icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

zuzacka16
20. mar 2017

@juliane126 tak vies nie kazda to dokaze vypit taku sladku gebuzinu..ja som bola dnes na tom a v pohode no jedna ledva ze sa nepovracala nie kazdy ma taky odolny zaludok a mimochodom ma to hodne daleko od coly 😂😂😂

juliane126
20. mar 2017

@zuzacka16 ked to nedokazes vypit, nik ta nenuti. 3 mesiace nebudes jest cukor, cestoviny, bielu ryzu, biele pecivo a pod. a mas to. A najhorsie sa z toho povracias. 1% zien vracia az do porodu kazdy den, tak jedno vysetrenie hore-dole.
Jasne ze chutovo to nie je kola, ale sladke je to priblizne rovnako. Keby tam nedali kys. Fosforecnu a dalsie umelinky, tak by si to do ust i kvoli sladkosti nedala. Pozri si kolko kociek cukru obsahuje liter ,,sody,, a miliony ludi na svete to piju ako vodu. A s citronom to chuti ako dost presladena citronada.

kattky
20. mar 2017

@juliane126 ja citron som do toho nemohla dat nakolko citron obsahuje tiez cukry.

vierkadominik1
20. mar 2017

@ddgg prisla som tu so slabim krvacanim tak sa mi to prejavilo

ddgg
20. mar 2017

@vierkadominik1
joj tak dufam ze to daju rychlo do poriadku, drzim palce! 🙏

nenuska25
20. mar 2017

@juliane126 zdieľam tvoj nazor, prepáčte, ale naozaj z jedneho OGTT sa tu robí úplná dráma..

blondie257
20. mar 2017

Baby,sa tu natahujete pre blbost...prvorodicky maju obavu,ked

blondie257
20. mar 2017

Pokracovanie 😂:obavu,kedze nevedia co ich caka.
Tehulky,ktorym je zle este stale ( ako ja,obzvlast zo sladkeho jedla,napojov) a tie,ktore potrebuju rano jest,lebo pridenevolnost...tiez chapem
Sak je to normalna vec,ze maju tehulky obavy a nevolnosti.

A preco zas tu vybehne prispevok s podtonom vysmechu...ze z toho niekto robi problem,bozeee noa cooo..
Tie druhe,ktorym zle z toho nebolo a maju to za sebou..by tu mali byt od toho aby tie ktore maju blbe ocakavania kus upokojili a povedali ako to prebieha.
Ja cakam druhe dieta po vuac ako 10rokoch a vtedy take vysetrenie som nemala,len interne a nuc viac,tak he logicke,ze ma zaujima ako to prebieha a ci to je v pohode.

lili_1
20. mar 2017

mna moja doktorka ešte ani neposlala na ten glukozovy 😀 len mi povedala že do najbližšej poradne (teraz v stredu) mám prísť nalačno ale že na nejaké odd kde mi urobia ten test tak nič 😀

zuzacka16
20. mar 2017

@blondie257 presne zdielam tvoj nazor a plne suhlasim..dnes som to mohla zazit na vlastne oci ako jednej bolo zle som myslela ci aj neodpadne biela ak stena bola na lacno a chuda ak prst prislo jej zle z toho..ja mam rada sladke no nechutilo mi to ale nic mi nebolo..nechapem naco davaju take zbrndy sladke pit niekde si moze clovek doniest rozok so sunkou zje to a potom sa meria cukor aj tak niekde robia ci vianocku..urcite je to prijatelnejsie lebo ani od zaludka nie je zle..kazda sme ina kazda reagujeme inak keby sme vsetky boli rovnake tak svet je onicom 😉 ale inak nebojte sa nie je to nic hrozne 😉

blondie257
20. mar 2017

A tie,ktore to mate za sebou....tak proste ak chcete pomoct,pomozte s komentarom bez podtonu vysmechu..no ak mate potrebu to komentovat prave s tym vysmechom....lebo vas nastvalo doma nieco ine a tu filtrujete cez taky komentar....tak radsej ...nekomentujte a filtrujte inak....

