icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

erikababula
31. júl 2017

@blondie257 Uz by mohlo byt lepsie myslela som si ze stoho nutrilonu na koliky ju to brusko nebude boliet ale stale ju trapia prdiky...Jedna mi poradila homeopatikum ze ona pri synovi mala tiez problemi tak dostali kvapky 2x uzili kvp a bolo vsetko v poriadku...ja uz fakt nevladzem fungovat aby som ju rano 2h pestovala na rukach😞..a ona chudatko sa nevie ani vykakat .

olylili
31. júl 2017

@blondie257 u mňa bola všetko voda našťastie lebo som sa bála aká ostanem s tým bruchom ktoré neskutočne narástlo 😀

olylili
31. júl 2017

@juliane126 ahoj áno už do všetkého vojdem konečne 😊

slimstar
31. júl 2017

@kchan Môj mal 26.7 mesiac. Vaše mlieko rýchlejšie trávi. Ja som to tak robila v porodnici, keď vypil moje a bolo málo, tak som dala 60 ml umelého. Tak mi hovorili, že to mám robiť.

zistila som ,že ked sa nevyspím, tak mám menej mlieka. Dnes v noci sa dosť budil, bolelo ho bruško a veru musela som dať um.

Ale napr. včera poobeda som si pospala s ním a vytiahol až 160 ml môjho mlieka, to sa mi ani nechcelo veriť, preto tak dobre spal.

slimstar
31. júl 2017

@petrikazuzka
um sa môže meniť tuším od určitého času, ešte je skoro, lepšie sa opýtať doktorky, ale na nete som čítala, že tuším od pol roka, nie som si istá.
My dávame Nutrillon a tiež ho boli bruško. Dávali sme espumisan, potom infacol, kde sme postupne znižovali dávku a sa to zlepšilo. Sestra mi poradila taku rektalnu rurku, to dávame a riadne si ulavuje s tým.

lyly11
31. júl 2017

Ahojte mamičky. Čítam vás, no nestíham písať. 3 deti, to dajú zabrať 😀
V sobotu sme pokrstili Elenku. Bol to náročný ale krásny deň. Máme sa dobre, mlieka mám jeden deň viac iný menej... Ale väčšinou mi pije od 50 do 90 a spinkame od 2-3 hodín. Počas dňa je čas kedy sa obzeráma, vydávame zvuky, pozorujeme zvieratká na kolotoči. Myslela som si ze to príde neskôr... No asi je ten čas 😀
Akurát máme jeden problém ale len estetický ( dojčenské akné) vraj to prechádzaju moje hormóny cez mlieko malej.) Ja mam tvar ako bábätko a Elenka vyrážky. Stretli ste sa s tým? Ako to preliecit. Čítala som ze potierat materským mliekom alebo Pepanthen... Keby ste niektorá vedela, budem rada keď mi poradíte 😉
Užívajte si detičky... Letí ten čas veľmi rýchlo... Onedlho máme mesiac 🙂 pekný večer a pokojnú nič všetkým prajem 👶🚼

lyly11
31. júl 2017

Ináč keby mala niektorá maminka záujem o šatky na krst, predávam ich 🙂

erikababula
31. júl 2017

@lyly11 ahoooj mala je krasnucka☺aku velkost maju satocky prosim?my mame krst koncom augusta☺

kattky
31. júl 2017

@erikababula my sme to iste mali, ze sa maly nemohol vykakat a avy vyprdkat. Uzivali sme najprv infacol. Potom sme skoncili na pohotovosti a tam nam dali espumisan a ze infacol mame vysadit. No pukat pukal, ale vzdy iba tazko. Nakoniec nam pomohol rascovy cajik. Odvtedy chvala bohu pukame a kakame 2-3x denne.

blondie257
31. júl 2017

@erikababula to ti verim,ny mame tak kazde rano o 5tej kedy sa zacne pucit a nie a nie aby povolili prdiky a kakanie. Cez den je to ok,hockedy sa tak pokaka co vytlaci az na chrbatik alebo brusko...
Pomaha feniklovy cajik

Treba vyskusat co zaberie

blondie257
31. júl 2017

@lyly11 my budeme krstit v nedelu teraz,saticky mame ale ta celenka co ma je krasna,odkial ju mas?
Inac naadherna je princezna.

