icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

ttami
22. máj 2017

ja sa toho vsetkeho tiez bojim,ako budem malu brat na ruky,ako ju budem kupat,kojit,obliekat,prebalovat a tak....e to take male a krehke a hlavne ako to zvladnem v nemocke,sama so sebou budem mat co robit,lebo ja mam strach z nemocnice a potom mam a tremu z toho vsetkeho,ze budu na mna kukat jak na puk,ze ona nic nezna...a uz ma tolko vela rokov..a to pritom ked som bola este na zakladke tak som sa starala o malicku sesterku....a vtedy som take veci neriesila,zeby som sa bala alebo nevedela,to len cim je clovek starsi tak to vsetko vnima inak uz je zopovednejsi a chce vsetko robit najlepsie,
@blondie257 ufff nezavidim,ze si musela tak makat a byvat u svokrovcov a klobuk dolu,ze si to tak dobre zvladla😉
kamosky co maju uz druhe babetka tak oni si uz matersku velmi uzivaju a neriesia take vaci ako ked boli prvorodickami...

jarunka102
22. máj 2017

@jance333 suhlasim...aj ja chcem na vsetko byt sama,pomoc prijmem len v najhorsom pripade. Mozno si ludia budu hundrat,ze som mlada nemam skusenosti,ale mam dvoch mladsich surodencov + kopec mladsich bratrancov + dve krstniatka a stale som bola uz ako dievcatko pri vsetkom,lebo ja deticky lubim,mam s nimi super vztah a tak som pomahala pri vsetkom co kolo babätiek treba a nabrala som vdaka tomu vela skusenosti. A o tie sa teraz mozem podelit s manzelom,lebo on bude v tomto zaciatocnik,nakolko je jedinacik...a myslim si,ze tak by to aj malo byt. Ze rodicia sa ucia sami,je to predsa nase dietatko a vytvarame si tak ten krasny vztah,o ktory nechcem prist 🙂

ssiska_1
22. máj 2017

@ttami aj ja sa bojim a tiez som stara tapa! Mama sa mi ponukla ze sa k nam pristahuje zo zaciatku tak chuda som zareagovala tak spontanne ze v ziadnom pripade, ze som ju mozno aj urazila, ale neviem si to predstavit s mamou za zadkom 😃 Musime si s manzelom vytvorit svoj rezim ved sme stari capi .. ja tento rok 43 a manzel 50 😂😂😂

silvikaaa1
22. máj 2017

to bude v pohode, ta starostlivost a vsetko pride celkom prirodzene uvidite 🙂 ziadny stres 🙂

juliane126
22. máj 2017

@ttami
@jarunka102
Po porode je najtazsie to, vydrzat tie bolesti zospodu. Dieta prvych 6 tyzdnov skoro stale spi, pokial nema koliky, tak staci casto prebalovat a pri kojeni ihned zaspi. Vstavanie a sedenie prve 2 tyzdne ked je zena hodinu zasivana a do toho ubolene prsia..ja som mala este 2 tyzdne horucky nad 38, 5 a bola som na vsetko sama. Joj, ako mi pomohlo ked ma mama prisla pozriet na tyzden a nemusela som sa tyzden starat o varenie.. Mala sice zastarana nazory, ale to mi bolo fuk pri tych bolestiach. Hlavne ze si s malou rozumeli.

blondie257
22. máj 2017

Babenky mi to vsetko zvladneme...
Ja sa na to tesim moc,robota mi uz liezla krkom,nosom,usami...ten stereotyp za PC a furt to iste riesit...
A toto je starost ale radost...

Ja mam strach len z porodu 😨

zuzacka16
22. máj 2017

@blondie257 ja mam tiez strach z porodu hlavne ci ju vytlacim a ci nebudem moc dotrhana 😕 tych bolesti sa potom desim 😔 no a po porode pride zas strach o starostlivost kedze som prvorodicka..

momi86
22. máj 2017

@blondie257 presne :D uplne suhlasim,ja len uz par dni v praci a to uz sa neviem dockat,,mam toho tu plne zuby a inde myslienky......tiez len ten strach z porodu a vobec ako prezijem par dni v nemocke,,,kedze nikdy som nelezala v nemocnici 🙂

blondie257
22. máj 2017

@zuzacka16 o starostlivost sa neboj,ako sme tu viacere pisali,budes prekvapena ako to pojde ...doslova instinktivne,intuitivne....
Hormony vedia urobit svoje po porode....ale mimi zvladnes
Mna strasi ten porod...ale to asi kazdu z nas....sekcia uz viem co ma caka ale ten normalny porod..ufff

blondie257
22. máj 2017

@momi86 pre ma ani sekcia nebola taka narocna ako ten 11dnovy pobyt v nemocke...psychika na totalku...chcela som ist domov no mala neprospievala

