icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
29. jan 2012

@veverka84 myslim ze tripple test je povinny...ale amnio nie, aj ked su dr ktori ta budu prehovarat... ( Ja mam zatial z noveho dokiho celkom dobry pocit, palpacne vysetrenie som nechcela a tiez povedal ze ani by mi ho nerobil, nema preco, na urcenie polohy plodu a akcie srdiecka potreboval spravit utz, takze zatial som spokojna s prirodzenym pristupom). Myslim ale ze nemusis chciet vediet vysledky z tripple, ja to tak nejak chcem spravit, este to s nim prekonzultujem na buducej poradni. Sme rozhodnuti prijat dar dietatka taky aky bude a to ani nie sme nejako veriaci, teda ja tak spolovice, muz vobec 🙂

sissmiss
29. jan 2012

@monika2712 ja som to mala pri prvom, velmi som chcela a odrazu ked som to uz mala potvrdene tak panika, ale totalna, pocit ze ja nechcem, neni som pripravena, uz nikdy to nebude take ako predtym....ale preslo to. Akurat ze jedno sa mi potvrdilo, ze som si vybrala nevhodneho partnera na plodenie...ale aj to som casom vyriesila...zrejme karma 🙂

monika2712
29. jan 2012

@sissmiss hm no tak nejak sa citim.. nie je to vyslovene panika, ale proste ako tak nad tym rozmyslam..mam proste obavy... viem ze uz mam na to vek, myslim ze som aj pripavena, nepotrebujem chodit zurovat, muz nechodi po krcmach s kamaratmi, proste mame zazemie a vsetko co k rodicovstvu potrebujeme, akurat tych peniazkov by mohlo byt viac, ale nejak prezijeme.. len sa bojim ako to zvladneme, ci to neovplyvni nas vztah negativne a pod.

januska2511
29. jan 2012

pokial sa milujete tak by to nemalo ovplyvnit vas vztah negativne nas to praveze este viac spojilo odkedy som tehotna a vy ste na tom lepsie my budeme u svokrovcov byvat nakolko na domcek a byt momentalne nie je .nemusis sa bat hlavna je komunikacia a porozumenie 🙂

sissmiss
29. jan 2012

@monika2712 toto mam teraz, take jemne obavy, asi to bude vekom 🙂 Paniku som mala pred 5 rokmi s malym, teraz len rozmyslam ci budem vladat a tak podobne. A prakticke veci, materska, ako vyjst s peniazmi, kam dame postielku, ako vezme maly ak bude babo spavat s nami, ako budem chodit s malym do skolky s par tyzdnovym babom po schodoch...aky kocik by bol vhodny...co sex po porode....ale vsetko len tak hmlisto, len ma to napadne a neriesim...zatial je to privcas, ale dufam ze pride doba a budem to riesit 🙂

tatulienka
29. jan 2012

@januska2511 ako citam, budete bývat u svokrovcov?ak ti mozem poradit, skuste nieco poriesit vlastne, mladý maju být spolu a poznam kamosov, co maju rocne dievcatko a uz ju davaju do jasli, lebo tak isto bývaju u jeho rodicov a chcu vlastne, tak ona musi ist do prace abý si mohli zobrat hýpoteku...dlhsie povedala ze uz tam nevýdrzi...a dokonca aj on, co bývaju u nich povedal ze je to na nervý..proste sa do vsetkeho staraju, riesia...no neni to dobre...ja bý som so svojou svokrou nevýdrzala ani den 😠

daniela02
29. jan 2012

@tatulienka ahoj ja som brla ossicolococnimum a davala som si mucoplant a je to uspesne za mnou, do nosa som si davla nasivin ale kojenecky alebo muconasal

nmonika
29. jan 2012

Dievcata pijete niektora kapucino? Myslite,ze sem-tam je to OK?

tatulienka
29. jan 2012

@nmonika ahoj, ja pijem raz denne nescu...jasne ze je to v pohode...

@daniela02 a ten mucoplant, to su pastilký, alebo kvapký?

daniela02
29. jan 2012

@tatulienka mucoplant je sirup,je to skorocelovy sirup a mas variantu aj na noc aj na den a dokonca aj masticku na natieranie na hrudi

tatulienka
29. jan 2012

@daniela02 lebo citala som pribalový letak a ten mucoplant sa moze aj v tehu...tak asi poslem manzela kupit mi to...super..dik za radu..

daniela02
29. jan 2012

@tatulienka no ja som tiez hladala co mozem a mne zabral aj s homeopatikami za dva tri dni,takze odporucam.

zuzana_v1
29. jan 2012

@monika2712 neboj 🙂 vsetko sa da zvladnut. Ja som s dcerkou ostala tehotna, ked som mala 20 rokov s pocitom, ze mam uzasneho partnera a vsetko bude OK. Nebolo. Horko-tazko sme vydrzali spolu 2 roky a potom som bola s malou 3,5 roka sama. Je pravda, ze mam uzasnych rodicov a surodencov,bez nich by som to nezvladla, pretoze som musela zacat pracovat a oni mi zatial strazili malu, ale ty mas predsa skveleho manzela. Hned po rozchode som ostala byvat sama, nechcela som sa vratit k rodicom, lebo by to bol krok spat. No a po 3,5 roku som stretla mojho uzasneho manzlela 🙂, malu prijal ako svoju, ona ho vola tatinko 🙂 Teraz cakame spolocne 1.babo a vsetci traja sa moc tesime 🙂 No a kedze som to ja zvladla sama v 3-izb.byte taku dobu-a ani mne ani malej nic nechybalo a nikdy som si od nikoho nepoziciavala peniaze, zvladnes to aj ty s manzelom,uvidis. A potom sa budes len smiat, ked si spomenies na strach, ktory si mala 😉

monika2712
29. jan 2012

@zuzana_v1 dakujem, nejak to zvladneme, musime.. len som prvorodicka, tak asi je normalne mat obavy.

