Tehuľky a mamičky zo sanatória HELIOS
Ahojte dievčence.Myslím,že je najvyšší čas na založenie tejto témy,lebo tehuliek z Heliosu nám pribúda a nie každej snažilke padne dobre počúvať naše tehotenské debaty v témach "snažiliek".Ak tu už táto téma je,tak pardon,ale vážne som ju nenašla.Takže Mirka,domcek atd...šup šup sem! 🙂
ahojte
ďakujem ,že na nás myslíte,máme sa už lepšie,konečne sa mu pustili aj sople,lebo dva dni iba kýchal,takže dúfam,že už bude len lepšie,teplota vyššia nebola....ale mrchavý bol celý deň a zaspal o 23.h,tak som sa sem vobec nedostala... 🙂
katka - zlatého stafylokoka má v hrdle alebo nose až 5O % ľudí,niekomu nevadí,niekomu robí šarapatu,takže ak budete mať antibiotiká podľa citlivostti,určite vám zaberú 😉
idem spať,už mám toho dosť,zajtra vás dočítam nakomplet 🙂 😔 dobrú noc.
@kuspitka No super.Tak Kamilka už robí pekne pokroky.Len tak dalej! CMUK
@lucula73 To je dobre,že sa polepšilo.Zelám skore uplné uzdravenie.
Dnes mi Sisa konečne prespala celu noc po pol roku z 1 prestávkou a myslíte,že som to využila a spala tiež???
Prd makový.
Rozboleli ma bachory a prišla mrcha----a tá bolesť 😠 takže som dospala ☹
lucul neviem si predstaviť ako by som zvladla keby Matuško ochorel sice kycha od kedy sme boli v nemocnici ale nejako sa mu to nezlepšuje ani nezhoršuje tak to až tak neriešim ale s teplotou neviem ako by som si poradila chudatko maličke musi to byť pre neho utrpenie
ale ja budem musieť spomenuť v pondelok na poradni to kychanie
ciky trošku ta podraždim naš maly spinka skoro každu noc tak že napr. včera sa napapal o 8-mej a vstal na papanie rano o 4.30hod 🙂 ale ja viem že sa to zmeni tak sa snažím si to užívať kym sa mu to takto darí ale cez den na cecíku každe dve hodiny niekedy
a ja neviem čo ta moja mrcha či ide či nejde či sa mi vratili očistky či čo to je ale niekedy si musím dať vložku a inokedy nič tak neviem
Domi-ale možno nie.Je vela detičiek,čo spinkaju normálne aj po pol roku.(No tieto naše heliosove....su o niečo živšie,tak neviem) 😀
Ahojte,
vy sa máte,vy ste aspon do pol roka spali celú noc,ale my sme ešte bez nočného papania vobec nespali,ani raz.... 😠
domi - neboj,zvládnete aj teplotku,aj soplíky keď budú....ale verím,že tak skoro nebudú,aj náš občas kýchal,ale teraz kýchol aj sto razy za deň....soplíky odsávame ,celkom si to dá,ale nemá veľa a strašne veľa spí....
lucul on niekedy vstaval okolo polnoci ale nejako si to sam takto predlžuje ale rano potom už bieda zaspať dnes ako vstal o tej pol 4-tej či ako tak potom ešte zdriemol na polhodinu či ako a potom sme už boli hore
normalne nechapem ale mne sa nejako skratila kratkodoba pamäť fakt ta materska robí divy 😀
dnes je doma mm -isto sa čudujete že som tu doobedu 😀 sranda ako vojak ma vyhlasenu pohotovosť koli povodniam a si predstavte že sa dnes do roboty nedostali koli zaplavam 😀 😀 😀 darmo ich povolaju ked sa nemaju ako dostať pre techniku 🙂
isto som sa vas už pytala kolko asi stoji univerzalna plaštenka na kočiar do dažda?
Lucul-no myslela som celu noc tak,že okolo pol 3 mi nejakých 15 minut pila mliečko a zase spinkala.No bez toho,aby sa mi každu pol hodinku budila 😉 (Jednu prestávku rátam,ako celu noc)
juj baby som sa sekla a napisala o deniske omylom do tejto temy. Ona pise do inych tem ale kedysi aj sem prispela par krat. Ja som s deniskou mala OPU v jeden den a od tej doby sa pozname a aj sme si dali par krat rande v BB a aj tu v MT. Lenze ona porodila Karolinku uz v 35tt - mala komplikacie ale uz su ona aj KArolinka OK
ahojte,
neviete mi prosím poradiť,či možem dať niečo malému na odkašľanie?na mucosolvane je napísané dávkovanie do 2 rokov,ale odkedy,nepíšu.... 😒
strašne mu chrčí keď dýcha a neviem čo s tým,nevie si odkašľať...
Lucula,skus na noc dať na chodidlá Matuskovi kružky cibule.(Na horučku zabera zase takto isto uhorka)
Skus,vraj je to super vec a nič tým nepokazíš,lebo kašel treba riadne rozdeliť do skupin vodnatých,suchých,dráždivých a na to následne lieky.Toto pri bábätkách určí najlepšie len lekár a ten vie,kde je kašlík usadený.....Pri bábätkách pokial možno,nedavať na kašel velmi lieky,len ak to nakáže dr.
To je len moja rada a držím sa tohto.
Skus tu cibulku 😉
ciky dík za radu,možno skúsim...inak on má určite hlienový kašeľ,to poznám...
zefa - ale tvoja slečinka určite nie je hladná,to je podľa mňa taký zlozvyk.....hádam sa nenahneváš,ale mám kamošku,dvojičky,3,5 ročné a tiež donedávna papali 2x,teraz posledne mi hovorila,že jeden už vobec a ten druhý len raz...ale pritvrdila trochu 😉
Inak môj muž ked bol malý,tak mu sťahovala mama horučku touto uhorkou na chodidlá do ponožiek na noc a bola to výborná medicínka.A teraz som to našla aj na nete,len s tým,že cibulka takto sťahuje kašel malinkým bábätkám... 😉
baby pije mlieko...verte,že sme vyskúšali všetko možné aj nemožné a nííííč...teraz spím 4 hod.denne a ked som bola tvrdšia,tvrdá a najtvrdšia ,tak som spala ešte menej a susedia tiež mali veselo 😠 😠 😠 ..od čajíka,vody.,nič nedať verte všetko...ona sa normálne nevečeria,okúpe,vypije mlieko o 20.00 a hajde spať,o polnoci 1x a okolo 3.00 2x...ale už sa sem tam stane,že len 1x...ja už nemám nervy niečo s tým riešiť,pretože už neviem čo skúsiť
ciky má pravdu..cibuľa...
zefa - tak ti verím,radšej dať a aspoň trochu sa vyspoať...a Samko nepapá vobec?
ciky a ako ste spali túto noc?
Lucula-tuto noc bola hore iba raz,no od 3 rána nespím,lebo som dostala skôr mrchu a otrasne bolesti 🙄 Takže som tu užastnu noc velmi nevyužila 🙄
hmm toto som este nepocula o tej cibulke ale dobre je vediet, podla mna tieto babske recepty maju cosi do seba a casto sa da takto vyhnut zbytocnym antibiotikam

@cikyta budeš to mať ťažké, ale ktovie možno ani nie, zatiaľ koj kým sa dá, je to super a bez starostí. Ja keby som mohla tak kojím aj dlhšie ako ten rok a pol čo som kojila. Uvidím ako to bude teraz s dvojičkami.