Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@olylili dakujem moja. Inak teraz od 11ej katastrofa. Nakojila som ho, zaspal horko tazko na hodku a odvtedy o 12ej kojila, o 13ej kojila, o 14ej kojila medzi tym asi 5plienok okakal.. a stale hladal cicik, tak o 15ej som mu dala um 60ml a teraz spinka konecne cca tristvrte hodku.. je to v poriadku ze tolko kaka?
Ozaj baby, prosim vas ako rozoznam ze ho boli brusko? Ja si pri svojom vlastnom dietati pripadam uplne neschopna, ked som mala pri sebe krsnatko tak uplne v pohode som vedela odhadnut a teraz si pripadam jak debil. Doslova
Ja som uz par krat dala espumisan.. aj cvicim s nozickami, moj si tak silno prdi ako ked by mu mala hnacka vyletiet z ritky a pozriem do plienky a troskA stolice. Ale neviem ci mu to staci ked si takto prdne. A dalsia vec tazko si odgrgava. Ja neviem ci nema reflux alebo co. Lebo viac krat po kojeni mi grca, niekedy nie hned ale aj pol hodku az dve hodky po kojeni sa vygrca. Uz sa mi stalo ze aj pocas kojenia sa pogrcal
@kchan bude prepapany ak vygrcka mlieko...aj nasa tak ma...tieti deticky este nevedia kedy dost...papaju a tahaju lebo ich to upokojuje...
Reflux sa ti prejavi tak ze aj po hodine aj dvoch ti mlieko vytravene ( hrudky ako tvaroch) starsia dcera mala reflux,vymizlo to ked sme zacali davat tuhe prikrmy.
My sme kakali do kazdej plienky aj 10pokakanych plienok bolo denne,aj.v noci sa mi pokakala casto.
teraz uz pomenej...ale ked sa pokaka,tak az na chrbat vytisne. Prdka si tiez fajne a tiez len troska stolice v plienke.
Nasa nechce lezat na brusku...hned nervu chyti...som chcela urobit nejake fotky malej,ale akonahle ju polozim nervu chyti a reveee
@blondie257 no hej, presne tak vyzera ta grcka ked mu vyjde po hodke dvoch od papania. Ako tvaroh.
@kchan to je vytravene mliecko,a este vyrcka samo alebo po manipulacii s drobcom?
@blondie257 niekedy vygrcka sam, a niekedy ked s nim manipulujem, ze ho idem prebalit a tak.
@kchan my mame to iste,plus strasne ju napina na vracanie,az niekedy sa zacne dusit ak lezi vo vodorovnej polohe.musi byt stale vyvysena.grcia po manipulacii aj nie,aj hodinu dve po dojceni a na brucho ani za svet,vtedy ju asi boli brusko,zacne sa napínať,revat.....preto je najradsej na rukach....vo zvislej polohe
prva dcera mala to iste a mala diagnostikovany reflux.
@blondie257 ja som to dnes definitivne vzdala s kojenim a krmime umelym. To mi ale tiez pocas krmenia vygrcal a aj po. Neviem ci to neni tym ze by mu nesadlo? Uvidim za par dni a ked tak zmenim mlieko.
@kchan vygrciavat ti bude aj UM...prva dcera bola na nutrilone.
Traviaci system estecnie je u miminiek uplne vyvinuty..vyvija sa teraz...ta klapka ktora uzatvara zaludok aby sa potrava a zalud.kyseliny nevracali naspat este nie je vyvinuta natolko aby sa uzatvarala. Preto miminka grcaju...vyvraciavaju....ked sa prepapaju,ci neskor pri manipulacii uz vytravene mlieko,materske ci umele.
Niektore viac ine menej.
Pokial.ti drobec prospieva z kojenia,nie je dovod na UM.
Tu treba trpezlivost...vzdat sa je lahsia cesta..bojovat tazsia.
Ja musim malu davat spat vyssie(kupis klinove vankusiky pre deti vhodne do postielky aj kociara) matrac v postielke podlozit niecim aby bol vo vyvysenej polohe alebo podlozit nozky postielky knihami.
Pockat po papkani aj 15-20min aby si grcol drobec.kojit v inej polohe ako poleziacky,vzdy tak aby bola hlavicka vyssie,a mierne zaklonena
@kchan a este drobci vygrciavaju mlieko ak su prejedene....
Myslim si,ze ak mas mlieko ...skoda to ukoncit a dat UM...lebo ako ti pisem,starsia bola len na nutrikone a reflux ju neminul.
Reflux nie je chybou mlieka,je to fyziologicky dane novorodeniatku
dnes sme mali poradnu a nasa mesacna bambulka uz vazi 3260g, meria 51cm (narodila sa 2550g, 47cm) 😀 a namiest vigantolu nam lekarka odporucila Devit, takze ideme skusit ten 🙂
@blondie257 a ked mas malu vyvysenu tak ako ju mas ulozenu? Na boku ci chrbatiku? Ja som si kupila fen vyvyseny vankus len neviem ako mam maleho na neho ulozit...
