Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@juliane126 to asi budem mat aj ja
..ja som sa cudovala z vysledkov,lebo ja jem denne tolko zeleniny s obsahom zeleza,kys.listovej...ze som si myslela ze to bude ok
@lilianna1xs podla toho kolko mliecka budes mat ... preto pred porodom by som nekupovala ked budss mat malo staci aj rucna aj na rozbeh potom uz dieta je najlepsia odsavacka
@blondie257 ja sa anafylaktickeho soku bojim,manzela mam alergika,on tak skoro neprezil po podani penicilinu,dufam,ze mala bude po mne,ziadne alergie,aj ked u nas je to 50:50
@slimstar ja na slbko musim.chodit kvoli podhodnotam vit D.
Minuly rok mi v sep.na preventive lekar povedal,ze mam podhodnoty vit D....a ja mu vravim,p.doc.ved som bola 15dni v Turecku denne na slnku...ja slnko zboznujem....
A i tak moje telo ho malo velmi malo.
Preto ma aj tzv." lamu nohy" je to nieco ako reumaticka bolest,ale bez opuchov hlavne v jeseni a zime to je katastrofa,kazda zmena pocasia je pre mna katastrofa,naor aj vcera ma lamali nohy a dnes...aha buuurka,ochladenie a dazd...
Rybacia mast je super....Natke som len toto davala na ritulu sudocrem a ostat.kremy nezaberali.Hlavne vtedy ked sli zubky a hnackovala z toho.
@lilianna1xs ja mam rucnu odsavacku avent a som spokojna
@slimstar presne takto je nasa mala..chrbatik vlavo pod rebrami...
@ttami rybacia mast smrdi ale nie az tak hnusne ako si niekto mysli,a zas dobre premastuje..
@blondie257 tu presne mam aj ja doma ale neviem ci je dobra,dostala som ju takze este neviem ci je dobra.
@blondie257 dcera sa dost podobala na nasu ako babätko 🙂. Refluxy, hnacky pri zubkoch, zapareniny, 3kg pri narodeni a vyrazne schudnutie. Az na to, ze nasa nechcela cez den spavat a spala len tyzden po ockovani. Kocik ani vidiet. Nosit, nosit, nosit.
A nemala si problemy ju davat na brucho? Pasenie konickov a podobne? Nasa vracala i 2 hodiny po kojeni, i 5 krat po kojeni, v kazdej polohe. Na brucho som ju mohla dat len po 8 vecer, vtedy nevracala. Cize mi siel cas strasne pomaly. Ani na brucho, ani na chrbat. Plakala pol roka pri kazdom prebalovani, kupani, vozeni... no stale. Len nie na rukach.
@lilianna1xs ak nebude dobra, daj si vypisat recept na nu u gynekologa a mas tu najlepsiu od medely. Ta ti vytiahne vsetko a cena je symbolicka. Len si musis dokupit nejaky nadstavec. A mozno budes mat tolko mlieka, ze sa len nahnes a bude to tiect same 😉 A ak budes mat zapchu v nemocnici, tam by ti ju mali tiez pozicat. Mne to slo potom i rukou, ale trochu to trvalo zistit ako na to. A ked mala dcera 2 mesiace, tak ma vyzmykala do poslednej kvapky vecer🙂
@slimstar ja mam potom nejakeho latino dancera teraz🙂. Stale sa hybe v lavo a v pravo od pupka, asi vrti zadockom. Nozky citim len obcas hore, do rebier mi asi nekope. Pri malej som skor laktiky a kolienka vydela santit. Nieco uzsie ako tato hrca.
S dychanim som mala problemy v zime. 7 mesiacov nadchu. Teraz mi ide len rano krv a v noci zapchate krvou, ale cez den o.k. tak konecne dycham. Ale hlavu mam pri spani dost vyvysenu uz od zaciatku 3. mesiaca a mozem v noci otvorit okno, tak aspon viac kysliku. Ja nemam take mikrobrusko ako vy uz dost dlho.
@diannna ja som chcela vylucit mäso uz pred tehotenstvom. Lenze neviem co mam jest kedze mliecne vyrobky nemozem, zo zeleniny sa nenajem a chudnem, po rybach mam po hodine hlad a soja je dost diskutabilna, kedze ma vela hormonov. A jest len sacharidy a tuky omrzi. Bez proteinov by mi vymizla vsetka moja svalova hmota, kt. je uz teraz dost biedna. A nosit 10 kg dieta bez svalov cely den sa neda ☺
Mne je len luto tych zvierat ako sa k nim spravaju. Len to, ze kura za cely zivot nevidi ani denne svetlo, napchane liekmi, prasata sa nemaju ani kde pohnut, aby nahodou neschudli. Vsak to nemoze byt zdrave po takom vystresovanom zivote...
