Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@blondie257
Krasny ozaj! Ja som chcela bezovy (presne co si ty nechcela) a sranda ze som zohnala cortinu bezovu a vsetci co ma poznaju sa strasne bavia lebo je s krystalikmima ja som jak straka zatazena na krystaliky 😂😂😂
@ssiska_1 kamoska ma presviedcala na cam cortina tiez,ona mala pri prvych dvoch detoch a teraz si kupila k tretiemu tiez.ale ziju v meste,chodniky su fajn,a jana dedinu a do terenu som nechcela 3kolesovy,i ked mi vravela ze je suprovy na ovladanie.
Bezovu farbu som nechcela,ma to nijak netrhlo za srdce.pri hladani kocika som mala urcite podmienky a plus na vzhlad aby sa mi lubil.
Takze kamienkovy...😂 takze srdcovka
@blondie257 tak ja teraz vôbec nežehlím, takže si to vieš predstaviť, keď to začne, kým sa do toho dostanem 😂 teda žehlím iba košele alebo tak, no to nie je tak často, aby si si zas nemyslela, že chodím v pokrčenej blúzke alebo čo 😅 no my máme kočík aj prebaľovaciu komodu už a postieľku mám ešte po segre, takže to je tiež vyriešené, už len veci do nej kúpiť a bude to..čiže to je tiež fajn, že najhlavnejšie veci máme..ešte si aj tak musím zoznam urobiť, že čo dokúpiť malej, ako dudlíky, fľašky a podobne..
@blondie257 aj my asi budeme mať taký aj dečku sa chystám háčkovať 🙂
@blondie257
Veru 😂 kamienkovy ..srdcovka 😂😂😂 ale ono je to v podstate jedno len nech sa male ma ok ..a moje hlavne kriterium bolo aby bola vyskovonastavitelna rucka lebo mam 183cm 😳
@ssiska_1 no veru suhlasim,ja som tiez mala podmienku....vyssie polozena vanicka,lebo pri prvom porode teda sekcii ma islo urvat ako som dvihala malu z postielky alebo z kocika,bolela jazva.
Ja zas mam.len 168cm takze tak akurat ku kocikom aby som nemusela rucku vytahovat ci sklapat.
A dlzka vanicky pre pripad tuhej zimy ako tento rok aby mimi v overaliku a fusakom voslo a necitilo sa ako.sardinka v konzerve.
@enika1234 no super,tak nech sa decka podari,ja si chcem aj do krstu uhackovat ciapocku a svetrik.
@zuzacka16 no hej aj ja postupne zhanam,uz mame tiez prebalovaci pultik,dvoje postielky,jednu do spalne a druhu do obyvacky dole v dome,nech nechodim hore dole stale,a mam mimi na ociach.elekt.hojdacku,vibracne kresielko,hrazdick atd. Zopar kuskov oblecka na doma mame po Natalke,tiez zavinovacka,perinka,zvazujem ze co mala Natka na krst perinku,ze pouzijem znova,je uplne ako nova,nik nepouzival,si porovnam potom na fotkach obe 😂...nove dokupime plus take ako dudlicky,plienky,kozmetiku a v juni....pokial odolam.dovtedy 😇 no ako sa poznam a tesim...tak ked nieco pekne najdem tak...i tak kupim v predstihu😀
Sak to sa neda odolat,a furt lepsie kazdy mesiac po mensich vydavkoch ako naraz vela
@blondie257 super kocik, moja oblubena farba 😍
@shannonldy
hej az take to bolo zle po tej sekcii? ja pojdem s najvacsou pravdepodobnostou tiez ..vzhladom na moj vek ☹
@ssiska_1 podla mna nemusis ist z titulu veku na sekciu,si prvorodicka? Mam znamu co bola prvorodicka v 42r a rodila normalne,mala bezproblemove tehotenstvo.
Po sekcii je to narocnejsie,predsa ta brusna stena bola oslabena,nenamahat sa aby nepraskli stehy,a aj bolest tam je ,aj laktacia dojde neskor.
@shannonldy dakujeem...aj moja 😍
@blondie257
No prvorodicka a 42,5 takze ja asi aj budem chciet cisarsky lebo sa bojim aj o babo .. aj si myslim ze lekari si to nevezmu na zodpovednost prirodzene .. takze si mi vzorom ze ked si to zvladla ty tak musim aj ja ..a kolko ti asi trvalo kym si sa citila byt v poriadku?
Dievcence uz asi 3 hodiny ma brutalne boli zaludok. Vy nemate take problemy? Idem zdochnut! ☹
@blondie257 tak to jasné, že je rozumné mať 2 postieľky, keď máte poschodový dom, veď to by bolo o držku..zavinovačky mám aj ja (dokonca ešte tie klasické, čo sú super také pevnejšie, hlavne pre toho môjho zo začiatku, lebo on sa bude báť 😅, aj perinky, aj takéto veci mám už, tiež ako píšeš dokúpiť len plienky, flašky, dudlíky a tak..oblečenia mám tiež habadej, to som zatiaľ ani nekupovala a ani nebudem, lebo potom to nebudem mať kde skladovať, keď bývam v byte..a treba postupne kupovať, lebo to sa človeku nezdá, ale výdavky sú to parádne..ja tiež rozmýšľam ešte nad tým elektrickým kresielkom/hojdačkou, kúpila by som ale z druhej ruky, také vajíčko len na sedenie a kŕmenie mám...človek by toho pokupoval, no potom si celý byt tým zaprace 😂
Kocky v sobotu mam ist na Ukrainu autobusom na ten trh a este do dalsich 3 nakupnych centier. Chcem tam ist pokupit nejake veci ci uz zavinovacku, alebo do postielky nieco a tak, lebo je to tam dost lacne, len sa bojim ci vydrzim cely den na nohach a potom este kto vie kolko na hranici cakat.
