icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

iron
15. apr 2010

staci jedna...nemusis mat dve. Ja len niekde su dve, tak preco mas byt o jednu ukratena... 🙂
silvika na antolskej

iron
15. apr 2010

hej hej...vodu.....a vineu po nej sa mi hned rozbehlo mlieko....

ivanulienka81
15. apr 2010

baby, tak sa podme dohodnut do jednej porodky podme, mozno sa tam stretneme 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kveta
15. apr 2010

Máte rozum? Však všetky sa budeme tiesniť pri dverách sály, aby sme nerodili na chodbe... 😀

iron
15. apr 2010

no to by bola aspon zabava.....
inak haluz doteraz som frcala na slanych a kyslych veciach a teraz frcim na sladkych...

iron
15. apr 2010

Kvetka...ale coby, sak kazda mame iny den....to sa len prestriedame pekne. Ide tu uz niekto mat isty cisarsky?

ivanulienka81
15. apr 2010

babky, ja som ziadny monitor dychu namala, podla mna je to aj tak trochu zbytocne, ale tak zase 100 ludi, 100 chuti 😅

ivanulienka81
15. apr 2010

preco iron? ty sa chystas cisarom? no ja dufam, ze bude spontanny

iron
15. apr 2010

nie, len tak ma to napadlo. Lebo tie co uz maju babo a mali cisarak, tak mozno budu...resp. su nejake zdravotne komplikacie tak sa to vie dopredu.
Ja budem urcite spontanne a pekne dlho. Sak prvz mi aj trval od prvej kontrakcie po konecnu 20 hodin.

silvika
15. apr 2010

aj mas vybaveneho lekara nejakeho? alebo si netrvas na konkretnej osobe

silvika
15. apr 2010

niekto uz si nacisto nepametam ktora ze jej lekar radil aby rodila na antolskej u kupeneho lekara, ze co my na to.

iron
15. apr 2010

nemala som dojednaneho a ani si teraz nejdem dojednat. To co by som dala jemu radsej kupim drobcovi nieco pekne. Je to ich robota. Podla mna su vsetci odbornici, ak maju byt komplikacie, tak to neovplyvnim ci to bude tu alebo inde vo svete.

silvika
15. apr 2010

no zrovna teraz co sa spolu bavime, tak mame vcelku blizko terminy ja som prenasacka, tak nevjeeeem veru kedy stiham 😉 ale naval na porodnici by sa mi asi moc nepozdaval 😝

ivanulienka81
15. apr 2010

iron, a prva kontrakcia bola slaba a boli pravidelne?
bo ja som mala take bolky troska, ale s tym by som asi aj do mesla isla a potom to prestalo, asi poslickovia to boli 😀 lebo mne tie prave, silne, pravidelne kontrakcie prisli iba ked mi praskla plodova voda

iron
15. apr 2010

no to bola haluz ked som bola s malou.....bolo to 12.teho...som bola sama na celej sale...pohodicka, klud. A trinasteho mali taky naval, ze ich nemohli nechavat ani tlacit si maternicu na sale a museli davat hned na izby....bolo aj strasne vela cisarskych...lebo to vychadzalo ze piatok trinasteho... 😅

iron
15. apr 2010

no boli slabucke..vystupnovalo sa to az po nejakom case. Ale od zaciatku som mala ze 10, 8, . 10. 6 minut a tak....nebolo to pravidelne. Sak som aj cakala na tu pravidelnost a nic....tak uz som mala toho plne zuby tak som tam isla. Dali ma na monitor, ze sa rozbieha ze mam dojst rano. Tak som dosla rano...ze este stale sa otvaram...ze ked budu tak 5minutove nech pridem....no furt boli takto. Tak som uz nevedela vydrzat,lebo intenzita sa stupnovala....a to som dosla o piatej a o jedenastej sa mala narodila.
Ja som mala krizove kontrakcie nie kramove ako som cakala.

iron
15. apr 2010

voda mi nepraskla, tu mi praskli oni.

ivanulienka81
15. apr 2010

ani ja som nemala zajednaneho doktora, a to len z toho dovodu, ze akehokolvek by som si dohodla, stale by to bol pre mna cudzi clovek a ja pre neho tak isto, a nie vzdy je pravda, ze ked je dojednany doktor, ze si tu robotu odvedie svedomitejsie, ja som ho teda nemala, odrodila ma mladucka doktorka, ktora mala vtedy sluzbu, mladsia odomna a vsetky baby co mali dohodnuteho doktora sa stazovali, ze sitie bolelo a ja som ani nevedela, ze ma sili

iron
15. apr 2010

no mna sitie velmi bolelo....sili ma tristvrte hodiny....
ja som tiez toho nazoru ze je zbytocne zajednavat. Jedine som si vybavila epiduralku. Tu si dam aj teraz.

