icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

petraas
17. jan 2012

@jeny si ma potesila. som rada ked citam taketo dobre spravicky...vecsinou vsetko dobre dopadne len minimum pripadov som citala ze s hematomom sa to nepodarilo...ja verim ze budem patrit k tej väcsine...aj moj hematom je s porovnani s fazulkou dost velky...mam obavy z toho ze vraj uz odlupuje vajicko ale verim ze lieky vcas zaberu a bude dobre fazulka sa udrzi🙂

petraas
17. jan 2012

@tatulienka a kedy si mala poslednu mrchu ked mas termin az 15. 9. ??

tatulienka
17. jan 2012

@petraas preco ze AZ 15.9? poslednu mrchu som mala 10.12

zuzana_v1
17. jan 2012

@marcelatje ja si DPP platim od septembra 2011, som zivnostnicka prvy rok, tak som oslobodena od odvodov do SP. Mam to chapat tak, ze budem mat narok na zvysenu matersku? Som zmatena a na socialke sa stale vyhovaraju, ze nevedia ako to bude ☹

tatulienka
17. jan 2012

@zuzana_v1 aj ja bý som zjedla aj kona 😀 😀 😀 furt nieco musim zut 😀

petraas
17. jan 2012

@babeta3110 fuuuha tak to nezavidim taku skusennost s lekarmi...neviem preco su niektory taky hnusny...no hlavn ze to nakoniec dobre dopadlo🙂

petraas
17. jan 2012

@daniela02
@zahadka
@sissmiss
baby tak u nas na soc. poistovni su take neprijemne kravy ktore nic nevedia.
SP mame vo vedlajsom meste a ked som tam minuli pondelok bola tak mi vobec nic nevedeli povedat ci mam narok na pn a tak...musela som cestovat niekolko kilometrov do dalsieho mesta a tam boli uz ochotne panicky a poradili mi dobre len este som si to chcela overit a tak som volala na tu infolinku co bezi na stranke soc. poistovne povedala som pani co je vo veci a ona ochotna povedala ze mi to zisti a o chvilu mi zavola...veru aj o chvilu volala a potesila ma...teraz som potrebovala zasa nejake info a u nas zasa nic nevedeli tak som volala zasa na tu infolinku a pani mi tam povedala...neviam na co u nas SP funguje ked tam nic nevedia a neporadia...ak nieco potrebujete volajte na tu infolinku tam vam vzdy ochotne poradia🙂

petraas
17. jan 2012

@babeta3110 jeeej ze termin porodu na 7. 9. to je pekny datum tak sa narodila aj moja prva dcerka. ja som 7. 7 a moja neter je 7. 2.
kedy si mala poslednu mrchu ked ti vyratali taky datum???
ja ked som si ratala na nete podla poslednej mryhy tak mi to vyslo na 27. 8. ale posunuli sa mi plodne dni tak by mi to malo vyjst zasa 7. 9. som zvedava co mi lekar vypocita...to by bola aka haluz keby sa nam aj 2 dietatko narodilo 7. 9.

marcelatje
17. jan 2012

@zuzana_v1 keď som volala na pobočku kam patrím, tam mi vraveli, že to ešte nevedia ale že majú tento týždeň poradu a mám si zavolať v pondelok, ale z ústredia soc.p. mi odpísali to čo som sem dala a rozumiem tomu tak, že máme na zvýšenú materskú nárok 😀 jedine ak by nie 🙄
počkám do pondelka a budem vás informovať 😉

ktore
17. jan 2012

@tatulienka chvalabohu ja az taky hlad nemam (este). 😀 .aj sa trochu tesim ale aj pri dcere som si ani nevsimla ze z coho vlastne priberam.az neskvor som zacala viac papat to som mohla uz koncit trimester.lebo uz v prvom mesiaci som pribrala ato som si myslela ze malo cvicim.asi si uz telo berie vsetko snad aj zo vzduchu sa pribera.potom som hned prestala fajcit a islo to hore velmi rapidne.

petraas
17. jan 2012

@zahadka @alex999 no ja som mala v prvom tehu velmi spicate brucho vsetci mi hovorili ze to bude chalan ale ja som tomu neverila lebo sme chceli dievcatko a nakoniec to bolo dievcatko. vyslo mi to aj podla cinskeho kalendara aj podla toho kedy sme ju robili...teraz mam uplne ine chute a priznaky ako pri prvom tak si myslim ze to bude chalan lebo aj podla cinskeho kalendara mi vychadza chalan a aj pdla toho kedy sme to robili tak by to mal byt chalan...chceli sme dievca ale tak co uz bude chalan hlavne ze bude v poriadku🙂

petraas
17. jan 2012

@tatulienka
@ktore
no ja som pri prvom mala chut na sladke a bolo dievca a teraz nemozem sladke ani vidiet...kolac si obcas dam ale cokoladu na tu nemozem ani pozret

petraas
17. jan 2012

@tatulienka no pytala som sa preto lebo ja som mala mrchu 21. 11. a ked som bola 5. 1. na sone tak lekar tam videl zatial len malicky gestacny vak a ked som bola vcera tak uz videl aj malicky fliacik a odla mrchy mi TM vysiel tusin na 27. 8. ale ja verim ze to bude zaciatok septembra

ktore
17. jan 2012

@petraas ja som z dcerou jedla potom snad vsetko.hlavne mi chutili slivkove gule a aj biele polievky,bolo aj teplo tak mi aj studene dobre padli.ja na poveri neverim.nechcem na ne verit skvor tak poviem.

