icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

erikababula
28. feb 2017

S malou som lezala 2mesiace a zo synom mesiac no ked ma tam teraz vo stvrtok poslu tak tam budem musiet zostat do konca....Nasadia mi infuzky kortikoidy 8flias denne aby zvysili trombocyty a dostavala som aj krv. Potom robia kazde rano odbery ci sa trombocyty zvysuju.

zuzacka16
28. feb 2017

@erikababula no tak je iné ale ležať mesiac či dva, ako ešte 4 mesiace..držím palce, aby sa ti to tam zlepšilo a pustili ťa skôr domov, ale tak zas zdravie bábätka je dôležitejšie..drž sa!!! 😘

sonulcicka
28. feb 2017

@erikababula moc moc držím palce, aby sa všetko na dobré obrátilo a aby ste boli aj s malinkým/malinkou v poriadku 🙂

erikababula
28. feb 2017

@sonulcicka Dakujem velmi pekne zatial malinka je v poriadku chvala bohu☺

erikababula
28. feb 2017

@zuzacka16 Dakujem krasne ja som rada ze aspon malinka je v poriadku. Aj ja vam drzim palceky nech to uz mame cim skor zasebou☺

kattky
28. feb 2017

@erikababula aj vy sa drzte.

kattky
28. feb 2017

@blondie257 vies co my sme ho kupovali z kosic. Vysiel nas za 250€. Dala som na facebooku na tehu bazariku ci kde dopyt ze zhanam kocik 3 kombinaciu Michalovce a okolie a tam mi davali do komentarov ponuky. Na bazaroch som tiez nic nenasla.

kitty18
28. feb 2017

@blondie257 ja som tiez nasla jeden ale bolo moc skoro zavahala som a uz nebol a potom som nasla tento. Z bazaru som kupovala a za 100€ co je super cena za 3 kombinaciu ... A ani nie je vidno ze je pouzivany.... Osobne netusim ci mi mala bude chciet byvat v kociku tak som sa rozhodla neinvestovat vela penazi do noveho ... A ja som napriklad pon isla 100 km 😂

blondie257
28. feb 2017

@kattky no ja FB nemam 😀 takze s FB si nepomozem,jedine cez kamosku
@kitty18 no za 100e aj ja pojdem 100km ...co nie je az taka dialka...150km a viac uz by som nesla,jedine zadarmo kociar 😂
Inac,kociarik je pekny

blondie257
28. feb 2017

Ja mam zas skusenost s Natalkou,ze kociar pte nu bol blizsi ako postielka,ked som ju dala do kociara 2x presla po takom mostiku cc 5m dlhom a uz spala 😂 odparkovala som a aj 4hod pospala od 12tej do 16tej bez problemov

jance333
28. feb 2017

ja som mala vyhliadnutý jeden kočiar, ale sa nám zdalo, že je ešte skoro, tak som sa rozhodla, že to poriešime na jar. tiež chcem z druhej ruky, v podstate to pomôže nám, tým druhým a v rámci recyklácie, aj planéte 😀
ale viac ako nad kočiarom teraz rozmýšľam nad ergonomickým nosičom, na tie striehnem. neviem si predstaviť trepať sa po schodoch s kočiarom, keď pôjdem len tu na sídlisko na nákup. takže na 100% chcem aj nosič na také krátke výjazdy. myslím, že aj manžel to využije častejšie.

kitty18
28. feb 2017

@blondie257 no ja tiez dufam ze budeme kocikove 😂 ja chcem chodit denne aby som zhodila tehotenske kilecka... 😂 a hlavne byvame na dedine a chcem sa prechadzat do mesta co nie je daleko len nejake 2-3 km ale aj tak bude musiet vydrzat v kociku 😉

blondie257
28. feb 2017

@kitty18 ja si myslim,ze to treba praktizovatod zaciatku.Dokonca Natalka trpela refluxom a bez problemov v kociari bola.

