September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@vladka1828 To tazko povedat, zalezi v akom stave je ten kocik, ci je kvalitny, ake ma kolesa atd. Aj mne kolegyna ponukala kocik, ale my sme odmietli, lebo sme vedeli ze neostaneme pri jednom dietati. Kupili sme uplne novy kombinovany + autosedacka na klip.
My pouzijeme kocik po prvom dietati, je este v zachovalom stave, treba len oprat potahy. 😉
@saska73
@kali23 baby my máme doma už 2 chalanov a v kútiku duše stále dúfam,že konečne teraz budeme mať dievčatko,nakoľko som tiež pri druhom strašne chcela,ale bol nakoniec tiež chlapček,bola som tiež sklamaná,ale nakoniec to prešlo a tešili sme sa z malého.@saska73 uvidíš,že keď sa narodí,budeš šťastná.
Teraz ešte neviem,čo čakáme,či to bude konečne dievčatko,lebo teraz si ho prajem asi najviac,také krásne ružovučké dievčatko v ružových šatočkách,no ale keď bude zas chlapček,čo už narobím,hlavne aby bol zdravý 🙂
@vladka1828 Tak podla toho, kedy druhe dieta planujete...Napr. nas kocik by vydrzal aj druhe, rsp. tiez tretie dieta, ale ja uz som chcela novy, modernejsi....Takze nejde ani tak o to, ci by vydrzal, ale ci nebude uz staromodny, ze sa ti nebude pacit.ale zas, ked je dobra cena, tak v pohode, ved stale ho mozes predat a potom si kupis aktualny pre druhe dieta 🙂 🙂 🙂
@vladka1828 pre prvé bábo by som kúpila asi nový kočík,len nevýhoda je tá,že musíš vyberať neutrálnu farbu,keďže druhé bábo može byť iné pohlavie a potom by sa kočík nehodil.A tá modrenosť je otázna,niektoré kočíky sú dosť nadčasové a keď budeš mať detičky nie s veľkým odstupom tak to je v pohode.
@skrecok veď práve to, že aj my by sme chceli ešte aspoň jedno dieťa...... a nie som si istá, či by kočík vydržal aj pre to naše druhé dieťa......asi sa oplatí teraz zainvestovať a viem, že ho ešte využijem aj pri ďalšom dieťati....ale keď teraz kúpim "od ruky" a pri druhom budem musieť asi znova zháňať kočik 😉
@gelifil no tak nechcem, aby bol veľký vekový rozdiel medzi deťmi....čiže druhé asi tak po roku možno.....takže ak by som kúpila teraz nový, tak pri druhom by mohol byť ešte moderný.....už som viac-menej rozhodnutá, že kúpime nový 😉
@vladka1828 tak drzim palce
@vladka1828 tak ja mam dve deti po roku a da sa to zvladnut. a teraz cakam tretie 🙂 . a kocik ked mzem poradit tak ano teraz zainvestujte a potom uz nebudete kupovat novy
@gelifil no tak to budem potrebovať, keďže tých kočíkov je od výmyslu sveta.....hlavne by som si mala asi nejaké doležité kritéria vytýčiť a podľa toho vyberať....no mám čo robiť 😀 😀 ....a dik za pomoc baby 🙂
@vladka1828 To uz zalezi na vas ako sa rozhodnete a kedy planujete druhe dieta. Ked sa uz rozhodnete kupit novy, tak neutralnej farby, keby druhe bolo ineho pohlavia.
Ja viem, ze teraz su uz ovela modernejsie a lepsie, lebo su to pomaly 4 roky co sme kupili kocik a neutralnej farby. Ale zatial je uplne v pohode...kedze budeme vacsinou pouzivat na dedine. A k lekarke s vajickom. 😉
Planujem este kupit babysatku alebo babyvak, klokanku mam este po prvom. Budem behat po dome a stale nosit babatko hore - dolu na rukach a niekam pokladat bolo uz unavne. Stale rozmyslam ktore by bolo lepsie, lebo s viazanim by som mala zrejme problem. Som v tom .... 😅
@vladka1828 Drzim ti palce pri vybere, je to naozaj tazke si nakoniec vybrat... 😀 😉
@vladka1828 Lenze teraz mi napadlo, ked prvy bude este maly, tiez bude potrebovat kocik, ved rocne, rsp. dvojrocne dieta sa dost vozi...aspon u nas to tak bolo...tak mozno budete potrebovat potom taky pre surodencov 😉
To sa da este dokupit taky stupienok alebo taky skejt (neviem ako sa to presne vola), ktory sa da pripojit ku kociku. 😉 Moj maly sa rad vozil do takych 2,5 r.