Ja si myslim,ze sme tu celkom fajn skupinka juloviek,co si pomahaju radia,spolocne zdielaju radost aj strach...a nie sme tu kvoli dajakemu vysmechu,ze niekto ma slabsi zaludok a iny je hrdina bo to zvladol a sa tu vysmieva slabsiemu.....kazdy sme nejaky...kazdy je individualny a preziva veci v zivote inac

blondie257
20. mar 2017

@lili_1 no ja na dalsiu poradnu mam prist nalacno budumi brat krv ale na krvny obraz.

A ten glukozovy test idem do labaku.
Dokonca ho mozes odmietnut a nic sa nestane.
No kedze u nas v rodine ma mama teraz novozistenu diabetes,mojho oca mama nala a jeho sestra matiez,tak mi radsej test odporucaju absolvovat.
Ja mam iba obavy,ako som pisala zo sladkeho mi je zle a ked sa nenajem rano tak mi byva zle a mdlo.tak uvidime,mozno ma telo prekvapi a bude vsetko ok.

olylili
20. mar 2017

Ja čakám tretie a obavy mám nakoľko keď ráno vstanem a sa do pol hodiny nenajem odpadavam a to už vôbec cítiť alebo do seba tlačiť niečo presladené takže aj keď sa pre niekoho zdá že je to totálna banalita skúste byť trochu empatický a vžiť sa do situácie ženy ktorej je fakt zle a doslova tam tie dve hodiny so sebou bojuje aby to zvládla

ddgg
20. mar 2017

@blondie257 kedy ides? ja v pondelok o tyzden, tiez mi byva zle od hladu, som zvedava ako to zvladnem.
a suhlasim s tebou v tom co si pisala.. je smutne ked niekto ma potrebu vysmievat sa v takychto pripadoch.. mozno vela teho hormonov ma aj toto na svedomi 😉
@lili_1 mne to priamo doktorka bude robit, nikam nebudem chodit🙂

nenuska25
20. mar 2017

@blondie257 ak som sa ta dotkla tak prepac. Moj komentar nebol v žiadnom prípade mieneny ako výsmech alebo forma filtracie sa možno domnievas....
Chcela som tým povedat, ze OGTT nie je ziadna drama. Mne tak isto veľmi klesá cukor ako mi zistili aj pri ogtt a tým pádom mi býva dosť zle keď sa nenajem, takže viem sa vzit do kože žien, ktoré majú s tým problém, ale ako hovorím, žiadna tragedia. Si pod dohladom a nič vazne sa nestane tak klidek...toť vsetko. Pardon ak som ta rozculila prispevkom.

blondie257
20. mar 2017

@ddgg idem v piatok rano,skoda ze sa musim trepat niekde do labaku...vysledky do 2 dni elektronicky poslu na gyn.potom po ne a tak na interne.

@olylili presne tak.... Suhlasim max

kattky
20. mar 2017

@blondie257 mne dnes od strachu bolo tak zle, ze co som vody sa rano napila, tak vsetku som vyzvracala. Este ze pocas toho co som cakala tam, tak som mohla vodu pit. Bez nej by som kazdu hodinu na vecko urcite nesla. Ten roztok ani mne nechutil no na 3x som ho pomaly dala este, ze bol brutal studeny. Drzim palce vsetkym, aby to zvladly co najlepsie

zuzacka16
20. mar 2017

@blondie257 ja som bola tiez dnes v labaku a povedali ze zajtra sa budu posielat vysledky gynde tak mozno ani nebude u teba trvat 2 dni 😉

zuzacka16
20. mar 2017

@kattky fuha to sa netreba az tak stresovat moja 😉 inak sranda ze si mohla pit vodu pocas cakania my vobec sme nemohli len sediet ani prechadzat sa nic..a cikat sme cikali pi 2 hodinach od vypitia glukozy..vsade ine postupy

kattky
20. mar 2017

@zuzacka16 tak chodit ani ja som nemohla no o vodu som sa pytala ci mozem pit, tak ze neochutenu a nesladenu mozem a ze kazdu hodinu mam prist premerat cukor a aj moc dat. Pol flase z 1,5l som vypila tam. O pol 10 som bola posledny krat a o 12:45h som mala prist po vysledky.

