icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

slimstar
4. dec 2017

@nenuska25 vy neviete, aké sú africké choroby ? alebo čo to znamená africké choroby ?

olylili
4. dec 2017

@miriama11 tak veľké slečny si spísali zoznam väčšinou oblečenie a nejaká blbosť a malému chcem ešte kúpiť v draciku majú taký volant z auta ktorý bliká a vydáva zvuky ako auto a hrá melódie to sa mu bude páčiť a ešte keďže od januára už začíname papať tak mističku a príbor 😀

slimstar
4. dec 2017

@olylili ja neviem, čo by som mu kúpila, ten volant som pozerala aj ja 🙂

zuzacka16
4. dec 2017

@diannna jaj no my sme mali teda budeme mat rozostup 2.mesiace od prveho..

miriama11
4. dec 2017

@slimstar tak ja som malinkej kupila choditko ale to co sa tlaci a este taky klavir by som chcela co sa polozi na zem. dam fotku

slimstar
4. dec 2017

@miriama11 tatko mu už dávnejšie kúpil taký bubon, že od 18 mesiacov. Malý to točí aj stláča tlačítka, aj to svieti a velmi ho baví. Idem pozrieť to chodítko 🙂

nenuska25
4. dec 2017

@slimstar infekcna epidemiologia pojem africke choroby nepozna.
Infekcne ochorenia sa delia Len na crevne v tom alimentarne, respiracne, prenasane krvou (parenteralne) a sliznicne. Africke choroby neexistuju. Ked chces mozeme o tom debatovat velmi dlho, ale nemas o tom pojem, tak sa prosim nezatazujme a uzavrime tuto debatu.

olylili
4. dec 2017

@slimstar veď ja som tiež rozmýšľala a ten volant je dobrý aj na neskôr keď bude už sedieť 😊

olylili
4. dec 2017

@miriama11 jeeeej to chodítko aj ja chcem 😀

miriama11
4. dec 2017
slimstar
4. dec 2017

@nenuska25 ja sa tiež nemám záujem o tom debatovať. Africké choroby, myslené pre laika, choroby donesené z Afriky, to znamená napr. Malária, žltá zimnica a iné, ktoré mi ani nepoznáme. Môj známy bol v egypte na dovolenke, za dva týzdne zomrel na nejakú ich chorobu. Naši lekári, mu nevedeli pomôcť, ani nevedeli čo to je. Takže tak. A ešte ste nenapísali, kolko leží detičiek v nemocniciach, potom čo im museli vyoperovať uzliny plné hnisu /ano také maličké, museli ísť na operačku/. Kolko detičiek dostalo rakovinu a kolko detičiek malo regres a prestali komunikovať. Detičky sa bijú do hlavy, pretože ich bolí po očko, niektoré si ju trieskajú o postielku, alebo o stenu. Malé bábo nemá vyvinutú prepážku, ktoré chráni mozog, takže všetky tažké kovy, nervové jedy a karcinogény sa usadia kdekade v tom telíčku, ale určite aj v mozgu. A ešte mnohé po očko majú oslabenú imunitu, takže obyčajné choroby im robia problém. Je ich vela, ale to sa tutle

senta_sofia
4. dec 2017

@nenuska25 a uz len dodam, ze nikdy sa tu nebudu rozsirovat, lebo ich povodcovia nepreziju v nasich klimatickych podmienkach
@slimstar a encefaliticka bariera je vyvinuta uz pred narodenim, to, co tvrdis ty, je jeden z mytov, ktory uvadza antivax, bohuzial, vyskum pokrocil https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC42...
A k teme Vianoce, ja som kupila takeho uspavacika slonika, svieti a hra, mala ma rada, ked je tma alebo pritmie take jemne svetlo, pozoruje to a rozmyslam este nad pianom, co ma Fisher price, je tam par klaves a taka knizka, nahovorene vsetko po slovensky, moze aj na brusku po tom plieskat a bude to svietit

nenuska25
4. dec 2017

@slimstar malaria a zlta zimnica su prenasane specifickymi vektormi (prenasacmi) ako je v pripade malarie aj zltej zimnice komar rodu Anofeles, ktore sa na Slovensku nenachadzaju. Takze si dala zly priklad prenosnych reemergentnych nakaz, ktore by mohli ohrozit slovensku populaciu priamo u nas. Dakujem

nenuska25
4. dec 2017

@slimstar k ostatnemu sa vyjadrovat nejdem, nakolko ani ty sama nemozes s istotou povedat, ze ockovanie sposobilo to a to.....to nevie povedat ani vedec zo SAV. Ale mas svoju pravdu, nebudeme sa o tom handrkovat. Ja zatial studujem odbornu literaturu co najviac a nedavam na to co jedna babka povedala.
Skus odborne articles z pubmed a podobne, potom mi mozes dat kludne prednasku, najlepsie je este k tomu vystudovana medicina alebo nieco podobne a mozeme debatit.

lucka8787
4. dec 2017

@katuscakzms neviem, nejdem moralizovať, ja by som nebola v ten deň schopná ani mobil chytiť do ruky a napísať súvislú vetu.nebudeme to ďalej rozoberať.myslim si o tom svoje.a je to tragédia obrovská..

