Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
posledne 2mesiace nedokazem zaspat skor ako o 1-2 v noci, zobudim sa rano ked ide manzel do prace...potom spim dalej do tej 10-11, dnes napr. som sa az teraz vstala, samozrejme medzitym pravidelne kazde 2hod. wcko...no uz manzel do mna huci, ze aky rezim naucim maleho...ale ja ozaj skor v noci neviem zaspat (na kazdej strane ma vsetko tlaci,boli) a doobedu od tej 7rano sa mi najlepsie spi...jak babatku ❤
@lilianna1xs celkom dobre aj ked mam placlive chvilky. Maly je trocha nespokojny, tak z toho.
@blondie257 už si porodila?nebola som tu dávno tak neviem.
@lilianna1xs ano uz mame tyzden. Mala sa narodila minuly utorok.4.7. 🙂
Uz sme aj doma,raz mame fajn chvilky,inokedy nie...mlieko uz tecie prudom.z coho sa tesim....
Akurat komplikacie nastali s jazvou,na treti den po sekcii sa mi urobili hematomy....nad jazvou na bruchu...a prasklo a stieklo to az dole,na zen.organ a slabiny...vseetko modrofialove.
v nedelu nas pustili domov,ze vsetko ok a v noci som.zacala z rany krvacat,rano brutal.sok ze praskli stehy...vecer sa to roztieklo hned na na pohotovost, a lekar mi vravi. ze rano na prijem...cela.zrevana som sla.domov,ze co sa deje,co s malou.
Rano lekar urobil.sono,obrovsky hematom,tvrdy jak skala...zacal vodnatiet a s krvou von cez ranu.rozstrihli mi jeden steh a pustili vytekat von hnis s krvou,cely den vyteka von vsetko,uz aj brucho zmaklo ale stale tam je este tvrdy hematom co musi zvodnatiet a vyjst von.Osetruju ma denne ambulantne,co som si vydychla,ze nemusim.ist lezat,lebo lekar na pohotovosti mi povedal,ze on by to riesil uspanim,otvorenim rany,vycestenim a znova zasitim.
Zacalo to uz aj fajne boliet,no aspon uz sa vystriem bez bolesti,doteraz som nemohla.
Takze som si prezila.vsetko mozne od vcerajsieho vecera,myslienky som.uz mala.kade tade vseliake.zaklad je ze to neslo do brucha ale ostal to ako povrchovy podkozny hematom.
Brali aj vyter z rany,aj krv na KO a hematologiu,ked som volala o vysledky tak sestricka ze su zle,ze rano na precisteni ma lekar informuje.
Cakam teda co bude zajtra rano...
Netusim preco sa to stalo,netusim z coho sa to mohlo stat,lebo ked som lezala po sekcii,kazdy lekar,aj setricky mi vraveli ze stane sa ze sa urobi hematom,ale zeto nie je nic vazne.
@blondie257 Mozem sa spytat kto Ti robil sekciu?
@blondie257 ufff vobec nezavidim,toho som sa tiez bala,ze sa nevude dobre hojit rana,ale aspon to ma obislo😝zajtra drzime palce,aby boli vysledky ok😉
@ttami dik.....noooo vysledky podla mna nebudu dobre..som biela jak.stena,zelezo bolo nizke este v nemocke,no sorbifer ma totalne prehanal,a ferofolgama ci jak mu nazov za zapcha.
No prva sekcia krasna akurat viac bolelo ako tato...no bez komplikacii
A teraz rez bolel minimalne ale zas toto...clovek.si nevybera
@olylili Ahoj ako citam a aj s vlastnej skusenosti tak na Antolskej je to teraz katastrofa.ja som tam rodila 3tyzdne dozadu termin sekcie som sa dozvedela 3dni pred sekciou.Ja som sa tam za mesiac a pol nic nedozvedela je to tam cele nahlavu.cest vynimkam sestricky su mile ale docent bol niekedy drzy a hruby k mamickam.jediny dobry lekar je tam pan Dr.Dlhopolcek on je super🔝.ostatny to beru tak ze len si odrobit svoje a ist domov a naco informovat mamicku o zdravotnom stave a postupe snou.
@erikababula preeeeesne ako píšeš zajtra mám poradňu tak som zvedavá čo nové sa dozviem okrem toho že tam zase 5 hodín budem sedieť niečo strašné
@olylili Ku komu chodis na poradnu?
