icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

zahadka
24. jan 2012

@monika2712 to je na tu aftu, v puberte som mavala plne usta toho 😒

monika2712
24. jan 2012

@zahadka ja to mam cely zivot ☹ ale o malinach som teda nikdy nepocula.. kupim si kompot dneska a skusim.. vdaka.

kali23
24. jan 2012

ano, aj u mna je to s jedlom hrozné, niečo zjem a o chvíľu som hladná, a vobec neviem, co by som tak zjedla... lebo všetko čo mám po ruke mi práve nechutí... zo zaciatku som jedla "do prasknutia" a potom mi bolo dlho zle, teraz sa snazim radsej menej a častejšie... cez vikend ma napínalo aj z jedla aj z hladu... som celý preležala, a teraz som v pohode, akoby som ani tehotná nebola... divné stavy mávam... manžel už zo mňa "nemóže" 😀

kali23
24. jan 2012

afty mávam aj ja, vačšinou zo zdanlivo čistého príbora, pohára a podobne, ked som otehotnela z ničoho nič som mala 2-3 v ústach... mne nato pomáha dezinfekcia, dat na vatovú tyčinku a poriadne povytierať to miesto, vacsinou stačí alpa, ked nieje, tak aj nejaký čistý alkohol... tantum verde zaberie tak do týždna, alebo účinný aj na afty, aj na bolesť hrdla je u mňa orofar, ale neviem ako je to s užívaním v tehotenstve... :(

sissmiss
24. jan 2012

@monika2712 ja mam presne to iste, vcera som si na obed dala skor menej ako viac a aj tak som tam polovicu nechala...dnes som si dala este menej a ako tak 😀 Takze menej a castejsie

sissmiss
24. jan 2012

@tinara23
@marcelatje
@lara13 dakujem 🙂

sissmiss
24. jan 2012

@zahadka nnna, a zase chute....malinovy kompot....zomrem z tohto...dnes si kupim muffinovu zmrzku a maliny k tomu.... uuuuplne ze najvaaaac.... toto som pri malom nemala...ziadne chute...akurat po rokoch vegetarianstva maso...ale chute a besne uz vobec nie...mozno bude baba 🙂

monika2712
24. jan 2012

@kali23 no mne este pomaha zvyseny prijem bkomplexu, tak asi skocim aj ten kupit dneska.. a skusim tu alpu.. mozno pomoze.

daniela02
24. jan 2012

@monika2712 skus cajovnikovy olej, mala nasa mala slintacku , mala afty po celych ustach a tym sme jej vytierali, babatku by to nemalo ublizit

daniela02
24. jan 2012

@sissmiss mne vcera ocino zhanal jahody 🙂

daniela02
24. jan 2012

@kali23 vitaj v klube, manzel povedal, ze uz nevie co somnou, ze by sme si mali otvorit sukromne potraviny

kali23
24. jan 2012

ja mám posledné dni strašnú chuť na čokoládovú zmrzlinu s kúskami čokolády... ehm... tak 1 lyžička by mi stačila 😀 😀 a strašne mi začalo chutiť kakao aj mlieko, nehovorím, dala som si občas aj predtým, ale teraz musím denne...

sunny15
24. jan 2012

Ahojte kočky,teraz som sa vratila domov od dr...takže aj podla menzesu aj uzv sme 6/0 tt,meriame 4,35mm a už nám bije aj srdiečko 😀 😀 😀
sestricka mi vzala už krv do poradne a mam prist 21.2. na 1.poradnu...dufam ze dovtedy bude vsetko ok.

sissmiss
24. jan 2012

@kali23 pri prvom aj mne chutilo vsetko cokoladove a ai mlieko...som zvedava co budete mat 🙂 ci sa podla chuti da zistit 😀

kali23
24. jan 2012

ja idem prvýkrát až budúci pondelok... sa uz tiez neviem dočkat... 😀

sissmiss
24. jan 2012

@sunny15 perfektne 😉

inak by ma zaujimalo ako to meraju a hodnotia...my mame 2 cm a som v 8+3 podla velkosti plodu... ked ho meral nevsimla si si ci meral len plodik alebo celu tu strukturu?

