Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@zuzacka16 ja uz veci pokupene tiez mam uz lem papyce mi chybaju. Krcok mne uz dost dlho nekontroloval. Mam bolesti v krizoch aj zo spodu a puchnu mi clenky. V stredu mam poradnu, tak uvidim co nove. Dnes som este cibulu okopavala a plela v zahrade a potom sla na nakupy do mesta, tak ledva zijem.
@kattky ja uz ani okopavat nedam...sem tam.nieco vyplejem aby to nezarastlo na totalku..no.ked sa zohnem a zatlacim na brusko kus,hned zacne tvrdnut a tlacit na mechur a konecnik.este viac...potom drzim brucho kym.bolest a pichanie prestane...a az tak.sa mozem vyrovnat.
Kazdy mi vravi,ze brucho mam velmi nizko.
@blondie257 ďakujem strasne som chcela ešte chlapčeka tak sme to riskli a vyšlo to 😊👶
@kattky tak ja uz len hodit tam drobnosti ako krem na tvar,kefu na vlasy a podobne..ostatne tam uz mam aj podla zoznamu do porodnice co treba..ja mam zajtra poradnu tak som zvedava ako dopadnem,aj sa bojim ci sa to nezhorsilo..preto aj tie veci radsej nachystane..s tym robenim ja uz na etapy upratujem,lebo potom som KO cely zvysok dna 😔
@blondie257 Vieš tu Nemecku je všelijaká zberba a preto ho nenechávaj ist samého,minule jedno dievčatko zmizlo 13rocne a ešte ju nenašli predtým volala mame že je už v autobuse takze radšej neriskujem.
@lilianna1xs jaaj ja som pozabudla,ze si v zahranici..no to ano...to by som uz aj ja inac uvazovala a obzvlast pri dievcati...
To uz je ine....mne stacilo ako som ju na dovolenke musela vzdy strazit a bala sa o nu
@blondie257 Ako cez viked mi pomôže muž ,ale ja ešte raz to urobím po svojom on to nenávidí namne že ho stále kontrolujem)))).u nás je to troska nenormálne pretože pred tehu som každý týždeň umývala okna záclony menila odsťahovala nábytok medzi tým som ešte aj do prace chodila muž sa išiel zblázniť zomna keď topánky nemal rovno položené obuvníku konec jaka hádka bola))))).Teraz si to urobím ale pomaly teraz už to nestíham tak Jak predtým hihihi.Mama mi vravela však počkaj do kedy budeš tak upratovať keď budeš mat malú už vtedy budeš rada keď vypijes si klude čaj.Teraz nadzmyslová uvažujem že ozaj už sa to všetko zmení,najväčšia sranda je že keď pridem domov tak len sa zobujem behám na wcko a kričí mi muž ja opravím za tebou tvoje boty,to naschval mi povie lebo ja som snim hádku robila.))))))
@blondie257 Minule ukazovali až mi do placu išlo jaka matka nezodpovedná syna jej znásilnili 12rocneho bože môj strastne čo sa deje vo svete.Ja proste nedokážem syna nechať samého ist.
@lilianna1xs ja upratujem na etapy, raz to očistím, potom niečo iné. 🙂 radšej predvídať a chrániť dieťa, ako potom plakať nad niečím, čo sa môže stať. Ja som už velmi zvedavá, na to moje drobátko a predpokladám, že sa určite dosť nabehám pri nom, takže upratovanie pôjde bokom. 🙂 a ked budú tie horúčavy, tak budeme chodiť často von do parku, kde bude prefukovať. 🙂
@slimstar Radšej sa šetríme prišla som nato až teraz že nám upratovanie neujde.Teraz snažím všetko udržiavať ale všetko tak pomaly robím až mi to ide na nervy či pritom ja som taká rýchla a teraz popratam kuchinu a sadnem si medzi tým zaspavam ))))).Teraz už,častejšie budeme vyčerpane energiu už nemáme taku.))))).
@lilianna1xs ....mne uz pomaha dcera s upratovanim,mame to tak podelene i ked teraz je pravda ze vsetko ona robi.A zas neidem sa pretrhnut od ligotavosti v dome.len chcem mat cisto,poriadok a pekne.to mi staci.Ja som bola.tiez taka,ze som v kuse upratovala,a tak som.prisla na to,ze vobec nemam cas na to co robim rada,len furt otrokarcim tomu domu.a cas uteka..radsej si sadnem na hojdacku a pokecam s dcerou a vsetkom moznom alebo s manzelom. A teraz radsej budem s malou,vychutnavat si s nou kazdy okamih...lebo...ako pri starsej utekal cas a zrazu uz je z nej pubertiacka....to uz je iny vztah.
Babenky,ako vstavate z postele??? 😂 ved ja mam pocit,ze tu malu tam pripucim jak sa pucim kym.vstanem 😂
@ssiska_1 a to bude vase prve s manzelom???
u nas upratuje manzel😒som rada,ale zas ja by som pratala kazdy tyzden a tak musim cakat kedy bude mat cas a chut,je to tazke,ale radsej sa budem sestrit akoby sa potom malo nieco stat no a presne ako pises @blondie257 som sa stala otrokom domu,lebo vsetko chcem mat tip top,a aj nechcem, aby sa ta spina zazrala,lebo potom to pojde este tazsie a ako vstavm z postele??ako keby som bola po operacii,ze si lahnem na bok,a sa dviham a zaroven spustam nohy na zem😉
@blondie257 no to aj ja na oddychy som to dnes robila. Zase v meste som nevladala vobec chodit. Teraz sa otocim na bok a hned brucho tvrde. Cely den tlaci mi male na mechur mozno aj kvoli tomu okopavaniu a aj krize bolia.
