icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

ivuula
28. apr 2012

@danjelca takze povinne to nie je, nikto ta nemoze nutit, vsade sa to pise takto: Tehotné ženy majú z verejného zdravotného poistenia nárok na dve bezplatné preventívne prehliadky raz na začiatku a raz pred koncom tehotenstva. ALE ak nepojdes: Pokiaľ poistenec neabsolvuje preventívnu prehliadku, v nasledujúcom kalendárnom roku si musí zdravotné výkony poskytnuté v súvislosti so zubným kazom uhradiť sám. kludne chod a dohodni sa ze chces len preventivku ak by bol kaz tak sa dohodnes na neskor 🙂

tomika
28. apr 2012

synček moj maličky už piaty deň má horučky.Dostal ATB,má zápal mandli.Už piaty deň mu dávam nurofen sirup na horučky..Je to normálne???Ved na tom sirupe pišu že 3 dni podávajte..a ja teraz už piaty deň podávam 😖 .Kedy to už konečne prejde???Horučku mal ráno 38,8,po nurofene mu klesol,teraz zase 39,zasee som mu dala nurofen,medzitim podávam každych 8 hod Penbene ..Nemáme tu lekáreň-že by som sa išla opitať,u dr sme boli v stredu,potom štvrtok,piatok neordinoval, ordinovať bude iba pondelok..hrozné je to na dedine 😒 😠 .Dcérka ked zvikla byť chorá za 1-2 dni jej horučky prešli.Nie som zviknutá na toto,že chudáčik takto trpi a neviem mu pomocť ☹ .

piskotik
28. apr 2012

ahojte, tak mne sa pre dievčatko páči meno Natálka a pre chlapčeka Tomáško, ale manžel s tým dievčatkom moc nesúhlasí no mne to stále chodí po rozume 😀 ja som už u zubárky bola a ešte raz musím ísť, mala som 2 zlé to mi bude zase zle, keď som tehu tak mi je tam vždy zle až ma musí poľahnúť, tak dúfam že vydržím 😖

vladka07
28. apr 2012

@tomika fuuha mnoo nevem ti povedat ale nemohla by si skocit s nim na pohotovost?? alebo pockaj do zajtra a uvidis ci sa zlepsii ale aby to nebolo este horsie bo 39 je hodne 😒 😖

luly13
28. apr 2012

@tomika Nas krpec horuckoval skoro tyzden takto. Pockaj 3x 24 hodin,ci zaberu antibiotika. Ak horucky budu pokracovat,behni radsej na pohotovost. My sme mu striedali nurofen s panadolom. a zabaly ci vlazne sprchy. To vie telicko fajn schladit.

tomika
28. apr 2012

@vladka07
@luly13 dakujem za rady,no teraz som mu dávala pol hodiny obklady,a je mu už lepšie aj ten nurofen zabral,usmieva sa,aj pol taniera polievočky zjedol 🙂 .Odlahlo mi,huh.Už sme sa chystali na pohotovosť.dufam že zajtra už to bude lepšie a nebude nutné tam isť..

stipec26
28. apr 2012

@tomika aj ja som mala toto s malym, dva tyzdne som to nevedela zrazit... ani vlazne sprchy nepomahali, ani vela tekutin, striedala som Nurofen s Panadolovymi cipkami (ale z tych vzdy taka srajda, ze hned vybehli)... moja mama sa uz hnevala na pediatricku, ze co mu nevie nic predpisat na znizene... no vytrapili sme sa.... ani neviem co zabralo... ci vsetko naraz alebo to proste len preslo... drzim palceky!

rheia27
28. apr 2012

@ivuula zubar ti moze dat lokalku, je to nebezpecne len v 1vom trimestri, ja som sa na toto specialne pytala svojej lekarky 🙂

sissmiss
28. apr 2012

@sunny15 ja tiez obcas citim lonovu kost alebo vazivo co ide do slabin a krize ale len po vacsej namahe... Ja si myslim ze ak ti povedali na pohotovosti ze ok, tak to bude ok. Mna zas trapi SI spojenie a iba nalavo...asi skocim k ortopedovi, lebo mam zrejme nieco nesymetricke, ked mi tam ide bolest...uz som aj kabelku skusala niest na druhej strane a zatial ziadna zmena. A tiez je to pri chodzi, v klude ok. Ale ten relaxin uz funguje znamenite, taketo bolesti som mala pri malom snad az po porode...starnem 😕

marcelatje
29. apr 2012

@sissmiss chcela som sa ťa spýtať či ti bude na ortopédii robiť aj RTG, či sa to teraz môže. Ja som totiž taký lazar na kĺby a už to začínam cítiť, len som tam nešla kvôli tomu, že by mi to aj tak nemohol poriadne pozrieť, myslím na RTG, vieš ako to teda je? 😕