@zuzacka16 tak autom sa este dlhsie caka na hranici ako autobusom. Si predstav, ze tu u nas v Mi predavaju sadu do postielky za 85€ a tam za 35€ ze poriadny rozdiel a vraj take nadherne vecicky tam maju na malicke. Momentalne sa citim celkom fajn, len neviem ako to moje krize zvladnu. No snad sa tam bude dat niekde si trocha sadnut. Len akurat co, tak tam tie vecka maju v dezolatnom stave cize neviem ako to poriesim ich este.
@kattky fakt? no tak potom asi jedine len tým autobusom..hej to verím, že je to rozdiel, len či aj kvalitovo je to OK, či to nie je len nejaká handrička..no budeš si musieť robiť prestávky, keď cítiš tie kríže alebo si tam kúpiš prenosnú stoličku malú nejakú 😅 hm WCka veru budeš potrebovať, teda aspoň ja by som..
@kattky jaj tak keď si už videla, že ako to vyzerá aj kvalitovo, tak je to potom iné..no ten kočík by bol dobrý nápad alebo nákupný vozík 😂 však ak ide ešte niekto s tebou, čo predpokladám, že áno, tak to zvládneš, neboj sa..len si rob častejšie prestávky..ozaj čo priateľ? už lepšie s tlakom?
@zuzacka16 my tak isto v byte a kam to všetko dám, to je dilema. 🙂 Postupne som už nakúpila po kusoch, potom sa to nezdá taký výdavok. Veľa som aj dostala a ešte také tie flašky, vaničku a neviem čo. Dnes som kúpila kočík, je krásny, každému sa páči. A už som si dala zaslať aj tú hraciu deku z ktorej sa dá spraviť tunel. Aj kočíkové dostaneme, takže po finančnej stránke, by to malo byť zatial ok. Neplánujem toho mnoho, aj volakedy sa deti rodili a nemali toľko vecí, no nie ? 🙂
Dnes je taký problém, idem do obchodu, pre jednu vec a z tej jednej veci je 50 druhov, tak si neviem vybrať. 🙂 Predtým sa predávali dva druhy a hotovo a teraz je taký obrovský výber, až je toho zbytočne veľa.
Baby budete kupovať aj tú podložku do postielky, ktorá monitoruje dýchanie?
@kattky Mne bolo v buse veľmi zle, teda neviem ako to budete znášať vy. Ale skúste predtým aspon jednu kratšiu cestu autobusom. Pre mna to bolo hrozné, 45 minút mučenia, bledá som bola ako stena a bolo mi na vracanie.
Baby,kto má nárok na to kočíkové,kedy a kde sa to vybavuje?
@meggi1006 vybavujes to na Urade prace,socialnych veci a rodiny a ostatne mas tu https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn... niekde je tam aj vzor ziadosti
@zuzacka16 priatel s tlakom uz lepsie. Ma ho vyssi niekedy no este v nirme dalo by sa povedat. Berie poctivo pilulky a mera si pravidelne tlak. Znizil aj davku kavy. Tak uz bude musiet brat lieky. Este by chcel ist k lekarovi, aby ho poslal zo srdcom niekde na vysetrenie, lebo dost casto mu busi srdce a aj ho picha na hrudi.
@slimstar hej ja som tiež veľa vecí dostala, teda keď sme kupovali kočík, pani mi dala 2 tašky oblečenia a niektoré veci ani použité neboli a ešte po segre som si zobrala nejaké veci, takže mám toho až až..jedine čo sme zatiaľ kupovali bola prebaľovacia komoda a kočík..postieľku mám tiež po segre..a áno treba postupne kupovať z mesiaca na mesiac, potom sa to človeku tak nenakopí..áno kočíkové je cca 800 Eur, takže to bude tiež plus a priateľ ešte dostane z práce pri narodení 500 Eur, takže si tak tiež pomôžeme..však to dnes je toho neskutočne veľa, človek ani nevie, čo má kúpiť a keď aj niečo chce, tak sa nevie rozhodnúť 😅
Čo sa týka toho monitoru dýchania, tak neviem, či to budem kupovať, určite chúvičku budem chcieť, lebo rodiny máme mimo nášho bydliska, takže budeme aj dosť často cestovať hore-dole, takže to chcem, či to je ten monitor dychu? ani neviem sama 😂

@zuzacka16 to aj ja....akurat nelubim zehlenie...ale co neurobime pre to malinke 😍
Taky kamen mi spadol zo srdca,ze mame uz kociar ... Mozem.teraz sa zamerat na vybavu do postielky,nejaky ten baldachyn,hniezdo,a kolotoc s projektorom...heh....