Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@katuscakzms ale beriem to v pohode lebo sa narodila o 3 tyzdne skor ako mala takze hadam sa uz coskoro pretoci 😉
Sranda. Jedna znama bola tehotna. Predtym chudla a ked zistila ze je tehu, tak kricala na muza ci tp preto chudla aby teraz pribrala. Necgcela moc jest ani pocas tehotenstva. Mala aj tazky porod. Jej maly ma teraz 9 mesiacov a zistila ze je opat tehotna no co je najlepsie ze na 95% caka dvojicky 😂
Ahojte maminky, musim sa Vam postazovat... dnes sme boli na kontrole na rehabke a dr., ze ma zlezanu hlavicku...to som si vsimla aj ja, i ked podla mna az take strasne to nie je, ale chyta ma, ze uplna depka zo vsetkeho...nikto vam nic dokopy nevysvetli...dr. odporucala gulickovy vankus, dnes konecne som ho kupila o tom, ze rozmery vsetkych vankusov boli take, ze mi na to nesadne ziadna velkost obliecky ani nehovorim...no cely ten vankus mi pride ako somarina...
mam ho tam prilepit, aby nezliezol dole, kedze mame reflux a vsade mam tie polohovacie podlozky klinove...
proste cele zle... joooj neznasam navstevu lekara...moja mamka aj tak hovori, ze kebyze mam verit vsetko dr. uz by som tu nebola (ked som sa narodila, nedavali mi sancu na zivot)
joooj je mi do placu zo vsetkeho...to, ze nic nestiham (vkuse si maly vyzaduje byt so mnou) a vsetko kamsa pozriem v byte mi vadi....neporiadok...veci, co nam treba podotahovat...system fungovania kde prebalujem, kde davam na brusko...gauc nas je taky blby, ze sedacia cast ide sikmo...cize ho tam nemozem dat lezat na brusko...
proste cele zle...😢
@petrikazuzka nápodobne tiež mám tie stave na tri deti sama manžel v práci ešte dve školáčky teraz rodička boli s malým to bola katastrofa reval mi tam len na prsníku úplne stresu niekedy mám pocit že sa do Pezinka na psychiatriu už dostanem o chvíľu sviatky neviem si to predstaviť
@petrikazuzka miestami mi rozpravas z duse. Tiež ma malý zlezanu hlavičku a dr na gastre, ze treba rehabilitacie a nasa doktorka, ze netreba. Clovek nevie občas komu verit. Som na nervy s refluxu skoro od jeho narodenia. Tiež máme všade všetko vyvysene. Na bruško ho môžem dať tak hodinu po jedle. To nehovorim, ake nervy som mala z toho, ze nedvihal hlavičku donedavna.
Malý sa tiež chce stále nosiť. Mám pocit, že nič nestiham a vsade je bordel.
Stahovali sme sa, keď som bola v porodnici, tak si vieš predstaviť, ake to bolo prísť do takeho s malym babom. Doteraz nemam vsetko dokoncene ako by som chcela. Proste nestiham.
Ako bonus mám, ze maly zaspava okolo polnoci, napr. vcera zaspal o 00:15hod. Často som z toho na nervy, ale vravim si, že je to len dočasné. Chcela som tym len povedať, že nie si sama 😉
@petrikazuzka prosím ťa, ako zležaná hlavička? Vzadu vyšúchané vlásky? To má aj moja malá. Mal to aj prvý synček, keď začal chodiť, vlásky dorastli a bolo všetko ok😉
@katuscakzms tak vcera som vravela ze sa nepretaca a dnes sa konecme pretocila z bruska na chrbatik asi to ozaj chce len cas 😉 ja si ju vzdy pred kupanim dam na zem ku krbu, vyzleciem a snazim sa stimulovat hrackami a dnes konecne po dlhom case vysledok ... Som zacala vrieskat tlieskat mala len nechaoavo na mna pozerala 😂
@petrikazuzka
Neboj nie si sama kto nic nestiha...
Ja mam muza doma tak dokopy 5dni v mesiaci ...dakedy len 2...
V rod.dome kde sa kuri drevom...nanosit..rozlozit oheen..popol...okolo domu...proste vsetko musim sama...starsia dcera co to pomoze...ale tiez zas nemoze vsetko a zo skoly prichadza najskor o 16tej a 3 dni v tyzdni o 19tej.
Vadi mi neporiadok...ze nestiham nic...rannu kavu dopijam vecer....ranajkujem na obed a obedujem na vecer....
Mala by sa len nosila a najnovsie uz odmieta manducu lebo madam chce vidiet co robim rukami...
Ako ahle ju polozim..vybabrana...zacne revat...aj15min v kuse...vydieracka mala to je.
Mala obdobie 25min spanku ..co ma isiel slak trafit lebo som ani sprchu nestihla...teraz ked pospi dlhsie radsej lahnem s nou a oddychujem...
Naucila som sa ze nemusi byt 100%poriadok a vzdy denne 2 varene jedla ...ze staci aj sucha lahka vecera a mat tak aby som ds malou nepadla na zem pre zakopnutie o hracku a pod.
