icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

kali23
24. jan 2012

ja mám ráno tiez "ploché" brucho a poobede som jak balón... tiez ma tlačia rifle, manzel mi dnes povedal, že má asi deja-vu, ked som sa ho "znova" opýtala, či mám bruško, či nemám... naposledy to bolo večer...
no ale moj manžel ho asi uvidí až v 9.mesiaci... 😀 😀

montinka
24. jan 2012

@monika2712 mozno budu dve babatka.😝

tinara23
24. jan 2012

@monika2712 ja zatiaľ bez problémov, uvidím čo povie doky. Genetička mi ho doporučila, lebo obsahuje dosť vysoké množstvo kys.listovej a keďže sme mali výv.vadu, tak ako prevencia.

tinara23
24. jan 2012

@kali23 už tomu pomôžu iba tehu nohavice 😀

kali23
24. jan 2012

nie, ešte nie... až po pondelku 30.1. 😀

cestovatelkaandrea
24. jan 2012

@ktore aj ja mam vypukle brusko. normalne je vidiet, ze som tehu a to som este len v siedmom tyzdni. to som pri prvom tehu vobec nemala. vtedy mi bolo brusko vidiet az po nejakom 14 tyzdni. dovtedy skoro nic. niekedy si pripadam, ze tam mam mozno dvojicky 😅

cestovatelkaandrea
24. jan 2012

@kali23 ja kvoli tomu nosim uz tehu nohavice sice su mi trocha volnejsie ale gumicka sa da utiahnut 😀

ktore
24. jan 2012

@monika2712 ja som z dcerou priberala od zaciatku uz som aj pisala.ani som netusila ze som tehotna a dala som zopar brusakov,lebo som si myslela ze sunky rastu.a to som bola asi 5 tyzden.lebo na siesty uz som mala utv.
@kali23 mne nie ze je do placu dnes ale total zle mi je.zaludok stiahnuty,mysel vsade len nie na mieste.niekto ma tu u nas dost volakedy nahneval a dost ma vytaca ked ju vidim a pocujem.dokonca je to moja suseda.velmi zle mi urobila,ale to nebudem tu hovorit.som z nej total na nervi.takze aj ona ma sere,potom idem poziadat o zvysenie vyzivneho tak aj ex bude robit sceny ked dostane predvolanie.tehotenske hormony,radost ,strach,vsetko dokopy a potom nespavam.

monika2712
24. jan 2012

@ktore moja to je aj unava aj vsetko dokopy. mne bolo do placu v piatok po tom hnusnom krci.. strasne som bola precitlivela.. tiez zle spim a myslou som stale pri fazulke, potom robim chyby v praci a to ma riadne stve.. musime sa sustredit a nepripustat si nic zle..
no utekam ja, idem vybavovat, tak sa tu majte pekne zatial 😉

kali23
24. jan 2012

to este nechcem, lebo este nechcem aby vsetci vedeli ze som v tom... to by ma všetci zastavovali a krútili hlavou, ze "tak predsa"!
este taký mesiac dva to poriesim vacsim cislom nohavíc, a uz bude teplo a to budem nosit sukne a saty 🙂
cakajú ma 2 plesy vo februári, no to bude srandy nájsť nejaké spol. šaty 🙂

ktore
24. jan 2012

@tinara23 baby ake vitaminy tu spominate?ja tiez som casto byvala chora,aj od malej zvyknem ochoriet.ja beriem femibion 800 kazdy den ale aj tam je becko nie?

marcelatje
24. jan 2012

@ktore konkrétne B1, B2, B6 a B12 🙂

lucica
24. jan 2012

@monika2712 Ja mam to iste, som este len v 8.týždni, ale ked sedim ma nohavice trochu tlacia na bruchu. Musim mat rozopnuty gombik. ked stojim je to v pohode. A tiez som vecer taka nafuktuta, ze su mi az male rifle a rano je to opät ok a su mi volnejsie

tinara23
24. jan 2012

@ktore ja femibion nemôžem, mám problém so štítkou, a keďže obsahuje jód, tak mi ho doktorka neodporúčala. Ale inak je ok, obsahuje všetko čo potrebuješ 😉

lucica
24. jan 2012

Baby čo hovoríte na sex v prvom trimestri? Je bezpečný? Všade čítam že áno, tak dúfam, že je to pravda.

tinara23
24. jan 2012

@lucica ja si myslím, že pokiaľ nie je problém v tehu, tak je to ok. A ak sa ja ty cítiš dobre, tak prečo nie.