olylili
22. máj 2017

@blondie257 a už vieš že ideš normálne? Mňa už neskutočne boli panva ledva urobím krok mám už od ortopéda pas no nepomáha lekár povedal že o dva týždne sa už nemusím vôbec pohnúť potom už budú musieť malého vybrať tak sa len modlim aby som vydržala čo najdlhšie

ttami
22. máj 2017

@blondie257 @zuzacka16 porodu sa bojime asi vsetke a velmi,☹ja este ani neviem,ze ako pojde,ci cisarsky ci prirodzene,ku kazdej zene by sa malo pristupovat individualne a zas nie za kazdu cenu len prirodzene,tiez zalezi od velkosti dietata,od anatomie zeny....keby sa tie dni v nemicke dali preskocit🙂
Budete cvicit s epino alebo anibalom??aj ked podla mna to neulahci porod len sa nacvici hradza,aby sa nenatrhla a rozmyslate nad epiduralom??

momi86
22. máj 2017

@blondie257 to verim :(

zuzacka16
22. máj 2017

@ttami vies co rozmyslala som nad tym aniballom no pride mi to dost penazi za to dat a co nam na kurze hovorila vyhodou je ze vies tlacit ale ze ak mas byt nastrihnuta tak budes nepomoze ani aniball..ja budem cviky na panvove dno cvicit a plus od 36tt si dychanie spolu s tlacenim cvicit ako na kurze..

zuzacka16
22. máj 2017

@blondie257 no vsak hadam ano sme zeny na starostlivost vstavane no aj tak sa bojim a porodu este viac lebo neviem co ma caka..babyboom som pozerala no v reale je to ine 😉

blondie257
22. máj 2017

@olylili este neviem nic vobec,dozviem sa 30.5 alebo az9.6 na poslwdnej kontrole prietokov u mojho gyn.
Tak som zvedava...
Mna strasne v poslednych dnoch boli spodok brucha, krize plus tie nevolnosti...ani jest ani nejest
Ty mas na svoju utlu postavu brusko uz velke,tak sa ani necudujem ze panva ta boli.

@ttami ja ani aniball ani epidural nezvazujem...uvidime ako pojdem rodit..

@zuzacka16 no realporod je to ine..ja som skor pozerala ten rusky babyboom..Newborn russia....tam.to bolo realistickejsie,aj lepsie a dlhsie pribehy rodiciek.

jance333
22. máj 2017

baby, ja som dnes zvládla zubára bez kolapsových stavov, bez klepania, ja už zvládnem i pôrod (mám panický strach zo zubára, robí sa mi slabo len keď ho stretnem v civile na ulici 😀 )
a inak, bola som na kontrole na hematológii a predstavte si, že železo sa mi od poslednej kontroly dokonca zlepšilo, čo sama lekárka bola prekvapená, lebo minule som bola ľahko anemická (bežný stav v tehotenstve), tak že sa normálne očakáva, že sa to ešte trochu zhorší bližšie ku pôrodu. jasné, že som sa nepriznala, že tie tabletky, čo mi predpísala beriem namiesto každý druhý deň asi tak každý štvrtý (nerobia mi dobre na trávenie) 😂 hlavne, že sme boli obidve spokojné. takže naozaj aj pestrá strava pomáha 👍

zuzacka16
22. máj 2017

@blondie257 vies co ja radsej uz ani nejdem pozerat lebo sa len zbytocne zostresujem 😆dnes som si uz aj kufor do porodnice zbalila,tak som kludnejsia

olylili
22. máj 2017

@blondie257 a ešte aj pri prvom normálnom som ju mala zlamanu už sa strašne zle cítim taká obmädzovana ...Ja mám poradňu 6 tak som zvedavá čo bude dnes som bola akurát na krv kontrola železa

ttami
22. máj 2017

@jance333 tak ja ta uplne chapem,ze sa bojis zubara,ja tiez,ja nie som kamaratka s bolestou😢ale dala si to mozes byt na seba hrda
@blondie257 mna tiez od vcera bolia krize uplne zo spodu,brucho mam pocit,ze praskne a ze zo mna uz vypadne,akurat mi neni zle,tak dufam,ze sa to nezmeni
@zuzacka16 a ako vam hovorila,ze mate spravne dychat a tlacit a tie cviky na panvove dno treba zacat cim skor nacvicovat a ono sa zdaju take lahke,ale opak je pravdou😒

blondie257
22. máj 2017

@jance333 ja som anemicka,aj pestru stravu mam,akurat ze mäso nemusim, a hovadzie je na prijem zekeza top.....a mam brat kazdy den jednu...mozno aj ti mi prispieva k nevolnostiam

@zuzacka16 ja este nemam nic zbalene...a ani vsetko nakupene este nemam...

