icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

olylili
7. sep 2017

@juliane126 najstaršia bola tiež taká veľká druhá taká stredná a teraz on je tiez taký veľký aj v prepustacej mal výnimočné veľký novorodenec veď mal dva týždne a mal 5100 gramov 😀

slimstar
7. sep 2017

Baby na tvorenie mliečka, že vraj zaberá 100 percentná hroznová šťava od Matyšáka. Ja to idem vyskúšať. 🙂 Aj môj si robí prestávky a pozerá na mna.

olylili
7. sep 2017

@slimstar aj ja som o tom počula ešte som neskúšala sa bojím že ho bude bruško bolieť

slimstar
7. sep 2017

@olylili písali, že malému by to nemalo ublížiť. Dám si max 3dc. Včera som vypila 100 percentnú jablkovú šťavu, aj to , že vraj pomáha na mliečko. 🙂 Dnes ráno som nemusela robiť ani um, pretože vypil zhruba 150 odo mna. 🙂 a spal ako zarezaný.

juliane126
7. sep 2017

@zuzacka16 ved viem, ze sa snazis. Ja by som s tym asi nemala taku trpezlivost. Drzim palce. Nas tiez prvy mesiac i 5 hodin hore bol a potom z toho plakal, ze uz nevladze. Mlieka som mala dost, len pil prilis a nestihal ho stravit.
Druhy mesiac skoro cely prespal. Neviem od coho to zavisi. Asi mu vymizli tie stresiky.

juliane126
7. sep 2017

@slimstar ako ty vies tak presne kolko tvojho vypije? Ja nemam ani potuchu. Rano mam zvacsa vela mlieka, ale maly skor vecer pyta viac. Ako na truc. Asi je hustejsie, viac smotankove. Ja sa musim prezierat, jest syte jedla, inak som total vystavena a aj tak stale i ked len pomaly, chudnem.

slimstar
7. sep 2017

@juliane126 ja si ho vážim na váhe, ono to je taká blbosť, ale viem aspon zhruba a podla toho mu dorábam um. To, že je sýty a mu stačí, vidím na jeho správaní, väčšinou odkvacne a spí dalšie 2,5 až tri hodiny. Má 2,5 mesiace 6,2kg už má skoro pol ročnú váhu, priberá a prospieva, už dávam 150 ml. 🙂 Ja mám ešte 7 kg a nemôžem ich schudnúť, cielene nechudnem, lebo chcem kojiť čo najdlhšie, aj ked toho mlieka je trošku menej, že musím dorábať um, ale hlavne že je a dostáva z neho živiny aj protilátky. 🙂

kitty18
7. sep 2017

@sanylind ja kojim 10 minut z jedneho a 10 z druheho cely den jej to staci takto no vecer by bola aj pol hodinu na cici tak ju necham niekedy a nad ranom ked sa zobudi tak len 5 minut potiahne a spi 😉

minneli27
7. sep 2017

ahojte maminy 🙂 mavaju vase deticky prepadnutu fontanelku?

jarunka102
7. sep 2017

Moja krásna...aj my sa už parádime s náušnicami :-*

oknosmas
7. sep 2017

@slimstar ja ju pijem, nemyslim, ze by maleho z nej bolelo brusko, pijem maximalne 2dcl za den. brusko ho bolieva bez ohladu na to, co si dam... skusali sme jeden den len umele mliecko a aj tak ho bolelo brusko pri a po jedeni. takze sme nasadili coliprev a feniklovy cajik granulovany od hipp do mliecka priamo. troska lepsie, ale placlivy je stale dost... vraj len vydrzat 3 mesiace...no tak drzime...dakedy sa modlim, aby uz boli a nami, inokedy nechcem prist ani o minutu....ale tie place su niekedy naozaj strasne.

sanylind
7. sep 2017

@slimstar aj ja som dnes kúpila tak som zvedavá.A nevieš koľko denne sa môže vypiť? Ďakujem

sanylind
7. sep 2017

@juliane126 ahoj tým že nestíhal stráviť myslíš že e grckal?Lebo mne po novom malinký aj hodinku /dve po papani odgrgne a herné trochu ale takej vody skorej🤔

sanylind
7. sep 2017

@minneli27 nie ale vraj to je znak dehydratácie čo som počula

sanylind
7. sep 2017

@jarunka102 jej princezna krásna.A koľko má u tuším pekne drží hlavičku.Nas je akýsi ešte zlomený vo vajíčku 🤔

sanylind
7. sep 2017

@sanylind herné malo byť grcne 😂

slimstar
7. sep 2017

@sanylind Aj ja som čítala o tom, ale môj malý nie je dehydrovaný a má tiež takú jamku na hlave, doktorka to pozerala ale nič mu nie je.

