Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@minneli27 ano, mala v 2. mesiaci.
@juliane126 tak nas tiez uz dost dlho si tlaci rucky do pusy a slinta. Doktorka mu kontrolovala dasienka no zatial nic nepovedala.
@kattky to ti neviem povedat,kazali nam prist po tom 4.11
O 3tyzdne ideme na prevazenie..mozno aj skor..Emka nepribera ako by mala.
Dotraz az moc...aj kilo za mesiac a teraz nieco len cez 400g.
A stracam mlieko....nechapem..doslova z dna na den...doteraz mi az tieklo a teraz nic...v noci Emka chcela papat a nic neslo...tak sme sa trapili...
Nechapem 😔
@blondie257 zrejme laktačná kríza. v tom období vraj môže prísť. ja mám zase mlieko len v jednom prsníku, v druhom len veľmi máličko. to od začiatku tam bolo menej, ale teraz ešte menej. každý deň pijem meltu a teraz aj čaj pre dojčiace matky,čo bol v taške od Dôvery. snažím sa malú prikladať čo najviac aj na ten prázdny prsník, či to ešte trošku nerozťahá.
keď máš rada bielu kávu, daj si aj dvakrát do dňa, podporuje tvorbu mlieka. ja pijem od začiatku Caro, už mám riadne zásoby doma, lebo vždy keď je v Kauflande akcia, mamka mi dokúpi ďalšie 😀
@jance333
@blondie257
Baby skuste aj Steigera cierny radler ja pijem len to ziadne caje a mliecko mam akurat pre malu 😉 mne to zo zaciatku velmi pomohlo a tak isto aj vtacie mlieko 😉
@sanylind @juliane126 dakujem vam, ja som mala celkom klud a teraz po 2 mes mam bolesti pri kojeni kazde rano, tak som sa zlakla ze co to.... 🙂
ja pijem cierne pivo, hroznovu stavu aj vela vody a caj pre dojciace matky a mam mlieka tak akurat. niektore kamosky koja len z jedneho prsnika a staci to malym, moj maly mam pocit ze vycucia vsetko do poslednej kvapky z obidvoch. 🙂
@jance333 ano robim si bielu ka u odpociatku . Caro riez pijem ...doma zasoby presne z Kauf ako aj ty...
Matysak...aj vinea aj caje....v jedbo kuse stale od zaciatku a aj tak nejako ubudlo rapidne.mala si pyta jest v noci stale kazde 2hod..cez den pomenej
@blondie257 ja som na tom s tým mliekom rovnako,ale prikladám asi fakt je to obdobie , ktoré keď príde,treba ho prekonať.Ake ja som dala malému UM aby nehlasoval.Ved čo je horšie ako hladný chlap !!😅
Dobré to je ,že nehlasoval, NEHLADOVAL malo byť 😅😅
Baby, maly ma 11 tyzdnov dneska a asi mu idu zuby....Take naznaky bodiek vidim na spodu....nie je to nejako skoro? :D
@blondie257 ach jaj ... Niesi v strese, alebo co? Vtedy mliecko odchadza. Unas v meste teraz bola podporka ohladom dojcenia. Skoda, ze skor som na nejakej nebola. Mozno by som tiez este kojila. Snad ak nam panbozko dopraje este jedno babatko, tak snad to pri druhom vijde.
@blondie257 skúsala si senovku grécku a Benedikt lekársky? Mne to veľmi pomáha bez tých byliniek by som už dávno nekojila.mne to odporučila laktačná keď máš slabý tok mlieka tak brat 3x2 tbl z každého a keď sa to upraví tak potom znižovať dávky postupne
Ja som tiez brala aj senovku aj benedikta 3x3 tablety denne z oboch aj cierne pivo (vraj je mytus to pivo naozaj) ale ja som skusala vsetko a nepomahalo....slaby tok mam k tomu a tiez v jednej mam stale viac mliecka ako v druhej od zaciatku...len som stale prikladala aby roztahal zeby sa tvorilo mliecko dokrmovala UM a prekonali sme krizu 🙂 hlavne je vydrzat a nevzdat sa ona trva nejaky cas ale prejde 🙂 ...velakrat som si vravela ze kaslem na to ale potom som si predstavila kolmo zivin je v MM tak som nepovolila 🙂 drzim palce vydrzte tie krizy da sa to 😉
@blondie257 nic si z toho nerob ze pribrala malo podla tabuliek. Nas pribral 1. Mesiac 1,5kg, druhy to iste a teraz ,,len,, 500g. Deti nepiju rovnomerne.
Ahoj.Raz ste tu pisala niektorá,že sa vam bábätko prehyba dozadu?Mne malý poväčšine v noci je ho vyberamz postieľky sa tak.natahuje a prehyba dozadu a aj na prebaľovaci podložke.A na nete som.citala že hypertonus a že to môže.byt zo zleho manipulovania a rôznych príčin.Teraz sa bojím či mu nejako neskodim niečím.Stale len dúfam.ze.ak.nedajboze niečo tak snáď na poradni by dr.zistila😥
Mamičky detičky vam este grckaju? Ja robím už všetko možné a je to hrozné najviac ráno to je až extrém a dávam ho v noci odgrgnut
@olylili nemas rano viac mlieka a redsie? A maly hlados papa i ked ma uz dost? Ja dam odgrgnut, polozim a dam na brusko. Odgrgne si znova, zvysne m vytecie a rychlo dam do zvyslejsej polohy. Ale uz prestava. Je starsi
@kattky zuby rastu tyzdne az mesiace. A boli nielen ked sa prerezavaju. Mne rastol cele tehu sem tam a nic prijemne. Ani neviem kedy sa prerezal.
@sanylind hypertonus maju vsetci novorodenci a postupne sa svalove napatie ma uvolnovat. V 3. Mesiaci by uz nemal mat pasticky na bruchu ale ich postupne viac otvarat.
@sanylind nosenie je velmi dolezite. Treba nosit spravne v klubicku, alebo i v klubicku na prsiach. Ale pozor na spravnu techniku. Na youtube je napr. Video spravna manipulace s ditem. Kukni.
@sanylind fyzioterapeuti presne ukazu ako sa daju nosenim odstrnit jednotlive abnormality. Napr. Ked pri plazeni pouziva dieta len 1 stranu i ked je zdrave. Alebo kniha Nezna naruc rodicu
@juliane126 ja neviem čím to je a áno mám ráno viac a grca ako keby voda zriedena s mliekom som myslela že keď bude starší sa to už ustáli no vôbec musim zase povedať na poradni
@juliane126 Ďakujem 🙂
@juliane126 Hej pozerala som ďakujem a zistila som že aj veľa chýb robím😥
@sanylind rado sa stalo. A neboj, urcite nie si jedina. By cloveka ani nenapadlo, ake je to dolezite.
@sanylind ahoj moj ma zvyseny svalovy tonus,u nho sa to deje ai ked je nespokojny a ked place tak je uplne prehnuty ...budeme chodit cvicit 25-teho ideme prvy krat... Prv som s nim mala cvicit doma, trosku to pomohlo, ale dr z neurologie nas aj tak poalala, niektorym detom proste ostane ten luk vyraznejsi a nestraca sa, tak poslu na civicenie,aby sa spravne ucili pretacat,nie prehnutim do luku a za pomoci hlavicky,ale tak ako sa maju... Lekar zhodnoti nakolko je hypertonus silny a ci treba cvicit, lekarka si to musela vsimnut pri prehliadke...

@kattky nas spajo po ockovani 3 dni nespal. Ale asi mozno zubky strasia, lebo zacina pastickovat a predtym nie.