icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

zuzacka16
15. mar 2017

@blondie257 tak toto je paradna foto nema chybu 😂😂 mne by sa susiak nezmestil do kupelky lebo tam mame sprchovy aj vanu a este aj pracku 😉 vsak mna tiez caka tolko prania zehlenia lebo co mam doma tak este velke vrece pride z Nemecka co priatelova mama posle takze pojdem s tym asi aj na trh co mavame kazdy tyzden tu kusok od panelaku 😂😂😂

kattky
15. mar 2017

@blondie257 no ... Nase lekarstvo 🙂

blondie257
15. mar 2017

@zuzacka16 jj vdaaaka za obrovsku kupelnu....vana,sprchovy,umyvadlo,pracka,prebalovaci pult tam je a kos na bielizen..a furt tam vsetci traja vojdeme aj s tym mojim korabom co mi narastol vpredu 😂...teda vsetci 4 vojdeme bez obuchavania sa

zuzacka16
15. mar 2017

@blondie257 tak pokial clovek byva na dome tak to je ine vie si tu kupelku aj spravit ako potrebuje no v bytoch je to ine..aj ked na to ze my byvame v byte a mame aj sprchac aj vanu a este aj pracku tak je to fajn a v pohode 1 osoba tam ma dost miesta 😉 boze ta mala co tam dnes stvara to nie je mozne neviem ci sa mi odraza od mechura cez pysky alebo co no nenormalne co dnes robi 😂😂😂

juliane126
15. mar 2017

@lenkazaletova taketo ,,brusisko,, som mala na zaciatku januara ako mas ty teraz. 🙂 Druho-a viac rodickam rastie brusko aspon spociatku fakt o dost rychlejsie. Ale snad nast dobehnete..

renimac
15. mar 2017

@lenkazaletova ty si aka stihla 😲 ja si pridem uz ako sud piva...

renimac
15. mar 2017

@juliane126 ale nohy ako modelka 😉

diannna
15. mar 2017

@juliane126 super postava... asi ide vsetko len do bruska, ja to stastie nemam, ja som cela velka a to brucho vyzera ako keby som len tučná 🙈 a este taka otazka zi zvedavosti, bude to chlapček alebo dievčatko? Lebo ako staré mami hovorili by som tipovala na chlapčeka.

juliane126
15. mar 2017

@renimac Dik, cierna robi divy 🙂. To uz mam o 8kg viac ako na zaciatku tehu a 10 viac ako v lete. Tak rychlo naberam, lebo moje telo funguje len pocas tehotenstva normalne.

slimstar
15. mar 2017

@mokoo
Aj ja by som šla na dovolenku. No záleží ako tam pôjdete a či dobre zvládate dlhšie sedenie v aute, alebo tak.

Napr. Ja som bola minulý rok na dovolenke lietadlom /ešte som nebola tehotná/ a bolo mi tam dosť zle z toho tlaku, až sa mi oči prevracali, celý čas som musela prespať, bola som taká malatná. Po tejto skúsenosti, by som ako tehotná, nešla. Ja si myslím, že ma tam pretlakovalo a poprefukovalo a práve vtedy sa podarilo otehotnieť.

Ale teda záleží na vás, ako sa cítite a možno lekára by som sa opýtala. 🙂

slimstar
15. mar 2017

@juliane126 ja tom mám podobne, možno trošku väčšie bruško. A po lete som pribrala 11 kg, ale oni ma začali vážiť neskôr, tak podla nich len 7 kg. 🙂 Ale necítim sa nejaká sádelnatá, alebo čo. včera večer som robila ešte krupičnú kašu.

Ja budem prať až neskôr a je to naozaj rozkošné, dnes som dostala takú malú čiapočku. Neviem či sa zbehla, ale je veľká asi ako moja ruka. 🙂

Ja budem sušiť v sušičke, je to perfektný pomocník.