luly13
29. apr 2012

@marcelatje V tehu sa nesmie robit rontgen. Len v obzvlast zavaznych pripadoch. Mne po adamovi zostala obcasna bolest v bedraku. Hlavne ked nejak zle stupim alebo co. Niekedy sa mi az noha podlomila

marcelatje
29. apr 2012

@luly13 hej toto som si aj myslela, ja mám tie kosti úplne v háji ale nejako to vydržím 😀 s tými kĺbami/kosťami to máme asi v rodine, mamina ide na výmenu bedráku 15.6. a môj otec ešte ako mladý pracoval vo fabrike na výrobu bateriek, vtedy sa ešte asi tak nedodržiavali bezpečnostné predpisy a na kosti sa mu naviazal nejaký chemický prvok. Nevedelo sa o tom, až keď sa chudák začal po štyridsiadke "rozpadať" ak spadol, kosť sa mu roztriešila na milión kúskov.....
vrátilo sa mi aj staré zranenie spred asi 2 rokov kedy som ako dámička v šteklíkoch tak zakopla do obrubníka, že som si zlomila kosť za palcom na nohe 😀 😀 😀 teraz ma to zasa začalo tak pichať a pri niektorých pohyboch bolieť že koniec....

veverka84
29. apr 2012

ahojte tak my uz mame po svadbe brat ozeneny 😀 😀 😀 torta sa celkom vydarila,maly je skoro fit a mala stale na nic atb neberie vsetko mi to vyvrati.Linduska si kopka najma vecer ked si lahnem tak dufam ze ked vyjde to nechce tiez tak praktizovat...ale aj dnes rano je nejaka rozbesnena 😀 no budem mat krasne citanie ako vidim pozrem co bolo v kurze rozoberania aby mi nic neuslo.
inak mne zase kocik vrta v hlave mam krasny aj dobry a ja krava zase ma pali Brio go co sa mi nikdy nepacil.prosim odhovorte ma lebo u nas bude rozvod...

veverka84
29. apr 2012

@sunny15 kociky CAM a Neonato cista hruza tak sa rozhrkaju ze des.ja som mala golfac cam dala som zan 9500 sk v tej dobe a po 3 mesiacoch som ho sikovala kade lahsie.strieska padala,hrkal no hroza taky o nicom cely,iba dizajnovo bol pekny nic ine.to je len moj nazor potom aby si sa nahodou nehnevala 🙂

jerryjanka
29. apr 2012

@veverka84 brio je sice dobry ale ma vela nedostatkov, kamaratka čo kočiky fakt ale že fakt študuje ho nakoniec zavrhla lebo ma vela nevyhod za tu cenu čo stojí...

veverka84
29. apr 2012

@tomika ja som bola v 23 pri malej aj teraz idem a krasne fotky aj video tvaricka dost podobna skutocnej a ustocka uplne rovnake 🙂 po 26 tt hovoria ze uz je babo velke a zle sa fotky robia takze si z toho vyber 🙂

veverka84
29. apr 2012

@jerryjanka dakujem dakujem toto potrebujem citat teraz 😀 😀 😀 😀 😀 😀

veverka84
29. apr 2012

inak ten zubar je tak ako bolo vyssie pisane na zacaitku a na konci prehliadka lebo ked nepojdes buduci rok si hradis sama.inak baby ja som nikdy nemala vrtany zub s anestezou iba ked mi trhali osmicky dve.to vas fak tak boli alebo mate zubarov na figu???mna to nebolelo nikdy 😀 😀 😀 😀

marcelatje
29. apr 2012

@veverka84 veľa určite robí aj predchádzajúca skúsenosť a strach. Mne raz vŕtali medici stoličku - bolo to v zahraničí......sedela som tam 4 hodiny s kovovou konštrukciou v ústach aby som ich nemohla zavrieť a plachtou cez tvár (asi aby nevideli môj zdesený výraz), po tvári mi stekali slzy a cítila som každý ich úkon, dali mi tam 7 injekcií (4 do ďasna a 3 priamo do vyvŕtanej diery), bolo to hrozne nedôstojné ....... odchádzala som s natrhnutými ústami a takou traumou, že som doma 2 dni ležala v posteli a pozerala do blba 😕 😕 😕 potom som u zubára nebola niekoľko rokov. Teraz mám našťastie dobrého, aj sestrička je super, ale vždy mi sťahuje riťku keď tam idem 😀 😀 😀 😀 ale už ma presvedčil aj na vŕtanie bez anestézie a dalo sa to vydržať, ale teraz by mi mal ťahať nerv a toho sa bojím ☹

