September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@stipec26 Moja, tak na toto musim zareagovat. Ja budem mat medzi porodmi vyse 9 rokov. Co na to asi tak povie moje telo??? 😀 😀 😀
A neviem uz kto sa to pytal na to odpadnutie, tusim @danjelca ale ja som jedna z nich. Druhy porod mi vyvolavali avsetko sa udialo tak rychlo, ze si ani nepamatam tlacenie, iba cernotu a potom uz bola malinka von. A samozrejme nic proti bolesti, lebo nestihali. 😒
@tomika ja budem pouzivat papierove...latkovych mam dost po malej ale uz su take vselijake tak tie necham na doma a kupim 5 bielich a 5 farebnych novych tak do kocika a k lekarke aby sme mali...inak uz pomali zacnem kupovat pampersky aby sme si spravili nejaku zasobu...zavinovacky a podobne veci uz mam povyberane len furt akosi nevychadzaju peniaze aby som ich mohla poobjednavat...dufam ze v maji nam to konecne vide a ze uz zacnem pomali kupovat🙂
@andrea_stella Preco chces ist bez epi? Jasom ho nemala ani raz, ale tento krat som rozhodnuta nech mi daju co mozu. Pred tym som mala pri oboch iba ten hnusny plyn ci co to je a ano zvladla som to, ale dufam, ze su aj lahsie porody... ale zase sa aj obavam aby sa to neskomplikovalo. 😒
@marcelatje
A ty mas s coho ten vytok bola si aj u lekara?
@laura14 povedala som to dokine v poradni a ona vravela že je to v tehotenstve normálne.......nikdy som s výtokmi problémy nemala a je to pre mňa nové, niekedy je výtok hustý biely a niekedy mám skôr pocit vlhka, ale všetky vyšetrenia mám v poriadku tak neriešim. Pozerala som aj nejaké diskusie prípadne články od lekárov a všade píšu v podstate to isté, kým to nepáli, nesvrbí a nezapácha je to v poriadku.
@danjelca Nie,nemala som cisarsky. Len mi praskli plodovu vodu a tym mi zacali take silne vztahy a stym aj bolesti, ze som si myslela, ze umieram. 😉 Trvalo to asi iba minutku, ale ked som sa prebrala tak dcerka bola okrem noziciek uz vonku.
Musim vsak povedat, ze som sa tento krat vobec neroztrhla a do 24 hodin som bola doma, tam dole ziadne bolesti aa kebyze tam nie je malinka, tak neverim, ze som den pred tym rodila. Dokonca som hned zacala aj upratovat a vysavat, lebo mali prist navstevy. 😉
Dnesny den bol super.Vyletik s kamaratmi na Sarissky Hrad v takomto peknom pocasi 🙂
@marcelatje ffuha tak to jak z hororu zazitok.mna tahal nervy v 1 trimestri bez anestezy nic som necitila zub mi na 2 x predtym postupne umrtvil depulpinom.tak drzim palce 🙂
@veverka84 ja mam Brio Go, a kupila som ho este aj sestre a svagrinej, lebo spokojnost u mna velka, neviem o ziadnej realnej nevyhode, okrem toho, ze Brio nerobi vela origos doplnkov ako napr Bugac ci Stokke,..,ale to je moja skusenost, a su uspokojene moje naroky, a aky mas teraz? U nas by bol asi tiez rozchod, keby som 3ti kocar domov dopratala 😀
@ella_joy teraz mam jane slalom vanicka concord proton chilli a este bebeconfort loola up co mam v albume.akoze so slalomom aj vanickou somspokojna prevelmi len ma ,,pali,,vyskusat nieco nove, no zaroven sa slaloma nechcem vzdat.mozno tak looly ale aj ta mi vyhovuje no co sa zabijem...inak tak ako sa mi nepacili trojkolky a teraz mam slaloma uz druheho tak isto ked som zbadala brio ze fuj a teraz som uplne hotova...jaj ale bojim sa muza toto by strasne zle dopadlo asi 😀 😀 😀 😀 😀
ahojte
tak aj ja som konecne na nete... sme sa dnes dostali na chatu do Vrboveho 🙂 tak som si na Vas kocky spomenula... @katka_77 + @sissmiss
bolo pekne, no kratko.. zajtra mam po mesiaci poradnu, takze motivacia vratit sa domov bola vysoka 🙂 😉
u mna fajn, sice spinkam opat ako babatko, ale inak "OK", az na to - ze uz zacinam byt dost nervozna a kricim, ked ma deti neposluchaju, uz sa mi nechce za kazdu blbost zohynat a vsetko 5x opakovat....
a po dva dni sa mi zacina opat vracat jedlo (tusim @marcelatje ty si to spominala, ze ti to zacalo?) ... tak neviem, co to.. ci z tepla alebo mensi zaludok (i ked porcie su fakt mini-pidi)
snad ma zajtrasok opat na mesiac pozitivne naladi... a ano sledujem si aj ja - @veverka84 - dnes som zacala 20tt...