@jance333 nosic je tiez super vec,mala som,akurat ze Natalka bola taka drobna,chudka a taka nie tuha,akoine deti,tak sa mi v nosici od 0+ stracala...potom prisla zima a bola v nom asi 3x. Mne bolo lepsie kocik,do kocika nakup a ides....dieta v nosici,nakupne tasky...no....ale kazdopadne je to fajn vec

Baby,viete co nechapem,ze poniektore predavajuce daju cenu na kocik 250e za pouzivany,po 2detoch,sem tam skrabanec a k tomu pokazeny zips na taske na kocik

kitty18
28. feb 2017

@blondie257 niektore to naozaj prehanaju... Ale treba hladat ono sa urcite nieco najde ja som tiez vyse mesiaca pozerala 😉

jance333
28. feb 2017

@blondie257 kiežby sa to dalo vedieť dopredu, aké tie poklady budú 😀 povahovo i rozmerovo 😉
občas mrknem v obchode bábätkovské oblečenie, ale neťahá ma to nakupovať, keď ani netuším, či bude maličká ako bol pri narodení napr. môj muž, mamka aj sestrine dcéry, alebo nedajbože 4+ kg ako môj svokor alebo švagriná. možno neskôr, keď mi dajú lekári nejaký odhad, ma to inšpiruje začať nakupovať. keď ani vtedy, tak pár základných kusov na začiatok a potom sa dokúpi. určite sa z toho nezbláznime. asi sa mi ukľudnili hormóny, nemám vôbec chuť vyšilovat. mamke i sestre som dala za úlohu omrknúť, čo máme doma po neteriach a úplne najradšej by som bola, keby tam boli nejaké bavlnené košieľky na zaväzovanie, aby som s tým nemusela bojovať, keďže malé bábätko som držala v rukách len v zavinovačke, inak strach nedovolil 😀 snáď vyjde pekné leto a nebude treba veľa obliekať, aspoň kým si zvykneme a dostaneme cvik 😂

kattky
28. feb 2017

@jance333 mne vcera sestra dala jednu velikansku a jednu obycajnu igelitku plnu siat po malom. Ma aj dievcenske veci keby nahodou bola nejaka zmena. Keby ste videli tie male frajerske rifle a karovane kosele s platami na laktoch.

jance333
28. feb 2017

@kattky to sa určite pridá. moja sestra má dve dievčatá, takže tiež bude dosť vecí, akurát, že sú obidve narodené na jeseň-začiatok zimy. ale niečo sa určite pridá.

ešte tak rozmýšľam nad tým kočiarom - myslíte, že sa viac oplatí kúpiť 3-kombináciu alebo radšej hlboký a potom lepší športový? nám by sa asi viac hodil hlboký kočiar s väčšou vaničkou, keďže bábätká budú mať v zime tak 5-6 mesiacov a natrepať ho do kočiara aj s fusakom, to bude chcieť dosť veľa miesta. a najneskôr začiatkom leta naisto prejdeme na športový, že? príp. viete o nejakej značke, ktorá ma veľkú vaničku a naozaj pohodlný športový v 3-kombinácii?

ashley31
28. feb 2017

@mon895 kraasny kocik😍

kattky
28. feb 2017

@jance333 tak sestrin maly je narodeny v januari no take body a teplacky mala aj tenke nielen oteplene. Kamoska mala maleho 6 jula tak tiez mi povedala, aby som prisla si povyberat nejake veci.

olylili
28. feb 2017

My máme takýto 😊

blondie257
28. feb 2017

@jance333 no s oblecenim to je tak,ze problem odhadnut velkost.o Natke mi vraveli,ze bude mat cez 3,5kg a cez 50cm podla uzv, a narodila sa ako 3kg a 48cm,drobna,chuda a dlha.obliekala som jej vel.52. A teraz ma 10a pol a kupujem S dospelacke a vyzera na 14 s vyskou 162cm 😀 nadbehune si

sonulcicka
28. feb 2017

@jance333 ja som sa šla do ochodu s kočíkmi spýtať na Britax šporťák a CAM trojkombinaciu. Jednoznačne mi Britax zatrhla kvôli tomu, že budeme mať letné dieťatko a to potrebuješ mať v zime v šporťáku, keď bude mať polroka, otočené k sebe. A Britaxy že sa neddaju otočiť. Tak sme nakoniec kúpili CAM trojkombinaciu z druhej ruky za 250. Takže my sme veľmi spokojní, akurat dokupim sietku proti hmyzu, to jedine mi chýba. Ale prepocitaj si, koľko Ta vyjde vanicka s vajíčkom a zvlášť dobrá trojkombinacia.. Lebo niektorí vaničku používajú len polroka.. A popripade - všetko predas 🙂 Že vraj - aj tak všetci skončia pri Britaxe šporťaku..