januska2511
29. jan 2012

@tatulienka no len vies mi sme podnajom neutiahli to nehrozi a svokor je mesiac prec a tyzden doma svokra robi doobeda takze sa to da rok min musime vydrzat moj drahy totiz ma dake veci co si musi poplatit a tak dovtedy sa nepohneme takto aspon uzyvime troch vies nemame skoro ziadne naklady na najom len cisto strava takze tak

montinka
29. jan 2012

@januska2511 hmmm ak dobre vychadzas so svokrovcami tak vydrzite.🙂

kali23
29. jan 2012

tak baby my mame za sebou vikend s malym 2r synovcom a manzel sa vyjadril, ze do kelu, mali dojst pred mojim oplodnenim, ze to by si sex zakázal do konca zivota... 😀 😀

daniela02
30. jan 2012

@monika2712 nielen prvorodicky sa boja, ale je to o cosi vacsi strach a hlavne otazky typu, budem dobrou maminou, ja som nad tym rozmyslala dlho aj po narodeni dcerky, zakazdym ked plakala sa mi zdalo ze som nieco urobila zle, ale vdaka bohu som mala pri sebe maminu a ta ma drzala nad vodou

muska21
30. jan 2012

ahojte baby........co robite ak vas boli hlava? Mna boli od vcera a neviem co stym. Zvicajne mi pomoze ta vietnamska mast, ale teraz nic. Este aj decka mam doma lebo starsy je chory.

rejocka
30. jan 2012

@muska21 no včera aj mňa nehorázne bolela hlava ako pri migréne,do teraz mi nebolo vôvec zle a včera tá hlava ,vracala som,myskela som si že v tehu migréna nebude,alebo čo to bolo,s chlapcami som počas tehu nemávala.nič som si nedala,bála som sa tak som v rámci možností oddychovaal,v tmavej miestnosti,pila čistu vodu,ktorá sa vo mne udržala na chvilku,dnes už mám len také dozvuky,dos%ť ma aj kamoška poplašila,hovorím jej kávu vobec nepijem aj ked mi chýba tá ranna,dávam si niekedy ti 3in a že aj to je zlé 😕

veverka84
30. jan 2012

@sissmiss neviem presne ako to je...svagrine vysli dva x po sebe zle vysledky na downov syndrom a ma zdrave dievcatko...ale tie nervy cele tehotenstvo, aj ked si povedali ze ho chcu aj tak v podvedomi stale nevies co pride...amnio odmietla,preto si kladiem otazku aky maju vyznam triplle testy ved tolko falosnych vysledkov v mojom okoli ze to mi pride dost nespolahlive...

muska21
30. jan 2012

@rejocka ja si davam kavu kazdy den ale len nescu, aj mi pomaha, ale teraz neviem, uz si zacinam mysliet ze to moze byt aj od chrptice. Neviem ☹ Lieky nechcem brat ziadne, lebo pr predoslom som si par krat vzala a ako to skoncilo, takze nechcem nic.
Pozeram ze aj ty mas len chlapcov.......chcela by si teraz dievcatko, alebo ti je to jedno?

daniela02
30. jan 2012

@muska21 mozes len paralen od bolesti,aj to som si ja davala len polku,vela som pila,doslova som do seba liala vodu a lezala som

roxam23
30. jan 2012

Ahojte po vikende kocky, opat pracovny tyzden 😝
...tak ku kavicke, ja mam potvrdene od doktora, ze 1-2 kavicky sa mozu, hlavne ak mame nizky tlak, co je u mna bezne, vraj lepsie ako odpadnut 😝
hlava aj mna bolela minuly tyzden, tu nepomoze asi nic, len pit vela vody, pokoj, este mi dali v lekarni bylinkovu masticku, potierat spanky a nad nosom...

tinara23
30. jan 2012

@sissmiss jasnačka 😉 ja som to chcela napísať iba z iného pohľadu 🙂

tinara23
30. jan 2012

ahojte 😉 ja tiež jednu kávičku denne pijem, tiež mám nízky tlak a keďže som aj závisláčka na kávu, tak asi by to prešlo k bolesti hlavy, tak radšej neriskujem. V stredu idem konečne k doktorovi, tak som zvedavá čo a ako.

ktore
30. jan 2012

@monika2712 ahojko monci nebola som tu vcera cely den.citala som ze mas obavy.nuz to iste mam aj ja.ze co bude ako bude.mala som aj z dcerkou ale teraz je to asi viac.mozno to ma viacero tehotnych zien taku paniku.niekedy je to silnejsie a niekedy menej.uf potom sa citim zle.nejak sa to zvladne.urcite.

sissmiss
30. jan 2012

@tinara23 dakujem ze si sa o to podelila.

nastasyk
30. jan 2012

@anicka245 mne tiez nebolo skoro nic vidiet v siestom tyzdni, az v osmom som videla srdiecko🙂

sissmiss
30. jan 2012

Baby ako sex? Ja som vcera mala odrazu taku bolest v podbrusku ze som to musela predychat, potom uz ok, ale zlakla som sa. Celkovo mam aj mensiu chut na sex, sice to umna znamena 3x do tyzdna 😀, ale aj tak, kolkokrat si radsej pospim...