icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

miruszka
12. máj 2012

Ahojte tehulky, ja mam termin 15.09, bude to chlapcek a veeelmi sa na neho tesime 🙂 Prijemne tehulkovanie 🙂

sandy3911
13. máj 2012

kočky, koľko Vám vážili malinkí na morfo sone? náš Samko mal v 22+0tt už 505g, tak mi to príde trochu veľa, neviem 🙂

stellamaris
13. máj 2012

@nmonika presne taky pohlad na mojho drobca som mala 9.5.pri sone,pod nozkami este placenta a rucicky medzi nozkami🙂no dietatku sa ta poloha asi pacila.... 🙂

nmonika
13. máj 2012

@sandy3911 nasa bambulka vazila 362g,vo stvrtok 10.5.,myslim,ze to bolo 21tt+6.Myslim,ze su aj nejake tabulky o tom rozmedzi vahy.

danjelca
13. máj 2012

@sandy3911 náš má 471 g a doktor povedal že plus minus cca 70g čiže tá váha je normálna. A dnes som 23 plus 0🙂))

danjelca
13. máj 2012

môj maličký🙂

zanka29
13. máj 2012

ahojte tehulky 🙂 zajtra idem k lekarovi na vysetrenie. uz konecne aj ja budem vediet, ze co cakame ci dievcatko alebo chlapceka. uz sa neviem dockat🙂
chcem sa opytat, ze ake vysetrenia by sa mali robit v tomto tyzdni. moj lekar je velmi zlaty, ale aj velmi skromny na slovo, takze stale sa ho musim ja vypytovat na vysledky, odbery a vysetrenia. tak preto sa pytam, ze na co sa ho nemam zabudnut spytat. to uz teraz by sa mal robit test na cukor?

kali23
13. máj 2012

@andrea_stella niekedy mi príde, že sa ostatný do toho starajú, akoby slo o ich dieta... alebo, im kto do toho hovoril? svokra v pohodicke, ona take neriesi, ale svokor, ze preboha jake otrasne meno!... nechapem, preco maju vsetci potrebu vyjadrovat sa k tomu a riesit to...vrr pritom to nie je ziadne netradicne, ci nejake "ine" meno... mne pride uplne normalne, len menej pouzivane...

kali23
13. máj 2012

@zanka29 mne to povedala gyn. minuly tyzden a ze do 2 tyzdnov si to mam ist dat urobit... caka ma to teraz v stredu, a vobec sa na to teda netesim... ble

zanka29
13. máj 2012

@kali23 ja som mala cukro zvyseny uz pred tehotenstvom. zatial co mi robil gynekolog testy, tak mi nic nehovoril, aby daco vyskocilo okrem TPO (stitna zlaza, ale to uz som bola u doktorky a povedala, ze je to dobre) a ze mam malo cervenych krviniek(ale to je vraj bezne v tehotenstve). cukor, ze mam v poriadku. ale neviem do akej miery sa to ukaze na klasickom odbere. lebo viem, ze niektore zeny co maju zvysenu cukor, tak na klasickom odbere sa nezisti az ked im beru podrobny odber - nalacno, potom po sladkej vode a au tam to ukaze poriadne

nmonika
13. máj 2012

Dievcata,co ste boli na nakupy v Polsku....Co ste tam nakupili?(alebo co sa oplati a ake mesto). dakujem

kali23
13. máj 2012

@zanka29 ja som mala tiez doteraz vsetko ok, len mierna anemia, ale to mam furt. som zvedava na vysledky, lebo ja mam teraz enormnu chut na sladke... a naozaj tazko sa to ovlada... 🙂 ale ta predstava, 😖 vypit tu glukozu ble

andrea_stella
13. máj 2012

@kali23 to meno je krasne a nech sa kazdy stara o svoju rit to vzdy poviem ked sa niekto do niecoho prevelice stara a nema na to pravo 😉

andrea_stella
13. máj 2012

@kali23 ten cukor si mozem ist dat spravit aj ja uz tuto stredu,ale asi nepojdem lebo mi nema kto rano povarovat maleho a teda neviem si predstavit, ze to tam s nim vydrzim min. dve hodky 😀 takze pojdem az buducu a mne povedal, ze do 4roch tyzdnov to mam stihnut,ale ja mam termin o tyzden neskor nez ty 🙂

kali23
13. máj 2012

@andrea_stella 🙂 jasne! mna len stve, ze aj manzela takto nainfikovali, a vymysla... a ja si proste nedokazem predstavit, zeby som mala malemu teraz zacat hovorit inak, ked odjakziva som chcela Tedíka, a furt je to pre mna Tedík... tak nebude to teraz Samko, zato, ze ostatným sa to meno nepáči.... ale manzel to nechava na mna, takze phodicka... a ked sa narodi, tak urcite budu vsetci natešení a urýchlene si na to zvyknú 🙂
ja idem teraz na ten cukor, nech to uz mam za sebou...

