icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

slimstar
2. máj 2017

@juliane126 Tak hádam také veľké bába, nebudeme mať 🙂 Ale dnes mi povedala jedna kamarátka, že letné bábätká sa rodia skôr, tak hádam, to už nebude dlho trvať. Tiež ma nebaví, gúlať sa po meste, už sa cítim unavenejšia 🙂 Už chcem začať cvičiť, ja mám velmi rada pohyb a pobyt v prírode, vonku na vzduchu. Takto musím len posedávať a to ma moc nebaví, nie som ten typ. 🙂

To s tými krčami, tiež mi pomaly vymizlo. Ale robila som to v polospánku, okrem naťahovania nôh aj stiahnutie brušných svalov, som si myslela, či mi šibe, bolo to mimovolné, teraz beriem ten magnerot, takže je to lepšie.

Najviac sa mi páčia pozitívne reakcie okolia, ja sa stále usmievam a každý vidí to veľké bruško, tak sa chce každý zoznamovať a debatovať. 🙂

Hádam sa už dogúlame, ešte dva mesiace .. už sa neviem dočkať.

juliane126
2. máj 2017

@blondie257 mozno sa ti babo posunie vyssie a bude aspon na chvilu lepsie. Aspon co sa tyka nastev toalety.

kattky
2. máj 2017

@juliane126 mam cd co cviky v 3 trimestri tehotenstva. Chcem sa buduci tyzden prihlasit na ten predporodny kurz. Tam cvicia takisto. Objednala by som sa uz tento tyzden, ale v utorok mam poradnu a chcem si byt ista, ze je vsetko oki a hlavne krcok, lebo od vikendu mam dost zo spodu tlaky.

kattky
2. máj 2017

@slimstar dnes jedna znama porodila dievcatko. Vyvolavali jej porod lebo prenasala a si predstav, ze jej mala mala 4700g a 53cm co je brutal velke babo.

jarunka102
3. máj 2017

@kattky ,@slimstar - babenky,mojej kamaratke hrozilo predcastniatko a nakoniec porodila vcera krasnu dcerku s vahou 3820g a 54cm... Co dodat,zazraky sa deju 🙂

ivonkaivikk
3. máj 2017

Baby, tak mame posledný ultrazvuk za sebou, mame 1500g, všetko je v poriadku, predpokladaná váha pri pôrode 3300g ( +- 200) mame aj krásne fotky, ale Neviem pridať 😕 tak uz len vydržať do júla 😍❤

kattky
3. máj 2017

@ivonkaivikk preco posledny ultrazvuk? Mne budu robit v utorok ultrazvuk a potom mi sestricka vravela, ze dalsi mi budu robit v 37tt.

blondie257
3. máj 2017

@kattky xavisi od toho ci su indikacie na sekciu alebo nie

ivonkaivikk
3. máj 2017

@kattky
Myslela som posledný veľký, tie malé mi robi každú poradňu, ale ten 3D uz bol posledný 😉 potom až v nemocnici

kattky
4. máj 2017

@ivonkaivikk aha. Lebo mne kazdu poradnu nerobi ultrazvuk iba v 12tt, 20tt, 32tt a vraj aj v 37tt. Asi vsade je to inak.

kattky
4. máj 2017

@blondie257 a to kedy sa zacina chodit na tie pasy do nemocnice?

blondie257
4. máj 2017

@kattky mne eobili tiez ten ultrazvuk tak ako tebe.teda len tie velke morfologicke...
A na ctg do nemocnice mne povedali od 34tt pokial bude planovany cisarsky ak nie tak od 36tt.
Teda Posledny mesiac pred terminom porodu

stanka04
4. máj 2017

@kattky Myslim, ze od 36.tyzdna 🙂

kattky
4. máj 2017

@blondie257 aha. A ty v utorok ides doobeda na ultrazvuk ci poobede?

blondie257
4. máj 2017

@kattky poobede idem 13:30

kattky
4. máj 2017

@blondie257 ja tiez, ale az o 16:00h, lebo aj priatel by chcel prist somnou no neviem ci bude stihat z prace nakolko on ako zasobovac nema pracivnu dobu dokedy je v praci.

jance333
4. máj 2017

dievčence moje, čo si myslíte: mám v pláne používať na prvé mesiace pre bábätko na spanie kolísku, ale momentálne nie je kolísavá (naši z nej zrezali ten kolísavý spodok kedysi dávno pradávno) a tak rozmýšľam, či má manžel dorobiť ten spodok kolískový alebo nie. bude mi potom bábätko spinkať aj v normálnej postieľke alebo sa môže namotať na kolísanie tak, že bude neskôr zbytočný problém? druhá alternatíva je dorobiť spodok na kolieskach, ale to neviem, či by sme využili nejak extra. alternatíva 3 - obyčajné nožičky, aby sa trochu viac zdvihla, lebo teraz je podľa mňa príliš nízka (a možno ani nie, musíme ju doviezť a primerať ku posteli).
ja som nerozhodný typ, tak babo raď, ako by ste riešili vy? 😀

blondie257
4. máj 2017

@kattky moj MM pracuje mimo,takze ja som cca 3tyzdne vzdy sama..teda so starsou dcerou.Na ultrazvuku nebol ani jednom,teraz by teoreticky mal prist domov,no este to nie je iste to sa stale meni.Ale bola by som rada ak by bol doma a siel.