@ivuula tazko radit, kazda mamicka sa rozhodne podla seba a podla toho ako sa to asi bude blizit a ci si najdes niekoho, koho fakt chces.... ja si budem zazmluvnovat moju terajsiu gynekologicku, uz mi rodila aj druhe dietatko, vlastne ju poznam od poradni z prveho tehotenstva... tiez som bola na vazkach (pri prvom som si nezazmluvnovala nikoho, lebo som rodila u Kocha a tam mi prislo, ze nas vela nebude a teda netreba pre mna speci doktora), ale pri druhom si si zazmluvovala a teraz budem tiez... nie preto, ze chcem speci starostlivost, ale radsej roztiahnem nohy jej ako dalsim 5 doktorom, co tam budu chodit okolo mna....
www.pronatal.sk - sem chodim v utorok (relaxacne, natahovacie, karimatky, ziadne spotenie)
www.gravifit.sk - sem chodim v stredu (tu sa skace aj trosku na loptach, poslinuje sa s overballom, gumou)
www.centrumalma.sk - sem pojdem 1x v piatok
miracle-maternitycare.webnode.sk - tu som chcela chodit, ale bolo malo mamiciek a pisali mi sms, ze uz cvicenie bude v utorky, ale tam sa mi to kryje s tym, co uz chodim....takze pre mna nic...
@stipec26 ja som sa dnes vecer dogrcala uplne mi prislo zle z nicoho nic a taka grcanica no fuj.inak aj ja mam toto ze hucim na deti ked mam ist nieco zobrat ze dojdem z kuchyne a o chvilu a to hento pit no uz aj hurhaj robim 😀 😀 😀 dnes som bola na nakupy kedze sa nam nahle oteplilo musela som deti vybavit a mne sa utreli jedny leginy kedze vsetky su mi velke... ☹ a ze ,,S,, velkost no nechapacka sama zo seba, zato mm je velice spokojny a stale mi prizvukuje ze ked porodis budes super vyzerat len brucho odide a postavicka jak lusk len nezabudni nesmies sa ,,rozkotit,, no nadherne povzbudenie no coment 😀 😀
inak ten vytok mam aj ja taky sprepacenim jak sopel bud biely priesvitny nazltly ako kedy a celkom dost taha sa to no nebudem to do detailov popisovat 😀 😀 😀
co sa tyka pohybov kazdy vecer take rodeo ze dovi dopo cez den citim slabucko a malo
Ranko 😎
vcera som sa po istom case zas zvracala zo syra....no des. ☹
jaaaaj uz neviem co sa deje...a to uz som 5. mesiac
pekny den
kocky ja som vcera malu vobec necitila a aj predvcerom len maaalinko :( :(
Dobre ranko 🙂
@stipec26 ja ta tam asi dojdem stredu pozriet 🙂 Ak budem vladat, zajtra ideme na turu, cez vikend som sa pripravovala a zda sa mi ze by som to mohla zvladnut 🙂
@veverka84 ja som zase nejaka smutnejsia, akoby som mala depku 😒 alebo co... ale aj nervozna.
Inak ja som si tiez kupila leginy tento vikend, vzdy si kupim v H&M a vzdy som po par opratiach nastvana lebo su priehladne a strasne rychlo sa znicia...a teraz len tak namatkovo v tescu a super leginky a nie su priesvitne 🙂
@lusinda1989 neboj, to je v norme, ja niekedy a som o mesiac dalej, tiez necitim. Nestresuj sa
@lusinda1989 neboj dnes ti to urcite vynahradi 😀
@lusinda1989 Hádam to nič nebude. Aj ja som to tak mala. Prvý a druhý deň, ako som ho zacítila prvý krát a potom pár dní nič. A teraz už cítiť stále lepšie.
Náhodou ste niektorá nemali seknuté pri lopatke? čo ste na to použili? Ja si neviem poriadne ani hlavu otočiť. Otras ☹ . A voltaren náplasť som čítala, že tehotné nemôžu. Poraďte prosím
@lusinda1989: neboj sa napríklad v piatok sa moje krpaté točilo a vrtelo jak hadík v sobotu skoro nič, včera tiež nič, čakám čo dnes..🙂
@danjelca ja ked som bola na 3D mihalniciach mala vystrajala hodinu v kuse nenechala ma napokoj v piatok sa trosku pomrvkala a sobotu sa mi len zdalo a vcera nic :( ani vecer po jahodkach... :(
@lusinda1989: no a čo myslíš že sa jej chce vystrájať celé dni??🙂)
oni si povystrájajú a potom to musia patrične dospať ten výkon🙂Ja pozorujem že sa hýbe intenzívne tak raz za 4 dni a potom len slabučko alebo vôbec-spinká.

@petraas ahoj,aj ja sa chystám kupiť plienky 🙂 ,chcem 10 bavlnenych bielich,a +5 takych bavlnenych farebnych 🙂 .Alebo ty budeš použivať tie látkové namiesto jednorázovych??Ešte tento mesiac chcem kupiť aj peknu deku,a možno aj zavinovačku-takto postupne 🙂 .Piatok ideme na 3D,ked dozvieme aj pohlavie,tak sa budem tešiť-nemusim kupovať neutrálne farby..