@vladka1828 ťažko povedať s tým kočíkom, záleží aká to bola kvalita, ako ho používali, či s ním chodili len po meste po upravených chodníkoch, či aj dakde do lesa, ako preťažovali košík pod kočíkom a pod. Ja zostávam aj pri druhom pri Briu, nešanovali sme ho ani trochu ale aj tak je ako nový, len malý odtrhol polohovanie, mm mi to opravil, vždy sme využívali len polohu ľah alebo sed, nič medzitým
Mamička ktore tužite vyslovene po dievčatku alebo chlapčekovi počuli ste už o Dr.Jonašovi?Vie vypočitať plodne dni,životaschopnosť babetka a kedy splodiť chlapca či dievča.Kamaratke vypočet vyšiel.neviem či to je na 100% ale za pokus to stoji.My mame prveho chlapčeka a ja neviem či by som chcela pre synka kamoša alebo pre manžela princezničku 😀 😀 takže sa nechame prekvapiť 🙂 alebo najlepšie by bolo dvojičky-parik 😀
Ahojte kocky. Tak my sme uz od soboty prestahovani. Vsetko ten bordel mame naskladany v detskej, ale uz mam hotovu spalnu, teraz som 2 dni len zehlila a ukladala veci do skrin. Brrr... Sice nemame este kuchynu a riad umyvam v kupelni, co je mne vrcholne proti srsti a ani obyvackovu stenu, ale sme vo vlastnom. Konecne. 😉 Dnes som bola na poradni. Vsetko ok, sono mi ani nerobil, iba pocuval Anetkino srdiecko... A dostala som 2 lieky na tie krcove zily a ked sa to nezlepsi, mozno pojdem aj lezat do nemocky. Tak dufam, ze mi ti lieky pomozu...28.5. idem na ten glukozovy test a Dr vravel, ze si mozem priniest citron,tak aspon cosi.
@skrecok co ja viem tak jonasova metoda funguje ale len pri 1vom dietati...niekde bol rozhovor s dr.jonasom kde vravel ze pohlavie prveho dietata je urcene a druhe sa urcuje komplikovanejsie vypoctami
navyse na trhu mas jeho institut ktory teraz vedie jeho dcera a takisto kopu nazvime to "fieriem" ktore za poplatok "urcuju" pohlavie jonasovou metodou...
baby boli ste na ekg???
@lusinda1989 ano boli 🙂
@marcelatje a kde si bola cica?
@lusinda1989 ja este som nebola na EKG. 😖
@lusinda1989 bola som v Modre tam pod tými bytovkami kde je aj alergologička. Objednala som sa, lebo sa tam dlho čaká. Dr. sa volá Bibzová a je zlatá a tá sestrička bola tiež milá.
@lusinda1989 To sa musi, chodit na ekg? Ja chodim pravidelne, kvoli stitnej ale v tehu som bola este na zaciatku....
@marcelatje dakujem mojko a kolko si platila za objednanie a ma dost volnych terminov ci sa aj s objednanim caka???
@soniatko no mna moja gynda poslala na ekg
@lusinda1989 juuuj neviem už, ale asi cca 10,- EUR sa platí, a myslím, že ma objednala v priebehu cca 2 týždňov. Objednaná som bola na dvanástu a keď som tam prišla ešte tam sedela jedna pani, čo prišla o ôsmej, tak ak sa ti chce čakať nemusíš sa objednávať, ale mňa by tam kleplo ☹
@soniatko EKG sa v tehotenstve bežne robí (našla som to na nete medzi bežnými vyšetreniami), aj ja som bola už dávnejšie - 13.3., ale ak ty chodíš pravidelne tak neviem, skús sa spýtať dokyho či musíš ísť ešte zvlášť, alebo to v rámci tých vyšetrení stačí
@dadika663 ahojky... neviem, ci je to este aktualne, dlho som tu nebola... ale aj mne byva zle, tazoba a stale len spim... zelezo mam OK - zo zaciatku tehu som si davala Melasu - a myslim, ze pomohlo, lebo cely zivot som anemicka a aj cez prve dve tehu a teraz nic.... tak mozno ti to pomoze (a nezapeka z toho)
...alebo nemas to z nedostatku horcika?

ahojte baby - chcela by som poradiť - hlavne od vás druhorodičiek, keďže isto máte skúsenosti ako dlho vydrží kočik..... oplatí sa mi kúpiť kočík z bazáru, ak plánujeme ešte aj druhé dieťa?.....mám ponuku kúpiť od jednej známej kočík po jednom dieťati, avšak rozmýšľam či ten kočík potom vydrží aj moje druhé dieťa 😉 čo vy nato?