suncana
29. apr 2012

ahojte, mne sestricka na poradni vyslovene povedala ze mam absolvovat 2 prehliadky u zubara a aby mi dal aj peciatku do knizky. tak jednu mam za sebou, vrtala mi dva zuby - dalo sa to prezit, nabuduce uz len prehliadka, ak sa mi dovtedy nevytvori nejaky kaz. A co sa tyka mien, tak ja sa vobec neviem rozhodnut a manzel mi to teda neuhlahčuje, zatial mame vybrate: nelka, simonka, laura
pekny slnečny deň prajem 😎

petraas
29. apr 2012

ahojte baby, vidim ze ste sa tu rozrastli a ze je vas uz vela co mate termin ako ja 3. 9. ja vas chodim citat aj ked neprecitam uplne vsetko lebo vas nestiham a preto ani velmi nepisem len obcas.
tak troska to zhrniem od vtedy co som tu nepisala...boli sme uz aj v nemocnici,,,na konci 21. tt mi robil lekar velke sono a spravil mi jednu 3D fotecku na ktorej je nase male dievcatko s menom Zara Izabell...konecne sme sa s manzelom dohodli na mene...na 3D idem na konci 25. tt tak uz sa s manzelom tesime...mala kopka najviac vecer ked si lahnem k telke...toto iste robila aj nasa prva babulka...inak na foto co som prilozila sa nase mimi podoba velmi na nasu prvu kocku tak som zvedava🙂
kamoska mi hovorila ze aky bol jej malicky na 3D cku taky bol presne aj ked sa narodil tak som zvedava🙂
inak mi kocik neriesime mame po malej v-cross...pomali u nakupujem vecicky a uz idem aj na plienky...
inak u zubarky som este nebola lebo by som to nezvladla kedze mi byvalo stale dost zle...teraz tak cca 2 tyzdne mi je ok ale povedala som ze k nej skocim v maji lebo to idem s malou na preventivku tak to vybavime naraz...

jerryjanka
29. apr 2012

@petraas jej aky dlhy krčik má bambulka - bude to modelka

sissmiss
29. apr 2012

@marcelatje rtg sa nesmie. Ja mam takeho ortopeda ze zazrak prirody. Tabletky od bolesti nepredpisuje, teraz tam bola kamoska so zaseknutym nervom v ramene, a on ze vyzujte sa. Protestovala ze ved to bude hrudna alebo krcna chrbtica...ale vyzula sa, zistil ze ma ploche nohy, z toho zle drzanie panvy a z toho bolesti v hrudnej a nasledne aj ta ruka isla z tej asymetrie...Tak chcem ist aspon na konzultaciu, ci nemam kratsiu jednu nohu alebo co, ze by som vlozku do topanky dala...alebo nech poradi preco boli iba ta jedna strana...a preco vobec nieco boli.

katka_77
29. apr 2012

Takze koceny, zase som si na vas nejak nenasla cas. A vy len pisete a pisete. 😀 Co nevikendujete???
A tak mam zase o 2 hodinky postarane o zabavu. 😉

laura14
29. apr 2012

Ahojte tehulky.potrebujem radu.od rana mam taky biely husty vytok normalne ze sa da natahovat a mam ho nie na nohavickach ale ked sa utriem na papieri,myslite ze je to Ok alebo to kam riesit,dakujem za kazdu radu 🙂

marcelatje
29. apr 2012

@laura14 ja mám tiež výtok (biely, žlto-biely) ale pokiaľ to nesvrbí, nepáli, nejako nezapácha a nemá hrudkovitú štruktúru vraj je to v tehotenstve ok. Lekárovi to ale určite povedz, ak uzná za vhodné urobí ti stery. Držím palce aby bolo všetko v poriadku 🙂

laura14
29. apr 2012

@marcelatje
Naposledy 5.4. my robil ster na laktobacily a streptokoka a to bolo v poriadku.a nechapem ze co tak zrazu to zacalo dufam ze to neznamena nic hrozne

katka_77
29. apr 2012

@anicka245 Ja este dodatocne posielam velku Gratulaciu. 🙂 Takze dnes mas 1 vyrocie, 1. tyzden co je z teba pani. Uz si si na to zvykla? Mne este aj teraz lichoti ak ma niekto nahodou nazve slecnou, ale to sa uz stava velmi zriedkavo. 😉

marcelatje
29. apr 2012

@laura14 no neviem, každopádne je lepšie preveriť to 2x ako niečo zanedbať. Doteraz si nemala žiaden výtok? Lebo má ho dosť tehuliek. Ja osobne ho mám niekedy dosť silný 🙄

laura14
29. apr 2012

@marcelatje
Mam klasika biely alebo priehladny taky som mala aj pred tehu.no uvidim ked to neprejde zavolam dokimu.a dakujem za radu 🙂