icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

ivanulienka81
17. apr 2010

dadu neviem ako dlho budem na atb, zatial som zjedla len dve tabletky, je mi lepsie, uz ani hlava neboli, len trocha upchaty nos, tak rozmyslam, ze zavolam v pondelok dokyne ci mozem vysadit alebo sa jej mozno ani nebudem pytat a misko ma zapal priedusiek, tiez berie atb, preto som sa rozhodla aj ja preliecit aby sme sa nedostali do nejakeho kolotoca, ze on sa vylieci a ja ho znova nakazim atd., takto sa subezne preliecime a budeme zdravuckavi
baby plavat mozete ist a okrem ineho plod je chraneny hlienovou zatkou, takze tam problem nie je, len si fakt treba rozmysliet do akej vody 😉

mywiel
17. apr 2010

Ja som bola v termalno vo Vyhniach aj na masazi a ziadny tampon som si nedavala, ale ja som s mykozami nikdy problemy nemala, bolo fantasticky. 🙂 Voda moze mat kludne do 38 stupnov teraz toho sa bat nemusite. 🙂

dadulienka27
17. apr 2010

ivi antibiotika by sa mali vsetky poriadne dobrat,radsej bez doki nevysadzaj ak mozem poradit 🙂

jazmina83
17. apr 2010

Dobré ráno Babulky
Včerajší den mam konečne za sebou, bol to zaberak, ale vdaka slniecku a malickemu, ktore neprestajne kopkalo som to zvladla

Anaridka, držím palce malej Emi aby sa z toho dostala a ty bud silna, obdivujem ta, ako to vsetko zvládas, si uzasna maminka ☹

Ivi, prajem ti skore uzdravenie 😵 dostante sa z toho co najskor
Inak, prajem vsetkym krasny víkend, bude teplučko

dadulienka27
17. apr 2010

jazmin aj ty si silna zienka 😉 zvladla si to ..ja by som taka statocna asi nebola ☹

ivanulienka81
17. apr 2010

dakujem baby, jaj ale som aj z toho nestastna, lebo ked som cakala Miska, tak som tiez brala atb ☹
a dadu v pribalovom letaciku je napisane za sa tieto lieky mozu brat 5 az 10 dni, tak naco zbytocne dlho brat a dostala som ich este take lahsie davkovanie ako pre deti 😀 ale mas pravdu zavolam aj tak dokyne aspon sa opytam, ze kedy mam prist na kontrolu

panki
17. apr 2010

Ivi, ja ešte neviem na 100% či budem rodiť v Ružinove, ani sa nejak ešte moc nad tým nezámýšľam ale moja gynekologička je v Ružinove pôrodníčka a možno si ju zazmluvním. Inak tam nemám nijakého známeho. Ja len dúfam, že to nie je také hrozné ako niektoré hovoria 😒 hovorím, že som sa stretla so všelijakými názormi, ale to asi na každú pôrodnicu.

andelik8
17. apr 2010

ja som rozmyslala nad Ruzinovom len kvoli tomu nonstop anesteziologovi. Bojim sa rodit bez epi a ak to na mna nahodou pride v noci.... 😖
A tiez som rozmyslala aj nad tymi nadstandartnymi izbami.. ani nie tak pre tu samostatnu kupelku a WC na izbe (aj ked aj to je vyhoda 😉 ) ale skor preto, ze tam moze byt babo s vami celu dobu. Myslim ze na beznych izbach vam ho nenechaju... .ci?

panki
17. apr 2010

Andelik - bábo ti nechaju aj na bežnej izbe, akurát, že na tej sú 4 baby a ževraj strašne stiesnené podmienky, asi si vieš predstaviť nemocničnú izbu, štyri postele a ešte k tomu aj vozíky v ktorých sú bábätká. Ja by som tiež jednoznačne chcela nadštandart, ale či bude akurát voľný keď no na nás príde, to je tiež 50 na 50. Nedávno som čítala jednu diskusiu a jedna baba písala, že v Ružinove bol taký nátresk, že ju poslali na Antolsku už v pôrodných bolestiach.

kveta
17. apr 2010

A kde v Blave nie je nonstop anesteziológ?

andelik8
17. apr 2010
panki
17. apr 2010

Ten anesteziolog je podľa mňa všade 24 hod. Toto bolo písané v roku 2004.

andelik8
17. apr 2010

juj vidis, tak to som si nevsimla.... 🙂 to mi tiez niekto poslal tuto tabulku ze nech si porovnam porodnice a na datum som teda vazne nepozerala 🙂
Tak nic teda. Asi si to pojdem pozriet nazivo, Kramare aj Ruzinov, a podla toho sa uvidi...

