Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
Aj nase male sa nechce ukazat bud sa stale vrti alebo je cely cas chrbtom otocene....nechame sa prekvapit aku naladu bude mat nabuduce😀
@kattky aj mne trpne lave stehno aj v prvom som to mala 🙁
@blondie257 aha no ja si myslim ze zena niekedy ma ten citak a pri holke si sa citila ako?
@kattky zlate ni uvidime co to bude,ja uz doma vobec nevarim masove polievky nemozem citit ,tu vôňu z masa ani jest nemôžem všetko mi smrdí ,varím iba zeleninové polievky a bezmäsité jedla,Muz a syn musia chodit ku mojej mamke na obed ked chcu maso.😝
Ja som mäso nemohla cítiť prvé týždne, teraz v pohode mäsko jem a nič.
@slimstar praveze ja prve tyzdnne som jedla nebolo mi nic az Teraz mi je spatne
@gabrielita3 a po tehotenstve ti to trpnutie preslo?
@lilianna1xs
Ja si myslím, že to bude chlapec. Aj podľa stravovania, mi to vychádza, ľúbim mastné a ťažké jedlá. A nemala som žiadne nevolnosti, ani nič. 🙂
@lilianna1xs stala sa z teba vegetarianka 😀
@kattky hihi zvláštne vo dokáže tehu.😍
@kattky hihi zvláštne co dokáže tehu.😍
@lilianna1xs no veru .... Cim si my zeny musime prejst a chlapy nic 😀
@kattky ano preslo ale teraz je to poriadne neprijemne
@slimstar ja som pri synovy jedla tlačenky feferónkami milovala som klobásy len sladké vôbec som nechcela.syn sa mi narodil,4,250kg.kojila som ho do 4 rokov,doteraz máločo je chorý taký bujak fajny bol stále do teraz.
@kattky im je stále Fajne .Maju výhody stále.
@lilianna1xs no ano....taka ta zenska intuicia...pri prvom tehu ked kazdy tvrdil ze chlapec som nereagovala citila som da na dievca. A to pri tom som vtedy mala maniu na kysle uhorky,pomarance a stavu z kyslej kapusty.podla chuti to mal nyt chlapec no bola holka 😀 teraz mamtie iste chute,sladke ani vidiet ale pikantne( co som neznasala) teraz lubime mocno 😀
Mimochodom zle mi bolo v prvom tehu a teraz tiez akurat prve tehu som nemala bolesti pri roztahovani maternice ako teraz... A nevolno mi je furt...aj dnes...😒
@safira8
čo som si pozistovala, z tej úradnickej stránky, treba pre pôrodom.
Urobiť vyhlásenie o otcovstve a mene, musia tam ísť obaja. Nájsť pediatra pre dieťa. Trvalý pobyt bude mať dieťa rovnaké, ako matka, to netreba nič vybavovať.
Vybaviť si materskú a tuším aj prihlásiť na dôchodkové.
No a potom po pôrode, treba získať rodný list dieťaťa. Ísť do sociálnej prihlásiť sa na dôchodkové, v zdravotnej prihlásiť dieťa, na upsvar vybaviť príspevok pri narodení dieťaťa a rodičovský a prídavky. Dúfam, že som nič nezabudla. Opravte ak viete, čo ešte treba.
http://www.dietaaja.sk/index.php/tehotenstvo-a-...
Dakujem @nenuska25 k tej výbavičke, mám tiež pár linkov http://mamaaja.sk/mamapedia/porod/vybavicka-pre...
ale niekto možno povie, že sú tam aj zbytočné veci. 🙂
http://www.detske-oblecenie.eu/detske-oblecenie...
Babenky,tie ktore mate bolesti pri roztahovani maternice ako by ste tie bolesti opisali,resp. Prirovnali k niecomu.
Lebo ja uz vazne neviem ktore bolesti.su ok a z ktorych mam robit "paniku" .
@blondie257 toto by aj mna zaujimalo..mna v poslednej dobe boli ako keby kostrc ci panva no iba cez den v noci nie..a ide mi to ako keby do podbruska niekedy 😕
@zuzacka16 na matrike, citujem :
"Ak nie ste manželia, môžete urobiť priznanie otcovstva pred narodením dieťaťa alebo po ňom.
V prípade, že tak urobíte vopred, v pôrodnici otca zapíšu do hlásenia o narodení dieťaťa a vybaviť rodný list môže ísť sám otec.
Ak vyhlásenie neurobíte vopred, budete musieť ísť na matriku po pôrode obaja, a tam podať súhlasné vyhlásenie o otcovstve (otca v pôrodnici do hlásenia o narodení dieťaťa nezapíšu a bez súhlasného vyhlásenia o otcovstve ani do rodného listu).Súhlasné vyhlásenie o otcovstveMusí byť urobené pred matričným úradom alebo pred súdom, nie písomne, ale len osobne, a to ústnym vyhlásením urobeným pred matrikárom, ktorý vedie knihu narodení. K vyhláseniu však nemusí dôjsť súčasne obidvoma rodičmi. "
@blondie257 ja to pocitujem teraz ako malé sústavné bolesti v bruchu, hlavne a len večer. Panva ma bolí, hlavne pri zohýbaní. Nie je to bolesť, že by som neobsedela, alebo tak. Také niečo ako menštruačné bolesti, ale ja som ich nikdy nemala silné.
ja mam tiez tie bolesti v podbrusku, hlavne vcera som to mala dost silne, teda ani nie praveze ako menstruacne, to boli skor take krcovite, ale toto je nieco ine....skor take ako keby tupe bolesti najma vlavo.....uz mam tiez trosku z toho strach, ale ja mam aj caste mocenie, uplne citim, ze sa rozpina na maternica a tlaci mi to na mechur.....

@lilianna1xs no kiez by si mala pravdu. Moj priatel chce dievcatko. No uz co bude, len nech je to zdravucke a v poriadku