Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@ttami krásne ste si nakupili...
To sa bude zase spat s polavym chrbtom a krizami....posledne.dni uz ani dobre nespim....dokonca mi.pooraskali.zilky na bruchu ake bolo dnes tvrde
@kattky my ideme v nedelu terz na konfirmaciu,dalsiu nedelu na oslavu jedneho roka syna mojho brata..
Och joj...a uprimne vobec sa mi nechce....ak mi bude zle ani nikam nepojdem
@lilianna1xs presne a to som.behala so starsou dcerou,kupovali sme saty a topanky na tie oslavy,aj mne nejake topanky k satam....tak ja pomaly,som.mala pocit ze mi.uz mala z brucha vypadne...a ta moja Natalka,mamiii sak kus si pohniiii 😠 som myslela.ze zavrcim na cele obch.centrum
@blondie257 tak my do nedele mame dat vediet co a ako. A vies ze aj ja na seba budem pozerat. Ked mi bude zle, tak pojdeme prec. Ved aj tak treba nam cca 1,5h cestovat minimalne.
@blondie257 My tu mame 31 stupnou,nevladzem len pijem a lezim.Neviem si predstavit bolesti mat takom pocasii.
@lilianna1xs my tiež doslova umieram včera mi bolo strasne zle ťažko sa mi dycha ani nič nejem vôbec mi nechutí a budúci týždeň ešte viac teplo má byť
@olylili Verim ti Asi prestav ze pridu bolesti este sa dostat do nemocnice boze moj.Ja by som vkuse daco jedla dneska som knedliky 7kusou z jedla kapustu a masko na obed a este som sa citila hladna.
@lilianna1xs ja zajtra robím červenú kapustu mäso a knedľu 😊 ja len strašne veľa pijem žalúdok je naliaty ešte som asi pol kila marhúľ zjedla a pol melóna
u nás dnes nebolo ešte ani 20 stupňov. ale aj tu sa už má otepliť. ja sa naopak na teplo teším. doma máme dosť chladno a cez vychádzky si určite vybehnem niekam posedieť do tieňa, na zmrzku, fajné chladené nealko 💃
už sa neviem dočkať, kedy ma vypíše na materskú konečne a budem môcť vybehnúť von kedy sa mi zachce. milujem teplé letné večery niekde v tráve alebo na teraske s ľuďmi.. strašne mi to chýba a rátam, že už tiež nebudem dlho vládať pendlovať, teraz ešte v pohodičke
@olylili treba vela pit.Vkuse som na wcku.Vonku ani neskusam is do tej horucavy .
@lilianna1xs ja tiez teraz von nie zle v tehotenstve znasam teploty pri prvých dvoch v pohode no teraz celkovo mi nie je dobré celé tehu chlapec mi dáva zabrať 😀
@lilianna1xs tak, tak, veľa veľa vody. ja tiež nonstop behám na wecko. už tam mám prechodný pobyt, sa mi tak zdá. i vonku idem len tam, kde mám možnosť si odskočiť 😀
mne teraz ešte veľmi chutí vlažná zeleninová polievka, taká ľahká bez zápražky, to by som dala na litre. akurát, že malá mi asi hlavičkou stláča žalúdok a nevládzem zjesť také porcie, jak by som si dala 😀 drží mi líniu, zlaté dieťa 😂
akurát tie nanuky... 3 marhuľové Mrože za deň bez problémov 😝 už sa zo mňa smejú predavačky v obchode, lebo ich chodím kupovať po 10ks 😎
@olylili i my sme si s tehotnou kamoškou dali také extra super vychladené nealko na teraske. krásny pohľad na nás dve bruchane (ona ma termín už o týždeň) vylochnené pri "pivečku" 😂
inak, odporúčam Birell polotmavý, veľmi fajnový. je aj citrónový aj čistý, ten čistý mi chutí viac, ale na leto paráda obidva 👍
@jance333 polievky vobec nejem od zaciatku tehu nemozem jest,pritom som polievkarka.