poki10
17. apr 2010

Dobre ranko baby 🙂 andelik, co sa tyka toho austin, tak ja si ho budem asi kupovat. bola som ho odskusat, ma hlinikovu konstrukciu, takze je uuuplne lahucky, vanicka je vraj z tych väcsich, mne sa zdal super. lahko sa s nim manipuluje. jedina nevyhoda o ktorej som citala, je ze sportova cast sa da polohovat do lahu iba uplne cela, to znamena chrbatik aj nozicky, nie nozicky zvlast a chrbatik zvlast. dalej som sa docitala, ze vraj ta stvorkolesova verzia ma tam, kde ma babatko hlavicku nejaku tycku, preto ze by mohol byt problem, aby to babatko netlacilo na hlavicke. to bolo pisane na ceskom MK, je tam o nom diskusia. ale jedna baba tam pisala aj to, ze ta tycka je uplne tenucka a nevadi to az tak. takze ja osobne sa na neho pojdem pozret este raz do obchodu. kuknem aj tu sportovu verziu, aj tu tycku pod hlavickou. trojkolka tam tu tycku vraj nema, je to len pri stvorkolke. no, ja trojkolku nechcem. u nas som ho videla v obchode za 369,-- eur, ale na nete som ho videla aj za 280,--.
no, na nete, sa mi zdaju tie kosiky na nakup väcsie a plastove. ten kocik co som videla v obchode mal iba taky ten latkovy (sietku) a aj ta bola dost mala, co mne osobne nevyhovuje. preto asi popozeram este na nete. lebo nakupy sa mi nechce velmi v rukach vlacit.

poki10
17. apr 2010

a este, teraz neviem isto ci to bol coletto mateo, alebo coletto austin. ale ten co som ja videla bol za tych 369 komplet. na tej stranke co si sem dala link je tusim 331 bez autosedacky. ta stoji 71 eur. + urcite aj postovne budu chcet. takze bud kuknut inu stranku, lebo su tu aj lacnejsie, alebo presondovat obchody.

andelik8
17. apr 2010

Poki, ja som tiez nasla aj za 280 bez sedacky + postovne... ale je to z Martina predajna, tak sa bojim ze ked ho bude treba davat do servisu nedajboze, ze to bude problem. Ta prva stranka co som sem dala bol obchod v BA, cize to by bolo jednoduchsie.
A nevies ako sa tam dava autosedacka? len sa jednoducho naklikava, alebo tam treba este nejaky adapter?

poki10
17. apr 2010

tusim, na tych diskusiach bolo pisane ze bez adaptera. a predavacka mi v tom obchode ani nic nespominala ohladom adaptera. aj kolieska su vraj super. tiez som citala, ze ina autosedacka, ako tato sa k nemu neda nakliknut. neviem, ci v podstate aj potrebujem autosedacku naklikavat, a vyhadzovat za nu zbytocne peniaze, ked uz jednu vlastne mame slubenu, sice pouzivanu a od ineho kocika, ale to nevadi. aj tak ju asi nechame v aute a je vybavene. co si ty o tom myslis? ja pojdem pozret asi aj u nas v tt este ten kocik. najviac sa mi totiz pozdava.

andelik8
17. apr 2010

ja chcem urcite taku, co budem moct len nakliknut. Ak totiz pojdeme niekam autom a tam budeme chciet chodit s kocikom, nepotrebujem vanicku trepat do auta. Mame maly kufor, takze preto 🙂 asi ho aj ja pojdem v pondelok pozriet do predajne a mozme potom vymenit dojmy 🙂

poki10
17. apr 2010

jaj...tak my nemame zase problem s kufrom. Ja asi preto nevidim problem v tej autosedacke. Ta ma az tak netrapi. Ale ved este uvidim, mozno si ho zoberem nakonec aj ja s autosedackou.

helka101
17. apr 2010

Dobry den tehulky 😉
včera som sem nestihala nakuknuť a teraz dokym som vas prečítala som zhtla dve horalky a jednu milu 😅 ale môžem však? 😕 😉

Anarid tak mi je luto malinkej, som čítala aj na FC.. hadam ztoho skoro vyrastiete a malinka bude mať tie zachvaty čo najmenej... 😔 držím palce 😵