jance333
28. feb 2017

@blondie257 😀
vidíš, preto by som strašne chcela košieľky, aké ešte nám obliekali, nie z tričkovej bavlny, ale také naozaj bavlnené košieľkové. kebyže sa narodí aj väčšia, tak bude vyzerať jak detvianka s holým pupkom, no bože. lepšie prevetrá 😂 😂

jance333
28. feb 2017

@sonulcicka ďakujem za tip. ja totiž nemám ani šajnu, od koľko mesiacov sa už bábätko vozí v šporťáku, len mi prišli tie vaničky v kočiaroch, čo som zatiaľ pozerala strašne malé. príp. tie šporťáky z 3-komb. vyzerali malé a nepohodlné. na jar to omrknem asi všetko poriadne a na vlastné oči. tu u nás už ani nie je kamenná predajňa s kočiarmi, pokiaľ viem, každý nakupuje cez net a to je pre mňa oničom 😒

oknosmas
28. feb 2017

dievky,ktory teplomer je dobry? Pocula som,ze thermoval duo scan, no pri hladani som nasla aj thermoval baby. Duo scan je vraj pre vacsie deti,avsak pride mi praktickejsie,ked mozem merat na cele a aj v usku. Sice ten baby ma aj ine funkcie merania,ale do buducna mi pride praktickejsie mat ten duo scan. Mate aj one napady? Dakujem za skusenosti a rady ;)

senta_sofia
28. feb 2017

@oknosmas za mna si pozri celovy teplomer s tekutymi krystalmi, kupis ho do 1,50 euro a je bezkonkurencny

blondie257
28. feb 2017

@jance333 ja som Natku obliekala do starych avlnenych kosielok ake boli kedysi,po manzelovi ajeho surodencoch a nedam dopustit.Natka bola augustova,bolo vtedy teplo,jesen bola tepla a zima doslova ziadna,to bol rok 2006.v klasickych bavlnenych kosielkach a bodynkach sa potila,mala potnicky a bola potom nervozna.Take aj toto bude letne miminko,tym padom idem k svokre pytat kosielocky,na doma stacia.A dalsou ich vyhodou je ze sa lahko obliekaju,nie ako body cez hlavu,kde som mala pocit,ze Natke hlavou bars krutim 😂 a trpela refluxom,takze ak oblinkala,sup do lavorika,nezozltly po zaludocnej stave ako biele body a nebolo mi to luto.

blondie257
28. feb 2017

Co sa tyka teplomerov,mamina moja robi na detskej pohotovosti,tam prestriedali od kadeakych modernych,prilozit a fur merali inac aj pri opakovanom merani,dakedy ani nezmerali....ja som za klasika digitalny za par eur z lekarne,nikdy nesklamal.mam.dvoje jeden lacnejsi druhy drahsi a meraju rovnako.
Mne tie moderne teplomerove vymozenosti po skusenostiach ako nadavaju lekari nesedia.....aj tak teplota sa ma merat vnutorna a nie prilozenim na celo...prilozis o par mm inde a teplota ina....to treba vediet...ako jasne,ze u lekarov je bezdotykovy top z hygien.dovodov...ale doma,vlastny len pre miminko ja urcite digitalny klasika

blondie257
28. feb 2017

K tym kociarom,keby ste vedeli ake boli kociare 10r dozadu,co som mala pri Natke,ako tazke neskladne...ale velke priestranne,do terenu jak stvorene.mali tu vyberatelnu makku latkovu vanicku,tam bolo miesta bez problemov.A ked mala Natka rok,v sportovej casti nechcela sediet...len chodit a kociar tlacit 😂
To mate tak,kto vie ako budu tieto nase julovčatka vymyslat alebo nie ...

Baby ta nasa mala dnes jak boxerka 🤰 mi dava buchnaty riadne 😂

jance333
28. feb 2017

@blondie257 presne tak to vidím. mamka spomínala, že by sme mali mať odložené ešte naše košieľky, čo sme nosili so sestrami. pamätám, že nám ich nikdy nechcela dať pre bábiky, že škoda, že sa zíjdu raz 😀
netere som kým boli úplne maličké zobrala na ruky len v zavinovačke, bála som sa veľmi, boli drobunké. jasné, že pri vlastnom je to inak, ale aj tak som za praktické a ľahko obliekateľné veci. osobne nechápem navliekanie bábätok do riflí a pod. je to síce milé, ale nepraktické a nepohodlné (sama rifle nenosím už viac ako 2roky, len sukne a šaty, rifle mi prekážajú, tak čo také malé bobky, čo len ležia a nemôžu si to napraviť, keď ich tlačí)