Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@kchan a cici blia brutalne... Clovek nevie kolko spapa..potom sa prepcha...potom grcia....a reflux...
Vazne o nervy....som.zvedava dokedy vydrzime...
A mam ju ukozenu prevazne na boku ...zvykne si aj grcnut potom....ona sa pretoci na chrbatik...polezi tak ...a ja ju pretocim na druhy bok
@blondie257 mozno keby som mala viac pevnej vole...ale proste neskutocne ma to ubijalo fyzicky aj psychicky, nemam chut jest pit proste nic, uz mam dole vsetky tehu kila plus dve naviac z normalnej vahy.. nehovorim ze na umelom mlieku je to super, ale je to lepsie, v noci sice nespi najlepsie ale to treba cas, vecer po kupani ked sa napapa tak krasne zaspinka na cca 4hod vtedy zalahnem hned aj ja a trocha sa vyspim a mozem fungovat dalej. Maly ma 12dni a vypije mi 90ml neviem sice ci to je pre neho malo lebo zvykne niekedy po hodke hladat ale dam mu dudlik a upokojim ho aby vydrzal este aspon hodku nech ho neprepchavam. Alebo mu dam cucnut troska cajiku. Len neviem ako je to s kakanim deticiek co su na umelom mlieku. Ako casto maju kakat? Kakat mi naposledy vcera po kupeli a papani
ahojte baby, mne bola laktačná poradiť a pomocť, je to výborna pomoc keď neviete čo a ako.. Mne vysvetlila, že reflux nie je keď vygrcia trošku mliečka, alebo aj po napr.hodine. Ale že reflux je keď grcká prúdom, že to z malinkého bábätka priam fontánka ide
Baby co ste na UM nezacali vam bolesti bruska a kolika? Co je to horko, mala je ako vymenena.
@zlatino9 ano aj bolenie bruska aj mrzutost...vcera v noci od 1-7 sme boli hore...
@kchan viem co prezivas,pri prvej dcere to bolo presne takto. Ubijalo to brutalne,a presne ako aj tebe mi vravelize vydrz s kojenim ono to pojde..no neslo...a hoc bola na UM je dcera tu zdrava 😉
Takze ak to takto citis....a mas byt unavena,nervozna,zufala....tak radsej UM a spokojny drobec a aj ty.
Neviem kolko by mal vypit,to by ti mal povedat lekar,ale na UM by si mala mat napisane kolko je davka pre jednomesacne miminko.Mne dali v porodnici dokrmovat 70ml UM a to mala Emka 4dni,takze mozno aj ta 90tka by stacila.
A dcera pri UM nekakala denne,pokial ho neboli brusko tak by to malo byt ok ak je to aj kazdy druhy den
@blondie257 dakujem moja za pochopenie 🤗 dneska som mu pomohla teplomerom lebo sa len pucil a tlacil a nic mu neslo a vysli z neho take tvrdsie sulance... no a vecer pred kupanim sam sa vykakal aj peknu konzistenciu to malo, boha taku velkoi radost mi spravila jedna stolica 🙊 😅
@zlatino9 My sme mavali bolesti s UM ked sme mali Humanu.A do pol roka vsetky mamicky maju narok na predpis od doktorky na UM.Tak nam sice dr.dala to drahsie mlieko na predpis ale malej pomaha kludne spinka budi sa kazde 3 az 3.5h a to aj v noci.zatial papa 90ml.Nehovorim ze nema bolesti ale uz nie take a kaka aj sama uz konecne aj 2x....My mame Nutrilon Colics 800g na recept stoji 12e.nam vydrzi 8dni.☺
@kchan no aano..ved nie nadarmo sa vravi....kefy je najstastnejsia mamicka ?? Ked vidi nalozenu plienku 😂
@petrikazuzka jeezis maria mne pol hod max 1, aj to som na nervy :(. 7hodin hore no klobuk dole. V noci mi spinka takze mozem byt rada ze.