@olylili sami toci hlava nenormalne
@lilianna1xs aj mne včera úplný kolotoč
@olylili tlak stej teploty.vecer ani spat neviem sa len prehadzujem v posteli ked tak bude vkuse teplo ja neviem.)))))Este teraz zlata zila ma boli este toto mi treba.
@lilianna1xs no ja väčšinu noci prechodim a pozerám ako zvyšok sladko spí 😀 malý sa teraz pravidelne o druhej budí a strašne vystrája a aj to ho budí ako na wc chodím mňa pred týždňom trocha bolela teraz je to v pohode no ono to ešte príde úplne na konci
@olylili presne aj ja tak sa prechadzam potom uz prehadzujem muz mi vravi zlatko najlepsie bude ked budes spat obyvacke a nikoho nerusis))))))).Budem musiet kupit daco na zlatu zilu este porod a zlata zila ta ma urve.
@lilianna1xs veď moj sa už chcel zdekovať odomna lebo ho ruším 😀 bože sestra mala strašne problémy ešte keď tlačila pri pôrode úplne jej vyšla dubová kôra a sedavý kúpeľ v nej je dobrý alebo aj mastičky
@slimstar u mňa je top taká tá klasická "škôlkarska" - mrkvu, asi rovnaké množstvo kalerábu, zeler (je výrazný, tak toho menej - asi polovičné množstvo ako mrkvy) nastrúham na slzičkovom (jablkovom) strúhadle (keď sa mi nechce, tak len nakrájam na malé kúsky). Na masle a troške oleja speniť trochu cibule, pridať nastrúhanú zeleninu, orestovať, kým mrkva pustí farbu, pridať trochu drvenej rasce, trošku mletej červenej papriky, asi 1-2 PL detskej krupice. Premiešať, trošku orestovať, zaliať vriacou vodou, osoliť a variť, kým zelenina nie je mäkká. Nakoniec pridať rozhabarkované vajíčko (to keď zeleninu nastrúham) alebo zavariť krupicové halušky. Mne sa teraz nechcelo strúhať, tak bola zelenina len nakrájaná a dali sme si do nej cestovinové písmenká.
Inak zeleninu dávam akú mám. Niekedy len mrkva + zeler + cibuľa alebo mrkva + kaleráb + cibuľa alebo pridám aj petržlen (ten krájam na veľké kusy, potom vyhadzujem, len nech pustí chuť). minule som tam ku koncu varenia hodila trochu baby cukety. bujóny nepoužívam.
@slimstar moj recept na.lahku polievku,ktora moze byt mrkvovo-kalerabova, alebo len kalerabova,alebo porovo kalerabovo mrkvova...podla.chuti.
Zaklad je vzdy rovnaky....a to....na troske masla podusim nastruhanu zeleninu ( struhadlo na jablka) ...kym pusti stavu,zalejem vodou,osolim (ziadne korenie,ziadny bujon ci vegeta) a necham povarit.
Ak mas chut na cestovinu do poloevky,tak si ju osobitne uvaris.
Nase top je ak dam namiesto cestovin.... halusky vajcove tzv liate cesto....alebo osobitne uvarenu ryzu....
A lahka zeleninova a dietna polievoxka je hotova
@olylili ja sa.uz tiez len tak prevalujem...najviac mne i malej vyhovuje na chrbte spat,pod nohami,pod kolenami mam podlozeny vankus...a hlava trosicka vyvysena...
Mna uz aj krize zacali riadne boliet..aj pri dennej cinnosti...
A zaujimave je,ze vy chodite teraz casti na wc....ja som.chodila doteraz kazdu hod a pol a cikala a cikala akokeby som zakazdym vypila litre vody....a teraz asi zle odburavam vodu....nohy v kuse opuchnute,a ked idem na wc tak.ciknem troska.....a to pijem.stale min 3litre vody denne...

@kattky no ved tak, nemusite byt do konca,budete podla toho ako sa budes citit a zas,aby sa neurazili,ze ste neprisli,ake saty budes mat???