kali23
24. jan 2012

@sissmiss ja som na sladké od mala... ale v posledných mesiacoch som sa snazila menej, lebo furt cez vianoce sme pribrali jak prasiatka, aj tento rok som piekla minimálne... horkú čokoládu milujem, ale doteraz som si na nu ani nespomenula, až teraz cez víkend... dúfam, že to bude dievčatko... ale vacsinou baby hovoria, ze pri chlapcovi mávajú kludné tehotenstvo a pri babe hrozne divoké... a ja ho mám teda dosť kľudné, by som povedala... :(

sunny15
24. jan 2012

@sissmiss len plodik meria... 😉

montinka
24. jan 2012

@zahadka vsak aj ja uz mam 1,5kg navyse nechapem.

sissmiss
24. jan 2012

@sunny15 tak to je naozaj zvlastne, lebo nam povedal 2 cm 8+3 tt....dva centi hore dole je strasne vela v tomto case... 😕

sunny15
24. jan 2012

@sissmiss ale co sa ti nezda na 2cc bábätku...je to ok. 😉

ktore
24. jan 2012

@monika2712 monci naco pomaha zvyseny prijem b komplexu?uf ja neviem ci mam depku alebo je to len nespavosti.je mi vselijako.ani jest mi nechuti

ktore
24. jan 2012

@monika2712 nemas nahodou vecsie brusko?

tinara23
24. jan 2012

@sissmiss podľa mňa je to ok, ja som mala na konci 11tt- 4,2 cm a veľkosť bola v norme, takže na tvoj týždeň je to v poriadku

monika2712
24. jan 2012

@ktore na afty je bkomplex dobry a vraj v tehu ho telo potrebuje viacej.
vcera som mala brucho take nejake nafucane, dneska rano splasnute, ale citim napr v aute ze ma rifle tlacia na brusku.. to podbrusko sa mi zda take troska zaoblenejsie vypuklejsie..ale neviem, mozno si to namyslam 😀

ktore
24. jan 2012

@monika2712 no tak si namyslame obe.ja vidim urcite vecsie brusko.som si dala kupel taku akurat na relax.a pozerala som na brusko.je ine ako ked je tucne.je take ine tucne.baby hovorili niektore ze rano nic a vecer pekne uz vidno daco.to pred tyzdnom som nevidela,ale dnes som si to vsimla.aj podla tricka vidim.tu kyselinu listovu ako beries teraz?

monika2712
24. jan 2012

@ktore no ja ho vecer mavam take vypluklejsie, aj ked zda sa mi to skoro na to v kolkom som tt, a ze este nemam deti.. no uvidime. uz nech je piatok.. inak skusala som rozne vypocty, skusila som zadat datum pocatia miesto poslednej mrchy a vtedy mi pripocita o nejake 2-3 dni viacej.. aj ked otazne je kedy doslo k oplodneniu, kedze spermosky mohli vyckat par dni..

kali23
24. jan 2012

@ktore aj mna uz prepadlo pár "depresívnych" dní... z ničoho nič strašný smútok a plač... emotívna som aj bez tehu dosť (bežne plačem pri dokumentoch o zvieratách, pri pekných pesničkách a podobne) dnes mi vyhrkli slzy v predajni sedačiek, hrala im tam "moja" kubánska hudbička... no divná situácia, my, predavačka, stôl, objednávka a moje slzy... no des 🙂)))))))

tinara23
24. jan 2012

ja mám hneď bruško vypuklejšie 🙂 nenamýšľate si to určite 😉
ja beriem acidofolan, obsahuje dosť vysokú dávku kyseliny listovej, aj B-čko aj trošku železa. Mne ohromne pomohol na imunitu, predtým som bývala dosť často chorá, beriem ho cez dva mesiace a cítim sa super.

monika2712
24. jan 2012

@tinara23 ja som ho brala predtym, ale stavalo sa mi ze som mala z toho zeleza zapchu.. teraz beriem bio folic a dokupim asi aj to becko..