slimstar
4. dec 2017

@nenuska25
ja nepotrebujem dávať nikomu prednášku, sú pre aj proti, tak ako som už napísala vyššie a za tou maláriou som napísala a iné, nebudem tu predsa vypisovať diahosiahly zoznam. Rešpektujte vy mna, a ja budem rešpektovať vás aj z vaším názorom.

nenuska25
4. dec 2017

@slimstar prepac, ale tvoj nazor je nespravny, preto ho nemozeme respektovat a musim reagovat..
Napisala si malariu a zltu zimnicu a to je priamy ukaz toho, ze tejto teme skratka nerozumies, nemas to nastudovane a studovane. Verim, ze aj laicka verejnost moze mat nejake vedomosti a kludne prispiet, ale prepac, toto nie je adekvatne co sem pises

slimstar
4. dec 2017

@nenuska25 napísala som : Malária, žltá zimnica a INÉ, ktoré my ani nepoznáme. Nemáte čo robiť ?

olylili
4. dec 2017

@miriama11 presne to chodítko aj ja chcem 😊👍

miriama11
4. dec 2017

@olylili take najkrajsie sa mi vidi 😉

podobova15
4. dec 2017

@olylili @miriama11 aj ja som ho pozerala, len nebojite sa že ked este drobec nebude vedieť sám chodiť a to choditko mu proste ujde tak spadne rovno na hlavu. Jasne nechcem to zas preháňať s opatrnosťou ale len tak mi to stale chodí po rozume a stale nad tým rozmýšľam. Že či ho vôbec využijem dostatočne.

olylili
4. dec 2017

@podobova15 dievčatá keď boli malé tlačili si tak klasický pavúk a nestalo sa nič tak možno ani nie uvidíme 😊

katie23
4. dec 2017

@podobova15 Co ja viem...teraz tie chodaky sa daju nastavit tak, ze neutekaju...automaticky sa zabrzdia...

miriama11
4. dec 2017

@podobova15 no ma to tam zabrzdenie koliesok ale neviem ako to bude na podlahe ale ak by sa smykalo tak nalepim gumu na kolieska. StArsia si tak tlacila kociar.

miriama11
4. dec 2017

@podobova15 a starsia si rozbila usta aj ked stvornozkovala taze urazom velmi nezabranime

jarunka102
4. dec 2017

@lucka8787 a @nenuska25 suhlasim s vami oboma. Mam strach po tom co sa stalo tej malickej,ale to neznamena,ze moju zaockovat nedam. Aj tak sa uplne presne nevie,ci to bolo tym ockovanim,alebo to bola len hlupa nahoda. Aj my s manzelom mame zakladne ockovania ako kazdy,takze Bianka bude mat tiez ockovania ako sa patri. No uz teraz viem,ze budem velmi pozorna a budem hore celu noc a ani na chvilu z nej nesputim zrak...len pre istotu. Treba to len hned podchytit obkladikmi a byt opatrny. No verim,ze vsetko bude v poriadku 🙂

@lucka8787 ano je to cudne...ja ked som prvy krat potratila,neukazala som sa na fb ani nikde inde dobry polrok, bola som uplne zdrvena. A ked som potratila druhykrat,tak som sa do seba utiahla plna bolesti a smutku,ze som nechcela vidiet ziadne deti,ani tehotne mamicky a dokonca ani krstniatka...ak by som bola na mieste tej mamicky,asi by som umrela od zialu a nie to isla hned rozpisat do sveta...

podobova15
4. dec 2017

@olylili @miriama11 @katie23 ďakujem baby to som ja napríklad vôbec nevedela, predsa ste uz skúsenejšie, ďakujem tak asi kúpime pod stromček teda 😀

katuscakzms
4. dec 2017

Ja som mala veľký problem,ze co kúpiť malemu...ma velke mnozstvo hraciek aj hrajucich po dcerke a musim povedat,ze ho bavia..ako detske piano,detsky cd prehravac ten miluje,bubon hrajúci ,dialkovy ovládač hrajúci ,hrniec s vkladackami hrajúci- zatial len pocuvame ako spieva,prasiatko hrajuce a este ine...mozno som vam aj dala námet na darcek..mojho velmi bavia zvukové hracky ..co sme mu kupily tak drobnost telefon so zvukmi a auticko do ruky aj na kusanie a samozrejme ked bude loziť tak si ho v jednej rucke aj potlaci...manzel este pozeral jednu loptičku ,ktora je hrajuca melódie ,vidava rozne zvuky a vibruje..staci po nej buchnut ...vyzera ako skladacia,nakoniec ju aj kupil...oblecenia ma plnu skrinu takze netuším co este...na buduci rok to budú urcite rozne auticka ,kedze teraz mame len babiky

jarunka102
4. dec 2017

@petrikazuzka dobry napad zmenit temu 🙂 tak nesa dostane hraciu deku,na ktorej sa hra uz teraz :D este sme jej chceli tie puzzle na zem pod deku,nejake to oblecko ved dievcata sa musia paradit 🙂 a manzel jej chcel sanky 🙂 no a uvidime co nam este padne do oka,hlavne do toho mojho :D

jarunka102
4. dec 2017

A samozrejme na nej aj cvici 🙂