmi som sa bála,lebo podla mojej kartotéky ja som ešte kiahne nemala.Každy deň som sa modlila že ked ich chytim,tak aby sa nič nestalo..lebo som všeličo prečitala 😝 ,a naštastie som nechytila..
@tomika...dakujem, moc verim ze to bude ok...ale su to nervy a napatie 😔
@miriamka jéj,pozerám fotky..Kráááástne!!!! a ako sa pekne ukázal 😀 .Dufam že tie utz pristroje su kvalitné a aj mi takto krástne uvidime...Ináč moja švagriná bola na 4D v 28 tt,a nebolo to velmi kvalitné,aj pohlavie bolo vidno tak neisto rozmazane,a vraj doki hovoril že preto lebo má na brušku vela sadla... 😖
@tomika Však to, že asi je to malé.....
@tomika Čiže dorjan má jednu z najvačších vaničiek? Takže si kúpila dorjan cez bazárik, hej?
@michaelaamartin ano,dorjan cez bazárik 🙂
@tomika kvalita závisí od prístroja ktorý doki používa. Ja som bola na 3/4D v 16tt (viď foto) a idem ešte v 26tt. Ale čím skôr ideš tým viac sa bábo podobá na mimozemšťana 😀 😀 😀 možno preto ti vravela, že je lepšie ísť v 24-28tt. Keď je to ešte neskôr, bábätko už má málo miestečka a to tiež nie je veľmi dobre vidno vtedy. Ale zasa ak vám to vychádza najlepšie na budúci týždeň, myslím, že lepšie skôr ako nikdy 🙂
@marcelatje dakujem,a krástne vidno aj v 16tt,kvelitné fotky.No,nás objednal na 4.5.Dufam že volačo uvidime 🙂 .Predchádzajucich tehu sme neboli na 3D.Tak teraz pojdeme.Ibaže mm teraz robi v zahraniči,a nevieme kedy nabuduce pride domov..Teraz je doma,tak teraz pojdeme 😉 .
ja idem na 3D 22+1 boli ste niektorá takto?
@svaca20 ja ked som čakala prvé, tak som ho nie často cítila, zato teraz keň čakám druhé, tak to denodenne niekolko krát. Som sa smiala, že je asi lenivé, tak sa moc nehybe 🙂

@michaelaamartin mne sa pači tako perso - dostala som aj hodinovu prednsaku o nom v jednom obchode. ale este nie som na 100% rozhodnuta. mate s nim niektora skusenosti?
http://www.svetkocikov.sk/kociky-tako/1100-tako...