A opalovanie len s mierou. Mozu sa ti vytvorit starecke skvrny, kt. Nemusia zmiznut. Kvoli zmene hormonov.
@juliane126 ja som chcela mat svoju nerada pouzivam pouzite to som pocula ze ta medela je velmi dobra.Dneska som pozerala v lekarni.Uvidime kolko mlieko budem mat,moj syn chcel len pravy prsnik lavy nechcel tak som musela si odsavat vkuse som mala zaliate prsniky ale slabe mlieko som mala kazdy hodinu son musela ho kojit.este pari veci mi treba uz mam vsetko tie odsavacky na nostek mi musi poslat svokra zos slovenska tu maju tie rucne tie su slabe
@juliane126 no a ked vidim na nete tie rozne fotky tych úbohých zvierat a ako ich prevazaju a este ako sa spravaju ludia k mackam a psom😢😢😢
@juliane126 ja mam intoleranciu na histamin čiže ja nemozem a nejem nic co obsahuje sóju, ziadne údeniny, salámy šunky, nic... mam alergiu aj na mliečnu bielkovinu. Ale v tehotenstve mi to ustúpilo apaon to mlieko mozem okrem zrejucich syrov, plesňových mozem vsetko. Zo zeleniny len listovú a uharky a z obočia len jablko hruška občas banán a hrozno bez kôstky. Čiže ja mam velmi obmedzený jedálniček a do toho som bola vegetariánka. Ale ja som jedla vela vajec, ale ryby vobec napr. Ale teraz chcem tiez prejst na vegetariansku stravu s tym ze hovädzí a slepaci vývar sa donutim jest. A tie škvrny? No spravili sa mi po tvari ale spolieham sa na to, ze zmiznú a ak nie tak dam si spravit chemicky peeling a je to 😜
Baby, ja neviem co mam zbalit pre babatko do porodnice. Bud sa mi zda ju tie veci malinke a tie trosku vacsie zase velke.potom zas rozmyslam ci mu nebude teplo v tej horucave🤔😣
@lilianna1xs
Oni ti pozicaju len motorcek. Tie plastove veci si musis dokupit, takze je to ako tvoje. Ja som musela odsavat lavy asi 2-3 tyzdne a mlieko vylievat, lebo som mala hnis. Ak si dobre pamaetam, ty mas velke prsia, takze pumpu musis mat kvalitnu, nech ti to vytiahne. A problem s kojenim mozno druhy raz nebudes mat. Problem bol asi, ze si mala mlieko hlbsie a jemu sa nechcelo tak tahat. Skus dat malej rovno problemovy ako prvy a mozno ho prijme bez problemov.
@blondie257 ale pritom som nahlasovala lekárke a aj v tehu knižke mam vypísané alergie ale ako vobec to neberú do úvahy? Sak je to na prednej strane knižky. Kurnik!!! A tohto sa bojím napr ja mam reakciu aj na indimetacin čipky od bolesti lebo obsahujú nieco co mi škodí a strašne sa mi zdvihne tlak z toho no ak mi nieco dajú take pri pôrode tam ja ho neprezijem! Ja preto vytrpim vserko nech to boli ako chce len nech mi nedávajú nic.... inak budem ziapať do po nich! Takúto mrchu ako som sa tam este nemali! A frajerovi vravím, nech ani sa nechystá pri porod radsej... inak sa ma ak pýta, ze ci uz mam manuál porodny pre lekárov a sestry nachystany.
@ttami keby len k zvieratam. Vid dnes utok v Anglicku. Dat klince do bomby medzi pubertacky. Ohromne hrdinstvo
@diannna vyzeras byt svetly typ. Pozor na to slnko, mnohe zmeny su uz nezvratne. Chod radsej doobeda na nie moc palive slnko, takych 20 minut bez kremu a vit D budes mat dost. Po natreti sa vit D produkuje ovela menej. Alebo si daj siltovku. Ja tiez slnko zboznujem, len mam vysoku pigmentaciu, takze radsej zahalena.
@juliane126 no dnes to bolo hrozné, až mi bolo do plaču. ale nejako to musíme vydržať. Dnes si dám ten magnerot, takže by sa mal skludniť. 🙂 Na tej fotke, je tam dosť naprataný, takže je to pochopitelné a keď sa začne naťahovať, tak určite skúša kde kade, nevie predsa kde je 🙂 Mne sa zdá, ako keby so mnou komunikoval, na lavej strane vždy rytmicky vytrčí asi ručičku a keď ho pohladkám tak ju stiahne a potom za chvílu znova. 🙂
Vyvýšene ja neviem spať, vždy spím na rovnej podložke, to by som musela skúsiť, díky za typ.
