Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@blondie257 no uz ako bude. Ja to neovplivnim. Ved uz nie dlho. Vydrzime nejako.
Dnes som plela cibulu. Opalilo ma slnko podla tricka. Teraz to kustik pali. Maly sa vrti poriadne a popri tom mi tvrdne brucho a mam take slabsie ako keby menstruacne bolesti.
@olylili hehe na poslednu chvilu....ja mam nahadzane vsetko na prebalovacom pultiku...a potom na olednu chvilu nahadzem do tasky/kufra.
Baby ja mam dnes riadne slonie nohy..😨
Babenky kolko.mate tlak krvi ked vam meraju na poradmi,pripadne ak.si meriate doma
@blondie257 ja som tiež dnes poriadne napuchnuta aj na tvári ...Tlak stále nízky 80/60 no teraz som mala 117/70
@blondie257 ja doteraz som nizky mala vzdy no na poslednej poradni som mala 125/95 a dnes som si merala bo mi bolo nejak blbo, tak som mala 130/90. Teraz uz mam okik tlak. Obcas mam dost vysoky pulz
@olylili to mas nizky veru.
@kattky no mas v pohode tlak
Ja som.mala pred tehu vzdy nizky,
Sa to hybalo pod 100/70
Pytam sa,lebo mne meraju v poradni 2x za sebou pretoze prvy vzdy mi vyjde nad 140/90 a druhykrat premeraju po 5min a vzdy je medzi co pozeram do tehu knizky 136-139/85-93
Mne sa zda zeby to nemalo byt posudzovame ako uz vysoky KT v tehu?
Inac dnes ma brutalne pali jazva po sekcii 😒
@blondie257 ja som rodila pred 6 rokmi ale absolútne necítim jazvu vôbec nič
@blondie257 140/90 sa uz posudzuje za zvyseny tlak 😳 No mas ho taky hranicny..
@olylili no ja ju citim teraz ako sa asi roztahuje,ja som sama z toho prekvapena ze ju citim,hlavne tie koncove casti.
@slniecko323 ved prave to,ze i mne sa zda ze je dost vysoky ten tlak.
Dokonca vcera na prietokoch mi dr.Vaškova ked zistila,ze malá vahou zaostava,sa ma pytala,ci mi nestupol tlak.A ja jej vravim,ze stale mam take vyssie hodnoty tlaku plus opuchy noh,lytok a prstov na rukach.
Ale odpived bola taka nie pozitivna ,nie negativna,no taka v pochybnostiach skor.
Ci to ma nejaky vplyv ten tlak na.rast miminka?
Tak teraz som kus vystrasena z toho.
Asi spomeniem a budem sa pytat uz v porodnici lekara.
@blondie257 Ja doma si tiez meram tlak no posledne 2 dni mam tak 135/90 a pulz tiez vyssi. Sa obavam, ze ked pojdem na poradnu, tak ze budem mat este vyssi. Dufam, ze kvoli tlaku neskoncim v nemocnici.
@blondie257 idealne by bolo ak by si mala moznost merat si doma, ja mam na poradni a u lekara vseobecne sialeny tlak, keby ma nepoznaju,rovno asi do nemocky a magnezium a lieky na tlak, ale doma mam 110/60 takmer vzdy ked meriam, ziadne extremne vykyvy.
Bielkoviny v moci ti kontroluju? Ak ti opuchala aj tvar, radsej sa ukaz u dr.
@senta_sofia moc mi kontroluju stale,a vzdy je to v poriadku....tvar mam.opuchnutu ale len okolo oci a nic extremne to nie je.
Poziciam si od mamy tlakomer a budem.si merat,inac mama sa lieci aj babka sa liecila na hypertenziu,teda vysoky KT
@blondie257 pri vysokom krvnom tlaku sa zhorsuju prietoky a dietatko dostava menej zivin a tym padom aj zaostava rastom, nizsou hmotnostou... Pomeraj si v klude doma tlak, zapisuj si ho a ukaz svojmu gynekologovi.. Ak bude ale vyssi.alo.140/90'opakovane, tak by to mal.cim.skor riesit.. Na tie opuchy nevravel nic?
Dievčatá čítam, že tu máte niektoré po sekcii. Idete rodiť normálne, či zasa sekciou? Mne dr. Povedal, ze buď porodim normálne do 38, alebo mi po ukončení 38 urobia sekciu. Dôvod: po sekcii nesmia pichnúť vyvolavacku a nesmie sa ani prenášať
@dundula este som nepocula, ze sa nesmie prenasat po sekcii... vzdy zalezi od stavu maternice-jazvy atd... pp. ak sa rozbehne porod, tak sa ukoncuje operacne (zalezi od indikacie sekcie, kolko rokov ubehlo od poslednej SC, ine dovody). Po ukoncenom 38 tyzdni sa nemozme ani bavit o prenasani. Tehotenstvo trva 40 tyzdnov. A co sa tyka vyvolavacky, k tomu sa neviem vyjadrit.
@slniecko323 zajtra sa dostanem.k tlakomeru,budem merat.
A na opuchy len tolko,ze je to bezne v tehu....vtedy ked som bola na poradni som mala len kotniky opuchnute...ze este je to.v norme ten opuch i ked som mu vravela,ze opuchaju aj prsty na rukach,a lytka..dokonca ma v pravom lytku páli a je horuce na dotyk
@slniecko323 tu jazvu po sekcii,je mi jasne,ze kontroluju hrubku a mal by to kontrolovat gynekolog alebo az potom v porodnici pri tych poslednych kontrolach?
Inak v poslednom mesiaci ten tlak zvykne trošku stúpnuť, je to normalne...A tie opuchy tiež...mne napríklad opuchaju nohy trosku ale ruky dosť citim a hlavne prsty mam permanentne znecitlivene najmä na pravej ruke...je to strašne neprijemne, v noci kvoli tomu nespim, co sa furt budim ako ma to az stipe tie ruky....a cez deň mam tiez nervy, lebo jemná motorika je úplne v prdeli....sa az bojím, či nemám zajst k nejakému neurologovi alebo podobne....Inak normalne nič, ani brucho netvrdne, ani krize ani panva neboli....
@nenuska25 ja som
mala take opuchy pri prvim
tehotenstve a to ze som
si necitila 4 prsty na pravej ruke preslo az nejake 3 mesiace po
porode. dokonca som
bola koli tomu aj na masazi a za fyzioterapeutom. a nic nepomohlo

@kattky nasa mala 1513g v 33tt, treba verit ze vahu dobehol ...