Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@ivonkaivikk krasny 🤗
@silvikaaa1 nas ma dnes 4 tyzdne 5160g 😂
Vau akych mate vsetky velkych drobcov, my sme mali na 4txzden 4065g a Dr. povedala, ze vela, lebo pribral za 3tyzdne z 3050 na 4065...chcela som sa vsak spytat, ako polohujete babatka, jednak ako casto? a jednak v akych polohach ich nechavate cez den a v noci?
@petrikazuzka
My stále na boku, raz na
@petrikazuzka
Raz na jednom a raz na druhom, bojím Sa ho nechať na chrbte 🙈
@petrikazuzka ja cez den davam na brusko, niekedy mi tak aj zaspi ked inak zaspat nevie, sledujem ho.. a vecer ho davam na chrbatik, ked ho dam na bok on sa mi pretoci na brusko alebo na chrbatik.. z chrbatiku sa mi vie pretocit na bok az tak ze sa posunie zo stredu postielky az k rebrinam a cez ne mu potom trcia vsetky ruky nohy 🙈
@petrikazuzka teda cez den AJ na brusko... nieje na nom pocas celeho dna 😉
@blondie257 no to by aj mňa naštvalo. ja som rada ze mame náušničky, veľmi. Je úplne iná a ako vravíš, už sa nemôže stať že si budú myslieť že je chlapček 😀
Kazdy vecer mame boj zo zaspavanim. Vcera od 20:45 do polnoci. Ruky som si uz necitila. Mate to aj vy niekto takto?
@kattky naša niekedy na zaspatie potrebuje kľud a byť sama. nakojím ju, prebalím a nechám pri slabučkom svetle (na malej lampe mám prehodené červené tričko, strašne rada sa na to pozerá, asi jej pripomína svetlo v brušku) len tak ležkať. ona sa chvíľu pozerá na tú lampu, usmieva sa a postupne zaspí.
niekedy zase chce, aby bol niekto pri nej. keď veľmi rozhadzuje rukami-nohami, musím jej ich "zablokovať" a tak zaspí. občas sa s ňou prechádzame po byte, akú má kedy náladu. treba skúšať.
inak, keď tu sledujem vaše bacuľatka, tak naša bude asi iná špageta. už začínala mať bacuľatejšie stehná a teraz na ňu pozeráme a ona sa jaksi vytiahla do dĺžky a už zase je štíhlučká. ideme dnes kúpiť váhu, pre istotu. ale mlieka mám dosť, papá často, neplače od hladu, tak to bude asi len genetika. muž je tiež vysoký a štíhly, ako dieťa bol dokonca drobnučký, vytiahol sa až v puberte. len nechcem, aby ma nútila lekárka dávať jej aj UM, lebo tabuľky nepustia 😒
a babuľa je fyzicky veľmi aktívna, nepoleží mimo spánku s nožkami v kľude. stále sa hýbe, rotuje na zemi, hemží sa. tak sa predsa nedá vypestovať šunky 😂
@kattky zavinovačka ani u nás nepripadá do úvahy. od pôrodnice bola teraz v perinke prvýkrát na krste. ale to spala a netušila, čo sa deje 😂
skús si ku nemu ľahnúť, tak do klbka, aby si mu podložila alebo zaistila nožičky svojimi nohami a rukami pridrž rúčky na hrudi napr. naša občas zabojuje, dá tak 2-3 pokusy sa vyslobodiť a potom s ukľudní
ako davate babo na bruško na tvrdej podlozke alebo na posteli na mandraci ? dakujem
@anaj44 ja mám na zemi zloženú malú deku, kde ju najradšej prebaľujem alebo nechám len tak rozbalenú ležať (samozrejme máme na nej aj nepremokavú podložku a na tom plienku) a tam jej je dobre aj na brušku.
práve sme si po rokoch rokúcich boli s manželom kúpiť osobnú váhu. doteraz nám netrebalo, ale bola som zvedavá, ako priberá bambuľka. takže dneska presne 7 týždňová už ťahá na 4 kg, má 3,80kg. meria asi 54cm, takže sa nám zatiaľ ťahá hlavne do "výšky" 😂
@kattky nasa tiez sama nezaspi. Bud len ruky a to ju nemozem polozit bo je do 5min hore.kocik len v pohybe musi byt.dnes sme na nosili v satke tak pospala tam 2hod,ina spa ok katastrofa.
Neviem cim to je ze ma taky nekludny spanok...
Tiez pri zaspavani vecer rozhadzuje rukami nohami a nervozna je.
V noci je to ok ,ked sa zobudi tak sa nacica a spi,akurat ze budicek o 5tej ra o,lebo tlaci a potom uz len podriemkava max do 6tej
@kattky Maly ti ma vecerne stresiky. Niekedy su moc unaveni alebo mali vela podnetov, tak sa im nedari zaspat. Nas tiez potrebuje mna vecer. Tatovi nedovoli si ani sadnut. Ja ho teraz nosim v Manduce, kde hned zaspi. Len je potom problem ho ulozit do postielky, aby sa neprebral. Potom pomoze len kojenie v lahu, co osobne nemusim, ale po noseni trva dost kratsie.
@blondie257 chuda s tym vstavanim. Ale ty stavas tak ci tak skoro, nie? Nas pospi najnovsie i do 9hod, bo je hore i kazdu hodinu, kvoli nadche.
@anaj44 malo by byt na pevnej podlozke. Nas je najradsej na matraci na zemi. Na tvrdom nechce byt, asi nema rad ked si buchne nostek o tvrde. A i vzdy pri prebalovani ho otocim, tam neprotestuje. No po mesiaci sa mi na posteli do 5 sekund otoci na chrbat, takze mu musim posuvat rucky, aby vydrzal aspon minutu.
@lili_1 kolko mal pri narodeni? Nas ma zajtra 7 tyzdnov a myslim, ze uz tych 6 kileciek bude mat. Ale uz nastastie tolko nepije ako prvy mesiac. To pribral cez 1,5 kg.

A my mame dneska mesiac, 57 cm a 4730 g.