@erikababula mne je cely den hodna ale pride 18-19hod a zacne rev. Ticho je len na rukach. Trva to aj hodku. Ked dam krem pupik a espumisan tak to prejde...ale prvy mesiac len spala. Zacalo to ako prisli tie horka. Najprv vygrckavanie a potom ten rev. Vecer mi spinka aj 4-5 hod sa podarilo ako kedy. Ale tie 3 hod vzdy...
Baby poraďte mi už dva tyzdnne som nekojila kvôli vysokému tlaku som nemohla teraz mám take mäkké prsia vôbec niesu zaliate pijem veľa a jem pravidelne teraz už zasa prikladám malú ku prsníku pretože pije sunar a ma strastne bolesti bruska same sirupceky som nakúpila.Chcem radšej kojiť ale ona Dajak ťahá prsník ale nevie si uchytiť teraz mám take cecky mäkké že až skúšam cez noc aby ťahala mliecko som si rukou odsavala a vidím že mám mlieko,odsávačku nechcem odsávať pretože som počula že vadsinou ženy stoho strácali mlieko.ja som vyskúšala oddať pred dvoma týždňami od vtedy mám cicky mäkké vibec sa nezalievaju.takze neviem.
@blondie257 krásna je.
Konecne ochladenie unas 21stupnou malinka uz vyse 3h spinka☺
Baby prosim vas, tie ktore s tym mate skusenost (prosim komentare typu nech to nerobim atd vynechajte 🙏) ako ucinne zastavit tvorbu mlieka??? Dakujem za uzitocne rady
@kchan ja som mala obväz okolo hrudnikatreba silnejsie stiahnut troska a stym sa zastavi tvorba mlieka.Aspon mne to tak robili ked som potratila..
@kchan zavisi aj kolko mlieka mas, niekedy je lepsie cez lekara to riesit, lebo si mozes zapal privodit, inak sa obvazuju prsia
@senta_sofia mlieka mam myslim ze vela, kazde tri hodky cca musim troska odsat aby sa mi uvolnili prsia a potom ich obvazujem ale mam pocit ze mlieka mi neubuda...beriem aj tie homeopatika na zastavenie ricinus comunis no neviem. Aj sa snazim obmedzit tekutinu. Asi to budem naozaj riesit cez lekara
@kchan je to rozumnejsie, ja som teraz lezala dva dni s 39,7 kvoli zacinajucemu zapalu prsnika, myslim, ze to posledne potrebujes pri starostlivosti o dieta. Ak nemusis odstavit zo dna na den, tak jedine zacar vynechavat kojenia a predlzovat intervaly, telo bude prisposobovat tvorbu mlieka, ale to mas tak na dva tyzdne
@kchan ja by som chcela naspet spustiť mliecko pošli to mne.))))).
@kchan prepac, mi uniklo odsat, automaticky som brala kazde tri hodiny kojit...
Este matu z byliniek by si mohla skusit vo forme caju, ked uz tekutiny,take a sledovat,ci ti moc nezatvrdaju. Potom aj kapustovy list naklepkat jemne s tlcikom na maso a prilozit na prsia sa davaju.
@lilianna1xs tak ty len prikladat a prikladat, skus s nou spat, nech ta citi, aby pytala, tepla sprcha na prsia a pomasirovat a dostatok tekutin 🙂
@senta_sofia a salviovy caj by nepomohol ?
@erikababula tiez sa vytesujem. Cely den spinka okrem jedla. Aj bolesti bruska a plac prestal.
@kchan salvia aj mata, skusit mozes oboje
@milagros v nizkom riedeni na tvorbu, vo vysokom na zastavenie

@kchan ja som to takto vzdala pri prvej,ked kojenie neslo a neprospievala plus ten reflux...
Viem ako sa citis,ja uz niekedy i teraz mma.chut to.vzdat,ked v kuse na cici