icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

zuzacka16
14. mar 2017

@kattky tak to som rada, že sa mu polepšilo, treba si dávať pozor..a samozrejme aj vyšetrenia ešte dodatočné porobiť, lebo človek nikdy nevie a radšej podchytiť včas ako vôbec..ten môj je už tiež lepšie, toho zas bantovali kríže, chodil ak robocop 😂 keby si ho videla 😅 no po mojom naliehaní šiel konečne včera po 2 týždňoch k DR, tak mu dala dvojitú dávku nejakej injekcie do zadku a je rád 😂 dnes už lepšie chodil..

kattky
14. mar 2017

@zuzacka16 no vidis ty nasi chlapy. Furt ich len dokopat treba k tym doktorom. Ja sim svojnu tiez povedala, ze nech ide, lebo ja nechcem, aby ho niekde natiahlo a nase male potrebuje otca. On vie ake to je vyrastat bez neho nakolko jeho otec zomrel na upchatie cievy velmi mlady. Tak asik kvoli tomu si dava zalezat. A ozaj ten monitor dychu nedava poistovna? Aspon v brozurke co nasa porodnica ma ta tam pise ze zapozicavaju monitor dychu, ale sa mi zda ze dovera poistovna to dava no niesom si ista.

gabrielita3
14. mar 2017

@kattky ano poistovna poziciava za urcitych podmienok monitor dychu na 6 mes

zuzacka16
14. mar 2017

@kattky hej treba ich dokopať, no ja po pravde som taká istá, ja idem k doktorovi, keď je už len veľmi zle, inak ma tam tiež len tak nikto nedostane 😅 no to ja neviem, ja mám všeobecku, takže som si to ešte ani nezisťovala..možno sa dozviem časom..

blondie257
14. mar 2017

@ssiska_1 zaludok bolieva aj mna 😉 nejako mi zle travi...resp.skoro vobec a to som zeleninovy a polievkovy typ....pohybu mam okolo domu dost....tak neviem kde je problem

Po cisarskom....no po prebudeni budes mat bolesti typu kontrakcii,plus stahy maternice,plus ten rez...vsetko dokopy...boli to o to viac lebo je to tam rezane.....potom najhorsi bol hned druhy den,kedy ta nutia postavit sa na nohy sama,kvoli zapalu zil,tromboze atd....a teda tych prvych 7dni...kym vybrali stehy....potom je to tazsie co sa tyka namahania brusnych svalov,tam treba nedvihat tazke aby neprasklo,jazva svrbi ked sa hoji,a obcas pobolieva.No ver,ze my zeny sme nastavene prirodou tak,ze tu bolest unesies a zabudnes popri tomu malinkemu....
Jazva je fajn,ani nevidiet
Teraz napr.aj po 10 rocnom odstupe ma jazva pri tom roztahovani maternice boli a svrbi a scervenala.....a kedze som pri prvom tehu pribrala cca 18kg ...ked ma šili...ostalo mi brucho tak nad tou jazvou...take ntaky plynuly prechod z podbruska na bruch..ale tam kde je jazva ma taky odskok...teda bedraky nohavice mi nehrozia,vsetko nosim s vysokym pasom aby to tak nebolo vidno,no vsetky nohavicky mi podom padnu teda sa tak zosmyknu dole na jazvu.to budes po cisarskom riesit vysoke nohavicky alebo ziadne 😂 i tak bude leto 😉 zima ti nebude...aby ti nedrazdili jazvu..to vsetko potom zistis sama na sebe,mne vtedy nemal kto poradit a diskusie na modrom konikovi sa len rozbiehali

blondie257
14. mar 2017

Koceny,to kocikovne....dostane kazda rodicka,ktoraodrodila 1.2.alebo 3. Dieta,podmienkouje dieta sa musi dozit 28dni a potom vypisat tlacivo co dava UPSVaR odbor tych davok...vtedy budete mat narok na porodne,pridavok na dieta, a po tych 28dnoch to co nazyvate kocikovne

blondie257
14. mar 2017

Ten monitor dych zapoziciavaj,no ako tu ktorasi z vas pisala,len ak su zdravotne specifikacie u novorodenca.
Ja som to nemala ale poviem Vam,ze budete tak vnimave na kazdy vzdych,povzdych,pohyb,mrncanie miminka ze taky monitor dychu este nevymysleli....kamoska si to kupila,raz jej to zapiskalo v noci...zareagoval ten monitor na dlhsiuprestavku miminka medzi nadychom.a vydychom....zostresovana volala sanitku v noci.....falosny poplach bol.

