icon

Tehotenstvo v Rakúsku: Skúsenosti a rady pre ženy

kafulienka
30. sep 2006

Ahojte vsetky snazilky, tehulky, netehulky atd. Skusam zalozit novu temu a verim, ze sa niektora najde a odpovie mi. Velmi rada by som sa dozvedela co najviac osobnych skusenosti z tehulkovania v Rakusku (aj ked patrim zatial len ku snazilkam). 🙂

megie
12. aug 2013

@maximaty a ako získam v AT trvalý pobyt? mam na neho nárok ak tam pracujem, alebo mam tam živnosť?

denaalubos
12. aug 2013

@megie no my ske si u nasli byt a prihlasili sme sa a gemindemt ci ako sa to pise a automaticky sme dostali trvaly pobyt..

julietta246
12. aug 2013

@megie Na trvaly pobyt potrebujes iba potvrdenie od majitela, respektivne ak je to statny alebo druzstevny byt, tak to ide automaticky. Ale ako cudzinka z EU potrebujes povolenie na pobyt, co ti daju bud ak studujes, alebo pracujes, alebo mas v Rakusku rodinneho prislusnika, alebo mas na ucte urcitu sumu penazi (u mna pred rokom to muselo byt okolo 10000 EUR), ale co uradnik, to iny nazor...

megie
12. aug 2013

@julietta246
@denaalubos

dakujem vám veľmi pekne. Dievčatá.. čo viete o zákone, ktorý sa týka detí a sociálnych úradov. Je niečo také (odobratie detí len kvôli nahláseniu susedov sociálkou, a pod.) schválené aj v rakúsku? Teraz sa u nas o tom veľa diskutuje, aby sa také niečo neprijalo na Slovensku. A my by sme veľmi chceli ísť žiť do AT.

denaalubos
12. aug 2013

@megie to netusim ale zaujimalo by to aj mna

dicinka1
13. aug 2013

Baby poradi niekto ako je to v AT s internetom? Mobilnym aj takym cez modem?pocula som pozitiva na DREI....ja budem nuekde v Tirolsku

viera79
13. aug 2013

Hladame kamaratky mamicky z Korneuburg, Stockerau a okolie 🙂

katinka71
13. aug 2013

@dicinka1 ano my mame cez drei cez modem

ellis21
13. aug 2013

Ahojte dievcata, poprosim vas o pomoc aj ked to sem mozno nepatri. Nemate nahodou info o nejakom jednoizbovom byte alebo garzonke vo Viedni? Pre mojho manzelka. Velmi pekne dakujem.

dicinka1
13. aug 2013

@katinka71 kde kupim ten modem?

katinka71
13. aug 2013

@dicinka1 v predajni drei mobilneho operatora a kde v tirolsku byvate?

kikus3110
13. aug 2013

baby prosim vas.... prisla by som o peniaze z at keby som si zrusila trvaly pobyt v at....

dicinka1
13. aug 2013

@katinka71. Nie nebyvame tam...idem tam pracovat ako opatrovatelka..len neviem kam presne...a zhanam info..aby som bola v kontakte s malou a manzelom

lauraa
14. aug 2013
odabinka
16. aug 2013

Ahojte, chcem sa opytat, ci viete ako je to s pozickami z BAWAG? Davaju bez problemov? Potrebujeme "iba" 5tisic. A ako dlho trva vybavenie? Dakujem 🙂

lauraa
17. aug 2013

@odabinka normalen rychlo a skoro vsetkym....urob Termin zober hned potrebne Dokumenty a za par dni maß peniazky. A konte

odabinka
17. aug 2013

@lauraa Normalne si ma upokojila 🙂 Dakujem 🙂

kuschel81
22. aug 2013

@dicinka1 ja som mala od drei a nikde som signal nemala,kamoska to iste pri jednom telefonate nas 3x vypne.Vymenila som za orange a ten ma signal naozaj vsade.

katinka71
22. aug 2013

@kuschel81 uz aj orange je drei,orange uz v at nieje prebral ho drei

dicinka1
22. aug 2013

@kuschel81. Dakujem za info.orange je neobmedzeny?

kuschel81
23. aug 2013

@katinka71 aha tak toto som nejak presvihla 🙂 ja len dufam teda ze mi ten signal zostane 🙂
@dicinka1 su modemy bez zmluvy a so zmluvou neviem ake su ponuky,musis si tam zajst a popytat sa,ale urcite su aj neobmedzene ;)

dicinka1
27. aug 2013

Maurach je odtial niekto? 😕

katinka71
27. aug 2013

@dicinka1 si v maurach pri achensee?tak tam je krasne od nas 20 min

dicinka1
27. aug 2013

@katinka71. Ano.prave tam cestujem. 😉

alenocka777
28. aug 2013

Ahojte maminky aj nemaminky..najde sa tu neaka z waidhofen/ybbs?alebo aspon blizke okolie?

anw
31. aug 2013

Ahojte baby...poradte nejakeho operatora co ponuka TV, Internet a Tel v jednom....Dakujem

danii1
1. sep 2013

ahojte baby žijúce v Rakúsku, potrebujem poradiť....žijeme s priateľom Slovákom v Rakúsku, som tehotná a malé by sa malo narodiť v januári.. chcela by som, aby malo priezvisko po otcovi, kde o to máme s priateľom požiadať?

lauraa
2. sep 2013

Na matrike po narodeni dietata.v AT dostanes rodny list .das prelozit a poziadas o vystavenie slov.rodneho listu.

bluestrom84
10. sep 2013

@ellis21

ahoj, skus na www. bazar.at alebo www.willhaben.at
u prenajmov je ale problém, ze je často viazanost aj na niekolko rokov, ale ak budes hladat každý den, urcite nieco najdes aj bez tejto podmienky🙂 drzim palec

bluestrom84
10. sep 2013

@anw
A1, maju akciovy balicek na telku, pevnu, internet a aj mobil.....