icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

paula80
31. máj 2012

@dadika2504 no mne dr.povedal,že si mám na krče nasadiť magne B6,že to je najlepšie,tak skús možno to ti zaberie.

anicka245
31. máj 2012

baby mavate este niektora take bolesti ako ked sa roztahuje maternica? mna dnes dost boli pod bruchom. Nieco ako na zaciatku tehotenstva ked sa roztahovala maternica.

gelifil
31. máj 2012

@anicka245 Ja mavam, som kvoli tomu na pn od polovice februara...je to o drzku, ale co uz...este 100 dni.Beriem magne B6 a cisty horcik obden, 6 tabliet denne..plus vascinou lezim.Dr. mi povedala, ze az do 34. tyzdna moze byt.

dadika2504
31. máj 2012

@paula80 no mne dal magnerot, malo by to byť to isté, len vraj sa z toho nepriberá 😒 tak neviem, ale tento mi nezaberá 😒

jenny6
31. máj 2012

@anicka245 Ja mám to isté.. Zajtra idem na kontrolu, tak potom napíšem, čo mi na to povedal Dr 😉

petraas
31. máj 2012

@dadika663 ja mam tiez niveu telove mlieko🙂

dadika663
31. máj 2012

@petraas TO SA MI ZDA NAJLEPSIE AJ AKO KOZMETIKA PRE MIMINKO TU SI BUDEM KUPOVAT TERAZ TENTO MESIAC NECH TO UZ MAM PRIPRAVENE

lucica
1. jún 2012

Ahojte baby, ako ste na tom s chystanim vybavicky pre babatko? Čo všetko už máte? Ja som tiež začala rozmyšlať nad kozmetikou pre babtko a nie som rozhodnuta. Mamičky, ktoré už máte nejaké skúsenosti poraďte prípadne.ďakuejm

lusinda1989
1. jún 2012

@anicka245 no ja som mala to iste vcera ale nakoniec som zistila ze to len mala sa pretacala a hladala si asi novu polohu kedze ju zmenila a mne bolest polavila.... tak uvidime ci sa moje tusenie potvrdi 🙂

brita
1. jún 2012

@lucica Ahoj moja, no aj uz mam asi kupene fakt vsetko od postielky, kocika, oblecenia, po hrazdicku, vankus na kojenie, odsavacku, sterilizator, vahu atd. Je toho dost vela a ja cakam dvojicky, tak niekore veci som musela samozrejme kupovat dvojmo. . Zacala som kupovat a zhanat od 3. mesiaca a dobre som urobila, lebo teraz uz moc nevladzem. Kozmetiku som si kupila NIVEu, ale teraz chodim na take prednasky s vybornou detskou lekarkou a ta povedala, ze babatko do 3. mesiacov sa moze kupat v cistej vode, len sem-tam treba pridat nejaky ten pripravok (napr. kremovy umyvaci gel) a po okupani vobec nekremovat, iba ak ma babatko vyslovene suchu kozu. Staci iba sudokrem na ritulu proti zapareninam. No a ohladom toho kupania, treba mydielko alebo ten kupaci gel pouzit akurat tak na ritulu. Takze kozmetiku sice mam, ale budem ju pouzivat velmi striedmo. 😉

gelifil
1. jún 2012

@brita veru, s kozmetikou sme to neprehanali ani pri prvom, vobec to nie je potrebne....a kupat tiez len 2- 3 krat do tyzdna.Pouzivali sme taku emulziu na kupanie subamed a na ritku rybiu mast alebo sudocrem alebo bubchen.Ved to zistite samy, co sa vam osvedci.Inak kozmetiku vobec neriesim...

nasatina
1. jún 2012

Ahojte kočky, ja osobne som malého kupala len v cistej vode, celá moja výbava bola mandlovy olej po kupaní, levandulove ciste mydielko a na ritku modrá indulona ( nemali sme ani raz zaparenu ritku).Ziadny šampon,žiadne peny......

babika771
1. jún 2012

Ahojte, hlásim sa ešte stále z nemocnice... ale verím, že je to na dobrej ceste.

Absolvovala som strašne množstvo vyšetrení (sono brucha, prs, pankreasa, odbery, vybratie uzliny,gastrofibroskopia, dokonca aj transfuzky krvi...)

No hrôza..

A sranda je že gynekologovia ma strašia, že musia ukončiť tehotensvo a iný lekári, že je to ok.

Tak držte palce

lusinda1989
1. jún 2012

@babika771 drziiim ti palce nech ste cim skor doma vsetci a v poriadku

anicka245
1. jún 2012

@babika771 velmi drzim palce! drobec ta potrapil teda... a ziadne ukoncenie tehotenstva nebude 🙂 okrem toho, vraj uz v tomto tyzdni uz je schopne babatko prezit aj mimo tela mamicky 🙂 moja znama nedavno porodila v 6tom mesiaci ... zostala som dost v soku z toho, ale mala je ok...