senta_sofia
20. mar 2017

Potvrdzujem,ste tu fajn parta 🙂 a ja cakam tretie a ten test som sice uz 2x absolvovala a teraz som ho odmietla a ani sa necudujem, hlavne prvorodickam,ze maju strach,zaroven ich ubezpecujem,ze ako tretorodicky ho budu mat este vacsi 😀 ja osobne uz nezvladam ani poradne, lezie mi to na nervy 😀

lili_1
20. mar 2017

@blondie257 mne ani nespomínala ten glukozovy test taže neviem či ma pošle ešte len alebo vôbec....pritom moja babka má cukrovku aj jej otec mal a prišiel o obe nohy kvôli nej...mamka nemá tá má zas nejaký problém s nohami...😀 no podarená rodinka sme 😀 každopádne uvidím čo mi povie v stredu a hlavne na tie bolesti lebo ani sedieť ani stáť ani ležať a vstať bez problémov z postele nehrozí...ráno sa zobúdzam ako keby ma niekto zakaždým dobil železnou palicou ☹

lili_1
20. mar 2017

@ddgg ahaaa že to vie aj priamo doktorka urobiť...ja som myslela že len na špeciálnom oddelení na to určenom to robia....tak možno aj mne bude robiť ona ked mám prísť nalačno... 🙂 ale najviac sa teším ked mi povie rozmery malého lebo netuším kolko má...naposledy len počúvala ozvy inak nič...

juliane126
20. mar 2017

@kattky ved to sme tym chceli povedat. Ty si si ten test tak sama zhnusila, ze ti bolo zle len ked si si na na neho spomenula. Test si zvladla, podla moznosti svojho tela. Ta zbrnda nikomu nechuti, dolezity je vysledok a ked niekomu pride zle, tak je to uplne normalne.

juliane126
20. mar 2017

@olylili ty si stihlej postavy a mas asi rychly metabolizmus ako ja. Ja som sa este neskoro v noci najedla, aby som az taka hladna rano nebola. Sladke nechuti ani mne a uz vobec nie na lacno. Nizsky tlak mam tiez, takze o zavratoch viem svoje. Psychicky ti mozno pomoze ak pojde niekto s tebou. Ale ak si zvladla svoj 1. nelahky porod, tohto sa urcite nemusis bat. A skus to oznamit sestricke, ze ti byva zle. Mozno chytis milu a bude davat na teba vacsi pozor. A zober si desiatu, nech hladujes co najkratsie.

ddgg
20. mar 2017

@lili_1 tak drzim palce nech je vsetko ako ma byt 🙂 mne teraz na tej pohotovosti pozeral aj rozmery, akurat dnes som sa snazila rozlustit tie skratky v naleze, ale aj tak som z toho nebola velmi mudrejsia :D musim sa popytat svojej doktorky veru aj ja, som zvedava 🙂

ddgg
20. mar 2017

zienky a boli ste niektora v martine u mudr. grochala? planujete aj v 30tt ist? 🙂

lili_1
20. mar 2017

@ddgg dakujem 😇 poznám ten pocit čumieť do výsledkov a nejak netušiť čo tam je 😀

olylili
21. mar 2017

@juliane126 ja idem k svojmu lekárovi...Ide so mnou dcéra nemám ju kde nechať tak mi to hádam pomôže

ashley31
21. mar 2017

@ddgg mne rozpravala o nom moja gynekologicka,ze on je topka co sa tyka usg a ze robi krasne fotky babatka 🙂 ze sa mam ku nemu objednat,ze je to zazitok ☺☺...stoji to sice dost €, ale este som sa neobjednala 😀