Akne mame aj my...kamoska mi dala taku vodicku vzorku z biodermy,rano ked malej umyjem tvaricku s prevarenou teplovou vodou,aby sa troska koza a jej pory otvorili,potom dam.na vat.tampon troska tej biodermi a potriem tie miesta,my to mame na koreni nosa a cele

lyly11
1. aug 2017

@erikababula ďakujeme 🙂 mala by to byť veľkosť 56 . Predávam to s členkou aj pančuškami. 🙂 keby si mala záujem 🙂

lyly11
1. aug 2017

@blondie257
🙂 ďakujem. Čelenka bola pri šatách keď som to kúpila 🙂
Takže mám sa informovať v lekárni? Ci mi niečo neporadia? My sme mali veľmi na čele. Tam to trocha ustúpili no objavilo sa nám na lickach. Ono to akoby postupne prasklo a vytecie s toho taká zltkasta tekutina ktorá sa zasusi. No som zvedavá ako dlho to bude mať. Pri chlapcoch to nepoznám . Ale nevadí hlavne ze sú detičky zdravé. To je len estetická vec.

juliane126
1. aug 2017

@lyly11 akne ma z kojenia. My ho tiez mame. Zasiahnutu ma celu tvaricku okrem nosa. Do 2 mesiacoch ustupi same. Treba len 3-4 razy cistit prevarenou vodou a jemne vysusit. Mlieko by som nato nedavala, kedze v nom su tie hormony, z kt. Sa to robi.

erikababula
1. aug 2017

@kattky vyskusam aj ja cajiky este nejake teraz viac zas rano ju to zacina chytat a predtym mavala vecer bolesti

erikababula
1. aug 2017

@blondie257 Mne malinka sa pomali sama ani nevykaka davam jej rurku a stym ale to tiez horko tazko..

erikababula
1. aug 2017

@lyly11 Opytam sa od manzela ci sa mu lubia satocky mne ano ☺malinka je krasna .....aka by bola cena za komplet?

lyly11
1. aug 2017

@erikababula kľudne 🙂 komplet by stál 14eur plus pošta 🙂

slimstar
1. aug 2017

@kattky A ako sa robi rascovy čajík pre bábo ?

Dnes sme boli ráno na vychádzke, pekne spinkal, aj som nakúpila. Dnes má byť horúčava a celý týzden až do nedele, hrozne. Aj moj malý je vysypaný na tváričke, bradách, ručičkách, ja som myslela, že sú to potničky. Po kúpeli, mu to trošku zmizne, ráno zasa nabehne, doktorka hovorila, že to nemastiť.

erikababula
1. aug 2017

@lyly11 super dohodnem sa s manzelom a pisem.

blondie257
1. aug 2017

@slimstar das varit rascu do vody
Takisto ak kupis fenikel koreninu

blondie257
1. aug 2017

@slimstar ak to zmizne ked okupes alebo ochladis mimino tak.su to potnicky.
My zvykneme mat na krku....akonahle ju vyzleciem...okupem...zmiznu
Skus lahsie obliekat

blondie257
1. aug 2017

@erikababula a kojis alebo davas iba UM?

juliane126
1. aug 2017

@erikababula rektalnu rurku len s mierou. Je skor urcena na prdiky. Lebo si na nu zvykne a bez toho sa nevykaka. Znama robila um rovno s feniklovym, ci rascovym cajom. Ako nosievas malu? Vyskusaj polohu ,,klubicko,, hlavne pred potrebou. V noci sa deti nehybu az tak, hlavne ak su v perinke, tak maju vela plynkov.
Ja davam maleho casto na brucho a niekedy je potom spokojnejsi.
Uz si prestala uplne kojit? Lebo potom by som znizila um a castejsie prikladala.

erikababula
1. aug 2017

@blondie257 len UM

erikababula
1. aug 2017

@juliane126 No ja viem ze ta rurka len minimalne aj sa ju snazim nepouzivat kym mala ozaj ze nevrieska vkuse od bolesti ona zacne tak 10min.placliva je potom zaspinka tak na hodku potom zas placka a tak...Ja ju nemam v perinke vsak by zhorela je bez perinky pekne v postielke a spinka na brusku ale sa bojim aj to ju davam len kym som pri nej lebo uz teda vselico som pocula o spanku na brusku...tak neriskujem.Uz som jej davala aj tak ze do UM som jej dala 3lyz.fenikloveho caju no nevidela som ze by jej to pomohlo ale teraz poobede sa vykakala sama chvala bohu.

lyly11
1. aug 2017

Mamičky ktoré máte slečny, kedy dávate natrelovat uška? My sme dostali náušničky na krstinach tak neviem kedy je najlepšie.

kattky
1. aug 2017

@slimstar sama som nevedela ako len svokra mi to urobila prvy krat. Cca 1dcl vody a 1/4 cajovej lizicky rasce celej dat do hrnca a nechat prevarit. Potom scedit a dat tam zdibecek cukru.

jance333
1. aug 2017

@lyly11 nám doniesla krstná rovno do pôrodnice, tu je zvyk nastreľovať pri odchode domov. zo skúseností mamičiek z okolia je dobré nastreliť čím skôr, aby si to bábätko neťahalo.

erikababula
1. aug 2017

@lyly11 Mne povedala doktorka ze prepichuju od 8tyzdna a nastreluju od pol roka...tak ja radsej dam teraz lebo tiez uz mame nausnicky kupene na krst.mala ma dnes 6tyzdnou a akurat za 2tyzdne som objednana k doktorke.tak jej to rovno spravy.Aj prvej dcere som tak davala plakala velmi dnes si nato ani nespomina.a zas pol rocne babo uz viac vnima ja by som vtedy nedavala tazsie je aj to fieta udrzat v klude.