anicka245
1. jún 2012

@lusinda1989 mne to uz polavilo vecer, ale aj taka unavena som bola vcera nejaka. U mna zas ked sa drobec pretaca tak mi akoby stvrdne brucho a akoby tam za nieco zatiahol 😀 a potom sa to uvolni 🙂 maly potapac 🙂

lusinda1989
1. jún 2012

@anicka245 nooo to vydutie pocitujem aj ja hlavne vecer ale teraz podla mn uplne zmenila polohu lebo uz ma aj kope niekde inde ako ma kopavala 🙂 a to take vydutie to akokeby sa natahovala alebo nieco take 🙂 ked do nej stuchnem tak sa posunie :D

lu17
1. jún 2012

@babika771 Ahoj, strasneee silno Ti drzim palce, myslela som na Teba ako sa Vam dari, kedze si nic nepisala ako sa mas. Uvidis bude vsetko v poriadku 🙂

rheia27
1. jún 2012

@babika771 neboj 🙂

anicka245
1. jún 2012

@lusinda1989 ja mam zas pocit ze ten moj chrobacik je kazdu chvilu inak 🙂 raz citim kopanie napravo, raz nalavo raz dolu raz hore az pri rebrach 😀 male sidlo 🙂 ale tiez ked vidim ze je ritkou otoceny ked mam taku vydutu jednu stranu brucha, jemnucko ho potapkam po ritke a posunie sa a pokopka ma 🙂 juj su to tie najuzasnejsie pocity 🙂

annie6
1. jún 2012

a my okrem vybavicky uvazujeme aj nad niecim takymto: http://www.kmart.sk/lezadla/468-bright-starts-p... , oplatí sa podľa vás kupovať, resp. chstate sa nieco podobne kupit? 😀

lusinda1989
1. jún 2012

@anicka245 hej hej presne o tom hovorim neposlusnikovia mali 🙂 ja som dovcera vedela ako je ulozena bo slabe buchance som citila napravo od pupka to boli ruky a silne kopance na lavo az skoro na boku mala priecnu polohu aj na sone...

jenny6
1. jún 2012

@annie6 Ja som od viacerých báb počula, že je to super vec a využili to 🙂 Tak asi do toho investujeme tiež 😉

vladka07
3. jún 2012

@anicka245 hehe mno ako vydim aj ty mas riadne sidielko v brusku 😀 moja sa tez stale hybe a niekedy celi den v kuze mam pocit ako keby sa nehybala len 9hodin z dna 😀 mnoo a tez ta to boli ked obcas dobre kopne? mna ano obcas ked sa dobre trafi 😅 alebo ked je ritko otocena a mam vypukle brusko 🙂

stipec26
3. jún 2012

ahojte.... tak sme doma z dovolenky v tatrach, bolo lepsie ako som myslela, tak to asi ma byt.. .ziadne velke plany a potom sa vytesovat ako vsetko ide pekne po lahucky....

ako sa mate? co bruska?
ja som mala asi 1x tvrdnutie alebo neviem ci len unava, tak som supla magne B6 v tomto tehu prve.... doktorka spominala, ze sa moze jedna rano + jedna vecer - mate skusenosti s B6 - ze aj viac?

@annie6 vyuzili sme kvalitne - statocne pri prvom syncekovi - jemu sa tam velmi pacilo, teda byval tam uz od narodenia, drngali sme ho, spinkal v tom, pocuval hudbu, vacsi sa uz aj hrajkal - mame vibrujuce Chicco
http://www.babatkosk.sk/202,chicco-dreams.html
http://www.facebazar.sk/inzerat/469/lehatko-chi...
druha malicka bola nosena v manduce, takze ona velmi v lehatku nebola, iba tak po pol roku, ked som varila a ona cakala alebo ked papala prikrm...
chceli sme take, aby nebolo moc plytke - niektore su totalne rovne a babo je ako na tvrdej doske... to sa nam nepacilo.... toto bolo take, ze v tom babo bolo pekne vlozene.. tomu mackovi uska sustia, su tam rolnicky.. cize nielen horna hrazdicka na hranie... a teda dobre polohovatelne a prenasatelne, vzadu sa tiez dalo nastavit....

anicka245
3. jún 2012

baby ma niektorá z vás problémy s krvácajúcim krckom? ☹ ja si občas nájdem ružový výtok alebo po utreti trošku slabej krvi, nie je to vyslovene krv ale vždy ma to vydesi a som z toho nesvoja. Lekárka mi veľa krát vravela že mam krcok veľmi citlivý. Myslite že sa na to niečo existuje?

anicka245
3. jún 2012

@vladka07 áno občas to trochu zaboli hlavne keď som v nejakej divnej polohe a keď sa otaca tak mam pocit že mi krúti črevami 🙂 drobec malý, rad sa predvádza pred neterami včera im robil divadlo, tešili sa z toho že to bábätko v brušku naozaj aj žije. 🙂 a potom prišli úvahy tie typicke detske či mu tam nie je zima a ako vlastne papá a podobne 🙂

sunny15
3. jún 2012

@stipec26 ahoj,jasne ja uzivam 3xdenne magne B6 😉 to len ako prevenciu mi kazal dr. 😉

stipec26
3. jún 2012

@sunny15 aj ti povedal do kedy? a kedy mas pocit, ze ti to zaberie? citis zmenu hned, ci po pol hodine? vies to odsledovat?

sunny15
3. jún 2012

@stipec26 noo mne kazal od polovice tehu uzivat 2x denne preventivne..
ale potom som mala 2x tvdnutie bruska a dr. mi nakazal uzivat 3x denne a ak by trebalo aj viac mozem...ale odkedy uzivam 3x denne-to je uz asi mesiac sa nastastie tvrdnutie neobjavilo 😉
a ked som si vtedy na tvrdnutie vzala magne b6 tak asi do pol hodky sa mi uplne ulavilo 🙂