Tie zvieratá, je aj mne lúto a preto som vždy hladala alternatívu. Napr. vajíčka si beriem od nášho známeho, ktorý žije pod lesom. To sa nedá porovnať, krásne žlté na tanieri a chuťovo vynikajúce. Sliepočky sú volne pustené a majú vela zeleného. Dedko ma vždy učil, že spokojné zviera, ktoré prežije dobrý život, tak má najlepšie výsledné produkty. U nás sa chovali svine, králiky, sliepky a všetko možné, samozrejme kopec zeleniny ovocia sme mali. Ja som to jedla na kilá a chuťovo to bolo vynikajúce. Aj teraz keď žijem v meste, beriem zväčša všetko od známych, ktorý s tým pracujú doma, alebo tak. Keď nie, tak aspon z trhu, u nás sú tri. Rozdiel je markantný. A myslím si, že každý pozná niekoho, čo pestuje, alebo chová. 🙂
@juliane126 a ako sa spozná, že tam je hnis? ja budem mať vela otázok, v tej porodnici. 🙂
@slimstar joj, az tak. Tak mna to vobec neboli. Mne ho vzdy dcera zobudi a potom sa hrame a nahaname mu rucky a nozky a hadame, ako je otocene. Ma rado cd 3 prasiatka, to si vzdy zasanti. Je super ulozene, vobec ma nikde netlaci. Aj cupnut si mozem, zaspim hocijak.
@slimstar ja mam nachystane zatial dvoje dupacky dlhé. Plus mam este jedny ale tie sa mi zdaju hrube.a potom 5 bodicok niektore s dlhym niektore s kratkym rukavom a rozmyslam este dokupit male teplacky k nim.mam len jedny uplne male. A neviem co dokupit a kolko.😐 nechcem zbytocne malych veci vela ze nevynosi..a neviem ako dlho ho budem musiet obliekat.
@zuzka_ant skús pozrieť v tescu, minule som pozerala na stojan, kde mali zlacnené akciové posledné kusy a mali tam hocičo, aj tepláčky, body, tričká, ponožky. možno natrafíš na niečo, čo sa zapáči. ja už mám tých malých vecí asi až príliš veľa, nejak som si to neustriehla, tak už si zakazujem kupovať ďalšie, ďalej už budem nakupovať priebežne, ako bude rásť.
@zuzka_ant no ja mám doma, s každého čísla viac kusov. Bábo sa bude obliekať, každý deň do čistého, takže, aby som mala dosť aj na výmenu. Keď nebudem náhodou mať, tak skúsim dať o číslo väčšie. Ale to mám pár nových a vela takých vecí starších, po niekom, čo mi priniesla rodina. Mne ešte chýbajú také tie veľké veci na zimu, fusak a také tie hunaté veci, tiež neviem, čo z toho aké číslo kúpiť.. 🙂
@slimstar joj, moja, ty to nespoznas, neboj. Velmi lahko to zistis. Mas horucky ku 39 a bolest ako pri najvacsom vrede, nevies zdvihnut ruky a prsia su tmavofialove a nahmatas si velku hrcu, kt. znikla zo zapchy mliecnej plus tam je casto streptokok ci jeho kamos stafilokok. Vola sa to abces pri mastitide. Ale nastastie je to zriedkave, najma v lete.
Nemozes dovolit aby ti stvrdli prsniky, riadne rozmasirovat hlavne zo zaciatku kym babo az tak nevytiahne, striedat polohy nech mlieko ide aj zo spodu a netvorili sa hrce. A este riadne umyvat ruky po wc. Ked sa zena cisti, je plna bakterii, kt. sa nesmu dostat na prsia, casto cez poranene bradavky. Hygiena na prvom mieste.
@juliane126 no hrôza, už som o tom niečo počula. krásny pozdrav 🙂
@juliane126 úplne ako keby som videla svoje bruško 😊

@diannna
Ak by som zareagovala ja..tak neviem no....uz som anafylakticky sok mala,a toto uz zazit nechcem ked clovek sa dusi....
Kebyze zihlavka tak ok....ale ak uz opuchnu dych cesty...jazyk...pery ....to este stastie ze som sa v noci na to vtedy zobudila..inak teraz tu nepisem
Tie alergie to je riadne svinstvo