kali23
13. máj 2012

@sandy3911 ja som bola v 21+1 a malý mal 403g, a mne to prišlo zase málo 🙂)

andrea_stella
13. máj 2012

@kali23 moje male malo teraz v 23tt 490g a mne sa to zas zdalo vela,ale neviem lebo pri prvom mi nikdy vahu nehovorili 😉

kali23
13. máj 2012

@andrea_stella ja si myslim, ze sme vsetky "v tabulkách" ale u kazdej je to individuálnejsie.. a ked nic nehovoria, tak je to v poriadku 😉

olivka84
14. máj 2012

@soniatko tebe sa zije nas to len caka este buduci tyzden zacinam balit vobec sa netesim tolko haraburdia co tu mame zas budem mat s toho nervy

ktore
14. máj 2012

@sandy3911 ja si myslim ze je to dobra vaha.po 20 tyzdni musi ukladat viac tukov takze viac rastie aj pribera.ja som bola na 3D 20 plus 0 a vaha bola 327 plus minus 47 g.ak to je vela tak budes mat valibuka.moja sesternica mala 4 a pol kiloveho chlapca ale vobec nebol nikdy silny.ani mamicka nemala v tehotenstve ziadne problemy akurat obrovske brusko a posledny mesiac bola vacsinou doma.

saska73
14. máj 2012

Ahojte, som tu už mesiac nebola, nestíhačky. Toto máme nové, napriek tomu, že mi ii. trimestrálne testy neopadli dobre, 1:180 (i ked podla tabuliek ženám v mojom veku vychádzajú 1:120), takže celkom ok, tak maličké je v poriadku 😵 😵 😵 Boli sme u dr- Čunderlíka na ultrazvuku a veľmi sme sa tešili, že bábatko je úplne v poriadku, všetko pekne pokontroloval. Váha v 21 tt + 0 bola 410g, pravdepodobne, že pôrod bude skôr ako toho 20 sept., možno už 15 sept.
A deň predtým som sa u svojho dr. na 3 poradni dozvedela, že to zase bude chlapec, ako plakať som neplakala ale prišlo mi to vľmi ľúto, nakoľko už druhý raz márne túžime po dievčatku, tentokrát aj manželovi bolo z toho smutno.
Ale teda predsa len je dôležitejšie , že bude v poriadku, zdravunké. 😵

saska73
14. máj 2012

@kali23 Tadeáš je pekné meno 😉 ani nie je nejaké uletené ale ani nie otrepané.
My máme doma malého Mária a teraz ešte nevieme. Mne sa páči Bruno, Leo, Teodor - manželovi nie, tak rozmýšľame Richard. Ešte aj Roland zvažujem - to som sa dozvedela v ten deň pohlavie. Možno sa rozhodneme až mesiac pred pôrodom 😀

kali23
14. máj 2012

@saska73 🙂 áno, to maličké sklamanie poznám, tiez som chcela dievcatko... teraz sa len utesujem, ze dievcatko bude nabudúce 🙂
všetky tvoje mená sú pekné, ale u nás v okolí uz rozchytané 🙂) a ja som odjakziva chcela toho Tedíka, takze ja ani neuvazujem o nejakej zmene 🙂

saska73
14. máj 2012

@kali23 no len my už druhý chlapček 😅 tretie dieťa už mať nebudeme, keby som mala tak 30 rokov, tak uvažujem aj o treťom ale v lete oslávim 39 😝

anjelik007
14. máj 2012

@saska73 my tiež čakáme druhého chlapčeka a tiež som bola sklamaná, lebo som chcela dievčatko a pretoto obdivujem môjho manžela ktorý mi povedaľ, že ako ho môžem neľúbiť, veď bude náš a bábatko je dar, tak ho tak musím brať, takže strašne ľúbim svojho druhého chlapčeka, aj keď v kútiku duše dúfam, že to môže byť ešte dievčatko 😉 ale meno sa teda neviem rozhodnúť. Prvého máme Filipka a dievčatok som mala kopu mien ale pre chlapčeka sa mi fakt nejak extra žiadne meno nepáči .

kali23
14. máj 2012

@saska73 no ked to nevyslo... mozno budes mat potom kooopec vnučiek 🙂))))

dadika663
15. máj 2012

ahojte dievcata tak ja mam dvoch chlapcov Robka a Davidka sice ony uz nechcu aby som ich tak volala ze uz su velky :D a sa hanbia. poznate to puberta a teraz cakame ze vraj dievcatko, ale to je len 50 na 50. tesim sa ale keby mi doki povedal na sone ked ma zasa posle ze je to chlapcek tak mi to nevadi milujem nase miminko a tesim sa ci to bude dievcatko alebo ten 3ti chlapcek.

gelifil
15. máj 2012

@anjelik007 jeeej, aj my mame filipka a druheho chlapceka cakame 9.-10.9. 🙂 🙂 🙂

anjelik007
15. máj 2012

@gelifil tak to máme rovnaký termín a koľko má tvoj filipko, my máme 2 roky 1 mesiac 🙂

gelifil
15. máj 2012

@anjelik007 jaaaaj, tak nas uz coskoro 5....rokov 🙂