September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@kukucino neboj sa.... niekedy staci aj maly posun pri merani o milimetre a urobi to rozdiel v dlzke/vahe babatka... pekne chodievaj na prechadzky, aby sa ti telicko okyslicovalo aj pre babatko a pekne papaj ako pisala vladka.... ja mam zas babatko o 2 tt vacsie... ale tak snad nenarastie az moc (prve dve boli tak akurat ked prisli na svet)
@stipec26 minule som sa ťa na to chcela spýtať,že keď je teda bábo vačšie,tak sa vám muselo pritrafiť pred PM a teda potom si ešte mala menzes,alebo ako to teda je?Viem blbá otázka,ale tuším aj marcelajte to tak mala,že bábo je vačšie,pýtam sa preto,lebo vačšinou máme bábo menšie oproti termínu podľa PM a toto trošku nechápem 😅
@paula80 tak to neviem, ci len viac jem a teda aj babo si dava... alebo je to tou PM ako si pisala.... lebo ja som mala kazdych 10dni menzes od septembra a ked mi nasadili tu substitucnu antikoncepciu tak po jej vysadeni - to som brala tusim 3 tyzdne vkuse a po vysadeni na 4 tyzden prisli a potom som este brala dalsiu - 3 tyzdne a na 4 tyzden mi uz neprisli a to bolo v januari - cize niekde v decembri som "to" musela stihnut...
ahojte chcela by som sa opytat ci neviete kolko stoji monitor dychu pre babetko 🙂
@vladka07 vobec netusim, toto som nikdy nemala zaujem ani kupit, ani mat .... skus si to vygooglit, mozno natrafis na rozne znacky a rozne ceny a potom sa rozhodnes.... inak pozor potom - matrac nemozes mat vrstveny, iba klasicky molitan, do 10cm hrubku, aby ten senzor registroval pohyb
@kucminka nemam nic proti monitorom, len ja som nikdy nad tym neuvazovala, i ked som bola totalna spacka, nejako som sa po porode prestavila a ja sama som monitor ;) ...to s tym matracom som len vycitala tu v teme, tak radili kocky, co to maju.... tiez nemam skusenost ani prehlad - mozno mas dobry monitor
@stipec26 ja som sa tu len tak priplietla 😉 a tiež som nechcela ten monitor,ale keď mi prestal v nemocke dýchať,tak sme ho hneď kúpili,aj keď poviem pravdu,malý bol taký strašne zlý,v noci mi plakával,že sme ten monitor ani nepotrebovali,keďže bol stále hore a my sním,ale teraz má už 7mesiacov,a od pol roka sa to upravilo,a používame monitor stále,akosi sme si na to zvykli.
Ahojte dievcata. Tak zasa som tu dobre davno nebola, musim sa polepsit. 😝 4.7. ideme konecne na sono do Cegysu, tak sa nemozem dockat. 😝 Dufam, ze tentokrat sa uz podari fotecka, lebo zatial ziadnu nemame. A uvidime, ci sa z dievcatrka nestal medzicasom chlapec. 😀 😀 😀 Momentalne chodim po lekaroch kvoli krcovym zilam, tabletky mi nepomohli, tak ma gynekolog poslal na interne, odtial ma poslal na sono zil, ze aby sa vylucila tromboza a ked som sa bola v nemocke objednat, chceli mi dat termin na september.Som sa zacala smiat, ze to uz vtedy ani nebudem potrebovat, tak mi dali termin na 6.7. a ze si tam posedim aj 3 hodiny, mam si vraj priniest nejaky casopis. 😉 Takze mam nariadeny klud a vykladat nohy...Jedine stastie, ze som doteraz pribrala iba 4 kila, lebo by to bolo horsie. V nedelu som bola naposledy v praci a teraz cerpam 25 dni dovolenky, este dobre, ze som jej mala tolko nasporenej.
@paula80 Ty si tu tusim kedysi pisala, ze pred porodom treba ist na nejaky pripravny kurz do nemocnice. Nevies kedy sa to ma ist a kam?
Idem si vas pomaly docitat, aby som bola v obraze o tom, co mate nove... 😉
@dadika2504 Aj ja mam hrozne krcove zily, uz na oboch nohach a mne sa tahaju uz od konecnika dole. Takze viem, ako to boli. No kvoli tomu som sa nevzdala kratkych nohavic, ved by som sa v tom teple uvarila. Ludia sa sice zhrozia, ked ich vidia, ale mam vsetkych na haku, hlavne je, ze ja sa citim pohodlne.
@soniatko no ja som to vyriešila dlhými vzdušnými šatami 😉 Doma nahodím aj krátke aj kraťasy, ale na ulicu sa neodvážim 😔 A v tomto teple mi strašne tá noha začala puchnúť, nemám ani členky, len nejakú veľkú hrču namiesto nohy....☹ Hrozné 😢
@soniatko písala o tej profilaxii tuším jojo,že býva aj v Dubnici a aj v nemocnici v Trenčíne,ale bližšie neviem nič,ani kedy to býva a kde presne,ale mala by v tom byť aj prehliadka TN porodnice.Ja som na takú predporodnú prípravu chodila počas tehu s najstarším synom,ale nie v Trenčianskej nemocnici,rodila som inde, sem som prisťahovaná cca.7 rokov. Takže som ti moc neporadila ☹
Ahojte maminky som tu nová v septembrovkách termín mám 18 sep. a už teraz mi strašne puchnú nohy mám ich jak huspeninu 😀 aj vy podaktoré ?? Strašne sa bojím zajtra idem k dokimu a som zvedavá čo povie ....no nechcela by som skončit v nemocke ešte .. 😀
ahoj práveže nízky merala som si ho včera
😅
@pipinka82 ahoj netrap sa...aj ja opucham od tepla aj nohy aj prsty na rukach...ked sa ochladi trosku tak vzdy odpuchnem 😉 ak mas nizky tlak tak si na tom ako ja... 😉 do nemocky by ta poslali ak by si okrem opuchov mala aj vysoky tk a bielkoviny v moči-to už znaci preeklampsiu...

@kukucino myslíš to tak,že je menšie ako máš termín podľa PM?Ak máš termín vyrátaný podľa posledného menzesu,tak bábo može byť kľudne menšie,zvyčajne býva ovulka v polke cyklu,tak si otehotnela 2 týž.po menzese a je to ok,moje bábo je tiež o týždeň menšie ako mám termín podľa posledného menzesu,ale ak predtým na uzv.veľkostne sedelo podľa týždňov s PM a teraz je menšie,to asi nebýva tak často, vačšinou sú bába v neskorších týždňoch vačšie,lebo už rastú individuálne a nie podľa tabuliek,takže rozhodujúce sú prvé uzv,podľa nich sa upravuje orientačne termín.