September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Ja som pocula ze pit sa uz moze.Ale nie vsetko.
pit by sa nemalo co ja viem z vlastnej skusenosti iba macat si pery alebo utierat pery z mokrou vreckovkou
baby ja ked to stihnem určite sa troška primalujem🙂a nejde o to, že tam na to budu kašlať ide o mna, mám to skrátka tak rada🙂a prečo by som sa nemohla pri pôrode cítiť pekne?
Kocky, nemalujte certa na stenu..jasne, ze mozete pit, ja som aj jedla male ranajky, pila som normane vodu, a nikto mi nic nepovedal, aj s nausnicami a retiazkami sa niekde robia ceremonie, ja som mala vsetko, aj piercing ( ten mam v jazyku) skoncila som sekciou v celkovej narkoze a nikto nemal s tym najmensi problem...
@danjelca jasne, ze sa primaluj, clovek ma aj lepsi pocit, aj tie fotky lepsejsie vyzeraju 😉 ja som isla so sminkami, ale aby sa Ti nestalo, ze budes chodit hore-dole do sprchy, a budes mat po mejkape ako ja 😅
tak moja segra rodila a daly jej jest rano a to sa este pytala sestriciek ci sa moze najest ze jej daly vyvolavacku a potom sa im na stole aj pos...la aj povracala a doktor zjazdil sestrisky ze preco jej daly jest aj pit. a este ty si isla na sekciu tak to bol doktor alebo skor sestricky dost nezodpovedne co keby si sa im tam zacala dusit zo zvratkami ved predsa pred operaciou by sa nemalo jest ani pit aspon co viem ja
@ella_joy
@dadika663 dadika, verim tomu, ze kazdy ma ine zvyky, nevravim ze sa ma rodicka pred porodom stravovat tako ako V ine dni, ale ked nemas silu, mozes darmo so suchymi ustami a prazdnym bruchom tlacit..zadusit sa nemozes, pretoze ked sa robi sekcia alebo operacia ako taka, neplanovana, zavadza sa odsavacka...nemalo by sa jest ani pit, aby to zavadzat nemusli, a zjednodusili si to, co samozrejme kvitujem..len tym celym som dadika chcela povedat, ze pit sa moze, aspon tak, nech nesusi a citi sa rodicka v pohode
@dadika663 tiez si myslím, že je to dost riskantné.. kamoška mala naplanovany cisarsky na velkonocny pondelok, tak este celý den jedla, mali aj grilovačku pred tou velkou vecou, a vecer ked dosla na príjem, tak na nu doktor pozerá, či je normálna, ze nemala celý den nic jest ani pit, tak to museli odlozit na dalsi den.... fakt nie je sranda dusit sa zvratkami a este ked si to nikto nevsimne tak dovi-dopo, totalny risk s vlastnym zivotom... 😢
a ohladne líčenia, tak akoze ja bez make-upu ani s košom nejdem, ale do porodnej sály je to to posledné čo by mi napadlo riešiť... ani si to nedokážem predstaviť... 😅
😀 😀 😀 pekne si tu pisete... asi to ma kazda nemocnica inak, ved personal Vam hned ukaze ako sa veci maju (teda co sa tyka pitia a jedenia)
ja make-up nenosim, iba obcas puder, linku, tiene a spiralu, ale na prvy porod som sa pekne namalovala - v noci kontrakcie, rano o 8hod voda - pekne ranajky este (tak mi hovorili na kazdom cviceni - babule - najedzte sa aspon trosku - nikdy neviete, kedy budete jest najblizsie), do sprchy a teda spirala a tiene boli... o 12hod som uz o tienoch ani hovorit nemohla, lebo som mala take bolesti, ze som sa vselijako utierala a potila atd (cize som bola cela rozmazana, tak som som to pozotierala ako sa dalo)
.... pit som nepila, ale iba si prikladala flasu k peram a vlazila + balzam na pery = moja zachrana ....porodila som az o 19hod... na fotkach som vraj prekrasna - ale to asi vsetky mamicky, co su stastne, ze drzia svoje vytuzene babatko 😀 😀 😀 no ja som spokojna najviac s foto, kde ma nevidno 😀 😀 😀 lebo den pred sa mi aj jedlak/pupak urobil medzi ocami 😀 😀 😀 😀
...pri druhej som rodila tiez cez den a kedze som isla rano na poradnu, tak som sa namalovala... o 14hod mi odisla prva voda, ale este som natlacila rychlo obed - kolozvarsku kapustu (KOCKY - nedavajte si kapustu pred porodom - malej to preslo do kolostra/mliecka a hned sme mali bolesti bruska) ....porod bol rychly, no i tak trosku rozmazane oci boli.... keby som mala make-up, asi by tiez neprezil..... no inak mi zle dali klystir, nevedela to tam poriadne strcit, tak som sa asi slabo vycistila - nuz, mala isla na sale aj s hovienkami - cely personal na mna vrestal, ze preco som este neostala na zachode.... akoze keby som tam ostala - tak mala asi ide do sprchy alebo zachodovej misy - blbouni!!!
