icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

nenuska25
31. aug 2017

Baby kolko vase deticky pribrali po 6.tyzdnoch od narodenia? Vcera sme mali poradnu a maly v 6. tyzdnoch ma 4960 a narodil sa ako 3910, sestricka tvrdila, ze je to vela, no mne sa absolutne teda nezda..tvrdila ze poslal je na umelemom plus materskom nemal by tolko priberat...kazala skresat davky, no uz teraz bojujeme ze ma malo (on musi kvoli refluxu mat prisne 100 kazde 3 h)...Co som citala tak 150-250 priberat moze za tyzden v prvych dvoch mesiacoch a to sme praveze uplne krasne v norme..navyse maly je aj strasne dlhy po otcovi...sestricka nas strasila s motorickych vyvinom ze ked bude mat viac kg ako ma bude to tazsie sa rozbiehat..diky

kattky
31. aug 2017

@nenuska25 My sme uz 2,5kg pribrali odkedy sme doma a nikto nic nehovori, ze vela

romi2
31. aug 2017

@nenuska25 my sme mali presne tú istú pôrodnú váhu a v 6 týždńoch máme 4990, len kojený..tak asi teta sestrička mala zlý deň, ale malý vôbec nie je "tučný"

jja
31. aug 2017

@nenuska25 my sme boli vcera na poradni. Maly mal pri narodeni 3890 a teraz pi 6 tyzdnoch ma 5640 . A vobec to nieje vela....aj prva dcera mi tak priberala a vsetko islo ako ma. Vysku mame 64 cm. Je to dlhan😀

jja
31. aug 2017
jja
31. aug 2017

Takyto bol fesi na krstinkach🙂

jja
31. aug 2017

A podotykam...iba kojeny...

jja
31. aug 2017
juliane126
31. aug 2017

@nenuska25 zbytocne by si sa natrapila. Hladny ti nezaspi a skoro sa zobudi. Davaj ho castejsie na brusko v aktivnej faze alebo sikmo na seba a tym sa zabezpeci spravny vyvin. Viem, ze s refluxom je to tazke.
A podla fotky maly mi pripada stihli. Nas je ovela via napapkanejsi a doktor ho este pochvalil aky silak. Kolko 3 tyzdnovych babatiek sa vie obracat.?

olylili
31. aug 2017

@nenuska25 môj malý mal ako 3 týždňový 5100 a všetko ok nikto nič nevravel a je plne kojeny teraz bude mať už okolo šesť keď nie viac a má 6 týždne

petrikazuzka
31. aug 2017

mamicky vau vase babatka su ake velke silne a mocne nas mal na 6tyzdnov 4545g a 58,5cm a to som si myslela, ze valibuk to je 😲 a pri narodeni mal 3210g

jance333
31. aug 2017

naša bambuľka, 8 týžňov, 4kg, 56cm. už teraz sa desím ďalšej poradne, že nás bude lekárka nútiť prikrmovať UM, lebo pomaly priberá. pritom malá je spokojná, aktívna, neplače od hladu...
tie ich tabuľky... mali by brať do úvahy i genetiku a celkové zdravie bábätka, nielen porovnávať podľa stredovekých tabuliek..

nenuska25
31. aug 2017

Ved jasne, zbytocne ma vystresovala...kaslem na to, podla nas je dokonca stihly, narodil sa sice velky ale taky svalnaty skor ako tucnucky....neriesim fakt...diky baby

jja
31. aug 2017

Dievcata. Nechcete niektora plienky babylove mini- 2. ? Mam ich akosi viacej a nam su uz male.. mam aj 50 ks.

kitty18
31. aug 2017

@petrikazuzka
My mame tiez reflux malu sice kojim a davam sirup no vravela mi Dr na gastre ze Bebu AR mam davat pokial by som prisla o mliecko ze je super tak ked tak treba vyskusat ine mliecko ...

olylili
31. aug 2017

Zajtra už 7 týždne ako to beží 😊💙

nenuska25
31. aug 2017

Dievcatka a davate spat malych na brusko obcas? Nehovorim v noci...

olylili
31. aug 2017

@nenuska25 nás sa na brušku ukľudní keď plače a potom tak aj zaspí chvíľu ho tak nechám a potom ho otočím

petrikazuzka
31. aug 2017

Ako to zvladate? Uz 2.den ma chyta zufalstvo...vcera od 18-22h pomaly vkuse s mensimi prestavkami bol plac a dnes od 7h. nespime, sice toho placu az tak vela nie je, ale kedze sa cely den ho snazim uspat (pritom zbytocna snaha), tak som extremne unavena...a aj plac aj ked menej ho je ako vcera tak sa citim akokeby ste mi do hlavy ihli vpichovali 😢 ako zaspavaju Vase babatka? mate iny ritual cez den a iny v noci? nas skoro nikdy nezaspi sam😔

petrikazuzka
31. aug 2017

tesim sa vsak aspon, ze negrcka dnes a vcera len 2x ku veceru, ale zase dost vela...baby, co by som dala za 6-8h spanok 🙀 spim 2-4h max. v noci a cez den nic...