@ttami zkladom uspechu permanentneho poriadku,cistoty je udrziavanie...
To je jasne,sak ja upratujem tiez len uz ne jak blazniva denne a vsetko...proste udrziavat poriadok tak ako vravis aby sa spina nezazrala...
@blondie257 po operacii som tak tazko nevstavala ako teraz.
@zuzacka16 ved jasne. My v nedelu najneskor mame dat vediet ci ideme, alebo nie. Dobre, ze v stredu mam poradnu aspon budem vediet ci je vsetko oki, lebo ak by som nieco s krckom mala, tak hned mu napisem, ze ja nejdem nikam. Clovek pozera najprv na babo a na seba a nie na druhych.
@kattky jj doslova na fazy....troska prace, troska oddych ...nechcem potodit predcasne pre dajaku hlupost,ktoru sama zapricinim...ake tesim ked porodim,mala bude hajat v kociari a medzitym si dokoncim co teraz nevladzem....napr ten levandulovy zahon pred kuch.oknom....toto tento rok musim dat...lebo.som ho na jesen cely rozkopala...sa mi.uz nepacil..s tym ze na jar pokracujem....no tehu to kus zmenilo..tak musi pockat na leto a jesen...
@blondie257 mne je tiez tazko, ze doteraz som vzdy mamke pomohla zo zahradou s okopavanim a teraz je na vsetko sama. Ja uz taka som leniva, ze uz riad bsetko do mycky natrieskam a dam umyvat. Zajtra pustia babku z nemocnice po 5 tyzdnoch domov, tak budem sa o nu starat.
@zuzacka16 dobre ze si sa uz zbalila. Ved od 34. tyzdna sa to uz odporuca. Ja som sa balila bez spanku o druhej v noci s kontrakciami, lebo som porod vobec necakala. U nas vsetci prenasali. A tak to aj dopadlo. Celu skrinu som si zabalila a nemohla som sa ani pohnut, nieto este nieco najst. Len zimna bunda mi celu skrinku zapratala.
A co sa tyka tlacenia, to urcite das. Je dolezite, vediet dychat do brucha, inak nenajdes tie spravne svaly. Mne to tiez zo 2 kontrakcie trvalo, kym som na to prisla. Ale v priemere sa babo narodi tak po 3 kontrakciach, tych vypudzovacich samozrejme. Teda ak nema 5 kg.
A hradza boli az po porode a to budes mat uz dcerku v rukach. Vacsina zien ma poranenia 1. A 2. stupna co po 2 dnoch, maximalne 2 tyzdnoch ustupia. Olili zial mala 4. Stupen. 0,1 % pripadov.
Na Slovensku strihaju asi vacsinu prvorodiciek, lebo sa snazia zabranit velkemu potrhaniu. Strih sa lepsie sije, ale na druhej strane k roztrhnutiu vobec nemusi dojst. Je to 50:50. Je o tom popisane vela. Treba mat stastie a dobru genetiku.
Ja zvazujem to epino, ale ta cena za tu pumpicku je fakt vtipna. Len neviem, ci to u mna bude mat este nejaky efekt. Dost zien to ale chvalilo tak neviem.
@blondie257 Presne tak rychlo rastu deti,stale ked sa pozriem na syna aky je vysoky sami zda to cudne ja ho vidim mojich ociach este jak je bol v perinke))))).Ale zas on chce pomahat obcas mu dam povysavat i ked za sebou necha smetie ale akoze uz povysaval)))))Vcera umyval riad a polku jaru spotreboval 😍
@juliane126 ja ti odporucam na 10000% Epino alebo Anibal ten mam konkretne ja je to uzasne alo ti to pomoze pripravit porodne cesty na babo, nauci ta to tlacit a nebudes mat ziadne poranenia tak ako ani ja. Alebo ked tak minimalne ziadny nastrih a par hodin po porode som uz sedela na posteli v tureckom sede a dojcila maleho 😉😁
Dnes som sa vôbec nevyspala, zasa ma tlačil na plúcka. Tiež sa vám to stáva ? Je to ako keby mi niekto sadol na plúca a ja nemôžem dýchať, dýcha sa mi z ťažobou. Hrozné, ani sadnúť, ani stáť ani ležať. Po 4 hodinách to prešlo, ale som sa vysilila, až mi bolo na odpadnutie, ledva som prešla do postele.
Tak žienky materská už vypisana železa mám málo tak mám brať ďalej a že aspoň aj mesiac po pôrode aby sa to dalo do normálu keďže pri pôrode je tam strata krvi a začali mi opuchat prsty už som dala prstene dole a kus aj nohy 😒

@olylili klobuk dole,ze si to.zvladla...klobuk dole ze si sa dala na tehulkovanie znova.
Si.silna zena