icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

blondie257
17. apr 2017

Kocky,aky matrac kupite/ste kupili do postielky? Z coho a akej hrubky?
Citala som clanok,ze detom v ziadnom pripade pamatova pena.dokonca ani kokosove dosky,polulyuretanove peny a pod.
"Najlepšou voľbou sú penové matrace strednej tvrdosti s prírodnými, alebo funkčnými (prateľnymi) poťahmi. Matrace pre deti by mali mať anatomický a ortopedický stupeň 3 až 4"

Riadite sa niektore takymi pokynmi?
Ja uz som z toho ....na nervy

sofia1
17. apr 2017

Kocky na morfologickom uzv mi vie dat aj foto aj nahrávku alebo to musím na 3 D?

blondie257
17. apr 2017

@zuzacka16 do siat vojdem aj ja,prevazne som mala saty prestihovane pod prsiami tak tie vyuzijem aj teraz....ale tricka uz ee....
Uz to vidim aka bitka tehuliek o tehu oblecko a tie decke veci bude rano v lidli 😂🙏

zuzacka16
17. apr 2017

@blondie257 ja este aj do triciek nastastie a ked nie poziciam si od mami 😉 no detske veci ma nezaujimaju tych mam nastastie viac nez dost skor o tie leginy sa obavam ci budu 😂😂 inak co sa tyka toho matraca do postielky tak ja budem kupovat taky kvalitnejsi z jednej strany je uplne tvrdy a z druhej makksi..a stoji aj okolo 100 eur..na SK sa zohnat neda mozno v CR..ked to prezistim mozem ti dat vediet

blondie257
17. apr 2017

@zuzacka16 jj urcite daj vediet dik

diannna
17. apr 2017

@sofia1 mne dal 30min nahrávku a asi 15 fotiek

yulliette24
17. apr 2017

Asi trošku divna a mozno hlupa otazka,ale dievčatá, ktoré ste PN idete na MD 8 tyzdnov pred automaticky alebo sa da aj 6 alebo sa musim odhlasit z PN? vobec neviem ako sa to robi teda čo je lepšie

blondie257
17. apr 2017

@yulliette24 to by teda zaujimalo.aj mna

kchan
17. apr 2017

@yulliette24 ja idem z PN automaticky 8tt pred na materskú... Niekde som čítala, že ak si PN ale chceš ísť na materskú až 6tt pred pôrodom že sa materská aj tak skráti o tie dva týždne.. Ale neviem čo je na tom pravdy 😕

blondie257
17. apr 2017

@kchan
@yulliette24

Ja sa domnievam,ze lekar ukonci PN v jeden den a hned na druhy den by mal byt nastup na MD.Gynekolog dava nejake potvrdenie o nastupe na MD ktoru treba odniest zamestnavatelovi/priamo do.soc.pistovne. Malo by sa jednat o ziadost o matersku davku.

kchan
18. apr 2017

@blondie257 to áno, tak sa to robí. Gynekológ ti musí dať to tlačivo, ktoré sa odovzdáva zamestnávatelovi. Tým čo som napísala som myslela ze z PN ideš na MD automaticky 8tt pred pôrodom, že sa nedá isť skor alebo si vybrať dátum ktorý mi vyhovuje 🙂

kattky
18. apr 2017

Moj gynekolog posiela na matersku 6 tyzdnov pred hoci je zena PN. Jedine ze je velmi rizikove tehotenstvo, tak vtedy robi vynimku.

zuzacka16
18. apr 2017

Ja idem babule na MD 8 tyzdnov pred na moju ziadost nakolko som uz od aprila nezamestnana tak nech sa nemusim chodit hlasit na urad prace 😉

blondie257
18. apr 2017

@zuzacka16 .... Ja pojdem z PN v ochrannej lehote po ukoceni PP na MD. Poca PN ani MD sa neusim prihlasovat na UP az po ukonceni MD a naslednom nastupe na RD.
@kchan
Bolo by fajn ak by ma gynekolog vypisal na MD uz 8t pred TP.
Len ja neznasam tie behacky po uradoch.....ale to asi malo kto ma rad 😂 ....tym padom zanesiem papier od gynekolga priamo na SP...

sonulcicka
18. apr 2017

@blondie257 ja som si tiež myslela, že by bolo fajn, keby Ťa vypíše skôr na MD.. Ale tým pádom sa Ti skráti MD o tie 2 týždne.. čiže po narodení bábenka budeš mať o 2 týždne kratšiu materskú...

senta_sofia
18. apr 2017

@yulliette24 ak si PN nemas moznost volby,ides automaticky 6 tyzdnov

34 ods. 6 zakona o socialnom poisteni Poistenkyni, ktorá je dočasne práceneschopná v období šiestich týždňov pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, zaniká nárok na nemocenské od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, ak jej vznikol nárok na materské.

