September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
baby mavate este niektora take bolesti ako ked sa roztahuje maternica? mna dnes dost boli pod bruchom. Nieco ako na zaciatku tehotenstva ked sa roztahovala maternica.
@paula80 no mne dal magnerot, malo by to byť to isté, len vraj sa z toho nepriberá 😒 tak neviem, ale tento mi nezaberá 😒
Ahojte baby, ako ste na tom s chystanim vybavicky pre babatko? Čo všetko už máte? Ja som tiež začala rozmyšlať nad kozmetikou pre babtko a nie som rozhodnuta. Mamičky, ktoré už máte nejaké skúsenosti poraďte prípadne.ďakuejm
@anicka245 no ja som mala to iste vcera ale nakoniec som zistila ze to len mala sa pretacala a hladala si asi novu polohu kedze ju zmenila a mne bolest polavila.... tak uvidime ci sa moje tusenie potvrdi 🙂
@lucica Ahoj moja, no aj uz mam asi kupene fakt vsetko od postielky, kocika, oblecenia, po hrazdicku, vankus na kojenie, odsavacku, sterilizator, vahu atd. Je toho dost vela a ja cakam dvojicky, tak niekore veci som musela samozrejme kupovat dvojmo. . Zacala som kupovat a zhanat od 3. mesiaca a dobre som urobila, lebo teraz uz moc nevladzem. Kozmetiku som si kupila NIVEu, ale teraz chodim na take prednasky s vybornou detskou lekarkou a ta povedala, ze babatko do 3. mesiacov sa moze kupat v cistej vode, len sem-tam treba pridat nejaky ten pripravok (napr. kremovy umyvaci gel) a po okupani vobec nekremovat, iba ak ma babatko vyslovene suchu kozu. Staci iba sudokrem na ritulu proti zapareninam. No a ohladom toho kupania, treba mydielko alebo ten kupaci gel pouzit akurat tak na ritulu. Takze kozmetiku sice mam, ale budem ju pouzivat velmi striedmo. 😉
@brita veru, s kozmetikou sme to neprehanali ani pri prvom, vobec to nie je potrebne....a kupat tiez len 2- 3 krat do tyzdna.Pouzivali sme taku emulziu na kupanie subamed a na ritku rybiu mast alebo sudocrem alebo bubchen.Ved to zistite samy, co sa vam osvedci.Inak kozmetiku vobec neriesim...
Ahojte kočky, ja osobne som malého kupala len v cistej vode, celá moja výbava bola mandlovy olej po kupaní, levandulove ciste mydielko a na ritku modrá indulona ( nemali sme ani raz zaparenu ritku).Ziadny šampon,žiadne peny......
Ahojte, hlásim sa ešte stále z nemocnice... ale verím, že je to na dobrej ceste.
Absolvovala som strašne množstvo vyšetrení (sono brucha, prs, pankreasa, odbery, vybratie uzliny,gastrofibroskopia, dokonca aj transfuzky krvi...)
No hrôza..
A sranda je že gynekologovia ma strašia, že musia ukončiť tehotensvo a iný lekári, že je to ok.
Tak držte palce
@babika771 drziiim ti palce nech ste cim skor doma vsetci a v poriadku
@babika771 velmi drzim palce! drobec ta potrapil teda... a ziadne ukoncenie tehotenstva nebude 🙂 okrem toho, vraj uz v tomto tyzdni uz je schopne babatko prezit aj mimo tela mamicky 🙂 moja znama nedavno porodila v 6tom mesiaci ... zostala som dost v soku z toho, ale mala je ok...