stanka04
4. máj 2017

@jance333 Ja mam tiez straru masivnu vyrezavanu kolisku, aj sa da na hojdanie nastavit, ale podla mna je to "funkcia naviac"... Ja by som to neriesila....v noci hojdat nebudeme, nech sa nauci spinkat v klude 🙂
Kolieska neviem....iba ak by si na den kolisku presuvala do inej miestnosti, inak vyuzitie nevidim (len kvoli posunom pri vysavani potom 😅 )

blondie257
4. máj 2017

@jance333 moja starsia dcera bola naucena na kolisanie ale v kociari,tym padom ked sla spat som ju dala do kociara,parkrat pokolisala alebo presla po hrbolatom chodniku 😂 a spala...ono nic na tom nie je pokial.ju nekolises na rukach,napr ako moja svagrina ju naucila na rukach a zaroven skakala na fit lopte.to uz ee,takze furt lepsie koliska.
S oducanim od kolisania to.je individualne.
Ked bola dcera starsia cca 6mes kolisanie uz nechcela ale bola naucena na kociar,takze cakalo oducanie...ale slo to lahko,dostala flasu s mliekom vedla mna na posteli a zaspala,tak som ju prelozila do postielky,takto sa naucila spat v postielke.ale vzdy to slo lahko,ako aj od flase aj cumla.
Kto vie ako to bude teraz.
Avsak teraz mam hojdacie kresielko na baterky kupene a aj vibracne,toto sa da kolisat mechnicky.Takze ak by nahodou bol problem,budeme kolisat takto.
Pripravit si ju mozes ale ci v tom aj bude chciet byt,to zistis az potom.
Takze si ju priprav a po narodeni miminka zistis co potrebuje a potom tu kolisu upravis ci uz na kolisanie/kolieska/ pevne

blondie257
4. máj 2017

Babenky aj vam uz taha to.brusko viac dole? Ja mam pocit,ze si ho furt drzat musim..ked vstavam z lahu alebo sedu tak vtedy je to najhorsie...ze mala mi vypadne alebo vytlaci mocovy mechur ...
Ani sediet nemozem normalne na stolicke,mala mi da take kopacky do mechura az mi zle pride...

A furt by som cez den spala 😂

sonulcicka
4. máj 2017

@blondie257 ano, aj ja ho mam uz nizsie,,,,.. mne sa zda, ze mi ho stlaca rucinkou - ten mechur.. Lebo je dole hlavou, nozicky ma pri rebrach.. A spanie - absolutne sa mi nechce spat... ani cez den, ani vecer zaspat poriadne.. a v noci sa stale prehadzujem.. naj je to nadranom

sonulcicka
4. máj 2017

Baby - akú poisťovňu vyberáte pre malinké? Dôvera, Union alebo Všeobecná? Ktorá má najlepšie výhody pre malé detičky a podobne? Viem, že Dôvera dáva 50eurový balíček po narodení... výhody ostatných neviem

blondie257
4. máj 2017

@sonulcicka nasa naposledy bola hlavickou hore a podla miest ako dava buchnaty a kopance tak asi je stale tak.
Nijaka poloha mi nevychadza podla tych kopancov zeby bola dole hlavickou.

A čka sa jej stale...aj 3x za den

gabrielita3
4. máj 2017

@sonulcicka ja davam doveru aj malu mam v dovere aj ja som aj maly bude

gabrielita3
4. máj 2017

@kattky ja som pri prvej bola na pasoch az v nemocnici ked som prenasala

erikababula
4. máj 2017

@sonulcicka Ahoj my sme všetci v dôvere a sme spokojný maju výhodu aj tú že máš 100e pre male plus 100e pre mamičku keď platíš za lieky oni preplatia.A malemu som to využila na očkovanie ktoré poisťovňa nehradí tak sa nám to čerpalo stých 100e.☺ zamna spokojnosť.

juliane126
4. máj 2017

@blondie257 ja som sa zabudla spytat ako je otocene, ale hybe sa mi teraz vacsinou lavo a vpravo od pupka. Raz nalavo a potom prejde na pravo. Je to dost velke, takze minimalne kolienka. Obcas citim okolo pupka i malicke kosticky, ale to zriedka. Ked som v pololahu a stlacim si hore na brucho, tak sa da stlacit, tak si myslim, ze hlavku ma dole.
Ja mam brucho vacsinou dost vysoko a asi mi obmedzuje trochu dychanie, lebo uz sa dost do kopca zadycham. Dnes nie, vcera velmi.
Mozno mas brucho nizsko i preto, ze je inak otocena. Pre matku je tato poloha menej prijemna, castejsie wc a puchnutie noh. Ale este ma min. 2- 3tyzdne na pretocenie ak nie je prilis velka.

katie23
4. máj 2017

Mate niektora bolesti v slabinach...ja hlavne na lavej strane. Dneska som dost vela pochodila, takze neviem ci to je svalovka, alebo normalny prejav roztahovania sa maternice?

kattky
5. máj 2017

Ja ked chodim, tak vacsinou mam zo spodu taky neprijemny pocit, ako keby som bola zosita a na to by mi nieco tlacilo. Uz mi aj brucho tvrdne kazdy den paru krat.