icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

rejocka
27. jan 2012

@ktore to nevadí,to býva v tehotenstve,pokliaľ nemáš iné príznaky,bolesť,svrbenie.

sunny15
27. jan 2012

@ktore bud je to normalny tehotensky vytok,alebo aj zaciatok mykozy to moze byt...

ktore
27. jan 2012

@rejocka nic ma nesvrbi neboli,nezapacha

rejocka
27. jan 2012

Sumca síce nezvyknem,ale to je asi jedno aká ryba-ja zvyknem v rúre,zemiaky posypať čer.paprikou,rascou,na to dať rybu,poliať kyslou smotanou a cesnakom a zapiecť-je to mňamka🙂) 🙂

rejocka
27. jan 2012

@ktore Tak vidíš-tehotenský výtok-toho si 😉 ešte užijeme

tinara23
27. jan 2012

no nič baby, ja sa na dnes lúčim, lebo zase nič nespravím a presedím za netom celý deň 😀 musím bežať do obchodu, lebo nič nenavarím 🙂

rejocka
27. jan 2012

@tinara23veď to,aj mne o chvíľu prídu chlapci zo školy a to som ešte palacinky sľúbila 😉,

januska2511
27. jan 2012

ahojte baby ja som v 9 tt dneska som opat bol u gnekologicky pretoze mavam krce v podbrusku a bala som sa co sa deje ale doktorka mi povedala ze to sa mi maternica roztahuje ze babo si hlada miesto ja idem na dlasiu poradnu 8.2 ja mam termin zaciatok septembra uz si aj kupujete nejake vecicky mne vsetci hovoria ze je to skoro ale ked ja neviem odolat od kamosky som dostla tri pary ponoziek pre malinke a ja som si kupula set dupaciek pre mimino bolo to v zlave a krasne .je tu niekto taky kto prestal jest maso ja nemozem maso ani citit.

romynka
27. jan 2012

@ktore No lekarka mi nedala nic... ani mi nic k tomu vlastne nepovedala... tak mi neostava nic len dufat ze je to ok ☹

romynka
27. jan 2012

@januska2511 Ahoj 🙂 ja som v 7tt... aj ja mam bolesti bruchu(take ako menstruacne)...a tiez dufam ze je to tym roztahovanim maternice..aj ked man lekarka takto neukludnila... ja som si to vygooglila 😀
Inak s tym nakupovanim.. ja som dost opatrna.. tiez uz by som najradsej nakupovala vo velkom... ale som si to zakazala.. este je skoro.. snazim sa radsej nic nepredbiehat... stale sa bojim aby to dobre dopadlo...

kali23
27. jan 2012

ja na povery neverím, ale tiez este nic nekupujem, a to z dôvodu, že je ešte naozaj skoro...
môjmu krstniatku som kupovala výbavičku tesne pred narodením, mal to byt krpec... no narodil sa valibuk 4,2kg, takže nevyužil skoro nič, všetko uz bolo malé... ;) a od kamosiek viem, ze si dokopy nemuseli nič kupovat, lebo všetko podostávali od rodiny či známych ako darčeky ;)

rejocka
27. jan 2012

@januska2511aj ja idem 8.2:na kontrolu 😉 ,ja tiež mäso veľmi nemusím hlavne bravčové,tak my budeme len kuracie robievať,lebo aj pri varení mi nevonia bravčové,ešte aj párky 😠 😀

hranolka22
27. jan 2012

Ahojte tehuľky 🙂
ozývam sa po dlhom čase,ale nestíham stále všetko čítať,je nás tu veľa a veľa toho popíšete za jeden deň 😉
ja mám dnes za sebou DR, som 6+3 termín podľa menštruácie zatiaľ 18.9 a bábo je oki,má 6 mm a už bolo aj srdiečko vidieť 😎
o 2 týždne idem zase na vitalitu a na preventívku keďže som to mala zanedbané. žalúdok mám stále ako na vode hoci nezvraciam,ale jesť je pre mňa dosť obtiažne a váha ide dole-to som mala aj pri prvých dvoch deťoch,ale má ísť z čoho tak DR vravel,že je to oki. tiež mávam slabé závraty-nejem mäsom a tak som anemická a mávam nižší tlak,ale ako sa poznám trochu sa to zlepší potom 😵

rejocka
27. jan 2012

@romynka dôležité je pozitívne myslieť,všetko dobre dopadne,podľa mňa sa kľudne mamičky potešme maličkosťami,aby aj bábatko cítilo,že sa tešíme,ani ja som nevedela odolať u chlapcov,od začiatku som si kupovala,ponožtičky,rukavičky,také maličkosti,a už ma to pomaly chytá 😀

rejocka
27. jan 2012

@hranolka22 tak aj ty čakáš tretie bábätko?gratulujem 🙂

lucica
27. jan 2012

@orchidea8 Ja taktiez som bola zavisla na kave 2-3 denne a teraz mi ani nevonia ani nechuti 🙂

tatulienka
27. jan 2012

babule co riesite?

