icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

pipinka82
24. jún 2012

hm ved toto len preto sa bojím že s malím som tiež prekonala horúčavu letnú a v auguste som rodila a neopuchla som ani raz ale tuto ........ešte leto len začína a ja už som jak kolík.. 😀

pipinka82
24. jún 2012

dík 🙂 tak hádam zajtra budem mat moč v poriadku a odpuchnem ked sa schladí počko..

soniatko
24. jún 2012

@dadika2504 Tak mne zatial clenky nepuchnu, aspon cosi, ale za to mam po celych nohach okrem krcovych zil popraskane drobne kapilary...ty si to super vyriesila, ja mam nevyhodu v tom, ze v mojom satniku sa nenachadza ani jedna sukna a saty mam iba jedny akurat po kolena... 😒

soniatko
24. jún 2012

@paula80 Nevadi, skusim sa ist opytat do nemocnice, uvidim, co mi tam povedia...

zuzanapd
24. jún 2012

@sunny15 prepáč, že vám skáčem do debaty... mám to o pár týždňov skôr za sebou ako vy, ale nedá mi nereagovať... mám tiež nábeh na preeklampsiu a podľa najnovších výskumov stačia zvýšené bielkoviny s opuchmi... vysoký tlak krvi sa vôbec nemusí pridružiť...
... bielkoviny nad 150 jednotiek sa považujú za zvýšené hodnoty, pre život ohrozujúce sa považuje táto hranica do 500 jednotiek...vyhodnocujú sa z moču, ktorý sa zbiera 24 hodín a z neho sa berie vzorka...
... opuchy sa kontrolujú tlakom palca kolmo na holennú kosť...
... tlak krvi je rizikový, ak sú hodnoty od 140/90 vyššie alebo naopak, pod 100/70...
... som zdravotná sestra, preto to viem a okrem toho už mám v tomto tehotenstve za sebou 4 hospitalizácie - prvá s podozrením na preeklampsiu v 21tt, potom kontrolné raz za mesiac...
... ešte raz, prepáč...

saska73
24. jún 2012

@vladka07 monitor dychu stojí cca 70 až 100 €
My máme z Jablotronu, manžel niekde vyzistil, že je najlepší a aj sa do toho trochu vyzná. Používali sme pri prvom synčekovi a budene aj teraz, matrac mám z jednej strany s pohánkou a z druhej s kokosovou doskou, manžel ešte medzi dosky na postielke a matrac, dal takú tenku latu. Prvý synček bol skôr narodený a ešte aj operovaný a veru raz ráno mi aj monitor zapípal 😔 ,malý lapal po dychu ale všetko dobre dopadlo.

saska73
24. jún 2012

Som tu dlho nebola, zatial všetko u mňa ok, i ked brucho mám obrovské, pribrala som len 6 kg. Čo som ale zostala prekvapená, v piatok som volala o výsledky a glukózový test mi dobre nedopadol, že len jemne mimo ale aj tak musím ísť na diabetológiu, prekvapilo ma to preto, že pred tými 2,5 rokmi som ho mala veľmi dobrý, dokonca hlboko pod normou.
Zatial sa ani preeklampsia neobjavila, opuchy od včera trošku na členkoch, ak mi dlhšie visia nohy.
Trochu sa mi kŕče v nohách robia, hlavne na chodidlách, tak som si magnézium nasadila.

Dúfam, že ste všetky v poriadku a aj bábatká v brušku.

sunny15
24. jún 2012

@zuzanapd ahoj,dakujeme za reakciu 😉 ja som len rada ak sa s nami podeli aj niekto dalsi so svojimi skusenostami 🙂 ano viem ze z Gftr sa vyhodnocuju bielkoviny v moci...ale toto zas vykonavaju len v nemocke...ja si doma bezne meriam tk a aj moc chemicky kontrolujem...zatial bilekoviny v moci nemam a aj tk je ok.takze zatial mam len opuchy...teraz co sa trosku cez vikend schladilo som opuchy vobec nemala...som sa citila ako znovuzrodena 😀 ale dnes zas horucavy a opuchy... 😠 tak dufam ze to leto dajak zvladneme 😉

saska73
24. jún 2012

@stipec26 ten krém na strie no neviem neviem po tehu riešiť, lepšia je prevencia, toto tehu som si kúpila v lekárni špeciálnu Biodermu pre mamičky na bruchoa prsia. Ale ledabolo sa krémujem.