Este sa spolieham na to ze este skoro 😀

@olylili och zlomena panva...a to jak.si zvladla???

ttami
22. máj 2017

@zuzacka16 to fakt????a este ani nic nemam kupene☹ale tak to ma byt,pre pokoj duse....musim uz i ja so sebou nieco robit
@olylili jooj viem si predstavit ako ta to boli,je to velka zataz,ale uz ne dlho,kedy to mas tu sekciu??

olylili
22. máj 2017

@blondie257 no bola to hrôza a trauma na nohy som sa postavila po troch mesiacov neskutočná bolesť nie len šitie ktoré bolo až ku konečníku ale ešte aj toto

lilianna1xs
22. máj 2017

@blondie257 No teraz už môj syn bude mat 16jula 13rokov aj tak mám termín teraz z malou.Ale zas môj je taký mama kde je uterák a stojí pri ňom ,Do školy budem musieť ho nosiť pretože muž pracuje od piatej rana takze z malou ho budem musieť od septembra nosiť ja.Aj teraz ledva že chodím ešte dobre že je skola 4km tak ho zanesiem a zasa po neho.Chce chodiť už sám,ale ja sa bojim.Zatial to zvládam i keď dôjdeme ku škole musím behať na toaletu v škole,uvidíme do kedy budem vedieť ešte tak ho nosiť.Este tá horúčava poobede mám dosť.Jedna žena koľko za pol dňa vie urobiť,a všetko rýchlo a muž príde domov klude sa naje osprchuje čistej kúpeľni vyžehlené šaty oblečie aa sadne si a miniobor podaj mi ovládač podaj mi vodu podaj mi kávu a keď mu poviem myslíš že ja vládzem pozrie namna usmeje sa povie no teraz do júla musíš veľa namáhať aby si mala lahsii pôrod )))))).Odpoved bola rýchla .😂

olylili
22. máj 2017

@ttami sekcia bude podľa môjho stavu no no malý mi nemôže zostúpiť úplne do ciest mohla by mi panva prasknúť tak počítam asi okolo 38tt

jance333
22. máj 2017

@blondie257 niekto zle spracováva železo, vtedy by mali pomáhať tabletky, ale ja s tým problém nemám, preto ku tomu pristupujem dosť benevolentne. mne všetko predpisujú len tak "preventívne"... lekári neradi púšťajú pacientov von z dverí s prázdnymi rukami 😀
môže byť, že ti je zle zo železa, kamarátka berie tiež a býva jej po nich nevoľno. možno by ti mohli dať nejaké iné, skús sa opýtať lekára.

zuzacka16
22. máj 2017

@ttami vies co to boli 3 nadychy so zadrzanim a tlacenie ako na tvrdu stolicu a potom vydych a hned po sebe to uz pri porode..to panvove dno ze je ako ked zadrzujes moc zevraj tak mi to viacrodicky vysvetlovali..no zbalila som sa lebo ved ja som 3 tyzdne pred tebou a za druhe na poslednej poradni sa mi krcok trochu skratil a citim aj pichanie niekedy zo spodu aj niekedy menstruacne pobolievanie tak sa bojim..uz to mam jedno ci v skrini ci v kufri to budem mat

blondie257
22. máj 2017

@lilianna1xs no 13r a do skoly 4km a to ho este nosis?? Moja ma 10 dochadza SAD autobusom 20km,potom musi prestupit na MHD autobus na okraji mesta a ten ju odvezie na zastavku,musi prejst cez 4prudovu cestu a dojst este cca 5km do skoly.a zvlada to bombasticky,bala som sa aj ja...ale mi vravi,ze uz nie je male decko.
Kamoskin syn od drheho.roc ZS sam cestoval na busoch z jednej strany mesta na druhy do skoly a zvladol to.
Ja som.si povedala,ze ked su natolko mudre teraz deti,ze ovladaju mobily,tablety,pocitace lepsie ako poniektori dospelí tak.toto...nastipit na bus,popytat listok,vystupit na zadtavke a prestupit na jeden autobus neexistuje aby to nezvladli.
A dcera sa musela naucit samostatnosti...vie,ze s nikym.nenastupovat do auta a pod.veci,ze nech nikomu cudziemu neveri nech jej nuka neviem co...obcas pozera tel.noviny a pozna nastrahy...
Aj ja sa o nu bojim,ale vzdy mi prezvoni,som v skole,prezvoni koncim skolu,prezvoni sedim.v buse domov.

blondie257
22. máj 2017

@lilianna1xs a muzovi....no aj moj sranduje,zw kolko sa ustukam ako mi je tazko a blivno a pod. Ale zas ked vidi ze nevladzem....urobi to sam,okrem varenia,to tedana vztah k tomu...i ked ani sam netusi ako.ho spracuvavam,ze pomoz mi.toto,pomoz mi hento...a uz vie par jedal navarit...a doslova nevedomky sa to nauvil

blondie257
22. máj 2017

@jance333 musim sa poinformovat u lekara aj v lekarni.