Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@olylili rada by som ti poradila každý mi hovorí nestresovat sa kľud pohoda a take myslieť pozitívne ale to sa ľahko hovorí , som sama tehotná partnera uvidim možno v july keď budem rodiť aj to neviem ci stihne dôjsť ...chyba mi opora podpora fyzicky kontakt :/ do toho bakalarka štátnice no a mám byt v pohode :D snažím sa ale ako :/
@makitka1 tak to ti verím ešte aj prvorodička ja budem mať tretie a mám veľké obavy ako to zvládnem manžela nevidím vôbec ráno vypadne a príde už keď spíme tak v podstate stále sama s deťmi mám jednu školáčku a od septembra ďalšiu prvacku tak sa zbláznim z toho všetkého lebo už viem koľko času zaberie také malé plus sa učiť venovať ďalším dvom domácnosť a všetko 😱
@ttami co zvazi u kardiologa ci pojdes na cisarsky alebo nie?
@blondie257 mam pravolavy skrat☹a aj ten syndrom co som mala a aj poruchu zrazanlivosti😒
Baby a vam zakazdym kontroluju krcok? Lebo mne len pozrie ci mu bije srdiecko a naposledy aj zmeral hlavicku,inak nic.A neviete nejaku stranku kde by som mohla najst rozmery babatka v jednotlivych tyzdnoch? Ale myslim tak kolko by mala merat hlavicka aby som to mohla porovnat.dakujem
@ttami juuuj....to ma mrzi....ale.....sekcie sa neboj 😉
Hlavne aby ste boli zdravi ...nezalezi na sposobe porodu...
@zuzka_ant mne kontroluje lekar krcok stale a sono nerobi...
A zbytocne budes porovnavat tabulkovy vyvin s vyvinom mimina v brusku....pretoze niejedy dietatjo v brusku napreduje...a o mesiac uz moze sa vyvin spomalit...
A porovnavat a stresovat lebo ma o 1cm obvod hlavicky mensi.....blud.....niektore deti maju vacsiu hlavicku ine mensiu
@blondie257 ja sa bojim aj jedneho aj druheho😒 keby sa ta nemocka dala preskocit a uz len byt s malou doma🙂no uvidime ako to zvladnem,je to vsetko nove,ale hlavne nech je mala zdrava😍
@blondie257 to je mi jasne.a viem ze ani to meranie nemusi byt uplne presne.ale na ultrazvuku mi doktorka povedala ze mam velmi tenku placentu a ze sa moze stat ze babatko prestane rast tak preto sa bojim ze ako rastie.ale doktor nic povedal len ze dolezite je zmerat tlak a ci bije srdiecko.uz nech to mam za sebou.a ze tehotenstvo si treba uzivat...
@zuzka_ant ak sa lekar nevyjadril, tak je vsetko v poriadku. Nestresovat prosim 😉
Tak to me zakaždym krčok aj ultrazvuk.
@libaliba Ja som strasne prekvapena, lebo uz od 10 tyzdna mi ultrazvuk nerobil...v 13 a v 21 som bola na platenom sone a dnes po poradni mi povedal, ze v 30 tyzdni m ist zase na platene sono...on mi hp robit nebude... Citala som, ze mam na 3 sona zdarma no urobil mi len 1...normalne mam chut zavolat na na poistovnu na co vsetko.mam narok. Som na rizikovom a za vsetko platim...ale krcok mi kontroluje zakazdym...
Mne krcok kontroluje na kazdej poradni sono som mala 4 krat zatial posledne v 20 tt teraz idem na velke sono v 30 tt
@diannna A platila si za neho? Ja som v 13 tyzdni platila 45 eur, v 21 som platila 60 a v 30 mam ist zase na platene sono...ako neviem, ale mne sa to zda nie celkom oki...pri prvom som mala len 1 sonov 20 tyzdni, teda kde som platila okolo 60 eur ale vsetky ostatne vysetrenia a sona mi robil moj gynekolog...zmenila som gynekologa, ale neviem ci som urobila dobre...
mne pozeral krčok cez brucho ultrazvukom v 20tt a teraz včera. na malú len tak na sekundu mrkol, keď mi vysvetľoval, ako presne ten krčok meria (môj lekár je veľmi zlatý, vždy natočí monitor ku mne a vysvetľuje, čo robí, čo má ako byť).
bábätko bude kontrolovať a merať o mesiac na ďalšej poradni. okrem morfologického utz v 20tt som za žiadne iné vyšetrenia a ultrazvuky neplatila.
je to zvláštne, aké rozdiely vo vyšetreniach sú na Slovensku. asi by som sa fakt opýtala na tej poisťovni, na čo máme nárok v rámci poistenia 😒 či to závisí od lekára alebo poisťovne.
Normálne nechápem keď čítam aké rôzne postupy volia gynekológovia. Mne robí sono na každej poradni, už od 8 tt. Krčok mi kontroluje od 20tt. A zatiaľ som neplatila nič, len teda za fotku zo sona.
Mne na kazdej poradni robi ultrazvuk,vsetko skontroluje babo,placentu,plodovku..a krcok mi kontroluje len ultrazvukom ..a neplatim nic...co mam kamosku tehotnu tak jej gynekologicka postupuje tak isto ako moj dr...
Tak baby ja mam dnes za sebou poradnu a vidim ze tu mate debatu co vam kedy kontroluju tak mne krcok kontroluje vzdy palpacne a sono mi robila moja DR zatial len 2krat a to v 7tt pri potvrdeni tehu potom v 11tt a v 20tt ma poslala na morfo utz..dnes mi povedala ze o mesiac bude velke sono babatka aj prsniky bude pozerat a zaroven vezme krv a moc na kultivaciu..v tehu je narok na 3 sona bezplatne!!

@makitka1 a pri každom som taký mala a tie mdloby a slabosť nič príjemné 😑 pri cisaraku mi do žili pichli nejakú injekciu na zvýšenie tlaku tak som myslela že umriem tak hrozne a taký stav som vzivote nemala až sa toho bojím