zuzanapd
24. jún 2012

@sunny15 hmmm... ja som mala a aj mám moč chemicky negatívny, ale pri zbere moču bielkoviny vyšli... doporučila mi sestrička, aby som raz za mesiac doniesla na poradňu aj vzorku zo zbieraného moču, ten pošlú do labáku a do dvoch dní viem výsledky... poradňu kvôli hrozbe preeklampsie mám každých 14 dní, niekedy aj týždenne na rizikovej poradni...

saska73
24. jún 2012

@stipec26 páči sa mi, že tu ako dvojmamička dávaš články o dojčení. 😉 Mne v tomto veľmi pomohol aj časopis Dieťa a jeho Laktačné okienko - inšpirovala som sa najmä ženami, čo mali rôzne problémy a dojčenie nevzdali a bojovali aj polroka. A hlavne jedna informácia sa mi drží v hlave * LEN 4% ŽIEN NEMôŽU DOJČIŤ * u ostatných je to bud neznalosťm nezáujem, zľaknutie sa toho,.....

Za seba napíšem, že som viac ako 1 mesiac udržala dojčenie pravidelným odstriekávaním mlieka každé 3 až 4 hodiny, malý bol operovaný, tak sa mi na prso dostal až viac ako mesačný a nakoniec som ho dojčila do 17 mesiacov (od 14 už aj s prikrmovaním nutrilonom)

sunny15
24. jún 2012

@zuzanapd vazne?fiiiha...tak to je teda pecka...a ty mas aj tk vysoky?

lusinda1989
24. jún 2012

ahojte zienky tak sme sa vratili z dovolenky kde bolo uplne paradne...mame sa s malinkou ok vsetko v poriadku kontrolu mam 4.7. dufam ze aj so sonom a este musim volat za vysledky gluk.testu kedze som bola mimo.... a vy sa ako mate?

zuzanapd
24. jún 2012

@sunny15
tlak krvi som mala ok, ale doktor mi preventívne nasadil Dopegyt 2x1, aby náhodou nezačal robiť problémy...okrem toho beriem ešte magnézium 2x1...tlak mám stále normálny, teda okolo 120/80...

sunny15
24. jún 2012

@zuzanapd fiiha takze u teba boli priznaky len tie opuchy?a potom ako ta poslali do nemocky tam ti zistili bielkoviny v moci...

zuzanapd
24. jún 2012

@sunny15 áno, doobeda som bola normálne u svojej gynekologičky na poradni, všetko bolo ok a o pol piatej som už bola v nemocnici na oddelení, začala som puchnúť, točila sa mi hlava...

sunny15
24. jún 2012

@zuzanapd tak to teda nevyzera najlepsie...mne sa minuly tyzden asi hodinu tocila hlava...potom to preslo-tk bol ok a aj na dalsi den v autobude mi bolo az na vracanie tocenie hlavy a opuchy to je norma...to vsetko sa zacalo tymi horucavami...

lill7
24. jún 2012

@soniatko ahoj, ja som od júla doma, tak by som tiež nejakú tú prípravu chcela absolvovať, v TN som našla len toto, ale malo by byť čosi aj v nemocnici

Kto: budúce mamičky
Čo: psychoprofylaktická príprava a cvičenie pre tehotné ženy
Kedy: každú stredu o 17,00h
Kde: MC Srdiečko pobočka KC Stred
Partneri: Zuzka Duncová, pôrodná asistentka