kattky
14. mar 2017

@zuzacka16 ja mam doveru. Ak natrafim na nadstandard, tak izbu budem mat len za 5€ na den kvoli tomu, ze doveru mam. A zo zivotnej poistky mi tiez platia 5€ na den cize by sa mi to akurat vyrovnalo.

ssiska_1
14. mar 2017

@blondie257
Och boze niekedy je lepsia sladka nevedomost. A mala si spinal alebo uplnu anestezu? A teraz pojdes pravdepodobne prirodzene?

senta_sofia
14. mar 2017

@ssiska_1 ja som rodila prve cisarskym, druhe prirodzene, tretie uvidime,kadial pojde, ja som sa po sekcii citila lepsie ako po prirodzenom,cize by som to vobec neriesila, u kazdeho to moze byt inak. Inak sekcia u mna akutna, mala som epidural, najhorsie bolo 1x narovnat sa. Stehy som mala samovstrebavacie, ja osobne necitim nic,co sa jazvy tyka.

senta_sofia
14. mar 2017

@blondie257 ja som po cisarskom tiez, teba museli riadne vysoko rezat, ja bedrace nosim bezne a nevidno mi nic,mam rez mozno 2cm nad tym,ako zacina ochlpenie

blondie257
14. mar 2017

@ssiska_1 mala som celkovu anestezu...v mojim.stave ani nenavrhovali spinal. Neviem ci pojdem prirodzene,zavisi to od stavu v akom budeme. Moj gynekolog uprednostnuje uz po prvom cisarskom aj druhy,uvidime...nazory lekarov sa roznia v tomto dost.

@senta_sofia tak kazdy ti povie inac,co clovek to ina skusenost...
Moja znama mala prvy porod prirodzeny velmi tazky,druhy porod si vybavila cisarsky ale povedala radsej prirodzeny,mala spinal a mala dosledky po spinale.akutna sekcia nastava ked sa uz porod rozbehne,ja som mala"planovany" škokovo zo dna na den,kvoli skoro ziadnej plod.vode a polohe KP.

Vsetko aj cisarsky aj prirodzeny porod je o tom ako zena vnima bolest,niekto vobec,niekto privelmi...
Niekto sa zotavi ihned inemu aj prirodzeny porod po nastrihu trva rekonvalescencia dlhsie...vsetko je individualne

jance333
14. mar 2017

tak aby to nevyzeralo, že mám totálne na háku výbavičku a spol, tak hlásim, že už mám doma v rukách Ergo nosič, novorodeneckú vložku doňho, 1 ks letných body, 1 gumenú kačičku 😀 na kočiar striehnem neustále, ale nič nepadlo do oka zatiaľ, od sestry stále neviem, čo má po dievčatách, ale snáď to raz zistím (monitor dychu má 😉 )
takže sa cítim dosť pripravená. a taký tip, kebyže majú bábätká príliš pokojný deň, až vám je smutno, že tak málo kopkajú, dajte si na večeru krupicu, o veselú noc je postarané 😂 ešte nikdy ma nezobudila v noci, no po tej krupici tam musela dávať gymnastiku na olympijskej úrovni 😂