Aké plienky kúpite a budete používať, klasiky bavlnené ako za našich čias, alebo umelé ?

renimac
15. mar 2017

@juliane126 ja som mala na začiatku 50kg, ale teraz už asi aj 60. Pri výške 164cm si prídem veľká.

juliane126
15. mar 2017

@diannna zatial 2x potvrdeny chlapec. A vcera na utz som tam videla tiez nejake chlapske organy, ale uz som sa nepytala doktora, lebo ten ma vzdy zvozi, ked tam vidim nieco ine ako tam je. Uz sme i izbu malovali na modro.🙂
A u prvorodiciek to brusko skoci akosi naraz. Ja som sa v 6. mesiaci vydavala a keby som mala svadbu o tyzden neskor, tak sa nezmestim do siat.
Neboj u teba to vyzera na dievca, tie su hamblivejsie. Nasa sa ukazala az v 30. Tyzdni.

juliane126
15. mar 2017

@renimac pockaj si na 9. Mesiac, ked si budes chciet napr. nechty na nohach ostrihat 🙂. Teraz moze ist hmotnost io 0,5 kg hore za tyzden hore.
Ale nie vsetko bude tuk. 3-4kg babo, pol kg placenta, zvacsena maternica plus plodova voda do kila, plus mame viacej krvi a take pol kg budu prsia.

diannna
15. mar 2017

@juliane126 ja idem zajtra na 3D tak snad sa nam ukáže. Naposledy u mojej gynekologicky videli dievčatko. Tak som tiez nakúpila zopár staociek a len dúfam, ze ti bude mat kto vynosiť a pri dievčatku ostaneme a potvrdí nam ho lekár aj zajtra.

juliane126
15. mar 2017

@slimstar fotka je 10 dni stara, takze asi mam este par centi na viac, aspon vecer.

A plienky jednoznacne jednorazovky. Bavlnene len v pripade alergie. My sme malu i 3hodiny davali do postielky kazdy vecer kym konecne zaspala. Potom ked som jej v noci menila plienku sa vzdy tak prebrala, ze nezaspala i 2 hodiny a zase ju uprostred noci nosit, ziadna sranda. Ked som ju len kojila spala dalej. Podotykam, ze nasa neznasala lezat a este viac rycala, ked som si k nej lahla. Uspavanie jedine na rukach. Do 8 mesiacov
Pamperska vydrzi i 12 hodin, bavlnenu treba castejsie menit a babo sa na to asi zobudi, lebo je v mokrom. Ale zalezi od deti. Niektorym to nevadi.
Potom zavisi i od metabolizmu babaetka. Niektore kakaju raz za 3-5 dni, ine i 5x za den(hlavne ked idu zuby). To si musi kazda mamicka zvazit plusy minusi.
Jedno babo vyprodukuje i 2 tony pampersiek. Priroda potrebuje i 200 rokov, aby ich dokazala rozlozit.

juliane126
15. mar 2017

@diannna tie malicke deti zväcsa neznasaju obliekanie, takze cely cas pri tom prerevu. Pre mna to bolo prve tri mesiace stresujuce, ako i prebalovanie, ked cely cas plakala. To som z toho ziadne potesenie nemala. Az ked bola vacsia. Len nech sa to lahko oblieka a da sa lahko prebalit.

renimac
16. mar 2017

@juliane126 no ja som prvý trimester nepribrala ani gram. A zrazu zlom a každý mesiac 3kg hore. No čo už 🙂.

blondie257
16. mar 2017

@zuzacka16 no hej,ja som zila az do manzelstva v panelaku,takze....2,5izbovy byt a 4 osoby...takze viem o com hovoris a to ani balkon nasi nemaju.
Dom je dom to je fakt
@diannna ja som na tom ako ty...ja sa zagulacujem vsade,presne akokeby som priberala nie tehotna bola 😂

Ja som pri prvom tehu priberala tak celkovo,tiez som sa vydavala v 5mesiaci a nic nebolo vidno,akokeby som pribrala,potom som sa zrazu zobudila a mala som brucho 😂 to uz bol 7mesiac.Teraz druhe tehu bolo na mne vidno uz v 3.mesiaci,teraz uz priberam celkovo a to moc nehem,len ten pohyb chyba

Ked sme pri tom pohybe...dnes som si zaumienila umyt okna a dvere na celom prizemi domu...a vecer budem stonat od bolesti krizov.