Skúste na začiatok 2 dc denne, ja som kúpila červené aj biele priamo u Matyšáka a biele je lepšie. 🙂 u Matyšáka to vyjde 2,20 inde 4 e to isté 🙂

jarunka102
7. sep 2017

@sanylind mesiac a dva tyzdne 🙂 nasa ma neuveritelnu silu,rada cvici a chce sa hybat 🙂

kchan
7. sep 2017

@oknosmas ahoj, ak ti mozem poradit skus spravit rascovy cajik, mojmu na bolest bruska pomaha a prdka z toho aky stary chlap 😉

sanylind
7. sep 2017

@slimstar veru 3,50 jedno tiež som kúpila aj aj tak uvidim

oknosmas
7. sep 2017

@kchan dakujem..vyskusame

jance333
7. sep 2017

@oknosmas naša prdká jak raketa po feniklovom. robím ako rascový, zo semienok, žiadne granulované somariny. a dokonca jej aj chutí

freya1111
7. sep 2017

@sanylind
Su aj ine napr svedsky pohar atd z coho mozes dat mliecko. Laktacnu poradkinu nevies zavolat? Mozno aj po telefone ti vie pomoct.
Ja som take citala pri rychlom reflexe, skus tak dat kojit:
Z jedneho prsnika a pri dalsom kojeni z toho isteho prsnika...
Nevadi kludne nechaj a dudlat to ju upokojuje.
Viem o tom vela nakolko sme aj mi boli na UM z flasky potom prsnik a flaska... ake uz len kojim ale trvalo to ak 1 mesiac kym sa naucila z prsnika papat lebo bola zvyknuta na flasku..
Laktacnu odporucujem. Drzim palce!

juliane126
7. sep 2017

@sanylind nie grckal, ale kazdu hodinu na prebalovacom pulte😀
Teraz mi trochu grcka i neskor po jedle. Hlavne ked ho nedam odgrgnut. On si v perinke skoro nikdy negrne musim ho dat cez plece alebo na hrud,ale tak sa zobud

freya1111
7. sep 2017

@zuzacka16
A materske davas z flasky ci z prsnika.
Lebo ked nedas napr UM ale znovu prilozis na prsnik tak tym padom sa ti zvysi tvorba mlieka.
Ja som zacala s UM potom prsnik plus UM nakoniec len kojim. Trvalo aj mesiac kym sa mala naucila papat z prsnika. Cajik nemusis davat ani takto... Drzim palce!

freya1111
7. sep 2017

@zuzacka16
Nezbadala som ze nechce prijat prsnik..
Skus zavolat laktacnu poradkinu.
Este mozes kojit este nie je neskoro!
Ja som prvy mesiac z 24 hodin mala malu asu 20 hodin na psniku... nevadi aj ked dudle.. podari sa ti. Drzim pakce!

freya1111
7. sep 2017

@juliane126
Ja jej rucky vzdy upravujem.
Aj casto davam na brusko uz a za dva dni sa naucila dvyhat hlavicku a aj udrzat.
Ale neviem co chce este lebo niekedy je nervozna a hlavicku ma hore a aj nozicky dvyha hore cize len brusko ma na posteli... a to robi aj ked ju zdvyhnem. Hlavu drzi a dava ju dozadu a aj nozicky.... dufam ze jej neboli chrbat alebo nema svalovku..skusim jej dat hlavicku na moje plecia ked chcem aby si odgrgla ale drzi ju a ja sa bojim ze ju boli potom nieco ci ma svalovku..

freya1111
7. sep 2017

@sanylind
To nevadi. Nechaj ju dudlat aj spat kludne... aj moja to robila. Ucila sa papat z prsnika asi mesiac.
Ked dudle to moze byt: na ukludnenie, ked ju nieco boli, ked chce citit maminku..
Strasne vela som precitala o tom od laktacnych zo zahranicnych strán.
Aj po 2 mesiacoch sa babatko moze naucit sa spravne papat z prsnika..
Laktacnu odporucam zavolat.
Drzim palce!

juliane126
7. sep 2017

@slimstar nas ma 6,7 kg pomaly a tento tyzden mal 2mesace. Sa bojim ako ho ukojim v 4. Ci piatom mesiaci. Asi mu dam tanier grisky,ale to pribere este viac. Kto ho potom bude nosit. A ja ako skolacka som kilo za rok sotva pribrala. Ja mam tak 4-6kg viac a dufam,ze mi ostanu

juliane126
7. sep 2017

@freya1111 ja maleho necham pokial nemrnci.uz je velka vaha,ma co zdvihat,tak sa mu tam az tak nepaci cim je tazsi.Radsej pupcek hore😊
Ked nemrnci,tak ho hadam nic neboli.A ked moc nechce,tak sa zavse pretoci sam