@olylili ja som bola u dr.Niznanskej.bola som tam rano o 7...sestricka ze nadarmo tam budem cakat dr.chodi do prace na 8:30 tak som sa jej pytala ci tam mam nechat knizku ze idem este na odbery...ona ze netreba...tak som sa vratila o 8..ze aspon mi omeria tlak bola som tam prva.Po omerani ma poslala pre vysledky a ze nech sa potom vratim ze dr aj tak berie podla mena.Tak som odisla vratila som sa za 15min tam uz plna cakaren a sestricka zavolala 2mamicky podla mena a potom ze Ďalší. Islo ma porazit od 7 som tam bola do 12:30 a to dom bola prva.za tych 2.5roka co som tam nebola sa to tam strasne zmenilo...Pozatvarali oddelenia niektore zrusili.neonatologicke prestahovali.Je to tam vsetko na hlavu☺
@erikababula veď ja som sa prvý krát normálne nevedela zorientovať bludila som tam ako trúba 😀 chodím k Bertlodovej ...malú ti koľko hodín po sekcii priniesli? A kedy ťa postavili?
Maminky aj vase dietatko je placlive.?ja uz sediviem malu to chyti od 15:30-16:00 a do 21:30furt place ani na rukach neni dobre ani na brusku stale hlada prsnik a pritom po nakojeni sa dogrcka aj si fajnovo grgne mame coliprev aj espumisan no nejak nepomaha masirujeme aj brusko aj rektalnu rurku mame to pomoze ale zas neni dobre to casto davat lebo potom sa sama nevykaka.No ja uz som bezmocna a max vycerpana😢.
@erikababula aj moja druhá tak na bruško sú dobré probiotiká biogaja aj teraz ich kúpim malému ak by mal náhodou problém
@olylili Ona je dobra doktorka.Na antolskej sa sestricky ponahlaju vstavanim pacientiek porodila som 8:30 a 10:15 ma doniesli na sestonedelie na nohy ma vstavali o 19:45.a inac by mali vstavat po 24 hodinach.a ked mas spinal tak po 6tich hodinach.manzelovi povedali ze mala bude na pozorovani 6h.ale doniesli mi ju po 2hodinach a mala som ju hodku pri sebe a ked ma vecer postavili na nohy tak som sa opytala ci mozem ist malu pozriet a ze samozrejme len kukali namna ze ako som sa rozbehla😂tam bola sestricka detska tak som sa opytala ci si malinku mozem zobrat a ze ano.tak bola somnov vecer len na noc som ju tam dala a rano o 6tej uz ju doniesla sestricka a boli sme spolu.
@olylili to je sirup?no vyskusam aj ja dakujem za radu☺
@blondie257 mne sa spravil hematom po nastrihu po prirodzenom porode, tiez mi povedali, ze sa to stava, ale tu bolest neprajem nikomu, ja som si to natierala heparoidom, aspon nieco, ale okolo jazvy veru netusim, co by si mohla. Asi len cas a trpezlivost v prasku, to pomohlo mne, plus paralen od bolesti ☹
@erikababula to sú kvapky dáš do mliecka alebo čisté sú veľmi dobre ...bože to dosť skoro pri malej má až po 24 hodinách postavili
@olylili mna aj pri malej aj pri malom po 24och hodinach a teraz ked je tam tak plno asi sa snazia cim skor staviat na nohy nech sa to tam strieda😂
@olylili Jedna lezala somnou na izbe chceli ju poslat domov lebo ze maju plno ona mala kontrakcie ked dosla tak dali ju na monitor a zistili ze maly zle znasa kontrakcie a ze musi ist von nakoniec jej spravili cisarsky a maly mal snuru okolo krku.tak uz to mamicky riesili tak ze si zazmluvnili lekara aby sa nemuseli bat ze ich pislu prec.na rizikovom lezala somnou tiez jedna a jej rano o 5odtiekla voda mala kontrakcie kazdych 5min ale maly sa jej neposuval dole tak mala akutnu sekciu a tiez snura okolo krku...ked som tam lezala maly 24sekcii za den.tam tie mamicky lezali aj na pooperacnom aj na rizikovom lebo bolo plnoazo sestonedelia prepustali mamicku uz po 3dnoch.
@erikababula jezisis a teraz tam je tiež totálne plno no som zvedavá čo to bude 😀
@olylili A ze je nizka porodnost😂
@erikababula veď neviem kde lebo západ ju má veľmi vysoku 😀
@senta_sofia nad jazvou a pod jazvou( celu "onu" mam zmodretu) natieram lioton gelom,trn obsahuje to co heparoid ale viac plus fajne chladil.
Na jazvu nic semtam umyt repikom a dezinfikovat a previazovat lebo stale vyteka ten hnis a krv
A bolest veru riadna

@slniecko323 veď to už bude macko jemu je tam este dobre len mne už energia odchádza 😀 a bolesť panvy neprajem nikomu