Baby,ja ked sa hybem,mala sa hojda a je ticho...no ked sadnem,zacne do mna strkat...reku stavaj mamaaaaa...hojdaaat chcem 😂

kattky
16. mar 2017

@blondie257 ja som vcera s mamou malovala kuchynu. Ju prerabame a zatial je to prazdna miestnost no dost velka. Vecer som nevedela ako lezat co ma tak krize boleli a moj priatel na mna, ze ci mu nepomasirujem chrbat, lebo od chrbtice ho picha az na hrudi. Som myslela ze scvoknem po tej otazke 😅

ssiska_1
16. mar 2017

@kattky
Nooo tak to poznam doverne .. mna ten moj tiez vytaca takymi otazkami. Zvijam sa lebo mi je zle a on pride ze ci mu nenamastim nozky lebo ho tam nieco svrbi ..ste videli uz levicu Elzu? Bo na nu sa po takej otazke zmenim 😂😂😂

zuzacka16
16. mar 2017

@blondie257 no tak my našťastie bývame v 4izbovom byte a sme zatiaľ len dvaja, takže sa to dá a plus malý pes 😅 takže ešte sa môžeme aj naháňať 😂 ja sa dnes chystám chladničku odmraziť a poumývať, tak som zvedavá, ako sa mi to odzrkadlí večer, čo všetko ma bude bolieť..ja tiež tu moju malú cítim hlavne, keď som v kľude, buď keď ležím alebo sedím a keď chodím, tak nič..no včera čo robila, to bolo neuveriteľné, som cítila jej odrazy až úplne dole, miestami som mala pocit, či nechce ísť aj von, šidielko malé 😍👶

zuzacka16
16. mar 2017

@kattky
@ssiska_1 no vidím, že teda nie som sama, že aj vás tie vaše polovičky otravujú..mňa tiež a najlepší je, že veď dnes si nič nerobila a ja poupratujem byt a potom sa ledva hýbem a díva sa na mňa ak šibnutý..a keď poviem, že toto alebo toto ma bolí, on že bože veď si tehotná, ešte čo všetko ťa bude bolieť..zabila by som ho vtedy 😂 ale keď mi je už veľmi zle, tak som ticho, ani s ním nekomunikujem a vtedy už vie, že ej niečo sa deje a neprovokuje ma, lebo stačí jedna blbá poznámka a začnem štekať ak bernardín, potom sa aj pes schováva 😂😝

kattky
16. mar 2017

@ssiska_1 no ja ked mu poviem zeby ma trosku pomasiroval ta mi povie, ze on nemoze bo sa boji, ze ublizi nejak mne alebo malemu. A este ked sa moc nevyspi, tak povie, ze on ide dnes skor spat a ze mu mam dat pokoj 😂 bo ze rano unaveny vstal 😂 ta mu vravym, ze ty sa mas co najmenej ozyvat ked ja viem o kazdom svojom otoceni na druhy bok a ked pojdem v noci na vecko, tak mi trva aj niekedy 2 hodiny kym zaspim co tak chrapes 😂

kattky
16. mar 2017

@zuzacka16 mne povie potom uz ked vie ze nieco sa somnou deje, ze prepaaac a ja ze co a on ze to kvoli mne mas teraz take bolesti. Bo ja som ti male urobil. A potom pride ta najtupejsia otazka, ze HNEVAS SA? Porazit ma ide vtedy z neho 😂

sanylind
16. mar 2017

Ahojte pridávam sa do skupiny ak môžem😉.Som cca 22tt aj keď názory sú -/+ kvôli menzes, ktorý som viac-menej nemala pravidelný vôbec.V 15tt sme absolvovali týždenný pobyt v nemocnici pre krvacanie ( od vtedy aj pohyby 😊 ),našťastie všetko dopadlo dobre.A teraz zasa komplikácie 😥 -tvrdnutie bruška,kľudovy režim a 4×d Magnerit a k tomu 2× Guajacuran + cipky,ktoré mi som po názore 2 gynekológa na odporúčanie vysadila.Ste niektorá na tom podobne?Prvý termín bol 5.7,druhý po morfo 20.7 a budeme mať chlapčeka Dominika:baby

meggi1006
16. mar 2017

@sanylind aj ja mám termín 20.7.jeej:innocent::heart:

sanylind
16. mar 2017

A toto sme my 😊,dúfam že vydržíme v brušku až do termín 😉

sanylind
16. mar 2017

@meggi1006 super 😊 a kde máš v pláne rodiť?Už si rozmýšľala?

ssiska_1
16. mar 2017

@kattky
No hlavne ze su nam oporou, ze? 😀