Aby bolo dostatocne cisto pre malu.
HLAVNE....sa nadychni..pocitaj do 10 a vzdy si povedz ze moze byt horsie....
a HLAVNE ze ste ZDRAVI
zlezana hlavicka ...aj my mame...polohujem neriesim...vyrovna sa..chce to cas
Reflux mame tiez...grcanice kade tade na zemi..koberci..posteliach...obleceni..denne aj 4x menim tricko co sa mi pogrcia na rameno..do vystrihu....no co uz...proste casom sa to upravi...
Vyzeram jak najviac na svete zanedbana zenska...nemam cas si ist a i zafarbit obocie a mihalnice..som blond a vyzeram akokeby som ich ani nemala....
ALE SOM STASTNA ze mam strechu nad hlavou..stol kde sa najeme....postel a hlavne ZDRAVICKO mojej rodinky...
Reflux a zlezana hlavicka je nic...oproti niektorum chorobam..osudom inych mamiciek a ich deticiek...
Som vdacna za kazdy prezity den s nimi....lebo clovek nikdy nevie...
Nie si otrok domacnosti...domacnost sluzi tebe..nie ty jej...😘
Takze nedeptaj samu seba...uzivaj si drobca lebo cas bezi neskutocne rychlo.....
To sme tu potom všetky asi také(alebo skoro všetky, česť výnimkám), ktoré majú pocit, že nič nestíhajú? Ja som rezignovala. Prehrala som boj s prachom a hračky nie sú bordel (povedala svokruša)🙂
@petrikazuzka ako pisu baby ..som na tom podobne,maly je len na rukach ..takze nestiham a nemozem mat top domacnost aj ked sa snažím ,ale potom ja som z toho ponahlania sa na nervy,lebo som tachikardicka a nerobí mi to dobre. ..popritom sa snažím neodsuvat dcerku a to je same mami pozri ,mami pod,mami pomoz mi atd...okrem toho musim s malým cvičiť,vkuse periem co maly grca a prekakava sa...plus dcerku pravidelne natierat lebo ma skoro atopicku pokozku..podavat lieky a niekedy uz neviem ako sa volam a rozprávam uz niekedy az nezrozumitelne co neviem prist na slova,neviem povedat uz ani co ma neboli 😉 ALE poviem si,ze je to nic oproti tomu co som prezivala pred 8 rokmi ,ked sa mi narodila tazko chora dcerka....vzdy si poviem nadych-výdych. ..tieto deti su zdrave a vsetko ostatné nestojí za to...
Ženy, každá to máme podobne s takými malými detickami....nervy dostávajú zabrať 🙂
Pekne ste to všetky popisali, hlavne, že máme drobcov zdravých...klop klop klop....klopem o drevo....
Sme silné, zvládneme to...
Moja malá, veľká sandra je chorá☹ má sople, ale vo vnútri hlboko, nedajú sa vytiahnuť. Teraz som dávala inhalovat vincentku, tak hádam pomôže. Dr povedala, že zápal priedušiek to nie je, len to nevie vykašľat. Fenistil ju uspaval, 3x5 kvapiek a prespala chuda moje celý deň. Už som zrušila a nedávam ich. Dúfam, že sa mi polieči, chudatko moje😉
@oravocka skus jej davat do kazdej nosnej dierky kvapku libenaru-ale ked kvapnes tak hned postlacaj jemne dierocku aby sa rozotrela po stenah aby hned nevosla dnu...mna na to stale dr upozornovala aby nahodou kvapku neaspirovala do pluc....libenar jej pomoze rozpustit hlieny a aj ked ppjdu do bruska nevadi,len nech neostavaju tam aby nevznikol zapal....mne primar krcneho povedal ze netreba za kazdu cenu tahat sopliky,len ked je to nevyhnutne a dietatko kasle alebo nevie dychat ..ale libenar davaj niekolko krat za den ...
Baby čo môžem dať malému od hnačky od rána mi každú chvíľku kaká minulý týždeň mala staršia hnačky mne je tiež blbo od žalúdka
@olylili zaklad aby nebol dehydrovany....staci aj zopar kvapiek ak vypije kazdych 15min...
ano ryzovy odvar je fajn...to mozes....
a skus si pýtat v lekarni kulíšek ...pýtaj sa le ci moze na svoj vek drobec...
smecta je tiez fajn.... je na mineraly dobra
@miriama11
@blondie257 ďakujem dievčatá
babenky.....jasne, že všetko zvládneme....sme silne.... 😘
@olylili presne tak davaj pozor aby nebol dehydrovany ked by nepisal abo mal prepadnutu fontanelu alebo plakal bez slz alebo nemal slinky alebo biely povlak na jazyku tak sup do nemocnice ale jeden problem je ze v nemocnici ta nenechaju pokial si chora aj ty😕teda u nas to tak je
@katuscakzms
Ďakujem, vyskúšam😉

@katuscakzms presnme toto iste robi aj moja dvihat by sa dvihala chyti sa za teplaky a snazi sa posadit ... Na brusku bud cuva alebo takto puci zadok a snazi sa ist dopredu 😂