lucica
24. jan 2012

A ešte mam na vas otazku. na materskú by som mala nastupit nejak koncom jula. Môžem dovtedy vyčerpať všetku dovolenku na korú mám narok za rok 2012? Alebo len alikvotnú čiastku? Ak celú, tak to je super, už som si to tak vypočítala že pojdem na dovolenku pred matersakou uz na konci juna.

lucica
24. jan 2012

@tinara23 Ok, prvý sex po tom čo som zistila že som tehu bol taky rozpačitý, ale potom to bolo už fajn. Len som si to chcela zo zdravot. hladiska potvrdit. Doktorky som sa na to zabudla spýatat a najbližsie tam idem az 23.2.

sissmiss
24. jan 2012

@sunny15 ale hej hej, podla vsetkych zdrojov co mam je 2 cm na 9tt akurat, ale sa mi zda zvlastne ze ty si 4 cm v 6 tt a ja 2 cm v 9tt.......nepoviem rozdiel 2 centi pri dvoch plodoch v 32 tyzdni...ale aj tam robia z pol centimetra vedu a tu 2 cm hore dole

marcelatje
24. jan 2012

@lucica určite môžeš čerpať len alikvotnu časť 😖

lucica
24. jan 2012

@marcelatje Pozerala som aj na nete a tam som zasa nasla, ze pokial mam odrobene 60 dni v roku pred nastupom na matersku a je predpoklad ze ma zamestnavatel neprepusti do konca roka, tak mam narok na celu. Pripadne ked ju nevycerpam, tak sa mi vraj prenesie do obdobia ked sa vratim z rodicovskej dovolenky. Ale musim byt do konca roka na materskej co budem cca do februara, takze to splnam, ale to som nasla len na nete, takze neberiem to ako záväznú inforšku. Spýtam sa ekonomiek ked oznamim v praci ze som tehotná 🙂 to bude ale az zaciatkom marca, lebo do konca februara som v skusobnej

lucica
24. jan 2012

@sissmiss v 6.tyždni nemohlo mať 4 cm, to je hluposť. Malo 4 mm. Lebo ja som bola na zaciatku 7. týždna a bábo malo nejakych 5-6 mm.

marcelatje
24. jan 2012

@lucica tak to by ma príjemne prekvapilo ak by to tak naozaj bolo 🙂 daj mne neznalej potom pls vedieť 🙂

lucica
24. jan 2012

@marcelatje Ok, ked budem vediet, am vediet. Inak zajtra idem po nejaké info na sociálku, tak mozno aj tam budu vediet nieco

sunny15
24. jan 2012

@sissmiss moja asi si si zle prečítala moju spravu...mame 4,35mm nie centimetra 😉 ale snad sa aj k tym 4cm dopracujeme 😉

sunny15
24. jan 2012

@lucica ano presne tak,drobček mal 4,35mm 😉

ktore
24. jan 2012

baby,ja sa necitim dobre.aj som hladna aj sa bojim jest lebo citim ze mam podrazdeny zaludok a stiahnuty.bojim sa aj daco jest.dala som si polievku ale citim hlad.
@monika2712 monci aj mna teraz tak intenzivnejsie pichalo ked som bola u nasich.mozno to su len dvosledky unavy vycerpania a toho krcu vcerajsiemu,aspon sa takto ukludnujem,ale aj celu noc som pocitovala slabe pichanie vzdy na jednej strane.a uz rozmyslam co mi vravela doktorka ze to moze byt mimomaternicove ak bude viac pichat na niektorej strane.uf nech uz skonci ten 3 mesiac a bude nam lepsie.

orchidea8
24. jan 2012

Kocky...ak ste mali potvrdeny gestacny vacok,tak mimomaternicoveho sa obavat nemusite.A verte,bolesti ake su pri mimomaternicovom si nepomylite s nicim a pozenu vas k lekarovi...takze klud,sem tam pichnutie este nic neznamena 🙂

lu17
24. jan 2012

@monika2712 Ahoj, na bolest hrdla by si mala uzivat lieky ktore sa mozu. Najlepsie su Mullerove pastilky na cmulanie, alebo domace recepty - cibula, cesnak poriadne vystipe hrdlo.Pokial mas zazvor,tak ten je super hned vystipe bacily . Alebo kloktat sol s vodou bleee.....eries nejake vitaminy? Ak mas aftu, skus beckove vitaminy niekolko dni, je to nedostatok vitaminov....

monika2712
24. jan 2012

@lu17 dakujem, hej kupila som si dneska bkomplex, ten mi zvykol pomoct.. ta bolest hrdla je skor spojena s tou aftou, tazko sa to odlisuje..