ivanulienka81
15. apr 2010

inac som v tu noc bola jednina rodicka, to bola parada, mna potom nechali lezat na sale 3 hodiny, aj paplonik mi dali, aby mi nebola zima 😀

silvika
15. apr 2010

aj ja som mala mladucku a sitie som necitila ale asi vdaka epi 😝 ale stihla som to pred skoncenim smeny a tiez ma aj prikryli aspon sa mi zda

ivanulienka81
15. apr 2010

prvy si mala s epiduralkou?
ja som bola bez, ja som si na nu ani nespomenula, ale ked som uz mala take silne kontrakcie, tak uz som bola otvorena na 8cm, takze uz by mi ju nedali uz ani omylom 😅

iron
15. apr 2010

aj mna prikryli pekne.
ano prvy som mala s epiduralkou. Ja som typ co sa boji bolesti a ked je moznost netrpiet tak preco nie. A fakt som si ten prichod malej uzila. Bola som uplne psychicky v pohode. Dali mi ju, s manzelom sme si od stastia poplakali....bolo to uzasne.

andelik8
15. apr 2010

O tej Antolskej som ja pisala... ale nebudem si zazmluvnovat, to len ma ta moja dokina urcite chcela zmagorit na nejakeho svojho znameho nenapadne... sak to pozname, ruka ruku myje..
Porodnicu este nemam vybranu, ale chcem ist 100 s epiduralkou, lebo ja sa bolesti bojim a neznasam ju, no a len v Ruzinove maju vraj nonstop anesteziologa. tak ak ma nic ine nepresvedci na Kramare, tak pojdem asi do Ruzinova. No najskor si to pojdem asi omrknut osobne, ze co za ludia tam robia a ake su priestory a tak...

panki
16. apr 2010

Andelik aj ja budem na 99% v Ružinove. Niekto chváli, niekto nadáva ale to asi na každú pôrodnicu. Záleží čo človek od toho čaká a od prípadných negatívnych-pozitívnych skúseností svojich kamarátiek😉 ale ja si myslím, že odrodilo milión iných - odrodím aj ja. Napríklad moja švagriná by tam už nešla nikdy, ale moja kamaratka zasa len tam a nad ničím iným by ani neuvažovala a to tam odrodila dve detičky 🙂

jazmina83
16. apr 2010

Dobré ráno Babulky, dnes je Den narcisov a slniecko nam svieti..aspon tu u nas 😅
Ja som inak od zaciatku ani len nerozmyslala nad tym, ci si vybrat inu nemocnicu, nez tu co je v mojom meste, naco sa trepat niekam do BA, kym nie som rizikova a nemam problemy, vzdy bude najlepsia ta nemocnica, ktora je najblizsie. A veru aj na tú našu vela rodičiek nadáva...Ja neviem, ale podla mojho nazoru, to bábo odrodím ja, nie lekár. On je tam na to, aby na cele dohliadal, ale tlacit za mna on nebude. Oni si asi tie rodicky myslia, ze im ho bezbolestne vytiahne 😖 Ak sa od prveho dna tehotenstva boja porodu, a rodit idu s velkym strachom, to sa urcite odrazi na ich psychike. A urcite su to strasne bolesti ci uz rodia 20 alebo 2 hodiny. Len mi to pride troska nefer hadzat vinu na lekarov, aj ked su vselijaki. A ked na mna budu v tej nemocke kricat, asi budu mat pricinu, aj im ide predsa o to, aby to babo bolo co najskor vonku. To je jedna vec, ze ja budem trpiet, ale co musi prezivat potom to male, kym sa dostane von? Do porodnice sa nejde na wellness pobyt, a to čo sa deje po samotnom porode isto prežijem, teda dufam 😅 iste sa nebudem hrat na nejaku hrdinku co to všetko super zvláda, len vždy rodit v nejakych horších podmienakach v nemocnici ale pod lekarskym dohladom, než by to na mna malo prist doma, ked budem sama a nebude mi mat kto pomoct. Toho sa bojim urcite viac 😒

jazmina83
16. apr 2010

A inak ako je to s tou epiduralkou? ja som počula niečo take, ale tak človek počuje už všeličo, že sa da z toho ochrnut? 😨
ja mam od malička problemy s chrbticou a nechcela by som sa ešte viac dokántrit 😒

samasa
16. apr 2010

jazmin moja reč 😀
Na prvorodičku si naozaj skúsená 😀 a s takýmto postojom to určite zvládneš na jedničku 😎 s okuliarmi na očiach a kávou v ruke 😵
Babenky chcela som sa opýtat kolko ste pribrali doteraz 😉

zuzulik82
16. apr 2010

ahoj jazminka,
tak to presne sa stalo mojej sestre, ze ju to chytilo ked bola sama 🙂 bola rano u lekara, ten jej dal vyvolavacku a poslal domov, comu dodnes nerozumiem 😖 ale vsetko dobre dopadlo, dorazila nasa muti a hor sa do porodnice. no a maly sa tak ponahlal ze ani epi nestihli pichnut 😀

maculienka123
16. apr 2010

boze baby,to sitie,to si neviem predstavit,mne je zle ked len krv mi beru a sit zaziva,no ja to asi neprezijem ☹