hranolka22
27. jan 2012

@rejocka
hej tretieho špunta budeme mať 🙂
nechcekli sme veľký rozdiel medzi malými a zadarilo sa hneď na prvýkrát 😀
trocha sa toho teraz bojím,keď už šom tehotná,že ako o zvládnem s nimi,ale verím,že to bude oki

tatulienka
27. jan 2012

babule, kazda mate nieco, nechuti vam hento, alebo tamto, je vam zle a mne neni absolutne nic...ja vobec ani neviem ze som tehu...az mi je to podozrive...akurat mam prsia citlive...co to?

hranolka22
27. jan 2012

@tatulienka
myslím,že je to oki,každá znášame tehotenstvo ináč a tie čo nevoľnosti nemajú môžu byť radi ak je podľa UZV a DR všetko ok tak si môžeš pogratulovať,že patríš k tým šťastnejším 🙂

roxam23
27. jan 2012

@tatulienka mne pri malom tiez nic nebolo 🙂
ja som obedovala pstruha na masle, dusenu zeleninku a k tomu pizza stangle. My mame radi ryby hlavne na prirodno, s cesnacikom, alebo robievam ryby a la romana to je osolit, obalit v muke, namocit do rozslahaneho vajicka (ja davam aj cesnak) a vyprazit, najradsej mame k tomu opekane zemiacky s kminom mnam 😉

kali23
27. jan 2012

@tatulienka bud rada ze si ok, ale zase ešte to môže prísť aj na teba :D

roxam23
27. jan 2012

a co sa tyka vybavicky, tiez pojdem na to opatrne, aj ked mame nieco aj po drobcovi, ale akosi tusim ze to tentokrat bude baba 🙂

katka143
27. jan 2012

@suncana nie utz robil cez pošvu.určite už bude krásna fotečka 😉 .fotku som si musela pýtať,najprv povedal že fotku mi dá nabudúce ked bude vidieť už aj všetko rozoznať nohy,ruky,hlavička.že teraz to je len taká machuľa 😠
hovorím mu nebláznite ved ma muž pošle naspäť.tak sa smial a fotku spravil,že on chcel aby som nemíňala peniaze-stálo to 3€ aj niečo.ja budem chcieť fotku asi zakaždým,tak niečo zarobí 😀 😀 😀 😀 😀

tatulienka
27. jan 2012

@hranolka22 no u dr som bola v utorok, a zatial bolo vidiet iba ciernu machulku..tak je hadam vsetko OK

hranolka22
27. jan 2012

neboj sa,určite bude na ďalšom už aj srdiečko a bude to ok. ja mám super doktora a on sa smial,že naoaj každá tehuľka to ináč prežíva-má také čo vracajú až skončia na infúzkach a také,čo absolútne nemajú problém so žalúdkom,s jedením a tiež je všetko v poriadku 😉
na mne sa smeje,že každé tehotenstvo je pre mňa ako zoštíhľujúca kúra a je to tak 🙂

zahadka
27. jan 2012

@romynka ahoj, pri synovi mi stale hovorili, ze je o tyzden mensi, lekar mi to vysvetlil tym, ze som asi mala ovulku o tyzden neskor, tak neboj, hlavne, aby sa dobre vyvijalo a nech aj je o par dni mensie, to je normalne 😉

roxam23
27. jan 2012

@hranolka22 aj ja chcem tehotenstvo ako zostihlujucu kuru 😀

tatulienka
27. jan 2012

@hranolka22 no pri dcerke bolo srdiecko vidiet az tiez celkom neskoro...prvý krat som bola v 6tt, to bolo vidiet iba zvacsenu maternicu, druhý krat v 8tt to bolo vidiet uz ten plodový vak a v 10 tt az srdiecko...ale podla mna ten moj dr ma nejaký slabý ultrazvuk...no ved uvidime....najblizsie idem 7.2 to budem v 9tt ,tak to bý uz malo být srdiecko vidiet...uvidime...hlavne je, ze babulko bolo v maternici tam kde ma být a hotovo... 🙂

tatulienka
27. jan 2012

@romynka moja dcerka bola na kazdom ultrazvuku mensia ako bý malo být..ale kazde dietatko je ine...dokonca na ultrazvuku v 20tt bola o 2tt mensia...to je normalne, to este dobehne...a dievcata bývaju mensie a chlapci vacsi