Očakávanie nového maličkého človiečika do rodiny patrí k najkrajším obdobiam každej ženy a rodiny vôbec. Na to, aby tehotenstvo, pôrod a obdobie po ňom každá mamina zvládla čo najlepšie, dbá aj Zuzana Duncová, ktorá každej mamičke pomôže toto krásne obdobie zvládnuť v pohode a pokoji. Na príprave sa mamičky naučia rozoznať, že sa pôrod už blíži, naučia sa správne dýchať aj priviesť na svet dieťatko. Na tisíce otázok ohľadom tehotenstva a pôrodu tu mamičky nájdu všetky odpovede.

vladka07
24. jún 2012

@pipinka82 ahooj heh ja mam termin na 17 septembra 😀 sranda a co to bude az to bude?? 😀 inak gratulujem ako vydim k dalsiemu prirastku 🙂

stipec26
24. jún 2012

@zuzanapd juj, tak toto by som nechcela... v rodine sa nam takto v aprili predcasne narodila anicka... z coho sa to "moze dostat"?
ja mam tlak praveze stale 100/60 - tak snad to ku mne nepride

@saska73 dakujem.. ja by som chcela len motivovat maminy, co este ani neporodili a uz kupuju flasky a cumle a ani nevedia, ze by sa mali pripravovat na dojcenie... tak trosku podporit ;) a ty si to krasne zvladla 🙂

@lusinda1989 a ukazes aj nejake foto? u mna ok, len dnes som zacala tiect - neviem, ci p. voda ci moc ?!?! tak som si supla magnezium a snazila sa lezat pocas dna....

lill7
24. jún 2012

@soniatko a našla som aj info z min. roka o príprave v nemocnici:
V Trenčíne je kurz spojený i s cvičením a prihlásiť sa môžete u dvoch pôrodných asistentiek, u pani Mgr. Ševčíkovej a u pani Mgr. Duncovej na telefónnom čísle 032/ 6566 297. Cena za kurz je 20 Eur a prihlásiť sa môžete kedykoľvek počas tehotenstva.

gelifil
24. jún 2012

@stipec26 ja som tiez cely cas vlhka....skusala som v lekarnach test na plod. vodu...nemaju..netusia...zajtra asi volam dr.

olivka84
25. jún 2012

@lill7 ahoj a uz si tam niekedy bola na to cviceni ja som tam uz volala ale nakoniec som nesla. ta pani ševcikova bola dost neprijemna a ta duncova bola milsia . mam vraj prist na dlhe hony ale ze sa mam pripravit lebo tam chodi strasne moc mamiciek

lucica
25. jún 2012

@gelifil @stipec26 Baby ja sa k vam pridávam. tiež neviem ci je to moc alebo ploidova voda, ak budete mat novinky, dajte vediet

lusinda1989
25. jún 2012

@stipec26 jasnacka ze ukazem len ich musim stiahnut do pc 🙂 mne sa sem tam stane ze mi pri kychnuti trosku ujde ale to viem ze som si cvrkla 😀 😀 😀. dnes som volala za vysledky z odberov aj z glukozy a vseeeetko je v poriadku 🙂 nevies kedy je dalsie povinne sono a kedy sa uz chodi na poradne castejsie??

gelifil
25. jún 2012

@lucica tak ja som zasla dnes za dr, naliali sme na intimkua bolo ok, ale dala mi domov ten roztok, ze keby som mala podozrenie

dadika663
25. jún 2012

@lusinda1989 povinne sono sa robi este v 30 tt teda aspon by sa malo robit

anicka245
25. jún 2012

aj vas bolia strasne rebra? sa mi asi roztahuju alebo co, je to neprijemna bolest...

pipinka82
25. jún 2012

@zuzanapd dík za popis tej preeklampsie a ked sa hospitalizuje kôly tomuto tak ako prebieha postup čo lekár dá na to.. ako napr: nejaké infúzie či lieky??? či ti len pozorujú moč a bielkoviny v nom ???? 😝 😀

lusinda1989
25. jún 2012

@dadika663 dakujem to by som mala mat teda nabuduce aj sono sa tesiiim 🙂