September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Tuniak sa v tehu neodporuca kvoli olovu.
babý, pijete kavu?moze sa kava v tehotenstve?
@tatulienka ja nepijem, ked tak len nejake latte, nieco s nizkym obsahom kofeinu. nazory sa lisia, niektori hovoria ze zvysuje riziko potratu a skoreho porodu.. tak si musi kazdy uvazit ci to za to stoji.. ja dokazem zit aj bez kavy, a to som uz vyse tyzdne poriadne nespala, az dnes prvy krat.
tak ja som olovená uz asi naveky... cca 2 roky som ho jedávala tak 2-3x do týždňa...
mna strasne vytáča, všade sa hovorí, čo všetko je správne jest... no clovek by si to aj kúpil... ale u nás proste nie je kde!!! u nás sú samé náhrady kvalitných potravín... a teraz ked by sme mali jest ešte zdravšie... no kde nakúpiť? ja ani moc označeniam bio neverím... :(
@monika2712 blahoželám k spánku 🙂)))) ja uz tiez lepsie spávam... ale to hlavne preto, ze na noc nieco zhltnem, inak by som nemohla zaspat kvoli tým myslienkam na jedlo...
@kali23 dikes, no nakoniec pomohol caj na spanie, som na neho zabudla ze ho mam doma, uz som si ho mohla dat pred tyzdnom 😠
@tatulienka jedna slabá neuškodí 😉
@monika2712 inak aj medovka je dobra na spanie 😉
@monika2712 no ja ked si nedam aspon jednu kavu denne, tak ma boli hlava...pri prvom tehu som pila jednu denne, tak hadam ani teraz sa nic nestane...
@montinka no tak som chcela ze jednu slabsiu denne...no neviem...
@tatulienka ja som pila pri oboch slabu kavu do ktorej som si dala viac mlieka a vidis nic sa nestalo. 😉 😉
@tatulienka a povedala mi to aj kamoska-gynekologicka z porodnice ze jedna slaba nevadi
@montinka v tom caji bola medovka. 😉
no teraz sme zjedli segedín 🙂
@tatulienka hlava ta boli lebo si navyknuta.. kava je droga.. tiez som mala tento problem pred par rokmi, kazde rano som zacinala v praci velkou salkou kavy.. potom sme si s kolegynou povedali, ze stacilo a zacali sme si varit miesto toho zeleny caj.. a cuduj sa svete, po par tyzdnoch som si na kavu ani nespomenula, nemala ziadne bolesti hlavy, nizky tlak, a v pohode som vydrzala cely den .. 😉
@tatulienka a tiez som trpela bolestou hlavy v tom case, ked som ju este s takou radoustou pila niekolkokrat denne.
No baby, ja kávu pijem, aj keď menej ako som pila. Teraz čakám druhé bábätko a tiež sledujem čo môžem jesť, čo môžem piť.... Keď som bola ale tehotná s prvou dcérkou, pred 7 rok . bola som ešte mladá a ani som netušila, že som tehotná, pretože som brala antikoncepciu, dostala som však zápal močových ciest a obličiek a brala som silné antibiotika a účinok antikoncepcie zrejme zoslabol, a tak som zastala tehotná, keď som si najviac užívala život. Menštruáciu som normálne mala ešte dva mesiace,aj keď slabšiu, ale pripisovala som to ochoreniu, tri mesiace som brala antikoncepciu, keďže som ani netušila, že čakám bábo ☹( Ku tomu antibiotiká, ibalginy, pretože ma strašne bolievala hlava. Raz do týždňa som sa chodievala kúpať do termálnej, horúcej vody, ku tomu som fajčila a pila každý piatok na diskotékach, nevedomky, že som tehotná. pila reddbull, tonic, ostatné ani nepíšem, jedla som úplne všetko. Keď som išla ku doktorke a tá mi povedala, že som v 12tom týždni, skoro som odpadla. ďalšie týždne som sa len modlila aby sa bábätko narodilo zdravé. teraz mám 6 ročnú dcérku, nič jej nechýba, naopak od malinka je nadpriemerne inteligentná, teraz je prváčka a patrí medzi najlepších žiakov. Teraz som V 5 týždni a na bábätko sa veľmi tešíme, nefajčím, nepijem a na všetko si dávam pozor a niekedy sa aj zamyslím že či je to normálne, ale to je asi prirodzená reakcia nás mamičiek🙂))) Jedno je pravda, ak sa má dieťatko narodiť zdravé tak sa narodí, veď koľko alkoholičiek a narkomaniek majú zdravé detičky a naopak, koľko ľudí čo si dávajú pozor nedokážu ovplyvniť, aké dieťatko bude☹ Takže ja si dám aj rybu , aj kávu, aj pohárik vína, raz za čas, ale všetko s mierou🙂 Držím všetkým budúcim maminkám palčeky, aby sme to vydržali a aby sa nám tie naše drobce narodili zdravučké🙂
@monika2712 no ale zelený čaj sa v tehotenstve tiez neodporúča... ten obsahuje teín a ten sa porovnáva s kofeínom, tuším aj majú rovnaké účinky...
o káve je strašne veľa mýtov, ktoré sa nikdy nepotvrdili, naopak boli vyvrátené... ja som ozajstný kávičkár a odkedy mi káva nechutí, tak hlava ma nebolela ani raz... bože ked si predstavím tú chuť a vôňu... vobec na nu nemám chut 😀
@kali23 no ale ja som nepisala, ze ho teraz pijem 😉
pre budúce mamičky kávičkárky - aj nekávičkárky... dobré prečítať...
http://www.institutkavy.sk/pre-lekarov/clanok/:...
ja viem 😉
@zuzuvani teeeda, tak so prve tehu si mala teda pestre 😅 ale mas uplnu pravdu...ved predsa tehu nieje choroba, teraz budem sa vo vsetkom obmedzovat? ved predsa ked nieco neprehanas, tak bý sa nemalo nic stat...ved nepijem 3 smrtaký kavý denne..ale jednu slabu...vsetko s mierou...to je tiez moj nazor...
@katka143 ahoj, neozvyvam sa lebo mam v praci toho strasne vela, pridem domov a lahnem jak mrtvola, ale drzi ma nad vodou, ze vidim svetlo na konci tunela 🙂 . v pondelok mi bolo dost zle od zaludka, ale uz je to zase fajn. tak drzim palce u dokiho, a pridaj fotku potom. pekny den
@tatulienka prečitaj si link, kt som pridala, je tam aj porovnanie antioxidantov v káve a zel. čaji, taktiež otázky a odpovede, kde sa tehotná v 5 mesiaci pýta, či má obmedziť kávu... odpoved odborníkov lekárov je nie... 😉
@ktore no mne nejak priznaky neprisli zatial.. citim sa naopak coraz lepsie mam pocit.. snad to nie je zly priznak.. 😒
neboj, tiez mam dni, ked si poviem, ze ani nie som tehotna, cítim sa fit... a potom pride den, ako ten dnesny... 😉
@suncana no ahooj...ako?citam ze ti býva zle....fuuu, to ja som pri prvom tehu 4 mesiace nemohla jedlo ani vidiet..vracat som nevracala, akurat som mala k jednu nechut...potom sa to zlepsilo...teraz ani neviem ze som tehu..

@kali23 mas pravdu ☹