blondie257
14. mar 2017

@senta_sofia ja mam bikinovy rez,nevidno ho....tu ide nie o vysku a hrubku stehu...ten je tenulilinky,rovny...ani ho nevidno
Skus si predstvit ze v mieste bikinoveho rezu by ti zaviazali snurku,ktora by ta tak stiahla zeby sa ti urobil taky odskok smerom hore k pupku akokeby falda,nie je to taky pekny plynuly rovny ci hladky prechodbz podbruska na brucho...ale ten rez urobil odskok..no to by si musela vidiet...kamoska co mala cisarak pred cca 3 rokmi pribrala na brucho poriadne ale ma taky pekny prechod...
No mne to nevadi..manzelovi tiez nie...plavky bikinovy spodny diel nosit nemozem bo potom vyzeram jakeby mi sadlo z brucha trcalo....hlavme je ze je vsetko ok,zaklad bolo zdravie pre dceru,vtedy to bolo po tej polohe KP ufff.....a dnes z nej kocka 😉

senta_sofia
14. mar 2017

@blondie257 aha, chapem uz, ja mam rovne,rez a sunkovy previs az nad nim 😀

blondie257
14. mar 2017

@jance333
Slusna vybavicka tiez.....
heheee tak krupica....😂
Moja aj bez krupice kazde rano 5:30 budicek...do 7mej akcna a potom zalahne....a potom poobede od 17tej ako teraz....potom znova driemka asi okolo 22.00..... Zacina rezim 😂

kitty18
14. mar 2017

@kattky dovera preplaca nadstandard? Alebo ako to je ?

ssiska_1
14. mar 2017

@senta_sofia
Sunkovy previs 😂😂😂 jaka odborna terminologia!

mariijas
14. mar 2017

@kitty18 dava zlavu za nadstandard, ale iba v urcitych nemocniciach...zoznam je na ich stranke

katie23
14. mar 2017

Ahojte 🙂 Takže aj my čakáme malého chlapčeka a veľmi sa tešíme❤👶 Dufam, že všetko prebehne v poriadku a budeme coskoro držať naše milovane vonave uzličky...🙂😉

kattky
14. mar 2017

@kitty18 no nasa nemocnica tak dava, ze za izbu dvojlozkovu 5€ a za jednolozkovu 14€.

blondie257
14. mar 2017

To mate este ok...u nas nadstandart 23e/den

lili_1
14. mar 2017

@jance333 tú krupicu môžem potvrdiť 😀 robievam si skoro pravidelne každý večer krupicu a to malý ako keby nové baterky dostal 😀 nemá problém aj o 3tej len tak z ničoho nič začať kopkať zvesela 😀 😍 ....aa paráda začíname pomaličky plniť výbavičku 😉

blondie257
15. mar 2017

@senta_sofia no,ze mna nenapadol hned takyto vyraz na to 😂 ale je to vystizne totalne 😂
Presne tak to vyzera...sunkovy previs😂

kitty18
15. mar 2017

@kattky no v mojom okoli mam smolu tu neposkytuje dvovera zrovna ale nevadi mam poistku tak to pokryje ta 😉

kchan
15. mar 2017

Baby, koľko vážili vaši drobci v 23tt? Včera som bola na poradni a dr povedala ze malý má 680g. Nieje to veľa ?

sonulcicka
15. mar 2017

@kchan podľa mňa je to akurát, lebo tak to aj čítam v popise po týždňoch tehotenstva.. ale zajtra idem na poradňu a ak nezabudne, napíšem Ti 🙂

blondie257
15. mar 2017

@kchan a to vam robia stale ultrazvuk ? Ci to ten morfologicky?
Ale asi tak.mozu vazit...bo dajak mi brucho narastlo 😂 aj vaha sla hore..ufff.....

kchan
15. mar 2017

@sonulcicka ďakujem, budem rada ak budem mať s kým porovnať 🙂
@blondie257 mne moja gyn robí na každej poradni ultrazvuk 🙂 a zatiaľ váha ukazuje 4kilá naviac tak sa teším 😀

blondie257
15. mar 2017

@kchan mne zas kontroluje v kazdej poradni krcok....
Co lekar to iny postup....a pred 10r totalne iny postup...ani ultrazvuk,ani krcok,ani vytery...nic...