@lusinda1989 mne to uz polavilo vecer, ale aj taka unavena som bola vcera nejaka. U mna zas ked sa drobec pretaca tak mi akoby stvrdne brucho a akoby tam za nieco zatiahol 😀 a potom sa to uvolni 🙂 maly potapac 🙂
@anicka245 nooo to vydutie pocitujem aj ja hlavne vecer ale teraz podla mn uplne zmenila polohu lebo uz ma aj kope niekde inde ako ma kopavala 🙂 a to take vydutie to akokeby sa natahovala alebo nieco take 🙂 ked do nej stuchnem tak sa posunie :D
@lusinda1989 ja mam zas pocit ze ten moj chrobacik je kazdu chvilu inak 🙂 raz citim kopanie napravo, raz nalavo raz dolu raz hore az pri rebrach 😀 male sidlo 🙂 ale tiez ked vidim ze je ritkou otoceny ked mam taku vydutu jednu stranu brucha, jemnucko ho potapkam po ritke a posunie sa a pokopka ma 🙂 juj su to tie najuzasnejsie pocity 🙂
a my okrem vybavicky uvazujeme aj nad niecim takymto: http://www.kmart.sk/lezadla/468-bright-starts-p... , oplatí sa podľa vás kupovať, resp. chstate sa nieco podobne kupit? 😀
@anicka245 hej hej presne o tom hovorim neposlusnikovia mali 🙂 ja som dovcera vedela ako je ulozena bo slabe buchance som citila napravo od pupka to boli ruky a silne kopance na lavo az skoro na boku mala priecnu polohu aj na sone...
@anicka245 hehe mno ako vydim aj ty mas riadne sidielko v brusku 😀 moja sa tez stale hybe a niekedy celi den v kuze mam pocit ako keby sa nehybala len 9hodin z dna 😀 mnoo a tez ta to boli ked obcas dobre kopne? mna ano obcas ked sa dobre trafi 😅 alebo ked je ritko otocena a mam vypukle brusko 🙂
ahojte.... tak sme doma z dovolenky v tatrach, bolo lepsie ako som myslela, tak to asi ma byt.. .ziadne velke plany a potom sa vytesovat ako vsetko ide pekne po lahucky....
ako sa mate? co bruska?
ja som mala asi 1x tvrdnutie alebo neviem ci len unava, tak som supla magne B6 v tomto tehu prve.... doktorka spominala, ze sa moze jedna rano + jedna vecer - mate skusenosti s B6 - ze aj viac?
@annie6 vyuzili sme kvalitne - statocne pri prvom syncekovi - jemu sa tam velmi pacilo, teda byval tam uz od narodenia, drngali sme ho, spinkal v tom, pocuval hudbu, vacsi sa uz aj hrajkal - mame vibrujuce Chicco
http://www.babatkosk.sk/202,chicco-dreams.html
http://www.facebazar.sk/inzerat/469/lehatko-chi...
druha malicka bola nosena v manduce, takze ona velmi v lehatku nebola, iba tak po pol roku, ked som varila a ona cakala alebo ked papala prikrm...
chceli sme take, aby nebolo moc plytke - niektore su totalne rovne a babo je ako na tvrdej doske... to sa nam nepacilo.... toto bolo take, ze v tom babo bolo pekne vlozene.. tomu mackovi uska sustia, su tam rolnicky.. cize nielen horna hrazdicka na hranie... a teda dobre polohovatelne a prenasatelne, vzadu sa tiez dalo nastavit....
baby ma niektorá z vás problémy s krvácajúcim krckom? ☹ ja si občas nájdem ružový výtok alebo po utreti trošku slabej krvi, nie je to vyslovene krv ale vždy ma to vydesi a som z toho nesvoja. Lekárka mi veľa krát vravela že mam krcok veľmi citlivý. Myslite že sa na to niečo existuje?
@vladka07 áno občas to trochu zaboli hlavne keď som v nejakej divnej polohe a keď sa otaca tak mam pocit že mi krúti črevami 🙂 drobec malý, rad sa predvádza pred neterami včera im robil divadlo, tešili sa z toho že to bábätko v brušku naozaj aj žije. 🙂 a potom prišli úvahy tie typicke detske či mu tam nie je zima a ako vlastne papá a podobne 🙂
@stipec26 noo mne kazal od polovice tehu uzivat 2x denne preventivne..
ale potom som mala 2x tvdnutie bruska a dr. mi nakazal uzivat 3x denne a ak by trebalo aj viac mozem...ale odkedy uzivam 3x denne-to je uz asi mesiac sa nastastie tvrdnutie neobjavilo 😉
a ked som si vtedy na tvrdnutie vzala magne b6 tak asi do pol hodky sa mi uplne ulavilo 🙂

@dadika2504 no mne dr.povedal,že si mám na krče nasadiť magne B6,že to je najlepšie,tak skús možno to ti zaberie.