Baby, zase rozoberate kočíky, mne sazačína pačiť aj ta CAM CORTINA ma laka hlavne tom, že viem dať v smere aj protismere jazdy sedačku čo Jane Slalom nema 😠 tak ma to nanom odradza..-.. hm čo vy nato? 😕

A tie bazeniky su fajn. ja som chodila aj s malym plavať do plavarne, 😵 na kupko som si chodila len nohy močiť do vody som nemala odvahu ísť, predsa masa ludi, a deti... 🙄 ale je to fajn, halvne na chrbticu a svalstvo 😎

lencyca
17. apr 2010

caute tehulky.
nestiham vas citat,tolko ste tu toho popisali,ja budem mat 33.zatial som nic nepribrala,este stale mi je zle,hroza.
ale babatko rastie,tak je dufam vsetko ok,cakam na vysledky testov,dlhe cakanie.na sono idem o 2 tyzdne,dufam,ze sa nam ukaze co to bude.

lencyca
17. apr 2010

ja pojdem rodit do TN,ze uz su tam lepsie podmienky ako boli pred 10rokmi pri Matkovi,to bola hroza

ivanulienka81
17. apr 2010

baby co sa bojite, kvoli babam vydrzime vsetko
ja ked som rodila, na izbe sme boli tri a bola to parada, skamaratili sme sa, ked sa sla niektora sprchovat alebo na wc, tak sme si baba postrazili, radili sme si, pomahali, takze je to vyhoda aj nevyhoda, ja som tiez rozmyslala nad samotkou, ale teraz ked sa tak spatne nad tym zamyslam, tak som rada, ze som bola s niekym na izbe
andelik, preco sa bojis rodit bez epiduralu, mozno ti ho ani nestihnu dat, ja sa viac bojim toho epiduralu ako bolesti 😅

andelik8
17. apr 2010

ivi, ja som zastanca modernej mediciny a pokial existuje nieco, co mi vie ulavit od bolesti, tak to chcem 😀 keby sa dalo, tak u zubara si necham napichat injekcie uz v cakarni, aj keby sa mi mal len do ust pozriet, povedat ze je vsetko ok a poslat ma domov.
ak mi ju nestihnu pichnut, tak budem rodit bez nej, s tym uz nic nenarobim, ale urcite si ju zaplatim a ak to pojde, vyuzijem

ivanulienka81
17. apr 2010

jej andelik, ja som teraz citala ten link kde porovnavaju porodnice, tak ten ruzinov sa mi podla toho aj paci 😎 a to nadstandart iba 2000Sk za 5 dni, to dake lacne, nie? obycajne su tie nadstandartky rezervovane alebo obsadene 😠 ak pojdes omrknut osobne tie porodnice, tak daj avizo 😀
ako aj ja si epi dojednam, pre kazdy pripad, clovek nikdy nevie, to ako zaloha, ale nechcem ju za kazdu cenu

janica81
17. apr 2010

Ahojte... 🙂

tak ja som dnes uplne k.o....pekne pocasie tak som normalne mala chut vsetko doma upratat...vydrhla som cely byt, oprala vsetko, nakupila.... atd... som uplne k.o....len nohyy na gauc... 🙂

gladiola
17. apr 2010

caute holky, pomozte mi prosim, asi mam crevnu chripku, mam hnacku, dvakrat som zvracala, mam teplotu 38, som uplne unavena. Dala som si paralen, pijem len vodu, som v 20 tt. Ublizi to nejako babatku? Dakujem vopred za rady!!!!

janica81
17. apr 2010

Gladiola ahoj,
nemyslím že to môže nejako ublížiť, len veľa pi... a daj si suchare alebo piškóty, aby si nebola hladná a hádam Ti to žalúdok udrží...

a ak neprejde zajtra šup šup na pohotovosť a niečo Ti dajú ay si sa netrápila...

gladiola
17. apr 2010

joj, dakujem, presne tak, uvazujem, ze ak to zajtra nebude lepsie, ze pojdem na pohotovost.

ivanulienka81
17. apr 2010

dobry vecer dievcata, no tak uz som zase zmatena, zase som teraz citala take forum o porodniciach a docitala som sa nepekne veci o Ruzinovskej, obycajne tam islo o to, ze nemaju dostatok miesta a aj rodiacu mamicku poslu inam alebo prenasajucu mamicku poslu domov, asi su moc vytazeni 😨 no vsak presne to aj so mnou spravili, ked som bola na gynde, naval jak hovado na oddeleni tak ma poslali domov, vsak co bud alebo 😠
asi fakt pojdem do overenej porodky vlastnou skusenostou a nebudem vymyslat