September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@lusinda1989 Ja som bola raz a este raz mam ist, tusim 34. tyzden.V cakarni bolo milion ludi, ale na ekg som necakala, sla som hned dnu:pri dr. som ani nebola, ved tp len sestricka napoji a za chvilu hotovo.Neplatila som nic. 😉
@vladka1828 ak chces viac deticiek - odporucam kup si vlastny, novy - vyuzijes 🙂 ... ja som kupila peg-perego pred 4rokmi pre maleho a drzi v pohode doteraz... pri nom sme ho pouzivali permanamentne, pri druhej prveho pol roka nie, nechcela byt v kociku - nosila som ju v manduce - ale ked uz sedkala - tak v sportovej casti som ju vozila + veeela prevela nakupov som v nom vyvozila 😀 😀 😀 a funguje - takze aj pre tretie je pripravene...
@skrecok tak napr. na nas kocik sa skejtik ani pridavny kocik nedal pripnut, lebo mame tak preklapaciu rucku, ze ta nie je tolko miesta pevneho na uchytenie... takze sme kupovali surodenecky, kedze mam 15 mesiacov rozdiel medzi detickami..
a ak by ste vedeli rozposlat, zdielat moj inzerat - nech nezapada chudacik prachom 🙂 budem vdacna
http://kamsdetmi.sk/kociky/kocik-graco-quattro-...
@marcelatje tak inak teraz cumim - som 3x tehotna ale ani jeden doktor mi este nespominal, ze by mi mohli/mali robit EKG.... akoze to je take, ci ti daju prisavky na hrudnik?
inak maminky - tehulky - ja som pobehala velke obchody, kde maju tehu modu (som spoliehala, ze tam budu, ked je to take drahe.. no nic...) a som zufala, nikde nemaju 3/4 cierne nohavice.... viete mi pls poradit nejaky - hocijaky obchod, kde by mali tehu nohavice - v BA - dakujeeeeeeeeem
a ak by ste chceli nejake vecicky - to je zlava na tehu oblecko...
ale pre mna nohavice nemaju ani tu :(
http://www.wallet.sk/kupon/1739/mojamoda.sk---t...
@stipec26 no ja som si to našla na nete medzi vyšetreniami v tehotenstve tak ma to ani neprekvapilo že ma tam poslala, ale asi je to nejaká novinka, lebo viacero mamičiek vravelo, že na tom neboli cca 2-3 roky dozadu tak neviem 😒
@rheia27 no ja som bola v pondelok u doktora a tiez mi povedal, zeby som mala ist. tak za 2 tyzdne zhruba, ked budem v 25. tyzdni. sestricka mi dala papier s instrukciami a ze si nemam zabudnut kupit glukozu. niekedy sa davala bezne a teraz si to musi buduca mamicka sama kupovat. aspon u nas je to tak. ma to trochu prekvapilo. takze nic moc vysetrenie, hej?
@stipec26 pozri bublinku, obchod maju v rod. dome v rači www.bublinka.sk
@marcelatje Ja som bola na ekg hned na zaciatku, neviem ci v 8. alebo 12. tyzdni
@zuzka0902 robi sa okolo 26 tt, mne idu robit o dva tyzdne, rano ti vezmu krv (len z prsta), vypijes glukozu, po hod. ti zas zoberu krv z prsta a po dalsej hod. zas a to je cele, potom len cakas na vysledky. U nas to je do dvoch tyzdnov. Neviem ako je to u nas, my si tu musime kupovat 75 g glukozy v lekarni a priniest si citron. To kvoli tomu, aby sa to dalo lepsie vypit, lebo je to velmi sladke...
@zahadka Mne budu brat krv normalne zo zily, ale iba malicko, lebo ze maju zle lancety...som sa tesila, ze to bude iba z prsta...no co uz. Tiez som si musela tu glukozu kupovat, platila som za nu 17 centov, takze pohoda. A aj mne dr povedal, ze si mam priniest citron a 3decovy pohar. Kedysi ten citron nebol povoleny...
dakujem kocky za odpovede... uz to mam za sebou 🙂 a na glukozovy test idem 6.6. 🙂
@stipec26 ja som si v bublinke kúpila rifle, stáli síce 40,- EUR ale sú super.
Ale ten obchodík je spojený aj so sekáčom, takže ak s tým nemáš problém, možno sa ti zadarí aj niečo pekné a lacné kúpiť 🙂
maminky, my sme boli dnes na ultrazvuku a videli sme pindurika 🙂 takze to bude Matej, pritom vsetky mozne bosorky ktore poznam mi hovorili ze to bude istotne dievcatko, uz som sa aj na to zamerala, vcera som skoro kupila ruzove dupacky... ale nieco mi hovorilo nech pockam a dnes tato aj s doktorom videli ako to tam visiiii 🙂 tolko sme asi o tom rozpravali ze si maly povedal no dooobre tak sa vam teda ukazem 😀 aj sme vacsi cca o tyzden aj termin porodu mame upraveny... pocujte, aj vase stvorenia su tak neuveritelne aktivne ze su skoro kazde 2 sekundy v inej polohe? nasmu uz treti krat co nedokazal spravit ani fotku...
@anicka245 🙂 super - dalsi chlapcek.... a nepapala si tak 1-2 hodky pred UTZ? vacsinou sa babatka vrtia, ked im pride strava od mamicky - energia ako vysita.... potom si to vsimni aj pri dojceni - ak spapas nieco sladke (alebo hocico) do 2-3hod - zavisi od potraviny a tvojho metabolizmu - bude babo reagovat.... ja som nevedela preco mi maly nechcel spavat, ked som vecer ho ukaladala a potom mi doslo, ze som si davala na olovrat cokoladky a keksiky 😀 😀
Túto nedeľu medzi 16-19:00 bude mať MAMILA svoj prezentačný stánok na akcii "Deň rodiny", zastavíte sa?
http://www.cppr.sk/ciel/102-de-rodiny-trnava-2012
@zanka29 no nic moc 🙂 najprv ti vezme krv, potom vypijes tu glukozu (rozrobene co v najmenej vody, ja som si spravila tak 2dcl) a za 2 hodiny ti krv zase vezme a zhodnoti to....medzitym treba byt v klude a moze sa pit voda, inak ta glukoza to je hnus, priserne sladke...ma napinalo z toho este aj pobede
inak je to dost dolezity skrining, lebo moze odhalit nabeh babetka na cukrovku alebo sa babo moze narodit prilis velke
u mna vsetko ok 🙂
@zahadka ozaj a u nas nebolo treba ziaden citron a na vysledky som si zavolala uz druhy den

@stipec26 dakujem ale asi to bude z pocasia lebo dnes sa mi tiez toci hlava a je strasne pocasie