...papat co ja viem tak by sa nemalo 2 hodiny min. pred hocijakym operacnym zakrokom.... takze ak fakt zacnete pocitovat prve kontakcie - radsej sa hned najest 🙂 ak odteka voda, uz by som jedlo neriesila - lebo ak vas budu hned brat kvoli komplikaciam na salu, nech nie ste v ohrozeni.... i ked je pravda, ze ked vam zacnu ozajske bolesti - kontrakcie ako sa patria - jedlo bude to posledne, na co budete mysliet 🙂 😉
toto som si dnes vygooglila, idem to poslat muzovi, nech mi to teraz kupi v maji na narodky 🙂 mozno sa Vam aj toto zapaci (za mojho prve zimneho dietatka som o tom nevedela, nejako sa to ku mne nedostalo)
http://kociky.babyland.sk/kociky-babyland.php?S...
http://www.ornament.sk/?vysivanie=Zatepleny_ruk...
@brufinka tak to mas dobru kamaratku stella myslim ze znamena hviezda aj moja sesternica ma sellu je to krasne meno. to mne by sa nepacilo keby si kamaratka rozmyslela meno a vybrala take ako ja a este aj kocik. ona nema svoj nazor ani rozum na rozmyslanie asi. ja by som jej to povedala.
HMM TAK BY SOM JEJ POVEDALA ZE MA DEMENCIU ALE TAK TO JE NA VAS
@brufinka tak to ma mrzi, viem si predstavit, ze je ti z toho smutno....a tak ak su manzelia kamosi, skus to cez chlapov - bud sa narovinu so svojim porozpravaj, aby to tomu jej navrhol zmenit, alebo nejako rafinovane sa porozpravaj s tym jej, ze aby on s tym menom nesuhlasil... a aka je sanca, ze sa budete stretavat? ze dievcatka budu chodit spolu na to iste ihrisko, skolky? ...je sanca, ze ak sa uvidite raz za mesiac, tak to nebude az tak moc zle... ale chapem ako ta mohlo to rozhodit...
@brufinka Stella je inak super aj ja som chcela, ale NIKTO ma v tom nepodporil, takže u nás to neprešlo vraj kedysi bola taká babeta, škoda ☹
Inak baby k tej odsávačke - treba ju kupovať vopred? Najskôr som chcela, ale potom som od toho upustila, rátam s tým, že ju nebude treba. Aj keď niektoré ste písali že pár krát sa im zišla. Tak teraz neviem.
@brufinka vobec z toho nebud smutna! ty si si vybrala meno pre svoje babatko, paci sa ti, si s nim zžitá (to velmi dobre poznám) tak ho nemeň a kašli na ňu.... nikdy by mi nenapadlo, ze s menami dokážu byť také problémy, buď ho niekto "ukradne" alebo ti narovinu povie, ze je škaredé a začne ťa odhovárať... vrrrr

@dadika663 ani napit? to vazne? jemine ja asi musim zacat studovat co ma caka