blondie257
18. apr 2017

@sonulcicka ahaa takze aj.tak podla toho co pise citaciu zakona
@senta_sofia tak potom 6t pred terminom porodu automaticky a MD ak znikol narok na materske.
No fajn tym padom o starost menej,uz len k tomu dnu a hura na MD

jance333
18. apr 2017

stihli ste už niekto ten Lidl, baby? ja som práve bola, legíny celkom OK, ale sú neskutočne dlhé. zobrala som si menšiu veľkosť ako bežne nosím, na bruchu sedia v pohode, ale tá dĺžka... teda, ja mám 160cm a väčšina je mi dlhých, už som si zvykla. budem chodiť podkasaná 😀

blondie257
18. apr 2017

@jance333 ja som bola,vzala som si bodynka pre malu na leto s kratkym aj dlhym rukavom,tie teplaciky tiez.
A pre seba tricko a tielko bodkovane,su fajn.leginy mi sadli suprovo ale ja mam vysku168cm, no tie teplaky ee....moc dlhe a take....ehm necitila som sa v nich dobre.a saty som si vzala bodkovane,reku vyskusam,material bombovy na leto,tenky,elasticky a padavy no su mi siroke tak zajtra pojdem vratit alebo vymenim za mensie cislo

jance333
18. apr 2017

@blondie257 tak ty si mala úspešný lov. ja som to len tak preletela, nemala som veľa času, ale tepláčky pre malú som tiež zobrala. tie ovečkové boli zlaté. u nás už bola väčšina vecí prebratá a ostali len veľké čísla (resp. tie najmenšie už boli preč), ale nevadí. škoda podprseniek, tie ma zaujímali, ale tiež už len tie najväčšie ostali

blondie257
18. apr 2017

Lahnem na lavy bok..stuchance....lahnem na pravy bok...stuchance.
Lahnem na chrbat,tak zacne sa prevalovat,rukami nohami roztahovat do vsetkych stran.....az brucho skace 😂 no oddychujte,spite kym sa da...

blondie257
18. apr 2017

@jance333 no jj a to som prisla do lidlu cca o 7:10 a bolo uz popreberane....hlavne bodynka a teplaciky,podprsenky uz neboli no krabice s dalsim tovarom detskym vyberali,tak som si uchmatla aj ja 😀
A podprsenky mi odtial nesedia,kedze mam teraz o cislo vacsie a kde do konca tehu 😂

jance333
18. apr 2017

@blondie257 mne oblečenie z Lidlu nikdy nesedelo a teraz si ani neviem predstaviť, akú podprdu mi treba. zájdem do normálneho obchodu a budem skúšať asi. nechce sa mi do toho vonkoncom.
a ešte som schytala mega nepríjemnú nádchu a kašeľ, takže odkladám všetko min. o týždeň. 😔

blondie257
18. apr 2017

@jance333 juuj to ma mrzi.....tak.skore uzdravenie....ja nadchy neznaaasam...
Ja zas musim povedat ze oblecenie z lidlu mi sedi,no len tricka,saty,svetriky na gombicky tych mam dost,material je super,vobec sa neroztiahne...ale nohavice ci rifle eee

ashley31
18. apr 2017

Akurat som sa vratila z nakupov z Lidla,trosku som sa obkupila 🙂 tricka aj leginky su v pohode aj saty tie cisto modre...chcela som aj tie bodkovane len uz mali velke cisla ...skusim zajtra ...baby myslim,ze za tu cenu sa to oplati 😉

ttami
18. apr 2017

Jeee pozeram,ze nas bolo viac na nakupoch v lidli😉som tiez nakupila pre seba len tricko,ostatne sa mi zdalo vsetko velke sice aj tricko je volnejsie,ale to vobec nevadi,pre malu bodinka s kratkym i dlhym rukavom,teplaciky,podbradnik a,aj ponozky,a aj spaci vak,d m pre seba chcela aj podprdu,ale to radsej kupim v obchode kde sa da skusat🙂

matulka1981
18. apr 2017

Ahojte kocky...ja som dnes tiez nakupila celkom fajin,bola som v lidli okolo obeda a este dost toho mali...ja som pre krpca bodenka,leginy,podbradniky,sebe tie saty a chcela som este tielka biele ale tie mali len velke cisla uz...ale tak clekom spokojnost...😉

kattky
18. apr 2017

Tak kocky prave som vysla z poradne. Vsetko je ok. Malemu premeraval hlavicku a pocuval srdiecko. Termin sa mi opat posunul. Uz nie 6 jula ani 3 jula ale prveho. Nas valibuk rastie ako z vody 😍

jarunka102
18. apr 2017

@blondie257 máš pravdu,aspoň na Ťahanovciach bol záujem o oblečenie,najmä tehotenské...ja sama son si kúpila dvoje legíny,no bola som sklamaná,že tie trička boli také veľké,ja som útla a stratila by som sa v nich :D

ssiska_1
18. apr 2017

Dievcence poznate tieto plienky? Vraj su dobre lebo maju vyrez na hojaci sa pupcek a preto sa lepsie hoji, lebo ho nedrazdia.