Baby ja viem ze by bolo lepsie keby som kojila, no mna to neskutocne vycerpava fyzicky aj psychicky, bojovali sme na prse aj hodinu a pol. Vela sa nadychal ustami vzduchu pri tom ako hladal skusal sa prisat na bradavku. Proste som jedna velka kopka nervozity, a to nechcem. Maly to zo mna citi.
Ahojte 🙂 nejako som sa k tomuto doteraz nedostala, tu je náš malý Teodor, narodil sa 25.7 🙂 2800g a 47cm. tieto teplá zvládame všelijako, neviem sa dočkať kedy sa ochladí a môžeme aspoň na malú prechádzku... malý je inak super, až dnes sme prvý krát počuli jeho hlas, vyzerá to na prvú bolesť brucha. asi si budem musieť dávať väčší pozor, čo papám.....
@kchan ja by som to s tým kojenim ešte nevzdávala.Teraz je blbé počasie človek sa potí, pije aby mal mlieko, niečo ide do cici a niečo do r...Asi všetky teraz väčšinu času trávime kojenim no a čo. Keď viem ze to bábätku vyhovuje tak kojim ak 1hodinu. Keď už niet čo tak dokrmim max 30 aby bruško nebolelo a pekný deň za nami. Ale určite to skús, všetky sme na tom rovnako 🙂
Julovky maminky, kedy ste zacali chodit s Vasim babatkom vonku? Do mna svokra huci, ze kedy uz pojdeme na prechadzky...lenze najprv tyzden aj nieco po sekcii som mala problem sama so sebou...potom dalsi tyzden a pol sme si zvykali na aky taky rezim...navyse bolenie bruska prislo a v noci maloco naspime...tak som rada, ze ako tak zvladam zatial...Navyse kolegyna mi vravela, ze jej vravela Dr., ze prvych 6tyzdnov nie je vhodne chodit s babom este von...Vopred dakujem za info PS: moja svokra berie babo ako babiku Susanu...ze to len hrajkat sa a prechadzat 😂
@kchan co sa tyka kojenia sme na tom asi na rovnako...nezabudaj vsak, ze dolezite je, aby si aj ty bola spokojna...darmo zbytocne budes kojit a budes nespokojna mamina...to radsej UM a spokojna mamina a to vsetko vplyva na drobca...ked chces napis mi IP, tiez nekojim uz, zvazujem, ci to rozbehnut este...no je to velmi komplikovane...z kazdej strany len pocuvam koj koj koj....no je to individualne velmi...
@petrikazuzka my sme isli hned na druhy den po prepusteni z nemocnice...pokial nie je nejake extremne pocasie,nefuka moc,nie je minus 20 alebo extremne horucavy tak nevidim dovod preco neist na prechadzku😲..Teda printakom pocasi ako je tento tyzden chodime bud skoro rano alebo potom podvecer..buduci tyzden chcem ist na kupko,hold dvaja starsi su doma tak sa musi krpec prisposobit,samozrejme nepojdeme ked bude37 stupnov ale tak "normalne" teplo😉Mna by inak asi porazilo keby jeden den nikde nejdeme😂
@petrikazuzka malá sa narodila tiež v júli a ségra prišla vo štvrtok a v piatok už šli s malou na poradňu a aj vonku ale k večeru ked nebolo tak horko 🙂
@petrikazuzka tych 6 tyzdnov je skor myslene ze medzi ludi nechodit. Hlavne nie medzi deti, do obchodov a tak. Ale do prirody, do tienika na polhodku nevidim problem. Ved za chvilu je jesen, to bude horsie ich obliekat..
A nas spi vonku ovela lepsie ako dnu. Len nesmiem zastat anajlepsie po kamienkoch😊. Ked zastanem uz sa mrvi.
@jance333 nas dneska merali tiez po mesiaci a pribrali sme vyse 1,5 kg. Tak uz mame cez 5kg cisto z kojenia.
@blondie257 joj, chuda. Obidve deti s refluxom. To si moc neuzijes. Stale prezliekat, nosit zvisle, ani ju polozit. Nas maly ho nema a neda sa to porovnat. Mozme pekne cvicit, pri kazdom prebalovani ho obraciam, i medzi kojeniami na postielke trosku posiluje a pekne zdviha hlavicku. Uz sa mi i parkrat pretocil z brucha na chrbat, ked uz nevladze i ked isto nahodne.
S dcerou sme sa pre reflux natrapili, len po 8 p.m. nevracala a vydrzala byt par sekund na bruchu. 2-3mesiac sli potoky z nej len co otocila hlavku, tak som jej ju neprirodzene drzala, len aby nevracala.
@kchan neboj, nervozne sme aj my. Hlavne ked kojim kazdu hodinu a maly sa tvari, ze este nejedol. Ma maly vzdy problem s prisavanim? Skusala si napriklad klobuciky?
Alebo len teraz. Nas sa vie riadne prisat, ale toto mi robi vtedy ked nemoze zaspat, ked je dusno, alebo ked predtym vela spal a viac sa mu neda zaspat. Potom pije i ked nechce pit a mlieko mu tecie po brade a on zuri a nepolika.

@blondie257 aj mňa tak bodné až ma vystrie