olylili
31. aug 2017

@petrikazuzka nápodobne malý skoro vôbec nespí a bez kolisania na rukách vôbec položím ho a je hore chrbát a ruky si uz necítim strašne ťažko zaspáva

slniecko323
31. aug 2017

@nenuska25 moj cez den spi len na brusku..a to aj 3 hodky, tak ho stale kontrolujem. Ak ho dam na chrbatik, do15 minut je hore, zobudia ho ručky... V noci spinka na chrbatiku

erikababula
31. aug 2017

Ahojte baby vidim nie som sama co je extremne vycerpana.3Deti daju zabrat aj konovi ale nasa najmensia no hruza..mame lepsie dni a horsie dni.Dnes spala 2hodky za cely den.Bud bola na rukach alebo v kociku alebo rozbalena na podlozke kakat sa nevykaka boli ju stale brusko to baby calm pomaha nachvylku.Uz som taka vycerpana znej.manzel v praci cely den a ked dojde venuje sa malej ale tak viem ze je unaveny tak idem s detmi von cele namestie mi prerevala kocik som mohla natriasat aj keby sa rozpadol by revala.Aspon ze chce dudku a plienocku latkovu si mojka...Ma mojkacika toho nechce😊.vacsinou mala hned po dopiti mlieka take krce dostane potom reeev odgrgne vygrca a bud zaspi alebo reve.niekedy grca aj 2h po jedle.

erikababula
31. aug 2017

Musim sa pochvalit sikulka😘

kattky
31. aug 2017

@slniecko323 ako to, ze ti spinka na brusku? Ja dam svojho na brusko a do minuty zacne plakat a hlavku rit do postele. Dam ho potom na chrbatik, lebo sa bojim ci sa nezadusi.

juliane126
31. aug 2017

@petrikazuzka nas sa strasne zmenil. Smejka sa, po hodine max. 2 mi zaspi a prespi skoro cely cas. Place len ked chce ist spat a na prbalovaci. Zistila som, ze spi rad v tme a v kociku, len nesmiem zastat. Ked je hore tak je na brusku ukazujem mu hracky, venujem sa mu. Ked sa unavi, idem do tmy kojit a vacsinou zaspi

juliane126
31. aug 2017

@nenuska25 nas sa uz na brusku nevie ukludnit. Stale mece hlavou i ked nevladze. Spal tak v noci nadranom ked mal silnu nadchu a raz ked koliky. A kdesi som citala, ze je to pre baba zdrave. Npr. Vojto to odporucal.

olylili
1. sep 2017

@erikababula ako keby som o nás čítala bojím sa s ním aj niekde ísť lebo reve strašne potom na mňa čumia že si neviem decko utíšiť som z toho na nervy

erikababula
1. sep 2017

@olylili to iste aj ja vcera revala a ludia s prepacenim jak jeb...ty..na teba kukaju jak keby este nepoculi decko revat...Mala v noci hrozne spala teraz a rano o 6tej uz hore...potom mi o 8zaspala ako sa napapala a 8:30 uz bola hore biedny spanok...chcem ist s detmi na ihrisko no neviem ci mala bude v pohode😒

jance333
1. sep 2017

@olylili ja s kočiarom väčšinou idem takmer behom, ako keby som to dieťa ukradla, lebo mám strach, že bude plakať a vtedy pomôže len vybrať na ruky. no keď som sama, nedá sa. ona mi v kočiari nijak nezaspí. keď ju tam dám tuho spiacu, tak ok, vydrží spať niekedy vonku aj 3 a viac hodín, ale keď nespí, je to časovaná bomba. a tie pohľady ľudí milujem... a to som sa tak tešila na prechádzky, po tej dlhej marodke a obmedzených vychádzkach, že sa budem môcť konečne voľnejšie vybehať.. 😒 ale ja verím, že sa to už pomaličky zmení, keď bude staršia. každopádne, trochu pomohlo, keď som jej do kočiara zavesila hrkálkovú retiazku, takú klasiku, čo sme aj my kedysi mávali. keď má bobka dobrú náladu, vydrží neplakať a hrať sa s tým v kočiari nejaký čas. rozhodla som sa práve skúšať vychádzky nie keď je už unavená a pripravená na spánok, ale keď bude aktívna, najedená, prebalená. možno sa podarí.