tatulienka
17. jan 2012

@petraas no a co tým chces vlastne povedat? v ktorom tt si bola ked bol vidiet len ten gestacný vak?

sissmiss
17. jan 2012

@alex999 aj ja som to mala pri malom, maso, kus masa, vsade som si chcela dat kus masa a vzdy som bola sklamana ze je to moc tenky fliacik 😀 Na to ze som dovtedy bola tvrda vegetarianka, celkom zmena 😀 a sladke, hlavne cokolada, hlavne ku koncu, sla som do cukrarne, a coko puding na to coko zmrzka a poliat cokoladou 😀 a mame chlapa. Teraz mi je zle, nic mi extra nechuti, akurat obcas hranolky, jahody, hrasok a cibiky 😀 Tak uvidime za 7 mesiacov 🙂

A ta zivnost- dikes za info. Pojdem to pozistovat aj osobne, ale som chcela vediet na co sa mam cca pripravit.

jeny
17. jan 2012

ja som tiez neznasala sladkosti,ako prve mi prestali chutit moje najoblubenejsie crosanti 7day a celkovo vsetko sladke a bolo to dievcatko 🙂 takze fakt sa na tieto povery neda spolahnut...teraz mi chuti vsetko zatial aj ked uz citim take hnusne sliny v ustach dost casto v priebehu dna

petraas
17. jan 2012

@ktore no ja pri prvom som to mala tak ze najprv som mala strasne citlive bradavky a zväcsovali sa mi prsia do toho som zacala chodit casto na wc tak som si zaciatkom januara spravila test a pekne 2 ciarky...volala som na gynu objednal ma tusim o 2 tyzdne...ked som prisla na sono tak som bola v 6 tt a uz bolo pocut aj srdiecko...o 2 tyzdne na to mi zacalo byvat dost zle ale nevracala som len velmi zle vadil mi pachy, pri umyvani zubov som sa davila musela som vynechat oblubene potraviny hlavne mlieko to ja vypijem na litre ale vtedy som ho nemohla ani citit...za cely den som skoro nic nejedla co mi bolo zo vsetkeho zle nic som nemohla dat do ust jedine chlaba s pastekou...velmi som schudla tak nejak po 3 mesiaci ma prijali do nemocky lebo som stale len chudla...ked som prisla z nemocky uz bolo lepsie postupne mi nic nevadilo...takto zle mi byvalo 3,5 mesiaca ale za tu dobu som vracala tak 2x
teraz ma zatial zväcsene prsia a obcas ma bolia, chodim castejsie na wc a davim sa pri umyvani zubov...obcas ma trapia nevolnosti ale to vazne zatial len obcas a nemozem citit cokoladu ale slane to zasa mozem aj pikantne tak som zvedava ze co bude

petraas
17. jan 2012

@tatulienka nic neber to zle ja len ze ma vystrasil ten datum ze 15. preto som sa pytala na mrchu...ja pocitam ze to bude zaciatkom septembra a ked som videla tvoj datum tak ma to troska zmiatlo🙂

tatulienka
17. jan 2012

@petraas ale preco ta to zmiatlo?

daniela02
17. jan 2012

Dievcata ja mam dilemu,neviem ci ist ku gynovi uz tento stvrtok to budem 8tt+4 zhruba,alebo este pockat tyzden, doktor mi povedal,ze staci tak koncom januara,ale ja sa uz neviem dockat

tatulienka
17. jan 2012

@daniela02 a uz si bola u dr. potvrdit tehotenstvo?ci ides prvý krat?

monika2712
17. jan 2012

@daniela02 kludne uz chod, to uz urcite bude vidno aj srdiecko..

daniela02
17. jan 2012

@monika2712 na uzv sa budem musiet aj tak objednat moj gyno nema v ordinacii,ja len,ze ked mi hovoril,ze mam prist ku koncu mesiaca,nech si nemysli,ze som nedockava,aj ked je to pravda a som ako na ihlach

monika2712
17. jan 2012

@daniela02 aha tak potom kvoli comu sa tam ponahlas? ak nejdes na sono tak to je asi zbytocne nie?

daniela02
17. jan 2012

@monika2712 asi kvoli tomu,ze sa tak tesim a zeby som najradsej uz mala knizku v rukach a uz cakala prave na ten uzv,celkovo som nedockava od radosti

petraas
17. jan 2012

@tatulienka no proste som myslela ze my to tiez tak nejak vide🙂

monika2712
17. jan 2012

@daniela02 a da ti knizku ak este nebudes mat sono? knizka sa zvykne davat az ked je potvrdena aj akcia srdca..

petraas
17. jan 2012

@tatulienka ja neviem v ktorom tyzdni bol gestacny vak vidiet...ja ani teraz neviem v ktorom som tyzdni...neriesili sme to s lekrom nejak neriesili skor nas zaujimal ten hematom...vraj ked pridem na kontrolu tak to budeme riesit.

petraas
17. jan 2012

@daniela02 podla mna sa nemusis ponahlat ked nejdes na sono lebo knizku ti aj tak neda lebo ta sa dava az ked sa to na sone potvrdi